פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   יורים לעצמנו ברגליים? נקודה מאוד חשובה למחשבה |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: יורים לעצמנו ברגליים? נקודה מאוד חשובה למחשבה (נקרא 7130 פעמים) |
הדפסה |
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
אני פשוט חושב שיש לטפל בחוק ולא בלא לפרסם. ואם אתם חושבים שהם לא כאן איתנו בפורום, אתם טועים...
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ממש לא מסכים אתך אלון ולא מסכים עם ההסכמות... אחלק את התשובה לשתיים:
ראשית, אנחנו לא גנבים ולא אמורים להתבייש בדיג מוצלח שלנו, השיתוף הוא חלק מהחוויה. בהיעדר איסור יש לנו זכות מלאה לתפוס דג...
שנית, צאו מההסטריה... חל"ט ורט"ג אינם נזקקים לתמונות שלנו כדי לנסות ולעשות את הספינים שלהם... הם עושים את הספינים לפי מה שמתאים להם - במקרה הזה לקחו אי אילו נתונים עולמיים... עובדה: יש תמונות של תפיסות עם עשרות פרידות, אינטיאסים ופלמודים, אז מה?!! על זה אין ספין..
לסיום, זה נכון לגבי שתי הנקודות שהעליתי ובכלל: אם תהיה תמונה של "שחיטה" עם כמות גדולה של פריטים (דגים) מסודרים על הרציף - אז נכון, זה יצטייר רע ואולי יעשו בזה שימוש לצורך "דעת קהל"... אך תמונה של תפיסת דג גדול או שניים?! נו באמת... אפילו הם לא עד כדי כך מטופשים לעשות מזה "מוצג" - כי זה יוציא אותם טמבלים... בקיצור, גם 50 תמונות עם שלל דיג של טונה כחולה - לא ישנו דבר וחצי דבר וגם לא באלפית האחוז.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
ראשית, אנחנו לא גנבים ולא אמורים להתבייש בדיג מוצלח שלנו, השיתוף הוא חלק מהחוויה. בהיעדר איסור יש לנו זכות מלאה לתפוס דג...
שנית, צאו מההסטריה... חל"ט ורט"ג אינם נזקקים לתמונות שלנו כדי לנסות ולעשות את הספינים שלהם... הם עושים את הספינים לפי מה שמתאים להם - במקרה הזה לקחו אי אילו נתונים עולמיים... עובדה: יש תמונות של תפיסות עם עשרות פרידות, אינטיאסים ופלמודים, אז מה?!! על זה אין ספין..
לסיום, זה נכון לגבי שתי הנקודות שהעליתי ובכלל: אם תהיה תמונה של "שחיטה" עם כמות גדולה של פריטים (דגים) מסודרים על הרציף - אז נכון, זה יצטייר רע ואולי יעשו בזה שימוש לצורך "דעת קהל"... אך תמונה של תפיסת דג גדול או שניים?! נו באמת... אפילו הם לא עד כדי כך מטופשים לעשות מזה "מוצג" - כי זה יוציא אותם טמבלים... בקיצור, גם 50 תמונות עם שלל דיג של טונה כחולה - לא ישנו דבר וחצי דבר וגם לא באלפית האחוז.
