בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מכעיס
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מכעיס  (נקרא 6210 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מכעיס
« הגיב #30 ב- : ינואר 17, 2018, 22:06:56 PM »
שלום אחים ,חשתי צורך לספר אודות מקרה שקרה הבוקר, לא ידעתי היכן יהיה המקום הנכון לכך אז בחרתי בבית-ז'ירז'ור במלוחים . לאחר ששבוע וחצי לא דגתי בגלל "הסופה" לקחתי יום חופש היום בתקווה להשלים חוסרים.
מעט אחרי אור ראשון מגיע לרידינג לשובר הקטן ומגלה שאני לבדי -נפלא, מביט על הים ..מלא רתיחות בקרוב כולי נלהב ,מרכיב את הסט חיש מהר, החלטתי לנסות עבודת ג'יג הפעם אז הגעתי עם רולר shimano sedona  ואת הרירניום השארתי בבית ,על הסידונה יש חוט בד עבה יותר-20 ליברה, והתחלתי לעבוד, מטיל רחוק ( זה זמן מצויין לשבח את מקל מייג'ור קראפט טראוזר 7-23 שהחבר'ה כאן ובראשם קובי המליצו לי עליו בזמנו, הטלות מדהימות ומגיעות בלי מאמץ ל80-100 מטר,בלאנק נוח ובכלל ...מקל רולס רויס עבורי).
 לאחר אובדן ג'יג ראשון ועבודה נינוחה בהקפצות בתנועות ארוכות הגיעה לבסוף הנעילה המיוחלת-ברחוק -מרחק של משהו כמו 80 מטר , פעם ראשונה שאני ננעל רחוק כל כך  והרולר אף מתחיל לנגן ,קלאצ' על שני שליש ועדיין יש משיכת חוט וכיפוף רציני במקל...אני נהנה מכל שנייה, לתחושתי זה הדג הגדול ביותר שזכיתי לנעול לאחר של יותר מדקה עבודה  לא נראה כאילו הדג קרוב לצאת.
 בליבי אושר גדול עד ש....  סירת דייג קטנה מסחרית עליה 2 גברים ( חלאות אם תשאלו אותי) ורשתות מאחורה נכנסה למפרצון בין 2 השוברים לסרוק אחר אתר לפריסת רשת ככל הנראה, רק שכשיצאו משם ,חתכו את מסלולם במיוחד עבורי, שברו לכיווני כשאני עם דג על החכה כיפוף ומלחמה, ואז שברו חזרה למסלולם , כשהם מושכים לי חוט, ניסיתי מהר לחתוך את החוט כדי שלא ישברו לי את המקל  והצלחתי אחרי כמה שניות מאוד מלחיצות כשהם לוקחים לי חצי שפולה חוט, דמוי node  ודג שלא זכיתי אפילו לראות את טיבו , היה שם עניין מובהק של "דווקא" , הם שברו את כיוונם במיוחד "עבורי" וחזרו לסורם.
מגוון מחשבות נקם עלו בי כמו חיבור משקולת והטלתה לכיוונם , צילום , תלונה ...מובן שנרגעתי וכל זה היה נראה לי מוגזם אך משלא יכולתי להמשיך לדוג  ארזתי ובאתי לצאת אני פוגש דייג נוסף מהקצה השני של השובר הקטן שגם הוא קילל ואמר שחתכו אותו בכוונה . מניח שאין הרבה מה לעשות, אבל חשבתי לשתף ולו רק כדי שחברינו ידעו לאסוף את הדמויים חיש מהר לפחות באזור הרידינג כששני אלה בסביבה.

לא רק מרתיח אלא הרבה יותר מזה...
מבחינתי הם חלאת המין האנושי -
מעניין כיצד היו מרגישים אילו היתה מגיעה אנייה גדולה - עולה להם בכוונה על הרשת ומשמידה אותה!
בפעם הבאה ארז תנסה לצלם אותם או לתת לי תיאור סירה ואם אפשר אז מספר.
יש ויהיה מה לעשות... לפחות לנסות...

בין דייגי החסקות יש חבר'ה מצוינים...
חבל מאוד שיש שם חלאות מהסוג הזה....
אני אומר את זה בצורה הכי ברורה ואמרתי זאת גם לדייגים מסחריים:
אם יהיה מקרה בו יעלו לי על החוט בכוונה - אפעל כדי להזיק להם וגם אזיק להם, נקודה.

מתכוון לדבר עם מי שצריך בעניין הזה...

אני חושב שצריך לירות להם על הסירה עם m-16 ולחורר להם את הסירה מבלי לפגוע בהם.
גם לי עשו את אותו הדבר על השובר של המרינה באשדוד.
אכיפה חרא למשטרה לא אכפת מכלום. העיקר כשאנחנו רוצים להיכנס עם סירת גומי ומנוע מעפאן בלי רישוי וביטוח המשטרה מגיעה כמו זבובים לחרא
ברור שלא זו הכוונה וברור שאין לזה מקום - על נזק לציוד לא מגיעים לנשק חם...
וברור צח שזה לא רציני ולא לעניין...

