בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  קצת מודעות לגבי הים והדגה שבו
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קצת מודעות לגבי הים והדגה שבו  (נקרא 2711 פעמים) הדפסה
ינשוף דייג ירושלמי

חבר פורום

מנותק מנותק

קצת מודעות לגבי הים והדגה שבו
« ב- : מאי 23, 2018, 13:39:45 PM »
https://www.facebook.com/ifish.co.il/videos/2095532344048005/
-------------------------------
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קצת מודעות לגבי הים והדגה שבו
« הגיב #1 ב- : מאי 23, 2018, 13:54:34 PM »
אני מאוד אוהב את החבר'ה האלה של morning tide, ומאוד מעריך את העובדה שהם טרחו להתייחס לנושא של הדייג בשלולית הקטנה שלנו. החשיבות פה היא לעורר את הדיון שלנו הדייגים, בינינו לבין עצמנו, בנושא c&r.
שאפו לחברים ב ifish שהרימו את הכפפה!
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 23, 2018, 16:38:53 PM »
רעיון נחמד מה שעשו.
חשוב לעורר מודעות בקרב כל הדייגים לגבי C&R ובכלל היחס לדגים.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 23, 2018, 18:41:30 PM »
סליחה שאני מגיב כך אבל אני לא חושב שזה סרטון ראוי ואני ממליץ למנהלים להוריד אותו
ולו מסיבה פשוטה שום דג לא שווה סיכון חיים כמו שמוצג בסרטון
בנוסף זה כלכך שקוף שזה סרטון תדמית בהזמנת החלה....

ואני בעד שיחרורים והחברה פה יודעים בדיוק שסביר להניח שעל הסירה שלי היו הכי הרבה שיחרורים בארץ
כולל דגים במשקל שמעל 30 קילו

אבל שוב שום דג לא שווה את סיכון החיים כמו ששתי החברה האלה עושים פשוט מטורפים
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 23, 2018, 19:26:36 PM »
סליחה שאני מגיב כך אבל אני לא חושב שזה סרטון ראוי ואני ממליץ למנהלים להוריד אותו

ואני בעד שיחרורים והחברה פה יודעים בדיוק שסביר להניח שעל הסירה שלי היו הכי הרבה שיחרורים בארץ

דקל, צר לי להיות בוטה, אבל אתה מדבר פה שטויות (הדגשתי את המשפט המגוחך). החבר'ה האלה לא עובדים אצל שום חלה"ט, רט"ג או גוף אחר. אני לא מאמין שהצלחת לפספס אותם בשנים האחרונות, אבל אם כן, ראוי שתכיר, הם חלק מחבורה שנקראת morning tide, שמפעילה וידאו בלוג מהמוצלחים ביותר בתחום. הם תופסים ביציאת דייג אחת מה שכולנו היינו חולמים לתפוס בשנה, ומשחררים את כל הדגים כמוטו, למעט דגים בודדים שנאכלים במהלך הטיול.
לוקחים סיכונים- עניין שלהם, אם מישהו לוקח מהם דוגמה שיבושם לו (הלוואי והיו לנו כאלה נקודות דייג בארץ, הייתי מטפס עליהם ברטס בין אמו), אבל למרות זאת, יש לכולנו הרבה מה ללמוד מהם...
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 23, 2018, 22:24:44 PM »

דקל, צר לי להיות בוטה, אבל אתה מדבר פה שטויות (הדגשתי את המשפט המגוחך). החבר'ה האלה לא עובדים אצל שום חלה"ט, רט"ג או גוף אחר. אני לא מאמין שהצלחת לפספס אותם בשנים האחרונות, אבל אם כן, ראוי שתכיר, הם חלק מחבורה שנקראת morning tide, שמפעילה וידאו בלוג מהמוצלחים ביותר בתחום. הם תופסים ביציאת דייג אחת מה שכולנו היינו חולמים לתפוס בשנה, ומשחררים את כל הדגים כמוטו, למעט דגים בודדים שנאכלים במהלך הטיול.
לוקחים סיכונים- עניין שלהם, אם מישהו לוקח מהם דוגמה שיבושם לו (הלוואי והיו לנו כאלה נקודות דייג בארץ, הייתי מטפס עליהם ברטס בין אמו), אבל למרות זאת, יש לכולנו הרבה מה ללמוד מהם...

חס וחלילה אני לא נגד 2 החברה האלה אבל אני בטוח שיש להם סרטונים שבהם הם לא מסכנים את עצמם ומלמדים אחרים לעשות כך  ממש אין לי בעיה עם תפוס ושחרר נהפוך הוא אני תמיד דוגל בלקחת רק מה שצריך
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 24, 2018, 01:11:22 AM »
חברים, כדאי שתדעו כמה דברים, כי יש כאן מניפולציה אחת גדולה -
מניפולציה גדולה מבית היוצר של החברה להגנת הטבע ומי שעובד עבורה ועשה כבר דברים חמורים!

ifish - זה שום דבר ופחות משום דבר.
זה איזשהוא דף של איש אחד, תחשבו על זה במושגים של פורום או דף פייסבוק עם 20 משתמשים צופים ש"בעליו" (עד כמה שאפשר להיות בעלים של שום דבר) הוא היחיד שמעלה בו דיונים בקצב של דיון פעם ב....
כמו שמישהו כאן יפתח איזה דף ויקרא לו MYfish ISRAEL  - ויתכתב שם עם עצמו במשך שנתיים.

אותו "איש אחד" עובד עבור החל"ט, בקמפיין הדיג השקרי של החל"ט, בין היתר בדף הכזבים שלהם המכונה "דגים באחריות" כמי שמגיב שם בתור  "דגים באחריות" ולפי ידיעתי גם כמי שאחראי על קידום אפליקציית הבולשיט "סיווטש". לאור הרקורד שלו, בין מיוזמתו ובין בגלל הוראות החל"ט, הם מסתירים את העובדה שהוא עובד עבורם בשכר.

לפי הנתונים שבידינו, אותו "איש אחד" הוא זה שמתחזה בפייסבוק לדייג ספורטיבי תוך שימוש בפרופילים מזויפים, בין מיוזמתו ובין בהנחיית החל"ט, כי הפרופילים המזויפים "כותבים" ובדיוק כפי שנרשם בפוסטים המטעים של "דגים באחריות" ללא טיפת בושה: "אנחנו הדייגים הספורטיביים". (להזכיר, אין דבר כזה "דגים באחריות" - יש את החל"ט שכנראה שילמו הרבה למשרד יחצנות שנתן להם את השם הזה לקמפיין שלהם).

בין לבין, אותו "איש אחד" מנסה לפנות מעת לעת אל דייגי פנאי, תחת "דגים באחריות" או טלפונית תחת שם דמיוני מטעם דגים באחריות, ומנסה לשדלם לתמוך ב"רפורמה" של החל"ט. ללא הצלחה כי כל דייגי הפנאי הבינו מזמן כי שרלטני החל"ט לא באמת מכוונים לטובת הים וכי כל עניינם בייצור ספינים.

מה שהיה כאן זה דבר פשוט:
אותו "איש אחד" כנראה רצה להראות למעסיקיו כמה הוא תורם להם ופנה אל החבר'ה האוסטרלים, מן הסתם מכר להם סיפורי פוגי על ifish ועוד סיפורי סבתא שמעוותים את המציאות - וביקש מהם להעלות סרטון עם מסר, ברוח הדברים שסיפר להם. הם בתמימותם זרמו - והתוצאה בסרטון. הלכה למעשה - מניפולציה שהניבה סרטון.
כמובן, יתכן עוד יותר שהחל"ט רקחו את הרעיון אך מאחר ואינם מעוניינים לפנות בעצמם בשל מכלול שיקולים, הם שלחו את אותו "איש" המכנה עצמו ifish, לפנות אל האוסטרלים בנוסח שהם ניסחו מראש.
שימו לב למלל בסרטון: "לדוג באחריות". למישהו זה מזכיר "דגים באחריות"?! מקרי?!
מישהו ביקש מהם לפנות לישראלים ולבקש מהישראלים "לדוג באחריות". מאוד פשוט...
גם כדי להשחיל ולקדם בתודעה את השם (המתועב בידי כמעט כולנו) "דגים באחריות" -
ובשילוב אסוסיאציה חיובית בין השם הזה לבין האוסטרלים שאנחנו מכירים בתור "החבר'ה הטובים"
אקט מתוחכם וקרוב לוודאי פרי מוחם של פרסומאים ויחצנים שהחל'ט משלמת להם על שירותיהם

אז לכן, מבחינתי אין שום כבוד או "כל הכבוד" ל "ifish" וליתר דיוק לאותו "איש" שקורא לעצמו ifish,
בוודאי שאין כבוד למניפולציות שהניבו את הסרטון ואני מוכן לחתום לכם -
אם תקראו את הפניה של ifish אל האוסטרלים אז 99% שיתחשק לכם להקיא מהמניפולציה.
מבלי שבדקתי - מוכן לחתום שהסרטון כבר עלה בדף הכזבים שמכונה "דגים באחריות".

קובי היקר,
לאור מה שכתבתי, דקל לא מדבר שטויות - הוא פגע מצוין גם לפני שידע מה שכתבתי כאן
ראיתי מזמן סרטונים שלהם וכמוך סבור שהם לא עשו "תשדיר פרסומת לפי הכתבה כנגד תשלום",
מאידך אני סבור כי תמרנו אותם במניפולציות לעשות את הסרטון ולומר מה שאמרו,
בין אם "למען הדיג בישראל" ובין אם גם בתוספת הצעה "לשלוח תשלום על השקעתם בהכנת סרטון" -
מה גם שבתור יוטיוברים אולי נאמר להם שזה יקדם להם מעריצים וצפיות מישראל, בבחינת -
"תגידו כך וכך - ואנחנו נפרסם אתכם בישראל"

כך או כך, כעת זה הרבה פחות תמים ממה שזה נראה בהתחלה...

דקל,
בעקרון לא מוחקים ולא מאמין במחיקות,
ככלל, גישתנו היא שלא מונעים ולא חוסמים מידע,
לא מתמודדים עם דברים ע"י הסתרתם - אלא ע"י התייחסות אליהם
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 24, 2018, 06:21:43 AM »
היי רפי. לא ידעתי/הכרתי את פועלו של אותו אדון ifish, למרות שאני יודע מי זה בשמו ובפניו, ויודע גם שהוא דייג ספורטיבי פעיל, אכן משחרר דגים, וגם פועל בהיבטים מסחריים, מוכר ציוד דייג בייבוא מצומצם מדי פעם וכו'. בכל מקרה, בין אם פנה אליהם בשם ה"מעסיקים" שלו ובין אם לא, אני מתחבר מאוד למסר שמעבירים החברים בסרטון ולרוח הדייג הספורטיבי שהם מעבירים בבלוגים שלהם. שים לב שהם לא אמרו אל תדוגו, לא אמרו תשחררו את כל מה שתפסתם, אלא אמרו- תתחשבו בים ובאוכלוסית הדגים, תתחשבו סלקטיבית במינים שאתם תופסים, יש כאלה שנמצאים בסיכון יותר ויש כאלה פחות, ודיברו גם על הגבלת הדייג המסחרי (ועל דייגים מסחריים שישחררו את מה שתפסו מעבר למיכסה או לתקן, מי שמע על דבר כזה?). אני אישית שואף גם כן לפעול באותה הרוח, לא כדי לקרוץ לרט"ג, חלה"ט או ifish, לא כדי להעלות סירטונים של שיחרורים או להרשים מישהו שיגיד לי כל הכבוד, אלא כדי לנסות לתרום את חלקי בשמירה על הדגים, כדי אולי לתפוס דגים גם בשנה הבאה והעשור הבא...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מאי 24, 2018, 06:50:20 AM »
היי רפי. לא ידעתי/הכרתי את פועלו של אותו אדון ifish, למרות שאני יודע מי זה בשמו ובפניו, ויודע גם שהוא דייג ספורטיבי פעיל, אכן משחרר דגים, וגם פועל בהיבטים מסחריים, מוכר ציוד דייג בייבוא מצומצם מדי פעם וכו'. בכל מקרה, בין אם פנה אליהם בשם ה"מעסיקים" שלו ובין אם לא, אני מתחבר מאוד למסר שמעבירים החברים בסרטון ולרוח הדייג הספורטיבי שהם מעבירים בבלוגים שלהם. שים לב שהם לא אמרו אל תדוגו, לא אמרו תשחררו את כל מה שתפסתם, אלא אמרו- תתחשבו בים ובאוכלוסית הדגים, תתחשבו סלקטיבית במינים שאתם תופסים, יש כאלה שנמצאים בסיכון יותר ויש כאלה פחות, ודיברו גם על הגבלת הדייג המסחרי (ועל דייגים מסחריים שישחררו את מה שתפסו מעבר למיכסה או לתקן, מי שמע על דבר כזה?). אני אישית שואף גם כן לפעול באותה הרוח, לא כדי לקרוץ לרט"ג, חלה"ט או ifish, לא כדי להעלות סירטונים של שיחרורים או להרשים מישהו שיגיד לי כל הכבוד, אלא כדי לנסות לתרום את חלקי בשמירה על הדגים, כדי אולי לתפוס דגים גם בשנה הבאה והעשור הבא...

שם פרטי - הוא י', שם משפחה - תספור עוד 5 אותיות.
בינתיים ממשיכים בקו שלא להעביר את המאבק לפסים אישיים, בינתיים...

לגבי "משחרר דגים", לפי מה שידוע לי -
משחרר הדגים הנ"ל גם דג בעבר בנמל אשדוד וגם צילם לוקוסים של חצי קילו אותם תפס ולקח.

הוא דייג ספורטיבי פעיל, רק מעניין מדוע החל"ט ותחת השם "דגים באחריות", בהתכתבות מול דיג פנאי,
כתבו שהוא זומן לחקירה על דיג בעונת הרביה ללא רשיון דיג?
או שהוא כתב זאת על עצמו שזה אומר משהו - או שיש בין חבריו לעבודה מי שלא אוהב אותו.
תמונות לאימות יישלחו אליך בפרטי.

לא דיברתי על המסר בסרטון אלא על מה הטריגר לסרטון ומי יצר אותו ומדוע.
רוב האנשים יתחברו להרבה דברים שאמרו בסרטון...
ואני יכול לומר לך כי היית מחובר לדברים שאמרו גם לפני הסרטון.
אך עם כל הכבוד לאוסטרלים החביבים, ויש כבוד, אז שני דברים:
א. איננו זקוקים להם כדי לדעת ולהבין על שחרורים -
הם לא חידשו דבר גם לא לך, כבר שנים שמדברים וכותבים אצלנו על "שחרור למען הדורות הבאים". יומן דוחות הדיג מלא מזה שנים בסרטוני שחרורים, יש שרשור סרטוני שחרורים, יש בפורום עידוד לשחרורים כבר שנים
ב. אין רלוונטיות לגדלים עליהם הם דיברו והראו בידיים:
גדלי הדגים באוסטרליה וכאן כמו גם הכמויות - שני דברים שונים. כמו שאומרים, "לא חוכמה".
שם הם מוצאים דגים של 3-5 קילו על כל צעד ושעל. פעם בכמה יציאות אתה תוציא דג כזה מהחוף?

הפסול איננו בסרטון,
אלא לאופן המניפולטיבי של השגתו ובעיקר השימוש המניפולטיבי שיעשו בו - שימוש לשנו הוזמן הסרטון.
כמי שמכיר את התנהלות החל'ט לעומק, מלפני ולפנים ולאורך שנים, אין משהו שמגיע ממקום נקי.

וכדי להבין עד כמה הם או מטומטמים או פוגעים בדגה למען הספין:
הם פעלו להכרזת אלבקור כדג מוגן ואם כך יקרה - מה ההשלכות?
במקום ללכת לדוג בעומקים את האלבקור הנפוץ והנודד שאיננו מתקרב לחופים,
ילכו חברינו לדוג אינטיאסים, שיננים, מוסארים, חדאדים ועוד...
אז מה פשר הדבר?! איוולת או פגיעה בדגה המקומית בחופינו על מזבח הספינים?
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 24, 2018, 08:38:52 AM »

וכדי להבין עד כמה הם או מטומטמים או פוגעים בדגה למען הספין:
הם פעלו להכרזת אלבקור כדג מוגן ואם כך יקרה - מה ההשלכות?
במקום ללכת לדוג בעומקים את האלבקור הנפוץ והנודד שאיננו מתקרב לחופים,
ילכו חברינו לדוג אינטיאסים, שיננים, מוסארים, חדאדים ועוד...
אז מה פשר הדבר?! איוולת או פגיעה בדגה המקומית בחופינו על מזבח הספינים?

רפי תיזהר עם מה שאתה כותב
כי בסוף הם יגידו שמותר לדוג רק מדוזות וכל שאר הדגים כולל האבו נפחות יהיו מוגנים
כמובן שזה לא יחול על הטרולים
עריכה אחרונה: מאי 24, 2018, 08:39:19 AM על ידי בנצי (אלון )
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מאי 29, 2018, 12:10:37 PM »
יש מצב להעתיק לפה מה שכתוב שמה בקישור בישביל מי שאין לו פייסבוק  ? 
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מאי 29, 2018, 12:21:14 PM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/PdY1xCF6uaw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/PdY1xCF6uaw</a>

בבקשה
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for