אבל כשיציגו מישהו עם דג של 350 קילו ולידו אותו סוג של דג של 30 קילו אתה כבר יודע מה הם יכתבו  סתם לדוגמא: הנה דייג לא אחראי. הנה דג שהיה יכול להגיע למימדים כאלה ולהעמיד צאצאים ותראו איזה חוסר אחריות ואיך הוציאו אותו כשהוא קטן ואז הם יציגו קטע מדייגי הטונה איך משחררים שם טונות יחסית קטנות ומפה והלאה עם זה הם יכולים להשפיע בכל מקום אליו יילכו ולהגיד לך מה? במצב כזה יאמינו להם כי יש להם קמפיין מסודר שהם לא ישקיעו כמעט כלום חוץ מעריכת תמונות וסדרת טלויזיה מאוד ניצפית מה שאני אומר בעצם זה להפסיק בינתיים להשוויץ בתמונות תמשיכו לדוג ולהנות כי החוק כרגע לצידכם אבל לפחות אל תעזרו להם בתמונות של טונות כחולות ודרך אגב רפי זה לא היסטריה זאת הרי עובדה שהם מנסים להכניס את הכחולה לרשימת בסכנת הכחדה אז עדיף להיות חכם ולמנוע את הבעיה מלהיות צודק או פיקח ולהתמודד עם הבעיה לאחר שנוצרהאז נכון שאין כרגע חוק אבל בוא ולא נעזור להם להוציא את החוק על זה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דרך אגב, השבוע נתפסה טונה כחולה (בדייג מסחרי) שמשקלה 440 קילו, כנראה שיא חדש בדייג בישראל
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
דרך אגב, השבוע נתפסה טונה כחולה (בדייג מסחרי) שמשקלה 440 קילו, כנראה שיא חדש בדייג בישראל
זה לא כנראה כי אין שום פרסום רשמי על דייג של טונה גדולה יותר זה מותר זה לגיטימי ועל כזה דבר בהחלט יש מה להשוויץ וגם אפשר להשוויץ כי זה גודל שמתאים לדיג דג בוגר שכבר העמיד כמה דורות של דגים
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אבל כשיציגו מישהו עם דג של 350 קילו ולידו אותו סוג של דג של 30 קילו אתה כבר יודע מה הם יכתבו  סתם לדוגמא: הנה דייג לא אחראי. הנה דג שהיה יכול להגיע למימדים כאלה ולהעמיד צאצאים ותראו איזה חוסר אחריות ואיך הוציאו אותו כשהוא קטן ואז הם יציגו קטע מדייגי הטונה איך משחררים שם טונות יחסית קטנות ומפה והלאה עם זה הם יכולים להשפיע בכל מקום אליו יילכו ולהגיד לך מה? במצב כזה יאמינו להם כי יש להם קמפיין מסודר שהם לא ישקיעו כמעט כלום חוץ מעריכת תמונות וסדרת טלויזיה מאוד ניצפית מה שאני אומר בעצם זה להפסיק בינתיים להשוויץ בתמונות תמשיכו לדוג ולהנות כי החוק כרגע לצידכם אבל לפחות אל תעזרו להם בתמונות של טונות כחולות ודרך אגב רפי זה לא היסטריה זאת הרי עובדה שהם מנסים להכניס את הכחולה לרשימת בסכנת הכחדה אז עדיף להיות חכם ולמנוע את הבעיה מלהיות צודק או פיקח ולהתמודד עם הבעיה לאחר שנוצרהאז נכון שאין כרגע חוק אבל בוא ולא נעזור להם להוציא את החוק על זה בלי להביןיותר מידי השאלה אים כול הירוקים האלו היו עושים את אותו דבר מה שהם עושים גם אים לא היו ביכלל תמונות נגיד שאין ביכלל  עוד שאלה אים התמונות זה שהם אוספים את זה בתור הוכחות ומביאים אז זה לבגץ בתור תיק של הוכחות 
|
|
|
|
|
את הדברים האלו קראתי בדיעבד אחרי שהעליתי דוח תפיסה של בייבי כחולה במשקל של 44 קילו. חשבתי לעומק על הדברים שאתה מציף פה. להבנתי ולדעתי טעות גדולה היא לא לפרסם ולא לשתף עוד דייגים במיוחד חברי פורום זה, מהטעם הפשוט: כמה שיותר דייגים יכירו את הנושא מקרוב ויטרגטו את המין הספציפי הזה כך יהיה יותר טוב לדייגים. אין פה חוק האוסר דייג כחולות כרגע, יש מכסות של כ 120 טונות שברובן נתפסות במערכי השארק של הדייג המסחרי. אחוז אחד בודד הוא הערכתי למספר הפריטים שנתפסים על ידי הספורטיבים בשנה, בחכה עם רולר . כרגיל הירוקים מפנים את האש, החוקים והמגבלות כמו האיסור השערורייתי לכיוון הדייגים הספורטיביים אך ורק כי יותר קל ונוח להציק לקטנים ולחלשים. זה גם עולה הרבה פחות מלהתעסק עם המסחריים שפרנסתם נפגעת על ידי המדינה והמדינה לא מוכנה לשלם על אובדן ההכנסה שלהם. אני חושב שפירסומים מביאים למודעות, המודעות תביא יום אחד את הדייגים להלחם על המשך דייג כחולות בחכה. כיום זו זכותנו עפי חוק! אני מעדיף להלחם מאשר להסתתר. בכל מקרה אם אבין משירשור זה כי אני ושכמותי הוא האשם או האחראי למצב הכחולות והמגבלות על הדייג שלהן, אוריד את הדוח.
