פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מכעיס |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מכעיס (נקרא 6191 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
 |
מכעיס
« ב- : ינואר 10, 2018, 19:19:41 PM » |
|
שלום אחים ,חשתי צורך לספר אודות מקרה שקרה הבוקר, לא ידעתי היכן יהיה המקום הנכון לכך אז בחרתי בבית-ז'ירז'ור במלוחים . לאחר ששבוע וחצי לא דגתי בגלל "הסופה" לקחתי יום חופש היום בתקווה להשלים חוסרים. מעט אחרי אור ראשון מגיע לרידינג לשובר הקטן ומגלה שאני לבדי -נפלא, מביט על הים ..מלא רתיחות בקרוב כולי נלהב ,מרכיב את הסט חיש מהר, החלטתי לנסות עבודת ג'יג הפעם אז הגעתי עם רולר shimano sedona ואת הרירניום השארתי בבית ,על הסידונה יש חוט בד עבה יותר-20 ליברה, והתחלתי לעבוד, מטיל רחוק ( זה זמן מצויין לשבח את מקל מייג'ור קראפט טראוזר 7-23 שהחבר'ה כאן ובראשם קובי המליצו לי עליו בזמנו, הטלות מדהימות ומגיעות בלי מאמץ ל80-100 מטר,בלאנק נוח ובכלל ...מקל רולס רויס עבורי). לאחר אובדן ג'יג ראשון ועבודה נינוחה בהקפצות בתנועות ארוכות הגיעה לבסוף הנעילה המיוחלת-ברחוק -מרחק של משהו כמו 80 מטר , פעם ראשונה שאני ננעל רחוק כל כך והרולר אף מתחיל לנגן ,קלאצ' על שני שליש ועדיין יש משיכת חוט וכיפוף רציני במקל...אני נהנה מכל שנייה, לתחושתי זה הדג הגדול ביותר שזכיתי לנעול לאחר של יותר מדקה עבודה לא נראה כאילו הדג קרוב לצאת. בליבי אושר גדול עד ש.... סירת דייג קטנה מסחרית עליה 2 גברים ( חלאות אם תשאלו אותי) ורשתות מאחורה נכנסה למפרצון בין 2 השוברים לסרוק אחר אתר לפריסת רשת ככל הנראה, רק שכשיצאו משם ,חתכו את מסלולם במיוחד עבורי, שברו לכיווני כשאני עם דג על החכה כיפוף ומלחמה, ואז שברו חזרה למסלולם , כשהם מושכים לי חוט, ניסיתי מהר לחתוך את החוט כדי שלא ישברו לי את המקל והצלחתי אחרי כמה שניות מאוד מלחיצות כשהם לוקחים לי חצי שפולה חוט, דמוי node ודג שלא זכיתי אפילו לראות את טיבו , היה שם עניין מובהק של "דווקא" , הם שברו את כיוונם במיוחד "עבורי" וחזרו לסורם. מגוון מחשבות נקם עלו בי כמו חיבור משקולת והטלתה לכיוונם , צילום , תלונה ...מובן שנרגעתי וכל זה היה נראה לי מוגזם אך משלא יכולתי להמשיך לדוג ארזתי ובאתי לצאת אני פוגש דייג נוסף מהקצה השני של השובר הקטן שגם הוא קילל ואמר שחתכו אותו בכוונה . מניח שאין הרבה מה לעשות, אבל חשבתי לשתף ולו רק כדי שחברינו ידעו לאסוף את הדמויים חיש מהר לפחות באזור הרידינג כששני אלה בסביבה.
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ארז, מרגיז, מרתיח, מעצבן, והכושל@$%^## זו#@$!!!!!! אני וכל אחד אחר כאן מבין אותך לגמרי..פשוט חוצפה שהחלאות הללו פשוט עושים מה שבא להם בים ואף אחד לא עושה שום דבר בעניין, לא פיקוח ולא נעליים.. לבוא בכוונת תחילה לחתוך לך חוט מתוך ידיעה שהדבר במקרה הטוב יגרום לך לאבד חוט דמוי ודג ובמקרה הרע חכה שבורה או במים נגררת אחריהם ועדיין לעשות את זה זה פשוט פשע.
חבל שלא הצלחת לצלם ולדווח, אני די בטוח שאסור להם להיות ככ קרובים לשובר. מדהים איך תמיד מחפשים ליפול על הדיג הקטן והשקט ומפחדים להתעסק עם בלי הסירות למרות כל העבירות שהם עוברים ברמה היומיומית.
עוד תעודת עניות למדינה. ליבי איתך.
שי
|
|
|
|
|
לצערי מבין ללבך ...לדעתי רבים מאיתנו דייגי החוף למודי ניסיון מגעיל כמו שחווית  אין לי אלא להשתתף בצערך וכעסך 
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
וואללה ארז מבין אותך בהחלט מבאס מגעיל ומרגיז מה שהוכיח שנבלות לא חסר... תהיה חזק אח
|
|
|
|
|
ואני חשבתי שהיה לי יום רע אחרי שגיליתי שהסרבל שלי מלא חורים...
