Mesta0018
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היום קניתי סרדינים בחנות דגים להכין פילוטה. ושהגעתי הביתה והתחלתי לשפוך מלח ראיתי שיש בין הסרדינים כמה מושטים קטנים של הכנרת מה שאומר שהסרדינים כנראה של מים מתוקים. האם זה בסדר להכין מהם פילוטה? או שחייב סרדינים מהים. תודה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
היום קניתי סרדינים בחנות דגים להכין פילוטה. ושהגעתי הביתה והתחלתי לשפוך מלח ראיתי שיש בין הסרדינים כמה מושטים קטנים של הכנרת מה שאומר שהסרדינים כנראה של מים מתוקים. האם זה בסדר להכין מהם פילוטה? או שחייב סרדינים מהים. תודה
איזה מושטים היו בין הסרדינים? עם עדדים יתכן שהם הגיעו גם מהים במידה והסרדינים נידוגו בשפך של אחד הנחלים העדדים יודעים לחיות במים מליחים ויצא לי לראות לא מעט גם בנמל הקישון בכל מקרא לא נראה לי שתהיה בעיה להכין פילוטה גם מסרדין מהכינרת
|
|
|
|
Mesta0018
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן עדדים קטנים צהובים בדיוק כמו בכינרת
|
|
|
|
|
לשאלתך: לפילוטה חייב סרדין ים.
|
-------------------------------
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לשאלתך: לפילוטה חייב סרדין ים.
זו גם דעתי ולהערכתי אפשר גם להרגיש בהבדל מבחינת הריח... בהערה קטנה: לא "חייב" ולא חושב שפילוטה מסרדין כנרת תביא אפס נגיעות, אך ההבדל יהיה עצום. אגב, מי שמכיר - מבחינה ויזואלית יש הבדל בין סרדין ים על סוגיו - לסרדין כנרת..
|
|
|
|
|
ממה שאני יודע פילוטה מכינים מסרדין מרוקו שהוא בעל ריח עז אבל תנסה מה יכול להיות ? תנסה ודווח לנו ככה נדע מאחל לך הצלחה 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
Mesta0018
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
איך ניתן לדעת שמה שמוכרים לנו אכן מהים? באלי החנות אומרים מה שבא להם העיקר שנקנה.
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
לא תנסה לא תדע , כבר קנית , אז לך על זה.. בכל מקרה , בעידן הזה שכל היום מדברים על בריאות לך תדע , אולי גם הדגים בקטע של לצמצם במלח 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
Mesta0018
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חחח כן אולי.. בכל מקרה לאחר קריאה קצת באינטרנט הבנתי שהסרדינים בכנרת הם למעשה לא בדיוק סרדינים כמו בים אלא זה הוא דג הלבנון שחי בלהקות של פריטים קטנים.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 01, 2018, 15:18:44 PM על ידי EliavMe
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חחח כן אולי.. בכל מקרה לאחר קריאה קצת באינטרנט הבנתי שהסרדינים בכנרת הם למעשה לא בדיוק סרדינים כמו בים אלא זה הוא דג הלבנון שחי בלהקות של פריטים קטנים.
הקדמת אותי.... מה שקוראים בפי הדייגים סרדין כינרת הוא בכלל לא סרדין, אלא לבנונים. כנראה שבגלל הדימיון במראה נדבק בהם השם, אבל הם שונים ורחוקים מאוד מסרדין שאנחנו מכירים מהים...
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הקדמת אותי.... מה שקוראים בפי הדייגים סרדין כינרת הוא בכלל לא סרדין, אלא לבנונים. כנראה שבגלל הדימיון במראה נדבק בהם השם, אבל הם שונים ורחוקים מאוד מסרדין שאנחנו מכירים מהים... ועדיין אני חושב שיכולה לצאת מהם אחלה פילוטה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אבל לא פילוטה סרדין.... בדיוק כמו שיכולה לצאת פילוטה סבבה מסרגוס, בורי או קרפיון
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אבל לא פילוטה סרדין.... בדיוק כמו שיכולה לצאת פילוטה סבבה מסרגוס, בורי או קרפיון
ההמצאות הכי טובות הגיעו מטעויות אולי נגלה שסרדין המים המתוקים טוב כמו המקור או עולה עליו
|
|
|
|
Mesta0018
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כמו מה זה נראה לכם?