ממש מבאס לראות את הבלאגן שנהיה, מה הבעיה לקחת שקית קטנה ולשים את הפסולת שאנחנו מייצרים, ובסוף הדייג לזרוק לפח. שנה שעברה ראיתי שחפוף מתפתל על החוף והמים כבר כמעט מכסים אותו,הציפור ניסתה להמריא אך משהו עצר אותה והיא כמעט טבעה שהתקרבתי ראיתי שקרס תקועה לה בפה ובקצה הקרס תולעת ,זה היה בעצם ריג שלם עם משקולת שהייתה תקועה עמוק באדמה,החוט והקרס עם התולעת היו על הקרקע הציפור אכלה את התולעת ונתפסה והגאות עלתה ,מיד לקחתי מגבת קטנה שמתי לה על העינים שלא תלחץ מידי ריתקתי אותה והוצאתי את הקרס שהייתה תקועה טוב טוב במקור,הציפור יצאה בשלום אבל היה חסר ממש מעט וזה היה נגמר אחרת,וכל זה קורה בגלל קלות דעת וחוסר תשומת לב או אולי חוסר מודעות של דייגים שבאים נהנים אבל מחרבנים את מקור ההנאה שלהם,לא מובן וכמובן מיותר . ברוך השם שהכלב בסדר התבאסתי בשבילך על יציאה כזאת
ממש קטע מבאס. מילא שהתחרבנה היציאת דייג, ניחא, אבל מפציעה יחסית קלה לפגיעה קטלנית בכלבה המרחק קטן מאוד, אם היא היתה בולעת את הקרס והיתה ננעצת לה בוושט או בקיבה, רוב הסיכויים שלא הייתה מגיעה לטיפול בזמן. לא פעם אנחנו רואים שדייגים מסיימים לדוג ופשוט חותכים את הריג עם הפיתיון תפור עליו וזורקים בין הסלעים, כדי לא להתחיל להסתבך עם לפרק ולנקות ולסחוב הביתה את כל הסירחון הזה... בלי לחשוב שמה שנועד לפתות ולדוג דגים במים, עשוי באותה מידה לפתות ולדוג גם יצורי יבשה... חבל שאנשים לא מקדישים מחשבה, ולא מוכנים להתאמץ עוד טיפה ולקחת אחריות. מזל שנגמר כמו שנגמר, ואולי כדאי שאם הכלבה לא מורגלת לא לאכול אשפה ושאריות, להימנע מלשחרר אותה ללא השגחה כדי למנוע אי נעימויות, לא רק קרסים אלא גם לפעמים הרעלות, קלקולי קיבה או טפילים עלולים להגיע לכלב שאוכל פסולת לא מוכרת....
כואב ומרגיז ברמות על נתחיל בכך שככלל זה מכעיס ומתסכל לראות שאנשים זורקים פסולת מבלי לאסוף... כשמדובר בקרסים - זה הרבה יותר חומר כי זה מסכן את הסביבה, גם סכנה לחי וגם פציעה לאדם.. אם ילד הולך יחף וחוטף קרס ברגל - זה גם לא נעים... מבחינתי, מי שמשליך פסולת ולא אוסף ובמיוחד קרסים שמסכנות - זו התנהגות מגעילה ודוחה שיש להוקיע ולגנות.
טוב לדעת ארז שהכלבה עברה את זה בשלום... מצער שניזוקת בהרס יום דיג, כספית ובעיקר בהרבה דפיקות לב עד שהקרס הוצאה והכלבה התאוששה, וכל זה רק בגלל אדיוטים...
ממש מבאס לראות את הבלאגן שנהיה, מה הבעיה לקחת שקית קטנה ולשים את הפסולת שאנחנו מייצרים, ובסוף הדייג לזרוק לפח. שנה שעברה ראיתי שחפוף מתפתל על החוף והמים כבר כמעט מכסים אותו,הציפור ניסתה להמריא אך משהו עצר אותה והיא כמעט טבעה שהתקרבתי ראיתי שקרס תקועה לה בפה ובקצה הקרס תולעת ,זה היה בעצם ריג שלם עם משקולת שהייתה תקועה עמוק באדמה,החוט והקרס עם התולעת היו על הקרקע הציפור אכלה את התולעת ונתפסה והגאות עלתה ,מיד לקחתי מגבת קטנה שמתי לה על העינים שלא תלחץ מידי ריתקתי אותה והוצאתי את הקרס שהייתה תקועה טוב טוב במקור,הציפור יצאה בשלום אבל היה חסר ממש מעט וזה היה נגמר אחרת,וכל זה קורה בגלל קלות דעת וחוסר תשומת לב או אולי חוסר מודעות של דייגים שבאים נהנים אבל מחרבנים את מקור ההנאה שלהם,לא מובן וכמובן מיותר . ברוך השם שהכלב בסדר התבאסתי בשבילך על יציאה כזאת
ארז ראשית שמח לראות שהכל עבר בשלום תודה על השיתוף החשוב וכולי תקווה שאנשים ילמדו ויפנימו שלא משאירים פסולת בחופים באמת שאני לא מצליח להבין מה הבעיה לקחת את את הפסולת שלנו בסוף הדייג הרי זה היגיע איתנו ויש לזה מקום בתיק
וואוו.... זה כ"כ מקומם לראות את הדברים האלו. ממש קרעת לי את הלב עם הדאגה, הקריאות לדול, והחיישנות לגבי שלומה. אני שמח שדול בסדר, מקווה שלא תזכור את הכאב וכן תזכור ממה להזהר כשהיא תראה להבא מזון זר.. אני חושב שעשית סרטון שנותן אגרוף בלב של כולנו. כולי תקווה שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם ושהסרטון יעשה דרכו גם אל ליבם של מי שקצת פחות נוהג להקפיד על ניקיון ותרבות דייג
ללא ספק, סרטון חשוב מאד. שמח לראות שבסופו של דבר הכלבה טופלה ולא נפצעה כהוגן. דרך אגב, לדעתי הכלבה התנהגה יחסית רגוע ולא השתוללה.
