בשעה טובה הגיע החוט כאמור Gsoul super jigman 20lb 300m x8
אני רוצה להמנע מטעויות ביחוד שהחוט לא זול 1.כיצד אני קושר אותו לרולר? 2.האם להוסיף איזה משהו כגון גומי או כל דבר אחר על השפולה כדי שהחוט לא יזוז?
אני מעוניין להוסיף לידר בקצה החוט כדי לצמצם נזק כתוצאה ממפגש עם סלעים הלידר (אם זה משנה הדגם של הלידר sunline system leader FC100 20lb) 3. מה האורך שנכון לעשות את הלידר ומה הקשר הטוב ביותר שכדי לי ?
מה שקראתי וראיתי ברשת ממליצים לטבול את החוט במים ורק אז לקשור ולגלגל וכאשר מגלגלים משכיבים את הגליל בתוך דלי עם המים ומגלגלים בצורה שהגליל שוכב.... אשמח לעצות ורעיונות
אהלן ראשית תתחדש שנית, על מנת שחוט שהבד לא יחליק על השפולה מומלץ למלא את השפולה ב-10-20 מ' של ניילון קודם ואז לקשור בין הניילון לבד ואז למלא רגיל את החוט בד אני אישית, לאחר שקושר בין הניילון לבד, ממלא את הרולר בבד כשהוא מתוח לפני הדייג אני קושר לידר(האורך משתנה, תלוי בדג המטרה ובסביבה שבה אני דג, לרוב ינוע בין 50-150 ס"מ קשר מומלץ בין הבד ללידר,"FG"
בבקשה, השיטה הכי נוחה ( מבחינתי) ומהירה לקשירת הfg. כן חשוב לשמור על מתח בניילון בזמן הקשירה. קשר מס 1. https://youtu.be/DUfh2VXNBy0
בניגוד לסרט , אחרי שלב ההצלבה אני עושה קשרים, מסיים בסוג של קשר יוני אבל שקצה החוט מתלפף לכיוון הקשר שנוצר (בניגוד ליונינרגיל בו הקשירה מבוצעת לכיוון המשך החוט) ואז מתיחה חזקה של שני החוטים לנעילת הקשר. רק אחר כך חוט את שארית הלידר ומסיים בקשירה כפי שהראה.
שי
עריכה אחרונה: ינואר 08, 2018, 19:29:52 PM על ידי SHAYU**
אני חושב שכדאי שאחד המנוסים כאן יעשה את זה בפעם הראשונה עבור משה, ואז הוא יראה את זה ב-live ויתחיל ברגל ימין. לצערי, אני כל הזמן "בריצות".... אחרת הייתי עושה זאת בכייף.
אם זכור לי נכון, משה מאזור גוש דן...
משה,
אתה יכול בבקשה להעלות תמונות של קיבולת שפולת הרולר mm/m ושל חוט הבד?
מארט
עריכה אחרונה: ינואר 08, 2018, 19:49:19 PM על ידי Marat Matzkin
אני חושב שכדאי שאחד המנוסים כאן יעשה את זה בפעם הראשונה עבור משה, ואז הוא יראה את זה ב-live ויתחיל ברגל ימין. לצערי, אני כל הזמן "בריצות".... אחרת הייתי עושה זאת בכייף.
אם זכור לי נכון, משה מאזור גוש דן...
משה,
אתה יכול בבקשה להעלות תמונות של קיבולת שפולת הרולר mm/m ושל חוט הבד?
מארט
למה לא.
משה, הנך מוזמן לאור יהודה לקפה. תביא רולר וחוט. (נמצא בבית בימי ב ד אחרי 1800 או בשבת)
אני כנראה אלך על האופציה עם הדבק נראה לי שיותר חזק להשתמש בכמה שפחות קשרים באמצע בנוסף לא יודע כמה מקום זה יגזול ואם יכנס לי 300 מטר על שפולה של 2500
תודה רבה
לא מדובר בקשר שאתה אמור להגיע אליו מתי שהוא לאחר מילוי החוט ככה שאין חשש לנקודת כשל. מספיקים כ10 מ לערך כדי לתת את המענה כך שזה לא קריטי מבחינת אורך החוט ברולר. אגב איזה רולר זה? כמה ממ החוט? תן פרטים.
