פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עופרות! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עופרות! (נקרא 4161 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
עופרות!
« ב- : מרץ 05, 2018, 19:10:42 PM » |
|
עופרות רבותי עופרות! באילו עופרות אתם משתמשים ומדוע?!
ושאלה ספציפית כחומר למחשבה: מבחינת אכילות - האם עופרת ש"נתקעת" בחול עדיפה על פני עופרת שזזה עם הזרמים והגלים?!
|
-------------------------------
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בדיג חופי משתמש בעופרות גולה ניראה לי שניתפס פחות בשטח מעורב בדייג מסירה או קיאק קניתי תבנית ויוצק לבד מישקולות תליה של 130-100 גר כמובן שומר על בטיחות
עוזי
|
|
|
|
|
בחוף חולי אני נוהג להשתמש בעופרת ביצה במשקל 100-150 גרם. לידע כללי- עקב המבנה ההידרודינמי שלה, המים "גולשים" עליה ויחסית הסחף משפיע עליה פחות מצורות אחרות של משקולות, וגם היא יוצרת מעין גומה מסביבה שעוזרת לה לשבת טוב יוצר בקרקעית (את כל זה אמר חבר שלי בעת שצלל ליד החכות שהיו במים עם המשקולות הביצה) בגלל צורתה,היא גם מאוד אווירודינמית והיא עפה הכי רחוק מנסיוני. גם משקולת פחוסה באה בחשבון ואם יש ים עם סחף קצת חזק אז מחליף למשקולת עוגן (כמובן רק בחוף חולי!). אם היא זזה,מקפל את החכות ושותה קפה מול הים. בחוף סלעי משתמש בעופרת קונוס רגילה. לגבי תזוזת המשקולת פחות אוהב את זה בעיקר כיוון שזה מתכון לפלונטרים עם שאר החכות, וגם בגלל שהחוט יכול בטעות להגיע לסלעים. למרות שיצא לי לתפוס על משקולת שקצת טיילה, ימי הדיג המוצלחים שלי היו כאשר המשקולת הייתה במקומה (ככה גם הכי קל לזהות אכילות)
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 09, 2018, 14:34:00 PM על ידי Fish
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
בחוף חולי אני נוהג להשתמש בעופרת ביצה במשקל 100-150 גרם. לידע כללי- עקב המבנה ההידרודינמי שלה, המים "גולשים" עליה ויחסית הסחף משפיע עליה פחות מצורות אחרות של משקולות, וגם היא יוצרת מעין גומה מסביבה שעוזרת לה לשבת טוב יוצר בקרקעית (את כל זה אמר חבר שלי בעת שצלל ליד החכות שהיו במים עם המשקולות הביצה) בגלל צורתה,היא גם מאוד אווירודינמית והיא עפה הכי רחוק מנסיוני. גם משקולת פחוסה באה בחשבון ואם יש ים עם סחף קצת חזק אז מחליף למשקולת עוגן (כמובן רק בחוף חולי!). אם היא זזה,מקפל את החכות ושותה קפה מול הים. בחוף סלעי משתמש בעופרת קונוס רגילה. לגבי תזוזת המשקולת פחות אוהב את זה בעיקר כיוון שזה מתכון לפלונטרים עם שאר החכות, וגם בגלל שהחוט יכול בטעות להגיע לסלעים. למרות שיצא לי לתפוס על משקולת שקצת טיילה, ימי הדיג המוצלחים שלי היו כאשר המשקולת הייתה במקומה (ככה גם הכי קל לזהות אכילות)
בהחלט כמה תובנות מעניינות... מה שראה החבר בצלילה... והעובדה כי ימי הדיג המוצלחים היה דווקא כשהמשקולת במקומה... שאלה אביחי - ימי דיג מוצלחים כאשר העופרת במקומה, לגבי כל סוגי הדגים ובכל מצבי הים? כי לי היה הרושם, בימים ההם כאשר דגתי עם פתיון מהחוף, כי בים גלי הסרגוסים תוקפים נהדר פתיון זז... ועוד שאלה: על קרקעית סלעית, למה לא עגולה במקום קונוס? עגולה לא אמורה להתפס פחות מאשר קונוס?