אך לעבור במקרה ליד הרשת או הסירה שלהם כך שיישפך לי במקרה המון דבק מגע על הרשת או הסירה...
או לחפש דרך לעקוב ולצלמם בזמן עבירת שיט או דיג - ולשבת על הראש של מי שצריך כדי שיחטפו קנס...
על נקמה מוצדקת ולמעשה - לגרום למנוולים לשלם מחיר על מעשה נבלה - מוכן להקדיש הרבה מאוד זמן...

נ.ב.
הדיון מועבר לפורום על החוף כי קשור לעוד סגנונות
עריכה אחרונה: ינואר 17, 2018, 22:20:37 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : ינואר 17, 2018, 23:55:05 PM »
כבר כתבתי כמה פעמים בכמה הזדמנויות
הדייגים של יפו עושים הרבה נזקים בכוונה
זה לא דבר חדש
תקראו לזה דווקא
תקראו לזה טרור
לא משנה איך תקראו לזה פשוט כשאתם שומעים סירה מתקרבת תרימו מקלות ותאספו חוטים אחרת אתם גם תרשמו פה איך חתכו לכם חוטים ושברו לכם מקלות
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : ינואר 18, 2018, 20:04:20 PM »
חארות   עצבן עצבן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : ינואר 24, 2018, 18:42:44 PM »
טוב חברים,
הסיפור הזה מאוד הפריע לי, בלשון המעטה. גם הרתיח אותי.
ארז ראה במקרה את המסר הכתוב ששלחתי לאחד החבר'ה מדייגי יפו בנושא הזה -
מסר זועם בו הבעתי דעתי על החלאות שחותכים חוטים בכוונה.
הגיע הזמן לנסות לשים לזה סוף ולמגר את ההתנהגות המבחילה הזו,
בעדיפות הראשונה - בשיח.

ראשית חייבים להבין, לא כל דייגי החסקות הם כאלו.
יש ביניהם גם חבר'ה מצוינים שלא רק שלא יפגעו במכוון בציוד של ספורטיביים אלא אפילו יסייעו,
יש ביניהם כאלו שחיים בשלום ובאחווה עם הדייגים הספורטיביים..
ויש את החלאות והטינופות שהזכרתם כאן...
אפשר לעשות להם צרות - אך פתרון בדרכי הסבר ושיח תמיד בעדיפות ראשונה, במידה ויש פרטנר הגיוני.
במידה ולא יצלח השיח - נצטרך לראות מה עושים ונהיה חייבים לעשות (יש לי כמה רעיונות),
מה שבטוח - אי אפשר להשלים עם המצב הזה וצריך לשים לזה סוף.

כבר פניתי אל אחד החבר'ה הדומיננטיים בקרב דייגי יפו שגם מוביל את הועד שלהם,
סיכמנו שיעביר מסר כללי לחבריו להימנע מפגיעה בציוד של דייגים ספורטיביים,
עוד סיכמנו כי אנחנו נפעל לצלם סירות שפוגעות בכוונה בציוד ואעביר לו -
לפי התמונות יוכל לזהות את האנשים ולדבר איתם.
כולי תקווה שזה יישא תוצאות חיוביות..
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : ינואר 24, 2018, 18:52:30 PM »
מילה קטנה , רפאל באמת לקח את העניין עד הסוף ולא הרפה גם כשאני כבר הייתי מוכן " לשחרר" , הוא לא רק שהגיע לדרגים הגבוהים של החבר'ה הנידונים אלא גם עשה מאמץ לא קל לאתרם רק שלא יכולתי לספק מספיק מידע.
נחשפתי לתוכן השיחה הלא מתפשרת והבנתי כי יש בכוחנו ( ובעיקר בכוחו של רפאל  מתבייש) להגיע להבנות לשינוי הסטטוס קוו, אני מציע שמעתה, עת תופיע אותה חסקה או סירת דייג כזו או אחרת בסמוך לאזור העבודה שלכם , שלפו את הטלפון והתחילו לצלם אפילו לכמה רגעים , זה עשוי לעזור בזיהוי הגורמים הבעייתים במידה ואותה חסקה תבחר להתנהג בחוסר כבוד כלפיכם בהמשך הדייג ורק לחזק את דבריו של רפי, עדיף לעשות זאת בצורה נקייה או לפחות לנסות. תודה רפאל ותודה לכולם שסיפרו ושיתפו, מניח שלו היה לנו מושג על היקף התופעה,  העניין היה עולה כבר מזמן אתה בסדר המשיכו לשתף, איכותנו וחוסננו תלוי בכך .
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : ינואר 24, 2018, 20:52:39 PM »
מילה קטנה , רפאל באמת לקח את העניין עד הסוף ולא הרפה גם כשאני כבר הייתי מוכן " לשחרר" , הוא לא רק שהגיע לדרגים הגבוהים של החבר'ה הנידונים אלא גם עשה מאמץ לא קל לאתרם רק שלא יכולתי לספק מספיק מידע.
נחשפתי לתוכן השיחה הלא מתפשרת והבנתי כי יש בכוחנו ( "  מתבייש) להגיע להבנות לשינוי הסטטוס קוו, אני מציע שמעתה, עת תופיע אותה חסקה או סירת דייג כזו או אחרת בסמוך לאזור העבודה שלכם , שלפו את הטלפון והתחילו לצלם אפילו לכמה רגעים , זה עשוי לעזור בזיהוי הגורמים הבעייתים במידה ואותה חסקה תבחר להתנהג בחוסר כבוד כלפיכם בהמשך הדייג ורק לחזק את דבריו של רפי, עדיף לעשות זאת בצורה נקייה או לפחות לנסות. תודה רפאל ותודה לכולם שסיפרו ושיתפו, מניח שלו היה לנו מושג על היקף התופעה,  העניין היה עולה כבר מזמן אתה בסדר המשיכו לשתף, איכותנו וחוסננו תלוי בכך .