מתי, מתי, מתי, מתי אנשים ילמדו לא ללכלך (בדרך כלל אותם אנשים אחר כך עוד מתלוננים על כך שהמקומות מלוכלכים)
ארז, בסרטון העלת את המודעות לפגיעה בבעלי חיים וטוב שכך. הייתי רוצה להוסיף כי חוץ מבעלי חיים שיכולים להפגע, יכולים גם תינוקות שלוקחים אותם לים - כי הם דוחפים לפה הרבה דברים במהירות שלפעמים (ואף ברוב המקרים) ההורים לא שמים לב. אישית מכיר מקרה שבו תינוק בן כמה חודשים השתעל הרבה, אמא שלו לקחה אותו לרופא. הרופא אמר שלילד יש וירוס ורשם לה סירופ או אנטיביוטקה - ממש לא זוכר מה מבין השניים. האמא התעקשה ואמרה כי התינוק שלה לא חולה... הרופא לא הסכים, האמא התעקשה. לבסוף הוזמנה לה משטרה שתוציא אותה בכח מהמרפאה. לפני שהוציאו אותה בכח, אחד הדוקטורים הציע לבסוף שיעשו צילום לתינוק. ומה הסתבר, שהתינוק מבלי שישימו לב, בזמן שהחזיקו אותו בידיים שלח יד לאוזן של הסבתא ששמרה עליו באותו היום. הוא הצליח להוציא לה את העגיל מבלי שתרגיש וגם הצליח להכניס אותו לפה מבלי שירגישו. וכמו שכבר אפשר להבין, העגיל נתקע לו בגרון. התינוק משם נשלח לבית חולים ועבר ניתוח להוצאת העגיל. אז מה יקרה אם במקום עגיל זה יהיה קרס משולשת (לא עלינו). אלה שמשאירים את הקרסים זרוקות הם עבריינים! מספיק אפילו שאדם ילך יחף ותתקע לו קרס ברגל. ואם זה על סלע ובגלל זה הוא יחליק ויפול על הראש... הדבר הזה יכול לעלות בנפשות. מי שעושה את זה הוא עבריין. יהיה מי שיהיה.
מקווה שאנשים יתבגרו ולא יתעצלו ולא יזלזלו באחרים. מאחל רק הצלחה ובריאות לכולם.
ממש כואב ושמח לשמוע שהכל בסדר. גם לנו זה קרה לצערי.... טיילנו עם הכלב בפלמחים ופתאום אני רואה את הכלב נובר בחול ואוכל משהו.... רץ אליו לראות מה מצא השובב ורואה חוט דייג מבצבץ לו מהפה... מנסה להוציא ומבין שמאוחר מידיי הוא כבר בלע את הקרס. רצים מהם לבית החולים הוטרינרי הרדמה..... אנדוסקופיה ....הצליחו להוציא את הקרס לפני שהגיע למעי הגס. אחרת.... ניתוח. ברוך השם שנגמר רק בחבילה של כסף שנשארה שם. כמו שאמר ארז.... חייבים לשמור על ניקיון החופים לטובת כולם.
ממש מבאס וטוב שנגמר מהר וללא סיבוכים ,הכלב שלי גם היה אוכל הכול בחוף כולל ללעוס בורים שדגתי, זבל , סטקים ללא השגחה ומה לא בהתחלה פשוט שמתי לו חוסם פה ואז הוא היה בא בדיקי לים יושב לידי עושה פרצוף של מסכן לא זז ממני מטר אז לימדו אותי משהו אני לא מאלף וגם מי שלימד אותי לא מאלף אבל כול פעם שהכלב היה אוכל משהו בחוץ ללא רשות הייתי דוחף לו אצבע וגורם לו לרפלקס הקאה ואומר פוייה צריך להקפיד ואז זה מגיעה למצב כשאתה רואה אותו חושב על לאכול משהו בלי רשות, אתה רק אומר פוייה בלי לעשות לו כלום ויש לו רפלקס הקאה ואחר כך הוא פשוט מקשיב ולא נוגע הוא יודע מה יקרה בהמשך ובכלל זה טוב, לפעמים מפזרים רעל למזיקים היה לי כבר כלב שהלך ככה אולי חלק יחשבו שזה חמור ככה לעשות אבל ככה שמרתי עליו ונהנתי איתו בים בדייג ובכלל