|
|
|
|
|
 |
|
|
בהחלט כמה תובנות מעניינות... מה שראה החבר בצלילה... והעובדה כי ימי הדיג המוצלחים היה דווקא כשהמשקולת במקומה... שאלה אביחי - ימי דיג מוצלחים כאשר העופרת במקומה, לגבי כל סוגי הדגים ובכל מצבי הים? כי לי היה הרושם, בימים ההם כאשר דגתי עם פתיון מהחוף, כי בים גלי הסרגוסים תוקפים נהדר פתיון זז... ועוד שאלה: על קרקעית סלעית, למה לא עגולה במקום קונוס? עגולה לא אמורה להתפס פחות מאשר קונוס? היי רפי. כאשר היה סחף והשתמשתי במשקולת "בריאה" שישבה טוב בקרקעית, בהחלט היו תפיסות יפות של מגוון דגים. אני לא אוהב שהמשקולת מטיילת וגם פחות נוח לראות אכילות ככה. לגבי צורת המשקולת, דווקא העגולה נגררת יותר על הקרקעית בעת גלגול הרולר לצורך רענון פתיון, לעומת זאת המשקולת קונוס ובמיוחד המשקולות השטוחות מתרוממות מעט מעל הקרקעית והסיכוי שהריג יחזור שלם מהעומק ולא ייתפס בדרך במכשול גבוה יותר. נגיד כשאני דג במקום סלעי, אני נותן הוקסטים קלים בעת גלגול הרולר וזה מעלה את הריג מהמעמקים יותר בקלות (כמובן צריך לתזמן את ההוקסטים שלא יטוצר מצב שהחוט מתלפף על קצה המקל, אבל כמו כל דבר בחיים, תרגול ושעות ים עושות את שלהם..)
|
|
|
|
|
אני מעדיף שהמשקולת תשב בבור עם כל הריג שעל כל קרס יש פתיון שונה (לרוב סבידה,קלמרי ולפעמים תולעים). כשהים עובד ויש דגים בסביבה, כמעט תמיד זה עושה את העבודה. הכי חשוב בעיניי להתאים את הפתיון לעונה, לדעת מה מבנה החוף שבו דגים וכמובן לדעת אילו סוגי דגים יש בשטח ולהתאים את הקרס ואורך הריג. באופן כללי בימים עם סחף אני עושה ריג מאוד קצר, אפילו 5-6 ס"מ (ככה גם בסחף מעצבן יש הרבה פחות פלונטרים) ובים רגוע התלאי מגיע ל15-25 ס"מ שיהיה משחק לפתיון. שורה תחתונה, אני מעדיף שהחופשיות תהיה בתלאי ולא במשקולת מטיילת שיכולה להכנס לסלעים ולתקוע את כל העסק. קרס שיתקע כתוצאה מסחף, במקרה הטוב דג שיבוא ישחרר את המערך (וזה קרה לי לא מעט..) במקרה הגרוע הבניה לקרס תקרע והשאר יינצל.
|
|
|
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בעונת הטרחונים משמש בעופרות כדור - מקבעות את הפתיון במקום ואקסטרא הוקסט לבליעה הראשונית בגלל המשקל, משתמש בה רק בחוף חולי.
בחוף מעורב משקולות קוניות או משולשות פחוסות עם בליטות.
בחוף סלעי משתמש בקוניות ומוריד את הקרס התחתונה כל הקרסים יהיו מעל המשקולת להקטין תפיסות בסלע וקריעת הריג. לגבי תזוזות ותפיסות - אצלי בעונת המרמירים כשיש להקה או בודדים באיזור הכי טוב זה משקולת קטנה וקלה (קונית קטנה) על הריג וגרירה איטית על החול כשהמקל ביד בדרך כלל משתמש בחכות זירזור כבדות מרגישים כל אכילה. תענוג , זה מגניב את המרמירים ואם יהיו בסביבה יתקפו . לגבי סרגוסים מעדיף משקולת גדולה יותר ולהמתין לאכילה כשהמקל בסטנד.