משפט המפתח היה בסוגריים וחבל "ובעיקר בכוחו של רפאל"  אבל חברים אני מציע מכל הלב אל תנסו לנצל לרעה
את כוחו של רפי ותצלמו כל סירה שעוברת קרוב לחוף כי קודם כל החוק לצד סירות הדייג החופי עם הדגשה על חופי
ואם תתלוננו על סתם דייגים שעברו קרוב לחוף ורפי יפעיל את מי שצריך להפעיל ובסוף יתברר שהדייגים היו בסדר
ולא מהחברה שעושים בעיות אז לאט לאט רפי יאבד מכוחו וכולם יפסידו מהעניין וחבל
באשר לאלו שמחפשים לעלות על חוטים בכוונת תחילה תצלבו אותם למען יראו וירעו
ושוב רפי כל הכבוד על היוזמה  אתה בסדר מאחל בהצלחה  ותמיד פנוי לעזור לך לקדם את העניין
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #36 ב- : ינואר 24, 2018, 23:01:59 PM »
נחשפתי לתוכן השיחה הלא מתפשרת והבנתי כי יש בכוחנו ( "  מתבייש) להגיע להבנות לשינוי הסטטוס קוו, אני מציע שמעתה, עת תופיע אותה חסקה או סירת דייג כזו או אחרת בסמוך לאזור העבודה שלכם , שלפו את הטלפון והתחילו לצלם אפילו לכמה רגעים , זה עשוי לעזור בזיהוי הגורמים הבעייתים במידה ואותה חסקה תבחר להתנהג בחוסר כבוד כלפיכם בהמשך הדייג ורק לחזק את דבריו של רפי, עדיף לעשות זאת בצורה נקייה או לפחות לנסות. תודה רפאל ותודה לכולם שסיפרו ושיתפו, מניח שלו היה לנו מושג על היקף התופעה,  העניין היה עולה כבר מזמן אתה בסדר המשיכו לשתף, איכותנו וחוסננו תלוי בכך .

משפט המפתח היה בסוגריים וחבל "ובעיקר בכוחו של רפאל"  אבל חברים אני מציע מכל הלב אל תנסו לנצל לרעה
את כוחו של רפי ותצלמו כל סירה שעוברת קרוב לחוף כי קודם כל החוק לצד סירות הדייג החופי עם הדגשה על חופי
ואם תתלוננו על סתם דייגים שעברו קרוב לחוף ורפי יפעיל את מי שצריך להפעיל ובסוף יתברר שהדייגים היו בסדר
ולא מהחברה שעושים בעיות אז לאט לאט רפי יאבד מכוחו וכולם יפסידו מהעניין וחבל
באשר לאלו שמחפשים לעלות על חוטים בכוונת תחילה תצלבו אותם למען יראו וירעו
ושוב רפי כל הכבוד על היוזמה  אתה בסדר מאחל בהצלחה  ותמיד פנוי לעזור לך לקדם את העניין
מסכים איתך שצריך לעבוד בתבונה
לסמן לסירה ולצעוק בכדי לעורר את תשומת לב הדייגים שעל סיפונה
במידה וראיתם שאותם דייגים הבחינו באיתותים שלכם והמשיכו בנתיבם תוך התעלמות תשלחו את הסרטון והתמונות לטיפול
הערה קטנה
בכדי שניתן יהיה להוכיח את התעלמות סירת הדייג מומלץ לתעד את הסירה מגיעה ואת קריאת ההזהרה במקביל
צילום שכזה יוכל להראות בברור את התעלמות דייגי הסירות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!