תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/2/2018 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
שרימפס - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 2 | 7.5 |
הדו"ח:
אהלן חברים
ביום שלישי שבוע שעבר מקבל שיחה מחבר בעל סירה שהוא בחופש ובא לו בולוס לילי בעומק. מהר מהר מתארגנים ולפני שקיעה כבר על נקודה ראשונה
ים פלטה, רוח חלשה מאוד, זרם חלש אבל משתלט על הדריפט והחוטים מתחת הסירה, עבודה לא פשוטה אבל ממשיכים
מנסים כמה זריקות ומחליטים לעבור הלאה, פשוט הסרגוסים שיגעו אותנו, זה לא דג המטרה שלנו
מתחילים לעבור בין הנקודות, בסוף נכנעים והולכים לנקודה הכי מספקת בדרך כלל
זורקים ומתחילים לשחרר חוט, הכל שקט, אין רוח אין גלים ושנינו מרוכזים בחוטים שלנו, פתאום מכה ראשונה אצל החבר וריצת חוט, מיד מתחיל לאסוף חוט ועולה לו דאור נחמד של 1.5 קילו
הוא מתלהב ואני יותר, שואל אותי אם בא לי לתקן ואני מסרב, עד שייגמר לי החוט ( כבר שחררתי 520 מתוך 700). זה לא מאחר, פיצוץ על המקל שלי וריצת חוט משוגעת, מיד סוגר ומפעיל את החשמלית, בצד השני הדג משתולל ונלחם על חייו, אין ספק מלכה יא חביבי, נלחם אתה עד שנכנעה ומעלה מלכה ( פארידה גדולה) יפה של 4 קילו
עכשיו אני מסכים לתיקון

מתקנים חזרה לנקודה, כמה דריפטים ללא מענה רציני, דגים של מנות ממשיכים להציק לנו
החבר מציע שנעבור לנקודה אחרת, עוד פעם VETO, ממשיכים ומתקנים לאותה נקודה, זורקים והפעם החוטים מסודרים לא מתחת הסירה, משחרר חוט ומשחרר ומשחרר, החבר מחליט להרים כבר, אישית מתעקש לשחרר עוד, ופתאום עוד פיצוץ וריצת חוט אכזרית - בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז- , מיד סוגר ולא נותן צ'אנס לדג, נלחם אתו, ולפי המלחמה עוד מלכה, גם הפעם לא טועה, מלכה שנייה במשקל 3.5 קילו
מנסים עוד כמה דריפטים ללא מענה, כי כבר עלה הירח. עד הבוקר לא נגע בדייג פתיונות
עם אור ראשון עברנו לג'יג, ניסנו פה ושם ללא מענה, עוד הפעם חוזרים לאותה נקודה
אישית מחליט לנח קצת כי ממשיך למשמרת לילה באותו יום. איך שאני נשכב, שומע צעקות סאמח סאמח בוא מהר, נבהלתי ויצאתי מהקבינה, כיפוף רציני על המקל של החבר, הוא נלחם עם דג רציני, לאט לאט יש צבע, נראה כמו טיל, פלמוד ענקי צף לי ליד הסירה וחייב להתמודד אתו בעזרת רשת, איכשהו מצליחים להרים אותו, פלמוד ששקל בערך 10 קילו, מזל שלא חתך חוטים, קרס עליונה תפוסה בזווית הפה, והתחתונה בזימים שלו
מחליט לחזור למלכה, מוריד ג'יג עם סליקונים טעימים, כמה דקות ואני מתעייף, מחליט לעבור לג'יג פסיבי. אחרי כמה דקות מקבל מכה שני הוק סטים ומתחיל להילחם עם הדג, מספר שניות ומשתחרר לי, הדג רעב מאוד, מיד חמד את הג'יג של החבר, מלחמה קצרה ויוצא לו לבן של 2 קילו.
בשלב הזה מחליטים להתקפל לכיוון הנמל
הדגים שלי בתמונה, של החבר לא צולמו