|
|
עריכה אחרונה: יוני 05, 2018, 15:06:28 PM על ידי searasta
|
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
את הדברים האלו קראתי בדיעבד אחרי שהעליתי דוח תפיסה של בייבי כחולה במשקל של 44 קילו.
אם אני תופס "בייבי" במשקל 44 קילו - אני עושה חגיגה בבית של הפקח ושר החקלאות.  על מה אתם מדברים ?!?! אם תפיסות כאילו לא יפורסמו כאן - אני לא מבין מה כן. לגבי התמונות בפייסבוק עם 30 דגים קטנים - יש בזה משהו בעייתי...
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
אני בעד לעשות את אותו הדבר עם עוד דגים לא רק עם הטונות
צריך לאחד את כללללל הדייגים בארץ להעלות עוד ועוד את המודעות
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
היי שבת שלום, אני מסכים אם כל מה שאמר אלון,גם בחו"ל נהנים מהלחימה עד שהדג מגיע לסירה ....,ואז משחררים. רצויי שגם אנחנו נאמץ נוהג זה.
חו"ל זו הגדרה מעט רחבה.... אבל כן, במדינות המערביות, הדייג הספורטיבי כמעט תמיד מסתיים בשיחרור. אצלנו לצערי זה דומה יותר למה שאנשים מספרים מטיולי הדייג בעולם השלישי, סיישל, מלדיבים וכו', יוצאים לדוג, תופסים מה שתופסים, המפעילים של הסירה מיד מזנקים על כל דג שנתפס כדי למנוע בכל מחיר שיחרור (ומיד דוקרים את הדג או מפוצצים אותו עם אלות, כדי לוודא שימות מיד), ובסוף הדייג, הם מוכרים את השלל לסוחרים, זה נחשב ה"טיפ" שלהם (כאילו שלא שילמו להם מספיק על יציאת הדייג). גם פה, לצערי, הרבה דייגים ספורטיבים מסיימים את היציאה אצל סוחרי דגים למכור את השלל. תירוצים יש הרבה, אבל ספורטיבי זה ממש לא כל מילה בול...! דיג שמוכר את השלל אינו דייג ספורטיבי, נקודה. הוא הופך לדייג מסחרי, בלי שום הנחה או סנטמנטים. לדוג ולשחרר, לדוג ולאכול, לדוג ולתת לעניים שיהיה להם אוכל. כל אלה עדיין בקטגוריה. לדוג ולמכור = דיג מסחרי...!
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אבל כשיציגו מישהו עם דג של 350 קילו ולידו אותו סוג של דג של 30 קילו אתה כבר יודע מה הם יכתבו  סתם לדוגמא: הנה דייג לא אחראי. הנה דג שהיה יכול להגיע למימדים כאלה ולהעמיד צאצאים ותראו איזה חוסר אחריות ואיך הוציאו אותו כשהוא קטן ואז הם יציגו קטע מדייגי הטונה איך משחררים שם טונות יחסית קטנות ומפה והלאה עם זה הם יכולים להשפיע בכל מקום אליו יילכו ולהגיד לך מה? במצב כזה יאמינו להם כי יש להם קמפיין מסודר שהם לא ישקיעו כמעט כלום חוץ מעריכת תמונות וסדרת טלויזיה מאוד ניצפית מה שאני אומר בעצם זה להפסיק בינתיים להשוויץ בתמונות תמשיכו לדוג ולהנות כי החוק כרגע לצידכם אבל לפחות אל תעזרו להם בתמונות של טונות כחולות ודרך אגב רפי זה לא היסטריה זאת הרי עובדה שהם מנסים להכניס את הכחולה לרשימת בסכנת הכחדה אז עדיף להיות חכם ולמנוע את הבעיה מלהיות צודק או פיקח ולהתמודד עם הבעיה לאחר שנוצרהאז נכון שאין כרגע חוק אבל בוא ולא נעזור להם להוציא את החוק על זה ההיסטריה - כוונתי לקטע של החשש והקריאה להמנעות מהעלאת תמונות. לצורך הספינים שלהם, הם לא צריכים אלפי תמונות - הם ישתמשו בבודדות. אגב, הם מציגים דווקא את הכחולה הגדולה שתפס אריק - ולא תפיסות של קטנים. אין עניין של חכם או פיקח או צודק - אני מצוי מספיק זמן (מעל 4 וחצי שנים!) בעומק הנושא ובוודאות אני אומר לך: 50 תמונות או 5,000 תמונות זה אותו דבר מבחינת ההשפעה של מה שהם יעשו או לא. אין קשר בין מספר התמונות והפרסומים - לבין המהלכים של חל"ט רט"ג וכו'. אפס השפעה! אם אנחנו מפרסמים או לא - זה לא ישנה שום דבר: לא לירוקים מהחל"ט ורט"ג שמובילים מהלכים נגדנו ולא לרגולטורים מרט"ג ואגף הדיג.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
את הדברים האלו קראתי בדיעבד אחרי שהעליתי דוח תפיסה של בייבי כחולה במשקל של 44 קילו. חשבתי לעומק על הדברים שאתה מציף פה. להבנתי ולדעתי טעות גדולה היא לא לפרסם ולא לשתף עוד דייגים במיוחד חברי פורום זה, מהטעם הפשוט: כמה שיותר דייגים יכירו את הנושא מקרוב ויטרגטו את המין הספציפי הזה כך יהיה יותר טוב לדייגים. אין פה חוק האוסר דייג כחולות כרגע, יש מכסות של כ 120 טונות שברובן נתפסות במערכי השארק של הדייג המסחרי. אחוז אחד בודד הוא הערכתי למספר הפריטים שנתפסים על ידי הספורטיבים בשנה, בחכה עם רולר . כרגיל הירוקים מפנים את האש, החוקים והמגבלות כמו האיסור השערורייתי לכיוון הדייגים הספורטיביים אך ורק כי יותר קל ונוח להציק לקטנים ולחלשים. זה גם עולה הרבה פחות מלהתעסק עם המסחריים שפרנסתם נפגעת על ידי המדינה והמדינה לא מוכנה לשלם על אובדן ההכנסה שלהם. אני חושב שפירסומים מביאים למודעות, המודעות תביא יום אחד את הדייגים להלחם על המשך דייג כחולות בחכה. כיום זו זכותנו עפי חוק! אני מעדיף להלחם מאשר להסתתר. בכל מקרה אם אבין משירשור זה כי אני ושכמותי הוא האשם או האחראי למצב הכחולות והמגבלות על הדייג שלהן, אוריד את הדוח.
