| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 6/7/2018 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 07:00 | דמוי דג בינוני - יוזורי | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | קטן מידי |
הדו"ח:
יש מסיבת סיום לילדה בגן – ולכן לא יכול להשתתף בתחרות הדייג, אבל כן יכול לעקוץ את הים בשעתיים-שלוש שלי טרולינג.
הים גבוה ורוח דרום מערבית, יואב ואני יוצאים דרומה וחוזרים עם הרוח, לקראת הסוף מתקבל הזמזום המיוחל הוצאת החוט המהירה מעידה על הבחור הקטן שיש בקצה, ולאחר כמה גלגולים עולה לוקוס קטן.
האמת שהוא קטן מדי – 39 ס"מ הבחור, בהחלטה לא נבונה (חוסר ידיעה אינה פותרת מהחוק !)
מחליט להשאיר אותו – טעות !!!!
הייתי חייב לשחרר מכיוון שהוא מתחת לגודל שמותר, לא מדדתי בים ועשיתי טעות !
כמובן מרפי כמו מרפי תמיד שם...
עולה לחוף וזוכה לביקור ממנור – פקח חדש של רשות הטבע והגנים, שואל על רשיונות ודגים ואני מראה לו את הדג והוא מסביר לי, באדיבות ונחמדות שעשיתי עברה, החוק אומר שלוקוסים מותר רק מעל 40 ס"מ.
לאחר ההסבר שלו וטלפון למילר – הם מחליטים שהפעם יסתפקו בשיעור שיבלתי ללא דו"ח (הוא לא נתן אזהרה – מקווה שהיא לא תגיע בדואר)
וכאן חברים 2 מסקנות עקריות !
1. תקשיבו לפקחים, שתפו פעולה, לא להתחצף ולא להתנשא, את המאבק שלנו לא מנהלים מול הפקח ישירות – הם נקודת הקצה.
2. בדקו את החוקים, קחו על הקיאק סימון או סרט בעזרתו ניתן למדוד – התחלנו עידן חדש ולא כדאי לחטוף סתם.
אני עשיתי טעות מתום לב, והיה לי מזל, חסכו לכם את עוגמת הנפש, וגם בסופו של דבר כדאי לשחרר את הקטנים....
חס וחלילה – לא בא להטיף לאף אחד !
מה שחשוב בסרטון – הוא זמן הקיפול, הרבה אנשים שרואים אותי חושבים על ההתעסקות מסביב וכמה זמן "מבוזבז" על פירוק הרכבה העמסה וכו'.
אז זהו – שבמקרה שלי – לא !
יש לי עגלה שעיצבתי במיוחד לחסכון בזמן, אני משאיר את הקיאק מוכן על העגלה וגם בבית לא מוריד את הקיאק (דאגתי שהקיאק ישב על משטח עם מגע מקסימאלי)
זמנים:
הגעה לים – הורדה ומוכנות לים – 20- 15 דקות
חזרה מהים – 15 דקות העמסה, 30 דקות נסיעה + שטיפה.
הנתונים האילו מאפשרים לי "לגנוב" יצאות קצרות ומהנות בלי תחושה של "כל העבודה הזו בשביל שעתיים שלוש..."
תהנו מהסרטון (לא לשכוח להרשם....)

אבל לפי החוקים החדשים כנראה צריך לשחרר.
אהבתי את רעיון ההעמסה של הקיאק 

(זוהר.. שים לב ל