פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת התחזית (אחראי: shragam)
   מזג האויר השתגע |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מזג האויר השתגע (נקרא 12905 פעמים) |
הדפסה |
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד ללא ספק משהו מוזר  אתמול בבוקר היה גשם חזק, אתמול בלילה היה טפטוף קל, ולבסוף התעוררתי הבוקר לשמע הגשם שהיה... הגעת הלויתן, התקיפות של דגי הכסיף בכינרת... משהו ממש מוזר... משער לעצמי שהכל האירועים הללו קשורים אחד לשני.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
כתבתי את זה לפני 4 חודשים והנה עכשיו בחדשות יש כתבה על ההתחממות הגלובאלית ועל ההשתגעות של מזג האויר המדענים טוענים שיש לנו עוד 12 שנים עד לנקודת האל חזור ואני טוען שיש לנו הרבה פחות אני לא מדען ואפילו לא חובב מדע אבל אני בנאדם עם זכרון ואני זוכר מזג אויר שונה לגמרי מימי הילדות אני גם נוהג בכבישים בבקרים ואני רואה את ענני הפיח מעל הערים כשהשמש מתחילה לעלות
אז כשאני טענתי לפני 4 חודשים שמזג האויר משתגע היום קיבלתי על זה פידבק חיובי מצד המדענים אני לא אוהב לומר אמרתי לכם אבל במקרה הזה אני צועק אמרתי לכם כתבתי שם גם על ניבוי של הוריקן באזורינו ולא הייתי רחוק באמת היה הוריקן קטן שפגע ביוון שניקרא מדיקן מי שצחק עלי אז שימשיך לצחוק אבל בינתיים אני ממשיך וקולע בתחזיות האפוקליפטיות שלי שכל אחד יעשה את החשבון נפש שלו ושידע שכל פעם שהוא מתניע את האוטו הוא שורף חמצן ופולט CO2 גז חממה ידוע והרסני!!! נכון לעכשיו האנושות בדרך לאבדון וזאת רק שאלה של זמן!!!
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2018, 19:57:09 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אלון, מסתבר שאתה מכוון לדעת גדולים... מצרף פה מאמר מעניין בדיוק בנושא המדובר, וגם שם לא אופטימים... מתוך המאמר: "עתידם של המדיקיינים, כמו זה של אירועי מזג אוויר קיצוני רבים, אינו מבשר טובות. באותו מחקר אמריקאי-ספרדי, בחנו החוקרים את השינוי שעשוי לחול במדיקיינים עד לשנת 2100, כפי שהם מיוצגים במודלים ממוחשבים של האטמוספירה. בעולם שמתחמם כתוצאה מגזי החממה שפולטת האנושות, הסופות עלולות להפוך לאנרגטיות ולאלימות יותר. בעוד שמספר הסופות הכולל ככל הנראה לא צפוי להשתנות, נמצא שהסבירות להיווצרות של מדיקיינים קיצוניים (בעלי רוחות של למעלה מ-150 קמ"ש, כמו הוריקן פלורנס) תוכפל עד לסוף המאה הנוכחית"
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2018, 21:34:19 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אלון, מסתבר שאתה מכוון לדעת גדולים... מצרף פה מאמר מעניין בדיוק בנושא המדובר, וגם שם לא אופטימים... מתוך המאמר: "עתידם של המדיקיינים, כמו זה של אירועי מזג אוויר קיצוני רבים, אינו מבשר טובות. באותו מחקר אמריקאי-ספרדי, בחנו החוקרים את השינוי שעשוי לחול במדיקיינים עד לשנת 2100, כפי שהם מיוצגים במודלים ממוחשבים של האטמוספירה. בעולם שמתחמם כתוצאה מגזי החממה שפולטת האנושות, הסופות עלולות להפוך לאנרגטיות ולאלימות יותר. בעוד שמספר הסופות הכולל ככל הנראה לא צפוי להשתנות, נמצא שהסבירות להיווצרות של מדיקיינים קיצוניים (בעלי רוחות של למעלה מ-150 קמ"ש, כמו הוריקן פלורנס) תוכפל עד לסוף המאה הנוכחית" אני דווקא מכוון לכולם אתה כותב פה על המדיקיין שהוא למעשה התוצאה ולא הגורם אני מדבר דווקא על הגורם ועל החיזוי/ניבוי הלא אופטימי שלי אני מדבר על זה שכתבתי לפני 4 חודשים על הוריקן ים תיכוני כשבכלל לא ידעתי שקיים דבר כזה כבר וכעבור 4 חודשים ההוריקן הזה הכה באזורנו אני מדבר על טמפרטורות גבוהות מהרגיל וקיצוניות שהולכת ומחמירה כל שנה גם בחורף וגם בקיץ בקיצור אני מתריע על קטסטרופה שמתרחשת ועולם כמנהגו נוהג
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
רק אל תגידו שלא אמרתי הקיצוניות של מחר תשבור שיאים
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
פשוט מטורף. מעבר לעובדה שזה מאוד חריג, לא ברור איך זה בכלל אפשרי מטארולוגית...