משהו יוכל להגיד לי מה יש לדייגי הרשתות נגדנו? אנחנו לא תחרות בשביליהם, אף דימוי לא הוכל להוציא הרשתות מכלל שימוש.
זה לא כאילו דייגי החוף מסתובבים עם סכינים בנמלים ומרינות בשביל לחתור את רשתות אז למה לגרום לנו את המקביל?
להם יש את כול הים לחפש דגים לנו יש רק את החוף וגם את זה לא??
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2018, 20:49:59 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
|
מרגיז אבל השארת להם המון חוט שיכנס לאטם של הפלופלור ואז יאפשר חדירה של מים לתוך הציר וזה ממש לא בריא למנוע מוזר לי שהם עושים את זה בכוונה הנזק למנוע יכול להיות הרבה יותר יקר משמעותית
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2018, 21:01:00 PM על ידי אמיתי
|
|
|
|
|
|
גם לי זה קרה רק במקרה שלי זה היה מצוף זריקה ולא משקולת שזרקתי אליהם  (יותר נכון חבר שלי אבל.שהיה)
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז אני מבין ללבך ואכן הדבר הזה מכעיס ביותר אני חוויתי את זה לא מזמן בכינרת כשסירת דייג עברה בדיוק איפה שהחוטים שלנו היו צעקנו נופפנו בידים הם ראו אותנו והמשיכו כאילו אנחנו לא קימים למזלי כנראה שהחוטים היו מספיק עמוקים והם עברו מעליהם מבלי לפגוע בהם
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
כל כך מוכר ומתסכל  מקווה שהחוט יכנס להם במנוע ויעשה להם נזק של כמה אלפים. לא מצליח את החלאות הללו..
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תופעה מוכרת ברידינג סירה מיפו שמחפשת בורי ולדעתי זה בכוונה תחילה ראיתי במו עני אותם עוברים ושכמה חברה צעקו להם שיש חוטים במים הם הסתובבו ותחזרו בכוונה צמוד לשובר מקום שממילא אין הם יכולים לדוג בו
עוזי
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
לא היה ספק שזה מכוון , הם שברו את מסלולם "במיוחד" עבורי וחזרו לדרכם ...עדיף להמנע מהחבר"ה האלה, שמעתי עליהם תלונות בעבר אך לא נתקלתי בהתנהגות כזו ..עד אתמול,תודה לכולם על האמפתיה..אולי יבוא היום ויהיו לנו הכלים להתגונן מפני בריונות שכזו ,עד אז פשוט אספו את החוט כשאתם ברידינג ושני אלה מופיעים
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
ארז ללא ספק אני מבין אותך. עברתי את אותה הזסיטואציה בעבר ולפני כל הכעס אני יודע כמה זה מלחיץ. אני יודע כמה הייתי לחוץ שהחכה (שהייתה חדשה - פעם שנייה בים) לא תשבר. ואני לא הספקתי לחתוך את החוט לפני שנגמרה השפולה.
אני כן יכול לומר שאם זה יקרה לך בפעם הבאה, פשוט תכוון את החכה כלפי כיוון משיכת החוט כך הקשר של החוט על השפולה יקרע בקלות ולא יגרום נזק לחכה ו/או לטבעטת.
העולם הזה הוא עגול - והם יקבלו את המגיע להם במוקדם או במאוחר. אתה בלי עין הרע מתקדם יפה בדייג, ולכן אל תתן לאירוע המכוער הזה להרוס לך את ההנאה בים. פשוט בפעם הבאה תהיה זהיר יותר, ותנסה להבחין בסירות שמגיעות.
המשך הנאות והצלחות בים...
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
|
מאור מזרחי
|
|
|
|
נתקלתי בנבלות האלה באשדוד כמה פעמים. הם עוברים על חוטים במכוון. עצה שלי אל תזרוק עליהם שום דבר. לא בא לך להתחיל להתעסק איתם כי הם פשוט עבריינים.
|
|
|
|
|
מאוד מכעיס אך עם זאת לדעתי ניתן לעשות לא מעט לגרום לסוף לתופעה:
אתם אומרים שהנבלות עוברים במקומות קבועים: להכין מצלמה ופשוט לצלם להשתדל לתפוס פנים כיתוב ומבנה של הסירה לדווח בשעת אמת לשיטור הימי והמפתח להצלחה זה שכמה שיותר דיגים שראו את העניין יתקשרו והצגת העברה צריכה לדעתי להיות סיכון לחיי אדם כי אם משהו היה מסתבך בחוט שהסירה גוררת ולא היה משחרר את החוט בזמן יכול היה להינזק קשות, מקטיעה עד טביעה.... תמונות וסרטונים ניתן לעלות רשתות החברתיות לפיסבוק של המשטרה ועוד כיד הדמיון...
ממש לא מומלץ למרות שמאוד מתחשק להשליך משהו לכיוונם כולל חתיכת רשת מבד עם חיזוקים של סיכות נייר... כך שאם הם רוצים לבדוק את חוזק המנוע שלהם אז בבקשה....
דיסקלימר בהכל מקרה פעולה של אלימות לא מומלצת ועלולה לגרום לנזק ברכוש ובנפש.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|