כי מילה בסלע תומר ומזדהה עם כל מילה שכתבת, דברים נכונים וצודקים! למעט הרעיון הלא רלוונטי שצבעתי באדום. על מה שצבעתי בכחול - יישר כוח תומר ובדיוק כך! על מה שרשמתי באדום - ממש לא!!! לפני הכל, כי אתה ושכמותך לא רק שלא אשמים ולא אחראים גם לא באלפית האחוז לרעיונות ההזויים, הם היו עושים מה שעשו עד כה ובדיוק כפי שעשו - וכך יהיה גם בעתיד, ללא קשר אם יהיו עוד אלף או פחות אלף דוחות דיג כמו הדו"ח שלך.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
זה לא כנראה כי אין שום פרסום רשמי על דייג של טונה גדולה יותר זה מותר זה לגיטימי ועל כזה דבר בהחלט יש מה להשוויץ וגם אפשר להשוויץ כי זה גודל שמתאים לדיג דג בוגר שכבר העמיד כמה דורות של דגים והנה, בכל הפרסומים שנועדו ליצור לנו דמוניזציה ולקדם את האיסור - פרסמו דווקא את אריק עם הטונה הענקית. תתעוררו חברים, בכל המסע לאיסורי הדיג אין שום דבר ענייני ושום עניין אמיתי בשמירת הים - זהו מסע ספינים שמונע מאינטרסים כלכליים. בקרוב אעלה ספין מסודר עם הסבר.
|
|
|
|
|
 |
|
|
זה לא כנראה כי אין שום פרסום רשמי על דייג של טונה גדולה יותר זה מותר זה לגיטימי ועל כזה דבר בהחלט יש מה להשוויץ וגם אפשר להשוויץ כי זה גודל שמתאים לדיג דג בוגר שכבר העמיד כמה דורות של דגים והנה, בכל הפרסומים שנועדו ליצור לנו דמוניזציה ולקדם את האיסור - פרסמו דווקא את אריק עם הטונה הענקית. תתעוררו חברים, בכל המסע לאיסורי הדיג אין שום דבר ענייני ושום עניין אמיתי בשמירת הים - זהו מסע ספינים שמונע מאינטרסים כלכליים. בקרוב אעלה ספין מסודר עם הסבר. ראשית אני שמח כי יש עוד בדעתי. שנית אני רוצה עוד דבר לשתף פה. החל מהיום אירגונים אלו לא קיימים עבורי . היום הם מחקו את כל תגובותי וחסמו אותי מלהגיב בעתיד. מישהו שם חושב שאני אמשיך לקרוא את רשימות השקרים, המניפולציות והשטויות חסרות הבסיס שהם מפרסמים לציבור הרחב, אשתוק ואבלע את הצפרדעים הירוקות שלהם, ממש טועה. עוד שמתי לב , אם אף אחד מהדייגים לא היה מגיב להם ומתייחס אליהם, לא היתה להם שום לגיטימציה בקרב הציבור. מי שלמעשה יצר את האירגונים האלה הוא אנחנו הדייגים. יצרנו ואף אנחנו מתחזקים אותם בהתייחסות אליהם. מצרף לכם את תגובתי האחרונה , זו שהוציאה אותי מאזור הנוחות ושלוות הנפש שלי... זו שהבהירה לי סופית וחד משמעית מול מי אני עומד. חבורת ירוקים קיצוניים ביותר, המסוכנים ביותר לציבור, מחשיבים דייגים כרוצחים, משתמשים בתאורי בלהות של כלבים (כן כלבים) הנמשכים על ידי קרסיהם של הדייגים . איתם החלט עושה עסקים ובוחרת כשותפים להצלת הים. אז עכשיו הדבר היחיד שנותר לי לעשות הוא לצאת לים לדוג ולהדביק להם את התמונות לפרצוף. שיתפוצצו. ״מדהים. ראשית תודה לכם שהבהרתם לי סופית מי אתם ומה אתם מייצגים. לתת לאדם קיצוני לדעת 99% מהאוכלוסייה לקרוא לדייג עם חכה רוצח, זוהי התבטאות מקובלת, תאורי זוועות של כלבים מחוברים לקרסים של דייגים? זה נורמאלי בעיניכם . אבל שמישהו מעמיד את היצור הזה במקומו בצורה עדינה ומלטפת לעומת מה שמגיע לו, אתם חוסמים. חוץ מזה שהדיון אתכם כבר מוצה, אתם נורא נהנים לכתוב לנו תמיד שהדבר היחיד שנסכים עליו הוא שלא נסכים לעולם... בהצלחה ברפורמה וכולי תקווה שתיעשה בצורה הנכונה ומתאימה לכל אוהבי הים. הדברים יסגרו בסוף בבתי המשפט . מקווה להיות שם עם עדויות כאלה והמון אחרות, לנסות ולהסביר לשופט מול מי הוא באמת עומד.״