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
פשוט מטורף. מעבר לעובדה שזה מאוד חריג, לא ברור איך זה בכלל אפשרי מטארולוגית... מאוד פשוט דווקא אוויר חם ונמוך מאדה כמויות מים אדירות שפוגשות אוויר קר מאוד בשכוות הגבוהות יותר של האטמוספירה האדים של המים קופאים ונהיים כבדים ומתחילים ליפול הם מגיעים אל שכוות האויר החם ששוב מעלה את כדורי הברד הקטנטנים למעלה לחלק הקר על כדור הברד נוספת עוד שכוות מים שקופאת והברד גודל ככה זה קורה כמה פעמים עד שהברד נהיה כבד מכוח העילוי של האוויר החם והוא עובר אותו ומגיע לקרקע עוד אפשרות שמגיע משב רוח שמזיז את האוויר החם והברד נופל לקרקע לפי החום שהיה שם כנראה שהיה אידוי כבד של מקור מים שגרם לכמות גדולה של ברד
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
לא יודע לגבי הנקודת אל חזור..
12 שנים זה ממש פה וזה נראה לי קרוב מאוד.
לדעתי שינויים בלתי הפיכים זה עיניין של מאות שנים.
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
לא יודע לגבי הנקודת אל חזור..
12 שנים זה ממש פה וזה נראה לי קרוב מאוד.
לדעתי שינויים בלתי הפיכים זה עיניין של מאות שנים.
יש לך טעות ענקית ידידי המהפכה התעשייתית היא בת 150 שנה בסך הכל אם תתחשב בגידול הדמוגרפי והתעשייתי אתה תבין שבכל עשור הגידול הוא פי 2 וזה עוד חישוב בשלוף מהמותן יש מצב שגם פי שלוש או ארבע תוסיף לזה גם את קריטת וצימצום היערות ש"אוכלים" את גאזי החממה למעשה משנות ה-60 בערך עליית פליטת גאזי החממה היא מטורפת כשמדברים איתך על 10 שנים השינוי הוא עצום אני לא כזה זקן אבל אני זוכר שינויים מזעריים משנות ה-90 בשנות ה-2000 כבר היו שינויים מורגשים מ-2010 ועד היום כבר רואים קטסטרופות בכל מיני מקומות בעולם תפשפש קצת בזכרון שלך ותבין לבד שהמצב כבר עכשיו קטסטרופלי בשנות ה-80 המוקדמות הייתי שורץ בים כל יום מ-9 בבוקר עד 6 בערב ואז לא היו מסנני קרינה היום אם אני יעיז לעשות את זה אני צפוי לחלות בסרטן העור תוך שנתיים אז עברו 30 שנה ותראה איזה שינוי שרב היה נחשב מ-29 מעלות ומעלה היום 30-31 מעלות נחשבים כחם מהרגיל לעונה זה רק 2 מעלות אבל 2 מעלות זה המוווווווווווווווווווןןןןןןןןןןן
|
|
עריכה אחרונה: יולי 01, 2019, 21:50:59 PM על ידי (אלון)
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
"הטמפרטורה בשנות ה-80 וה-90 הגיעה באוגוסט ל-29 מעלות, והיום היא מגיעה כמעט ל-32 מעלות. זה שינוי עצום וזה משפיע על המינים המקומיים. הקיפודים לא יכולים לשרוד בטמפרטורה כזו. לקיפודים תפקיד חשוב במערכת האקולוגית. את זה לא אני כתבתי פשוט העתקתי מכאן תחזרו אחורה בשרשור ותראו שכבר כתבתי על זה מתוך זכרונות ילדות http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34319.0וגם השרב הקיצוני של אתמול זאת עוד הוכחה קטנה אנחנו מקבלים הרבה סימנים קטנים שבקרוב הם יגדלו משמעותית במונחים של כדור הארץ בקרוב זה יכול להיות בין 5 ל-25 שנים ומישהו בתחילת השרשור רשם די לבהלה  את השרשור הזה אני לא יעזוב ואני כל הזמן ימשיך לעדכן
|
|
עריכה אחרונה: יולי 18, 2019, 14:59:14 PM על ידי (אלון)
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אלון ידידי, אכן די לבהלה ארועי מזג אויר חריגים תמיד היו ותמיד יהיו אין צורך להתרגש. בשנת 1993 הוצפו נתיבי אילון פעמיים באותה שנה, ומאז ועד לשנה הזו לא היו הצפות בנתיבי אילון. גם אני זוכר אירועים חריגים כילד. בשנת 1950 ירד שלג בתל אביב. (זאת סיפר לי אבא)ומאז כבר 69 שנה לא ירד שלג בתל אביב. בשנות השישים היו סערות חורפיות אדירות בים התיכון, כילד אני זוכר את האניה שנסחפה מול יפו ונתקעה על סלעי אנדרומדה, ניסיונות החילוץ בעזרת אומגה לבית המכס היו כושלים בגלל הרוחות והים הסוער. כילד עמדתי על החוף בחורף והרוח כמעט העיפה אותי. כדור הארץ תמיד עובר שינויים, החוקר הנכבד כותב שנשנות השמונים והתשעים הטמפרטורה הגיעה באוגוסט ל 29 מעלות (טמפרטורת המים כמובן) וכיום היא מגיעה ל כ 32 מעלות וזה משפיע על הקיפודים. יסלח לי החוקר אבל אני לא זוכר שבים התיכון היו כל כך הרבה קיפודי ים עד כדי כך שמספרם השפיע על אוכלוסית הדגים. לפחות בתל אביב יכולת ללכת בלי כל חשש מקיפודי ים במים. השינוי המשמעותי שהשפיע על אוכלוסית הדגים באזורנו היה בנית סכר אסואן, שעצר את ההזרמה האדירה של חמרי הזנה לים. והשינוי הנוסף הוא בנית מקטע בתעלת סואץ, מקטע שעוקף את האגם המר, האגם המר שימש מסנן בפני מינים פולשים. ועקיפתו גרמה להופעת האבו נפחא באיזורנו. אז אכן אנו עוברים שינויים, אך זו לא קטסטרופה אלו תהליכים טבעיים. הזהירו אותנו מחור גדול באוזון איפה האזהרות האלו עכשיו? הזהירו אותנו מעלית פליטות החנקן הדו חמצני וקבעו מכסות, אז מה קרה? התחילו לסחור במכסות ונוכלים עשו המון כסף מזה. העולם משתנה, נכון, אבל זהו תהליך טבעי. פעם כל אירופה היתה מכוסה בקרחונים והקרחונים נסוגו לא בגלל פעולות האדם לא בגלל "ההתחממות הגלובלית" אלא בגלל תהליך טבעי. היום אנו מרגישים שחם לנו יותר בגלל המזגנים. איפה בשנות החמישים והשישים היו מזגנים בארץ? איפה היו מזגנים ברכבים? כיום אתה יוצא מסביבה ממוזגת לרחוב ואתה נאנח כמה חם היום. אספר לך סיפור. באחד משרותי המילואים הוצבנו לתפוס קו בערבה בעונת הקיץ. הגענו מתל אביב וצפונה ומיד נאנקנו מהחום, מכת חום כזו לא הרגשנו בעבר, החבר'ה אותם היינו אמורים להחליף אמרו לנו, מה אתם מתלוננים היום לא חם בכלל, אחרי שבוע התחלנו להתרגל לחום והפסקנו להתרגש ממנו, אחרי חודש באו להחליף אותנו והחדשים התלוננו איזה חום פה, ואנחנו לא הרגשנו חם במיוחד. אז באמת ברשה לי לצטט מהסרט האדיר "טיסה נעימה" "בלי פאניקה". קיץ נעים ואינטיאסים רבים לדייגי הג'יג רק בריאות
|
|
עריכה אחרונה: יולי 18, 2019, 17:12:02 PM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
ראובן אתה כנראה לא מעודכן נתחיל בפליטות מזהמים לאויר מתחילת שנות ה-2000 כל נושא התעשייה והרכב עברו שינויים אדירים מבחינת פליטת מזהמים בוא אני אנסה לרענן לך את הזיכרון אתה זוכר את האוטובוסים הטייגרים של דן ואגד של שנות ה-70-80? אתה זוכר איזה עשן שחור הם היו מוציאים מהאגזוז? והמשאיות? אתה זוכר שהיה פעם דלק 96 עם עופרת? ובכן כל אלה כבר לא קיימים היום!!! היום אתה יכול לעמוד ליד אגזוז של משאית ולנשום חופשי בלי להחנק!!! כך גם בכלי הרכב בתעשייה הורכבו מסננים בארובות ומפעלים מזהמים נסגרו ואם כבר הזכרת את החור באוזון אז גם הוא קטן ויש שאומרים שהוא כבר נסגר אז נעשו צעדים והופחתו זיהומים אבל זה לא מספיק היום ממשיכים לפתח אמצעים לא מזהמים ומנסים כמה שפחות להיות תלותיים בנפט ופחם שהם המזהמים העיקריים אם לא מדינות אופ"ק היום כבר היה לנו מנועים שנוסעים על מים הטכנולוגיה קיימת כבר לפחות 30 שנה רק שבאופ"ק עשו שריר ובעולם נבהלו וזנחו את מנועי תאי הדלק שזה מנועים שעובדים על מים ומהאגזוז יוצא להם מים דיברת על קיפודי ים בתור ילד אני זוכר שכדי להגיע לסלע הגדול בחוף הסלע בבת ים הייתי צריך מאוד להזהר לא לדרוך על קיפוד היו מאות של קיפודים על הסלעים שם כבר כמה עשרות של שנים שאין אפילו לא קיפוד ים אחד שם בסוף שנות ה-80 או בתחילת ה-90 הם כבר נעלמו ואיתם נעלמו גם הבננות את הבננות הייתי דג מאחורי השובר של חוף הסלע ובגלל זה הייתי צריך להזהר מהקיפודים אחרי כל מה שרשמתי אני לא פוסל גם את מה שאתה רשמת על סכר אסוואן והאגם המר קובי כבר אמר את זה בצורה הכי נכונה זה לא שלא היו ארועים חריגים בעבר היו ארועים חריגים כמו השלג בשנת 50 והשבר ענן מעל תל אביב שהציף את האיילון(דרך אגב עבדתי כנהג מונית באותו לילה בתל אביב) אבל היום התחיפות של האירועים והעוצמה של האירועים השתנו והתגברו בהרבה הזכרת את המילואים באיזור חם יש דבר שנקרא להתרגל לאקלים מסויים. חם או קר אני מכיר את זה מצויין כי את הסדיר שלי עשיתי בבקעה בקיץ ובחרמון בחורף וכן פשוט לוקח כמה ימים לגוף להתרגל לאקלים אבל כל זה לא קשור בכלל למה שקורה אני כל הזמן מחפש בזיכרון מה היה בעבר באופן השותף והרגיל ומה היום ובעבר היה פחות חם מהיום ואני מדבר על טמפרטורות ולא על הרגשה השינוי הוא של בערך 2 מעלות וזה מאוד מאוד משמעותי
יש עוד המון מה לכתוב על נושאי הזיהום והטמפרטורה
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם אני בנערותי הייתי דג בננות, על הסלעים שמאחורי שובר הגלים של נמל יפו, וכלל לא נתקלתי בקיפודי ים, גם על הסלעים הרדודים שבחופי תל אביב שלפני בניית שוברי הגלים לא היו קיפודי ים. בזמנו, היו חלמות גדולות בסלעים של יפו ודייגי הבוס, תפסו אותם עם אצות כפתיון. עם חדירת הארסים, הם חיסלו את האצות ועימן נעלמו החלמות. הבננות לדעתי נעלמו בגלל הצ'ינצ'ולות והטרולים שחיסלו אותם. בסוף שנות השבעים, כל החוף היה מלא מליטות צהובות, הצ'ינצולות חיסלו אותן, הן היו עומדות בתור לסגור בפתח של המרינות ושוברי הגלים. השינויים בדגה לאו דווקא קשורים לשינויי אקלים. הנה לעיונך כתבה מרתקת על החיים הימיים במדבר סהרה, שחלקו היה פעם ים. בתקופה זו לא היו מפעלים תעשייתים וזיהום שגרם האדם ומימי הים היו גבוהים בשלוש מאות מטרים מגבהם כיום, השינויים האקלימיים הם מחזוריים והשפעת האדם עליהם היא קטנה ממה שחושבים. https://www.haaretz.co.il/science/biology/.premium-1.7536441
|
|
עריכה אחרונה: יולי 19, 2019, 11:33:54 AM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה