| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/3/2018 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 8:40 | גיג בינוני - Zetz Slow Blatt R 180 gram | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 5 |
| 10:35 | גיג בינוני - Zetz Slow Blatt R 180 gram | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | פחות מקילו שוחרר |
| 11:50 | גיג בינוני - Major Craft JP 180 gram | שינן הניבים (ארוס) | 1 | 3.6 |
| בוקר | גיג בינוני - שאר הצוות | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 2 | 4 |
| בוקר | גיג בינוני - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 2 | 1.8 +- |
הדו"ח:
לאחר 3 יציאות עקרות בסירה והתקנת עין חדשה בסירה (M265LH 1K Chirp +מודול מיוחד) יצאנו אתמול לסיבוב ים באוירה אופטימית.
הצוות הפעם אני, אלון נדב ונדב הארוך (חבר של נדב שלנו;)) שזו פעם ראשונה שלו בסירה.
את פנינו מקבל ים שמן מדהים

ואנחנו טסים לתקלה הראשונה .
שני סיבובי דריפט עליה ואין מענה מצד הדגים ועוברים לתקלה עמוקה יותר.
שם כבר יש סירה אחת ואנחנו תופסים קו ועושים דריפט אחד ארוך בכל האזור שגם היה ללא אקשן.
בעקבות התנאים המעולים שהיו בים, החלטנו שהגיע הזמן לחזור לעומק ולבחון את הצעצועים החדשים של הסירה.
אני שם גז ותוך 10 דק (הסירה החדשה טסה מהר
) אנחנו כבר בעומק בגזרה האהובה עלינו מהשנים הקודמות
.מתחילים דריפט ראשון ללא תוצאות ואז עוברים לנקודה אחרת ושם לאחר כמה הקפצות אני מקבל תקיפה מכובדת ומתחיל פייט רציני. הדג רוצה לרדת ואני מנסה לשמור אותו יותר למעלה (שלא יתחפר בבוץ/סלע).
הדג מושך קצת ואני משתדל למנוע ומדי פעם אין ברירה וחייב קצת לשחרר לו (בכל זאת חוט של 30 ליברות).
לאט לאט הוא מתחיל לעלות למעלה ותוך כדי זה גם אלון ננעל על דג קטן יותר.
ככה אני נהנה במשך 4:30 דקות
ואז רואה את הצבע הלבן במים ויודע שתפסתי את מה שחיפשתי 
לוקוס לבן יפיפה של 5 ק"ג יצא החוצה להצטלם ולהכנס לתא הדגים .
הלוקוס ישר אחרי ההוצאה

אני והלוקוס

אני מתקן ועושים עוד דריפט על הנקודה וממש בסוף הדריפט נדב הארוך זוכה לתקיפה ושולף לוקוס לבן נחמד במשקל
של כ 2 ק"ג
.אני אומר שהוצאנו מספיק דגים מהנקודה ועוברים לחפש נקודה חדשה (חשוב לשמור על האוכלוסיה ולא לשחוט את המקום).
אנחנו מטיילים בין הנקודות הותיקות שלנו ונדב שולף לו לוקוס אדום של קילו וקצת.
עוד דריפט ואני מקפל שוב נעילה (בהתחלה הדג נתן פייט רציני וחשבתי שזה משהו גדול יותר) אבל לאחר כמה דקות יוצא אירדי של בערך קילו שמקבל בוק ומשוחרר חזרה לים . (הם דווקא לא מתנפחים כשמוציאים אותם מהעומק והרבה יותר קל לשחרר אותם).

עוד תיקון לנקודה אחרת ואני קולט שיש סימנים על הקרקעית, שתי הקפצות בקושי ואני מקבל פיצוץ למקל ומרגיש שיש לי שם משהו שפשוט לא זז בהתחלה.
יש דג חמור גדול למטה (לפי הפייט התחושה שלי היא של לבן דו"ס) שאנחנו מתחילים לשחק במשיכות חבל.
אני מעלה טיפה והוא יורד חזרה וחוזר חלילה.
בשלב מסויים נגמרה לי הסוללה של המצלמה ואני ממשיך ככה להלחם עוד כמה דקות איתו ואז פאק ואני מרגיש שאין כלום בצד שני
. אני מגלגל את החוט חזרה ומגלה שהשוק לידר החליק לי בקשר ה FG מהלחץ
.אני מבואס, אבל אין ברירה וזה חלק מהמשחק.
מזל שיש לי סט סלו נוסף ואני ישר לוקח אותו (במקום לבזבז זמן ולקשור שוק לידר חדש)

עושים תיקון לעוד נקודה באזור שידוע בלוקוסים האדומים שלה, אני רואה איזה סימן קטן למטה ומקבל נעילה חזקה
עוד פייט מהנה של כמה דקות (אני די בטוח שזה לבן) וברגע שהדג עולה לפני המים, אני מגלה שזה דג שעדיין אף פעם לא תפסתי שינן הניבים (בהתחלה לא הייתי בטוח בין ג'רבידה לשינן) אבל חבר אמר לי שזה שינן.
השינן במשקל של 3.6 ק"ג זוכה לבוק מכובד (בכל זאת תפיסה ראשונה שלי ובהפתעה)

השינן ברשת

תראו את הנעילה של הג'יג

אני והשינן

לאחר הדג הזה החלטנו כבר להתקבל חזרה למרינה מרוצים ומאושרים מהיום המוצלח שזכינו לו.
השלל היומי

אני ושני הדגים שלי

הדגים בבית

ועכשיו הפופקורן והסרט

הציוד:
סט ראשון:
מקל : B-682RM 80-200g Black hole LIGHT GAME KN
רולר: Jigging Master Wiki 900
חוט רולר: Power Pro 30LB עם שוק לידר 35LB .
ג'יג: Zetz Slow Blatt R 180 gram צבע זהב עם פסים לבנים
סט שני:
מקל : Jigging Master Ocean seal 60B XXUL 60-120 gram
רולר: Shimano Ocea jigger 2001HG
חוט רולר: Shimano ex8 pe2 40lb, שוק לידר 40lb
ג'יג: Major Craft JP 180 gram צבע כסף עם פסים לבנים