משה, רד מהאיזולירבנד. מכיר מה קורה לאיזולירבנד אחרי כמה שנים? הדבק ממנו הופך לממרח משחתי ודביק שלא מספיק חזק ליצור אחיזה אמיתית, אבל מנגד, מטייל הלאה להופך כל מה שבא במגע איתו לדביק וג'יפתי... מה יקרה מהשילוב של זה עם מי ים? מי יודע.... חוט מונו בקשירה המקדימה, אפילו לא 10 מטר, אלא מילוי של ליפוף אחד מלא על ציר השפולה, מלמעלה למטה, כדי לכסות את כל איזור המגע של החוט. ברולרים מסויימים יש ציפוי גומי על הליבה של השפולה ואז זה מיותר, אחרת- חובה לטעמי. קושר אותו למקום בקשר יוני עם 2 ליפופים על השפולה, הידוק טוב וקיצוץ השארית. אל החוט הזה אתה מתחבר עם חוט הבד בקשר חזק ופשוט, אני ממליץ על אולברייט לשימוש הזה, ואז מילוי של החוט תוך כדי מתח תמידי, והמהדרין גם מרטיבים את החוט כדי שהמילוי יהיה הדוק וצפוף ככל האפשר. את הלידר אני קושר בקשר fg, אבל, וזה אבל גדול, אם הביצוע של הקשר הזה לא מושלם הוא יביא יותר נזק מתועלת, וברגע האמת תאבד את הלידר, הדמוי, ובדרך כלל גם דג עליו, ולכן כל עוד שאתה לא מתורגל בקשר הזה עד הסוף, הייתי מתחיל בקשר אולברייט, שקל יותר לביצוע, חזק באותה המידה, אבל מעט עבה יותר במצבו הסופי (תוספת של פעם אחת עובי הלידר לעומת fg, סביב החצי ממ). בסוף את הסיכה אני ממליץ לקשור בקשר יוני (uni)
משה, רד מהאיזולירבנד. מכיר מה קורה לאיזולירבנד אחרי כמה שנים? הדבק ממנו הופך לממרח משחתי ודביק שלא מספיק חזק ליצור אחיזה אמיתית, אבל מנגד, מטייל הלאה להופך כל מה שבא במגע איתו לדביק וג'יפתי... מה יקרה מהשילוב של זה עם מי ים? מי יודע.... חוט מונו בקשירה המקדימה, אפילו לא 10 מטר, אלא מילוי של ליפוף אחד מלא על ציר השפולה, מלמעלה למטה, כדי לכסות את כל איזור המגע של החוט. ברולרים מסויימים יש ציפוי גומי על הליבה של השפולה ואז זה מיותר, אחרת- חובה לטעמי. קושר אותו למקום בקשר יוני עם 2 ליפופים על השפולה, הידוק טוב וקיצוץ השארית. אל החוט הזה אתה מתחבר עם חוט הבד בקשר חזק ופשוט, אני ממליץ על אולברייט לשימוש הזה, ואז מילוי של החוט תוך כדי מתח תמידי, והמהדרין גם מרטיבים את החוט כדי שהמילוי יהיה הדוק וצפוף ככל האפשר. את הלידר אני קושר בקשר fg, אבל, וזה אבל גדול, אם הביצוע של הקשר הזה לא מושלם הוא יביא יותר נזק מתועלת, וברגע האמת תאבד את הלידר, הדמוי, ובדרך כלל גם דג עליו, ולכן כל עוד שאתה לא מתורגל בקשר הזה עד הסוף, הייתי מתחיל בקשר אולברייט, שקל יותר לביצוע, חזק באותה המידה, אבל מעט עבה יותר במצבו הסופי (תוספת של פעם אחת עובי הלידר לעומת fg, סביב החצי ממ). בסוף את הסיכה אני ממליץ לקשור בקשר יוני (uni)