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
כעקרון בדייג חופי בים ללא סחף אני משתמש במשקולות גולה של 100 גרם, מניסיון יושבות יותר טוב בחול, בים עם קצת סחף עובר למשקולות כוכב וכדומה של 140 גרם, במידה ויש סחף חזק אז כבר עובר למשקולות 120 עד 140 גרם עם סיכות ע"מ שייתפס טוב.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תשובות מעניינות בהחלט הצטברו כאן... ומאוד מקצועיות... אהבתי - ובמקביל נעשיתי סקרן יותר...  בחוף חולי אני נוהג להשתמש בעופרת ביצה במשקל 100-150 גרם. לידע כללי- עקב המבנה ההידרודינמי שלה, המים "גולשים" עליה ויחסית הסחף משפיע עליה פחות מצורות אחרות של משקולות, וגם היא יוצרת מעין גומה מסביבה שעוזרת לה לשבת טוב יוצר בקרקעית (את כל זה אמר חבר שלי בעת שצלל ליד החכות שהיו במים עם המשקולות הביצה) בגלל צורתה,היא גם מאוד אווירודינמית והיא עפה הכי רחוק מנסיוני. גם משקולת פחוסה באה בחשבון ואם יש ים עם סחף קצת חזק אז מחליף למשקולת עוגן (כמובן רק בחוף חולי!). אם היא זזה,מקפל את החכות ושותה קפה מול הים. בחוף סלעי משתמש בעופרת קונוס רגילה. לגבי תזוזת המשקולת פחות אוהב את זה בעיקר כיוון שזה מתכון לפלונטרים עם שאר החכות, וגם בגלל שהחוט יכול בטעות להגיע לסלעים. למרות שיצא לי לתפוס על משקולת שקצת טיילה, ימי הדיג המוצלחים שלי היו כאשר המשקולת הייתה במקומה (ככה גם הכי קל לזהות אכילות)
בהחלט כמה תובנות מעניינות... מה שראה החבר בצלילה... והעובדה כי ימי הדיג המוצלחים היה דווקא כשהמשקולת במקומה... שאלה אביחי - ימי דיג מוצלחים כאשר העופרת במקומה, לגבי כל סוגי הדגים ובכל מצבי הים? כי לי היה הרושם, בימים ההם כאשר דגתי עם פתיון מהחוף, כי בים גלי הסרגוסים תוקפים נהדר פתיון זז... ועוד שאלה: על קרקעית סלעית, למה לא עגולה במקום קונוס? עגולה לא אמורה להתפס פחות מאשר קונוס? היי רפי. כאשר היה סחף והשתמשתי במשקולת "בריאה" שישבה טוב בקרקעית, בהחלט היו תפיסות יפות של מגוון דגים. אני לא אוהב שהמשקולת מטיילת וגם פחות נוח לראות אכילות ככה. לגבי צורת המשקולת, דווקא העגולה נגררת יותר על הקרקעית בעת גלגול הרולר לצורך רענון פתיון, לעומת זאת המשקולת קונוס ובמיוחד המשקולות השטוחות מתרוממות מעט מעל הקרקעית והסיכוי שהריג יחזור שלם מהעומק ולא ייתפס בדרך במכשול גבוה יותר. נגיד כשאני דג במקום סלעי, אני נותן הוקסטים קלים בעת גלגול הרולר וזה מעלה את הריג מהמעמקים יותר בקלות (כמובן צריך לתזמן את ההוקסטים שלא יטוצר מצב שהחוט מתלפף על קצה המקל, אבל כמו כל דבר בחיים, תרגול ושעות ים עושות את שלהם..) מסתבר שיש הרבה הגיון בשגעון... על פניו הקדשת לא מעט מחשבה ופיתחת לא מעט תובנות... רק דבר אחד לא הבנתי - ומסתבר כי שלושתכם: אביחי, אבי ו- gingi (יש שם פרטי?), באותו עקרון: בקרקעית חולית עופרת כדור/ביצה - ומדברים על עופרת שתתקבע בחול ולא תטייל.. השאלה: אם ההעדפה היא שהריג לא יטייל - מדוע משקולת עגולה ולא "עוגן" וכיוצ"ב?  כעקרון בדייג חופי בים ללא סחף אני משתמש במשקולות גולה של 100 גרם, מניסיון יושבות יותר טוב בחול, בים עם קצת סחף עובר למשקולות כוכב וכדומה של 140 גרם, במידה ויש סחף חזק אז כבר עובר למשקולות 120 עד 140 גרם עם סיכות ע"מ שייתפס טוב.
ומה ששאלתי מתחבר לדברים האלו צחי: אם הגולה יושבת יותר טוב בחול - אז מדוע בסחף אתה עובר לעופרת כוכב או סיכות? ואם כבר, אז gingi ואביחי - בחוף חולי וסחף חזק: אתם גם משנים סוג משקולת כמו צחי - או נשארים עם העגולה/הביצתית?! אגב, יש לי עוד שאלות לאור התגובות כאן, נהרוג את הסקרנות הזו לגבי "עגולה על חולי" - ונעבור הלאה.. 
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2018, 02:53:07 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
בעיקרון אני מנסה להמנע כמה שאפשר ממשקולת עוגן עם זרועות. אני משתמש בה רק כאשר המשקולת העגולה לא מספקת אותי (אם המשקולת מעט זזה, אבל באמת בקטנה, זה לא נורא מבחינתי. אבל אם הגעתי למצב שזרקתי ישר והמשקולת לא עיגנה כמו שצריך את המערך, ממש רואים את החוט נוטה הצידה ויש חשש לפלונטרים עם החוטים ליד/ אזורים סלעיים) אז אני עובר לשימוש במשקולת זרועות.
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
עופרות רבותי עופרות! באילו עופרות אתם משתמשים ומדוע?!
ושאלה ספציפית כחומר למחשבה: מבחינת אכילות - האם עופרת ש"נתקעת" בחול עדיפה על פני עופרת שזזה עם הזרמים והגלים?!
אז ככה אני לרוב מישתמש רק בעופרות של עוגן עם החרוזים שניתקעים בחול!!! החוט עם הקרס הוא לא פחות משמונים ס"מ אפילו מטר ....שנע במים עם הזרם (כמובן עם סביבל T)  לדעתי (האישית) זה יותר טוב מהנסיון שלי הדג מקבל את הנעילה וההוקסט כבר שהוא בא לברוח עם הפתיון והעוגן נועל אותו חד משמעית כל שנותר הוא לגלגל ולהישאר עם חוט מתוח עד להבאת הדג לחוף מיבטחים  זה לא שלא הישתמשתי בעופרות רגילות בעבר....אבל התפיסות שלי עלו משמעותית עם המישקולות עוגן ..... אגב לא משנה באיז אזור אני דג אני תמיד עובד עם עוגנים של 125 עד 140 גרם.....  בהצלחה לכולם 
|
|
|
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם
רפי לשאלתך , עופרת כדור משתשמש בים גבוה או סחף חזק, סחף חזק יכול להיות גם בים עובד ויחסית לא גבוה . ברגע שהעופרת כדור זזה בכל מצב של ים אני לא טורח להשתמש במשקולת עוגן על אף שיש לי מספר כאלו מסוגים שונים . בעיקרון אם הסחף חזק מדי וגורר את המשקולת לחוף או הצידה וגורם לפלונטרים . מעדיף לקפל הציוד ולעבור למרינה או מקום מוגן. האני מאמין שלי שלעולם אינני נלחם בים בשום מצב . אני דג בגשם רוח גלים שקוף עכור חולי ... בכל מצב אבל אם אין או התנאים קשים מדי מוותר . הדייג עבורי הוא מחלה קשה כמו לרבים אולם לפעמים צריך לדעת לוותר .
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
משתמש בעופרות טלייה בלבד להחלפה מהירה
תוך כדי הדייג
משתדל להתאים את צורת המשקולת לתנאי הים , הריג , תוואי השטח והמרחק שאני זקוק לו
אישית פחות אוהב את משקולות העוגן אלו עם הברזלים
ונותן העדפה למשקולת פרמידה על חשבון העוגן
מה גם שמשקולות העוגן שנמכרים בארץ לא משהו
מחזיק כמה של גרמיני שהם טובות יותר
|
|
עריכה אחרונה: מאי 23, 2018, 17:27:23 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל מה שנאמר כאן עושה הגיון רב,
כשיש קרקע מעורבת עד סלעית, דיג פתיונות יהיה טוב , השאלה איך מתמודדים עם הסלעים.
האם אתם משתמשים במתקן הצפה למשקולת ( לא זוכר את השם..סוג של כנפיים כאלה שמעלים מיד את המשקולת למעלה)?
משקולת בעלת צורה ספציפית?
מקפידים להציף גם את הפתיון כדי להרחיק את הקרס מהסלע?
שי
|
|
|
|
|
כל מה שנאמר כאן עושה הגיון רב,
כשיש קרקע מעורבת עד סלעית, דיג פתיונות יהיה טוב , השאלה איך מתמודדים עם הסלעים.
האם אתם משתמשים במתקן הצפה למשקולת ( לא זוכר את השם..סוג של כנפיים כאלה שמעלים מיד את המשקולת למעלה)?
משקולת בעלת צורה ספציפית?
מקפידים להציף גם את הפתיון כדי להרחיק את הקרס מהסלע?
שי
התעלול של הכנפים נקרא UPLIFT, בא כאביזר או משולב בצורת המשקולת. נחמד כאשר זורקים מעל סלעים לאזור נקי...ואז בחזור העופרת כמעט לא נתקעת.. משקולות יש 3 סוגים: מתגלגלות, מתחפרות, קוצים. יש יתרונות לכול סוג. יש צורות שמשלבות כמה סוגים. לסלעים משקולות אליפטיות דוגמת BANK או דיסטנס כלשהו. לחול משהו מתחפר יותר דוגמת פירמידה, סערה או קוצים. למעורבים- UPLIFT או אחר- קיצר תלוי באזור... באזור סלעי אישית מקפיד על חיבור rotten bottom במשקולת. באזור סלעי כדאי להציף קרס, גם קרס קטנה...כדי לקשור פחות. (בהנחה שמשתמשים בריג מתאים לסלעים)
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|