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
זה לא כנראה כי אין שום פרסום רשמי על דייג של טונה גדולה יותר זה מותר זה לגיטימי ועל כזה דבר בהחלט יש מה להשוויץ וגם אפשר להשוויץ כי זה גודל שמתאים לדיג דג בוגר שכבר העמיד כמה דורות של דגים והנה, בכל הפרסומים שנועדו ליצור לנו דמוניזציה ולקדם את האיסור - פרסמו דווקא את אריק עם הטונה הענקית. תתעוררו חברים, בכל המסע לאיסורי הדיג אין שום דבר ענייני ושום עניין אמיתי בשמירת הים - זהו מסע ספינים שמונע מאינטרסים כלכליים. בקרוב אעלה ספין מסודר עם הסבר. ראשית אני שמח כי יש עוד בדעתי. שנית אני רוצה עוד דבר לשתף פה. החל מהיום אירגונים אלו לא קיימים עבורי . היום הם מחקו את כל תגובותי וחסמו אותי מלהגיב בעתיד. מישהו שם חושב שאני אמשיך לקרוא את רשימות השקרים, המניפולציות והשטויות חסרות הבסיס שהם מפרסמים לציבור הרחב, אשתוק ואבלע את הצפרדעים הירוקות שלהם, ממש טועה. עוד שמתי לב , אם אף אחד מהדייגים לא היה מגיב להם ומתייחס אליהם, לא היתה להם שום לגיטימציה בקרב הציבור. מי שלמעשה יצר את האירגונים האלה הוא אנחנו הדייגים. יצרנו ואף אנחנו מתחזקים אותם בהתייחסות אליהם. מצרף לכם את תגובתי האחרונה , זו שהוציאה אותי מאזור הנוחות ושלוות הנפש שלי... זו שהבהירה לי סופית וחד משמעית מול מי אני עומד. חבורת ירוקים קיצוניים ביותר, המסוכנים ביותר לציבור, מחשיבים דייגים כרוצחים, משתמשים בתאורי בלהות של כלבים (כן כלבים) הנמשכים על ידי קרסיהם של הדייגים . איתם החלט עושה עסקים ובוחרת כשותפים להצלת הים. אז עכשיו הדבר היחיד שנותר לי לעשות הוא לצאת לים לדוג ולהדביק להם את התמונות לפרצוף. שיתפוצצו. ״מדהים. ראשית תודה לכם שהבהרתם לי סופית מי אתם ומה אתם מייצגים. לתת לאדם קיצוני לדעת 99% מהאוכלוסייה לקרוא לדייג עם חכה רוצח, זוהי התבטאות מקובלת, תאורי זוועות של כלבים מחוברים לקרסים של דייגים? זה נורמאלי בעיניכם . אבל שמישהו מעמיד את היצור הזה במקומו בצורה עדינה ומלטפת לעומת מה שמגיע לו, אתם חוסמים. חוץ מזה שהדיון אתכם כבר מוצה, אתם נורא נהנים לכתוב לנו תמיד שהדבר היחיד שנסכים עליו הוא שלא נסכים לעולם... בהצלחה ברפורמה וכולי תקווה שתיעשה בצורה הנכונה ומתאימה לכל אוהבי הים. הדברים יסגרו בסוף בבתי המשפט . מקווה להיות שם עם עדויות כאלה והמון אחרות, לנסות ולהסביר לשופט מול מי הוא באמת עומד.״  עוד מאה עשרים כמוך והדייגים הספורטיבים היו מסודרים 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|