פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   eging- ללכת עד הסוף! |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: eging- ללכת עד הסוף! (נקרא 4961 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם, אז לאחר שסוכמה החלפה עם שחר , והוא הזמין עבורי (עבור "הנער") מקל eging ,החלטתי גם להזמין רולר ייעודי למקל (בלי להתפרע יותר מידי...). הרולר שהזמנתי הוא daiwa exceler 2506 ha, רולר עם שפולה רדודה ובעל איסוף חוט מהיר. פרטים טכניים של המקל: 2.6 מטר. בובות גודל 2.5-3.5 egi. טסט חוט 0.6-1.2 pe. פרטים טכניים של הרולר: 0.16mm/170m החזר חוט של 90 ס"מ לסיבוב ידית. 2.5 ק"ג דראג. כדי להשלים את הסט, אני מתלבט, מחוסר ידע, איזה חוט לשים על הרולר שיתאים לטסטים של המקל, על מנת שאוכל לתת סט מושלם? מארט 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2018, 00:21:49 AM על ידי Marat Matzkin
|
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
שלום לכולם, אז לאחר שסוכמה החלפה עם שחר , והוא הזמין עבורי (עבור "הנער") מקל eging ,החלטתי גם להזמין רולר ייעודי למקל (בלי להתפרע יותר מידי...). הרולר שהזמנתי הוא daiwa exceler 2506 ha, רולר עם שפולה רדודה ובעל איסוף חוט מהיר. פרטים טכניים של המקל: 2.6 מטר. בובות גודל 2.5-3.5 egi. טסט חוט 0.6-1.2 pe. פרטים טכניים של הרולר: 0.16mm/170m החזר חוט של 90 ס"מ לסיבוב ידית. 2.5 ק"ג דראג. כדי להשלים את הסט, אני מתלבט, מחוסר ידע, איזה חוט לשים על הרולר שיתאים לטסטים של המקל, על מנת שאוכל לתת סט מושלם? מארט  לדעתי אין צורך להתפרע וחוט של ספקטרה 8 גידים 15 lb יעשה את העבודה מצויין אני עובד עם החוט הזה וזה מספיק בהחלט מה לגבי בובות יש לך בשביל הנער?
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
מה עם דאיווה JBRAID X8 - 13 ליברות ? נראה לי יהיה מצויין , אני עובד איתם
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
עם איזה טסטים אתם עובדים בדרך כלל? אני חשבתי על חוט של major craft ×8, בטסט של 12 ליברות, 0.10 מ"מ . מארט 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2018, 11:09:04 AM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
כמו שכתבתי אני עובד עם הספקטרה 8 גידים 15 lb לדעתי אין צורך בחוט יתר יקר למטרת הדייג הספציפית הזו
|
|
|
|
|
כמו שכתבתי אני עובד עם הספקטרה 8 גידים 15 lb לדעתי אין צורך בחוט יתר יקר למטרת הדייג הספציפית הזו
צור, יש לי מגוון גדול של חוטים....השאלה עם איזה טסטים עובדים? יש לי גם חוטים ייעודיים ל-egi, אבל בטסטים של 6-8 ליברה. מארט 
|
|
|
|
|
מניסיון 15 ליברה לא יותר. אפשר גם להוסיף בקצה מטר~ מטר בחצי שוק לידר
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
עם איזה טסטים אתם עובדים בדרך כלל? אני חשבתי על חוט של major craft ×8, בטסט של 12 ליברות, 0.10 מ"מ . מארט  עובד עם החוט שכתבתי מארט
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
כרגע על המכונה דיווה J של 0.15 צבעוני. הקוטר נראה די תואם למוצהר על ידי יצרן. אין מתחרים בספקטרה(במחיר), הקוטר קצת עבה אפילו ב12 ליב. 2 אגורות שלי...תשאר עם חוט בינוני שיתאים לסט...לא סיני ולא טופ...
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
Power pro slick x8 . לא יותר מ15 לברות. לא יקר דרך אי.ביי ולא צריך יותר מיזה לקלמארי.
שי
|
|
|
|
|
Power pro slick x8 . לא יותר מ15 לברות. לא יקר דרך אי.ביי ולא צריך יותר מיזה לקלמארי.
שי
זה בכלל לא עניין של כסף...פשוט רציתי לדעת על טסטים של חוטים. מארט 
|
|
|
|
pejerrey
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תיתחדש חבר
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מארט, לדעתי בעניין הטסט הבעיה היא לא הקלמרי עצמו, חתיכות שנותנות פייט הן נדירות ולרוב הפייט שלהם לא עובר פייט של שקית ממוצעת, במיוחד שהדייג שלהם מתמקד בים שקט או מקומות מוגנים, כך שאין גלים וזרמים חזקים. הבעיה היא שרוב העבודה היא באיזורים סלעיים, כך שהייתי הולך על טסט של 15-20 ליברה כדי להגן על החוט (אני בכלל מעדיף חוט מונו לקלמרי). בכל מקרה כמו שהמליצו לפני מומלץ לידר של מטר או שניים. מכיוון שהזריקות בדייג קלמרי לא רחוקות, הייתי הולך על חוט פשוט וזול, ודווקא מהספקטרה העבים עם הציפוי.
ושאלה אחת, למה הלכת על רולר מהיר? לרוב העבודה עם הדמויים לקלמרי היא איטית.
|
|
|
|
מארט גם אני בדיעה כי חוט של 15 ליברה מספיק בהחלט לדייג קלאמרי
אישית עובד עם חוט של פאור פרו , הירוק ,,עושה את העבודה מצויין
גם אין פה את הקטע של דג גדול שמושך לך חוט ,,זה קלאמר חמוד שעולה כמו שקית
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
תודה חברים  בהתחלה חשבתי דווקא על כיוון של 6-9 ליברה. יש לי חוטי ultralight ייעודיים egi. הסתכלתי עכשיו אצלי במחסן, וראיתי מ'ס שפולות של ה-daiwa j braid ×8 , 13lbs, 0.10mm. אז כנראה אלך על החוט הזה. ושאלה אחת, למה הלכת על רולר מהיר? לרוב העבודה עם הדמויים לקלמרי היא איטית.
גיל, כמו שכתבתי לפני כן, נושא ה-eging אינו קרוב לליבי או שעדיין אינו קרוב לליבי. מהסתכלות קצרה באתרי הרולרים המובילים בכלל ובאתר Daiwa בפרט (הרולרים שלהם emeraldas מובילים כיום בתחום ה-eging) ראיתי שהרולרים הייעודיים ל-eging, כולם כרובם בעלי יחס גלגול והחזר חוט לא נמוך (5.6:1) ובעלי שפולה רדודה. לתת מתנה רולר Daiwa Emeraldas לא היה בתכנון שלי. אתמול חבר מספרד צלצל אליי ואמר שיש רולר אחרון daiwa exceler 2506 ha במחיר מצחיק ( לא יהיו יותר מכיוון שהפסיקו את הייצור של הדגם), רולר שעונה על הפרמטרים ,אז הזמנתי במיידית.
מה לגבי בובות יש לך בשביל הנער?
עדיין אין. מארט 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2018, 19:04:17 PM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |