(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
כמה עוד הוכחות אנחנו צריכים כדי להבין שמזג האויר השתגע? שטפונות בסוף אפריל וכשחשבנו בשבוע שעבר שזה היה המלקוש קיבלנו עוד מערכת השבוע לפנים  אלה גשמים לא אופיניים לאזורינו אלא יותר לאזורים טרופיים  כל חיי לא ראיתי כאלה גשמים וכזה מזג אויר ואני כבר לא כזה צעיר  ומשום מה יש לי הרגשה שזה לא יגמר ותהיה עוד מערכת אם לא 2 אויר קר בשכבות הגבוהות בשילוב של אויר חם בשכבות הנמוכות מביאים כמויות אדירות של משקעים בגלל אידוי חזק ועיבוי מהיר אז תתכוננו כי יש מצב שגם הפעם נקבל נהרות ברחובות ושטפונות בזק במקומות הנמוכים  נדנדת הלחץ הברומטרי הולכת ונהיית חריפה יותר ויותר וכך אנחנו מרגישים את ההפרשים הגדולים בין שרב לשבירת שרב שמלווה בגשם אני מקווה שזה לא יקרה אבל לאט לאט הפערים רק ילכו ויחמירו ואם זה ימשיך ככה אז לא רחוק היום שנראה פעם ראשונה באזורנו הוריקן או משהו דומה נבואה אפוקליפטית? רק הזמן יגיד אם אני צודק או לא ובינתיים אני פוגע ב-90% מהתחזיות שלי  אני מקווה שהפעם התחזית שלי תלך לכיוון ה-10% ולא לכיוון של ה-90%
|
|
עריכה אחרונה: מאי 06, 2018, 17:47:03 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
היי בנצי אני דווקא אוהב מזג אויר טרופי, מצידי שהקיץ יהיה בעונה הגשומה והחורף היבשה ככה נוכל לדוג לי חשש למשקעים. ובכלל בלי קשר לדייג, המזג האויר הזה מוצא חן בעיניי, ימים חמים ללא שמש קופחת על הראש. תענוג.
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
די לבהלה, מזג אויר אופיני לעונת המעבר.
תמיד בל"ג בעומר היו שרבים ושבירות שרב בעוצמות כאלו או אחרות.
היו ימים שביום העצמאות השמים היו מכוסי עננים והפריעו למטסים.
וידועה האמרה שעד שבועות לא מתרחצים בים.
הוריקנים לא יכולים להתפתח בים התיכון כי הוא קטן מידי לעצמת סופות כאלו.
אז נכון יש שנים עצמתיות יותר ושנים רגועות יותר אבל בסך הכל אין זה מזג אויר חריג במיוחד.
בשנת 1950 ירד שלג בתל אביב ומאז לא היה אירוע כזה, חריגות יש תמיד ואין ללמוד מהם על הכלל.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אז נכון יש שנים עצמתיות יותר ושנים רגועות יותר אבל בסך הכל אין זה מזג אויר חריג במיוחד.
בשנת 1950 ירד שלג בתל אביב ומאז לא היה אירוע כזה, חריגות יש תמיד ואין ללמוד מהם על הכלל.
ראובן זאת לא בהלה זאת המציאות נכון שזה מזג אויר אופייני לאביב אבל לא בכזאת קיצוניות וזאת לא פעם ראשונה או שניה שאני כותב על מזג האויר שמתחיל להשתגע בילדותי קיץ היה מאופיין בטמפ' של 29-30 מעלות היום קיץ מאופיין בטמפ' של 30-31 ואפילו 32 מעלות המזג אויר הופך לאט לאט בלי שנרגיש אבל בעקביות ליותר קיצוני ואלים אני חושב שהמבוגרים פה די יסכימו איתי תפשפשו קצת בזיכרונות הילדות ותראו שאני צודק
|
|
עריכה אחרונה: מאי 06, 2018, 20:17:44 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מזג האויר קצת משוקע ועדיין לא החליט מה הכיוון שלו עכשיו בעונת המעבר 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
השינוי האקלימי בארץ ובעולם בא לדעתי לידי ביטוי בהקצנת הארועים ולא בעצם קיומם. סופות אביביות תמיד היו, גלי קור וחמסינים גם כן, אבל המופעים הקיצוניים שלהם התחילו להופיע בתדירות גבוהה יותר, שיאי חום/קור/משקעים/רוח וכ'ו שנרשמו בעבר פעם ב-20-30 שנה, היום חוזרים באינטרוולים תדירים בהרבה, ולכן אנחנו וגם הגורמים המוסמכים מופתעים כל פעם מחדש מהעוצמות
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
השינוי האקלימי בארץ ובעולם בא לדעתי לידי ביטוי בהקצנת הארועים ולא בעצם קיומם. סופות אביביות תמיד היו, גלי קור וחמסינים גם כן, אבל המופעים הקיצוניים שלהם התחילו להופיע בתדירות גבוהה יותר, שיאי חום/קור/משקעים/רוח וכ'ו שנרשמו בעבר פעם ב-20-30 שנה, היום חוזרים באינטרוולים תדירים בהרבה, ולכן אנחנו וגם הגורמים המוסמכים מופתעים כל פעם מחדש מהעוצמות
ניסחת את זה בצורה הכי נכונה 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
עונת מעבר כזאת עוד לא הייתה ואני לא זוכר כזה דבר והנה סוף מאי ועוד מערכת גשם עומדת להכנס ובכלל לא זכור לי מאי כזה גשום אף פעם ושוב סכנת שטפונות במזרח (בשבת כבר היו) אפשר לומר שהדרום והמזרח קיבלו השנה כמויות של גשם ששווה ל-10 שנים
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אולי אנחנו מיזדקנים ולא זוכרים מה היה לפני שנה תמיד החום ניראה לנו לא כמו שהיה שנה שעברה
אם אני זוכר נכון יש מחקרים שמוכיחים שהיה בעבר בים התיכון צונמי ורעידות אדמה היו ויהיו באזור הים התיכון
עוזי
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
הלוואי כל השנה היה חם וגשם מידי פעם.. תאילנד זה פה 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אולי אנחנו מיזדקנים ולא זוכרים מה היה לפני שנה תמיד החום ניראה לנו לא כמו שהיה שנה שעברה
אם אני זוכר נכון יש מחקרים שמוכיחים שהיה בעבר בים התיכון צונמי ורעידות אדמה היו ויהיו באזור הים התיכון
עוזי
רעידות אדמה וצונאמי לא קשורים למזג האויר אלא לגיאולוגיה אם כבר אז תזכיר את השלג בתל אביב בשנת 1950 אבל זה היה ארוע חד פעמי פה אני מדבר על חודש שלם !!! ומשום מה יש לי הרגשה שזה ימשך גם ביוני
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ולפני שעה שמעתי רעמים בקריות, יצאתי והשמיים מעוננים... לא זוכר גשם בקריות בסוף מאי... אכן משהו השתגע..
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הכל בגלל צה"ל, הוא תוקף את האיראנים בסוריה ולכן האפיק הפרסי העונתי מפחד ולא מגיע.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
עוזי
רעידות אדמה וצונאמי לא קשורים למזג האויר אלא לגיאולוגיה אם כבר אז תזכיר את השלג בתל אביב בשנת 1950 אבל זה היה ארוע חד פעמי פה אני מדבר על חודש שלם !!! ומשום מה יש לי הרגשה שזה ימשך גם ביוני לפעמים נדמה לי שאני נביא חחח  והנה אמצע יוני ושוב גשם
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אתמול בת ים הייתה מוצפת היום שדרות מוצפת מתי בדיוק היו אירועי גשם כאלה ביוני? אז כן לפעמים יורד קצת גשם ביוני אבל לא ככה ולא בעוצמות כאלה!!! כרגע השמועה אומרת ש-5 סירות טבעו באשקלון בגלל הגשם ושמועות טבען להיות כמעט נכונות אז מתי בדיוק שמעת שסירות טבעו בגלל הגשם? בקיצור מזג האויר השתגע משנה לשנה אנחנו עדים ורואים כל פעם קיצוניות חדשה של מזג האויר אנחנו רק אומרים שזה טבעי וזה בסדר שיש חריגות אבל לא שמים לב לדחיפות ולעוצמה המתגברת של החריגות
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|