תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/2/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:10 | גיג קטן - סקוויד ג'יג אדום זהב | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1.400 |
10:45 | גיג קטן - דאמיקי ורוד כסוף | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | עשה ויברח המניוק |
הדו"ח:
השקט שלפני הסערה
מזה כמה שבועות שדיבורים רצו להם באוויר מתי יהיה כבר ים מתאים לדיג מקיאק
והנה הוא הגיעה בהפתעה בלי שום אזהרה מוקדמת.
נפגש עם אלי בשעת בוקר מוקדמת או לילה מאוחרת – איך שבא לכם ,
ומתחילים במגמת כניסה לכחול הגדול והים שקט שקט – ממש בריכה, בכזה דבר לא ניתקלתי הרבה מאוד זמן ...!
במהלך החתירה לנקודה הראשונה פתאום אני שמוע פיכפוך מטורף של מים ורואה את הדגים המעופפים נסים על נפשם מלהקת פירנות מטורפת !!!!!!!!!!!!!!!
טוב אולי קצת הגזמתי וזה היה בסך הכל טוניות אבל הצורה שבה הן רדפו אחרי הדגים המעופפים ... זה פשוט היה טבח !
לרגע קט אחד המעופפים אפילו קפץ לי על הקיאק אבל לפני שהספקתי לתפוס ולרתום אותו לדייג על חי הוא ביצע קפיצה קטנה והופ חזר למים הממזר !
כנראה שאני קצת יותר מפחיד מהטוניות ( אלי הסכים לטענה הזו – הוא חושב שאני מאוד מפחיד בעיקר בבוקר....)

במהלך הבלאגן במים הטירוף שלנו לרדוף עם דמויים אחרי הטוניות התחיל !
אבל בתור מי שלא חתר חודש וחצי, גם סרגוס פצוע לא הייתי מצליח להשיג ...

הלהקה חלפה לה והטירוף נגמר , אז המשכנו בדרכנו לריף לדוג בשיטה החביבה עליי ג'יג לייט !
נקודה ראשונה ואין כלום , שניה, שלישית... ממשיכים וסורקים את כל ארסנל הנקודות שלנו ופשוט אין כלום !!!
אחרי 3 שעות על סף ייאוש אני צועק לאלי שהעוד הקפצה אחת ונתחיל לחתור החוצה !
מקפיץ בקטנה ובזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז....... אחחחחח איזה צליל מתוק !

אחרי מלחמה יפה עלתה לה טונית של קילו ארבע מאות שהרגישה משום מה כמו הרבה יותר .
אז אחרי שיש ספתח ממש לקראת היציאה מרגיש מעין עקצוץ שכזה ביד וקולט שאני חייב לתת עוד הקפצה אחת לפחות, אחרי הכל אוטוטו נכנסת סערה רצינית שלא תאפשר יציאה הרבה מאוד זמן !
מגיע לקרקע חולית ויש תנועה למטה !!! מוריד את הג'יג לפיות הרעבים ואכן החלום מתגשם !

נעילה ויציאת חוט כזאת חזקה שהיציאה הקודמת של הטונית נראית כמו בדיחה !
מלחמה רצינית נתן לי המאפיונר ואחרי כמה שניות של טירוף חושים , קורה הגרוע מכל – כץ !

מקטר כל הדרך חזרה לאלי שאיך לא הבאתי אותו ... מה לעזאזל עשיתי לא נכון ...
פוגשים את דורון חופשי בדרך חזור ! בנאדם חמוד חבל"ז !
בסופו של יום יצאנו מהים שמחים ומחוייכים !

דרך אגב סקוויד יקר, למרות שהייתי ספקן בהתחלה הג'יגים שלך באמת עובדים !
שלכם שי !