בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  הצלי, המרק ומה שביניהם
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הצלי, המרק ומה שביניהם  (נקרא 2129 פעמים) הדפסה
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 50

הודעות: 2897

מי שם? ....זוהר

הצלי, המרק ומה שביניהם
« ב- : ינואר 07, 2018, 11:10:14 AM »
בעקבות אירוח משפחתי לארוחת ערב , פניתי לגורו הבשר שלי צור בבקשה למתכון לצלי כתף.
צור כמובן לא חשב פעמיים ונתן לי מתכון עבור בישול איטי על הגז.
כיוון שלא היה לי סיר מספיק גדול החלטתי לשים בתנור, וזאת לאחר התייעצות עם צור.
אז אם שאלתם , יצא מהמם , וכדי לוודא שזו לא הייתה מעידה חדש פעמית , עשיתי את הצלי שוב בשישי האחרון , הפעם הצלי הניב גם מרק , כפי שתקראו.

אז למתכון של הצלי:
גוש צלי כתף ( מספר 5 ) בין 1.8-2.5 קילו
5 עגבניות אדומות ויפות
1 ראש שום
2 בצלים אדומים בינוני -גדול
2 גזרים בריאים
סלסלת פטריות ( השתמשתי בשמפיניון כי לא היו אחרות , רציתי כאלו עם טעם יותר חזק )
4 גבעולי סלרי ( לקצוץ את העלים ולהשתמש רק בגבעול )
4-5 עלי דפנה
4-5 גבעולי טימין שהוצאנו מהם את העלים
4-5 כדורי פלפל אנגלי
כף וחצי פפריקה מתוקה ( או חריפה , תלוי בכם)
כפית כמון
כפית כורכום
מלח גס , פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
יש לחמם תנור מראש לחום הכי גבוה שלו ( 220-250)
את כל הירקות יש לקצוץ בצורה גסה , הם יהוו מצע לבשר
מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה , מוסיפים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות וטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות.

מעבירים את כל הירקות לתבנית גבוהה  , אני קניתי תבנית אלומיניות בגובה 8 ס"מ
מעל הירקות מניחים באהבה את הנתח , יש כאלו שאומרים שצריך לצרוב אותו במחבת קודם , אני פשוט הנחתי.
מפזרים את הטימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי מסביב לנתח.
בקערה עם מים רותחים מערבבים את פפריקה ,כמון וכורכום ומוסיפים לתבנית , ממלאים במים רותחים עד ס"מ מתחת לשפת התבנית.
את המלח הגס והפלפל אני פיזרתי על הנתח.
מכסים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-25 דקות
לאחר 25 דקות מורידים את החום ל- 160 מעלות ומשאירים עוד 3.5 שעות.

כאשר עוברות ,חולפות להן השעות , והריח התפשט בבית. מוציאים את התבנית.
מעבירים את הנתח לתבנית/צלחת אחרת ומכסים בנייר אלומיניום עד ההגשה.

עכשיו מתחיל החלק השני , ואפילו שלישי אם רוצים.
את כל הירקות והנוזלים שנשארו בתבנית מעבירים לסיר גדול וטחנים עם מעבד מזון ידני.
לוקחים מצקת או שתיים , מעבירים לסיר קטן יותר ומצמצמים עוד קצת כדי לקבל רוטב סמיך לשים מעל הצלי ( ניתן כמובן לחזק בעוד תבלינים/נוזלים)
לסיר עם שאר הירקות שטחנו ניתן להוסיף עוד מים רותחים , לשים על האש , להביא לרתיחה ולכבות.
ניתן כמובן להוסיף עוד תבלינים לפי החשק , אבל לדעתי המרק ייצא עם טעמים חזקים ומפנקים גם כך.

אז שיהיה בתיאבון , ושוב תודה לצור על הדחיפה  גיחוך

-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: הצלי, המרק ומה שביניהם
« הגיב #1 ב- : ינואר 07, 2018, 16:47:16 PM »
הוספת כמה דברים משלך למתכון
1.מציע לך כן לתת סגירה לבשר ולעשות את זה מיד לאחר טיגון הירקות באותו סיר ועם אותו שמן ומשקעים שנשארו מטיגון הירקות
2.כורכום לדעתי מיותר
3.את הפטריות הייתי מוסיף בשלב הסופי של הרוטב לבשר הטעם שלהם יהיה יותר בולט וגם המרקם שלהם ישמר יותר בשרני
4.אחרי טיגון הירקות וסגירת הבשר ניתן להוסיף חצי כוס יין אדום יבש לפתיחת המשקעים שנוצרו בשמן הטיגון והוספת טעם
 IP: [ מחובר ]
מאור מזרחי

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 791

בעניין: הצלי, המרק ומה שביניהם
« הגיב #2 ב- : ינואר 07, 2018, 17:23:53 PM »
ואיי ואייי רק מלקרוא את המתכון זה עשה אותי רעב.
בהחלט אני אנסה אותו  אתה בסדר
-------------------------------
מאור מזרחי
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: הצלי, המרק ומה שביניהם
« הגיב #3 ב- : ינואר 12, 2018, 16:49:40 PM »
נשמע אחלה מתכון טעים 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: הצלי, המרק ומה שביניהם
« הגיב #4 ב- : פברואר 03, 2018, 18:28:45 PM »
אם יצא לך מהמם וכך כך התלהבת זוהר, עד כדי שעשית שוב...
ללא ספק זה מצריך בדיקה ונסיון...
ואם המקור הוא צור - זה חייב להיות מוצלח...

לפי ההתלהבות, מבין שהמעבר לתוספת מרק - היה מוצלח וטעים לא פחות מאשר בנסיון הראשון...

עכשיו אתה צריך לנסות זוהר עם ההערות העדכניות של צור -
הוספת כמה דברים משלך למתכון
1.מציע לך כן לתת סגירה לבשר ולעשות את זה מיד לאחר טיגון הירקות באותו סיר ועם אותו שמן ומשקעים שנשארו מטיגון הירקות
2.כורכום לדעתי מיותר
3.את הפטריות הייתי מוסיף בשלב הסופי של הרוטב לבשר הטעם שלהם יהיה יותר בולט וגם המרקם שלהם ישמר יותר בשרני
4.אחרי טיגון הירקות וסגירת הבשר ניתן להוסיף חצי כוס יין אדום יבש לפתיחת המשקעים שנוצרו בשמן הטיגון והוספת טעם
ולעדכן מה יצא טעים יותר לטעמך שלך מוצאי לשון
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: הצלי, המרק ומה שביניהם
« הגיב #5 ב- : מרץ 05, 2018, 14:40:13 PM »
חתיכת השקעה נתת פה עים המתכון שהעלית   הגזעי

זה משהו שחייבים ליבדוק את הטעם שווה להשקיע   הגזעי

תודה רבה   אתה בסדר אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!