תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/12/2017 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
19:30 | פתיון בשרי אחר - שניצל מומלח | מרמיר (שישן מסורטט) | 1 | לא נשקל |
20:30 | שרימפס - קריסטל קפוא | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 800 גרם לערך (לא נשקל) |
הדו"ח:
דו"ח כפול בקצת איחור
יום שלישי ה 26 לחודש
מתאם עם אורן, בחור שהכרתי בתחרות לנק' שהביאה תוצאות יפות בשנה שעברה בתקופת החורף, התכנון היה לשקיעה, אך עקב אילוצים שעת היציאה נדחתה והגעה לחוף הייתה לקראת 20:30 בערב, מה שלא השאיר הרבה זמן לבדיקה כמו שצריך הים היה פלטה ללא רוח.
שנה שעברה היו מספר הצלחות של סרגוסים די גדולים, המטרה הייתה לבדוק אם יש תחילת פעילות, פותח 2 מקלות עם פיתיון קלמארי שהופשר לפחות 4 פעמים, 10 דקות לאחר מכן אכילה עצבנית, אני קצת לא בפוקוס ולא השארתי לו מספיק בשביל שילעס וישר נותן הוקסט, אבל לצערי הוא לא ננעל, אורן מגיע לקראת 21:30 , יושבים מדברים, מעבירים קצת ידע מאחד לשני.
בשעה עוד כיפוף ואכילה עצבנית, הפעם מחכה ומרגיש את החוט לוודא שהוא בפנים, ואכן מרגיש את המשיכות שלא נפסקות, הוקסט קטן מספר גלגולים ויוצא לו סרגוס מגודל כמו שאני אוהב.
ממשיך עד לשעה 23:30 כאשר מידי פעם יש אכילות יפות אבל ללא נעילה, כמו-כן לא הבאתי סרבל ויש לציין שדגתי בשיא השפל, כך שהנקודה בה האוכל נפל לא הייתה עמוקה מספיק.
יום שבת ה 30 לחודש
לאחר שהים עלה משבוע שהתאפיין ברובו בים שטוח, אמרתי זו הזדמנות לתפוס את הגדולים ולנסות את הנקודה בשנית כאשר התכנון הפעם היה להגיע בשקיעה.
מגיע שוב לנקודה כחצי שעה לפני החשיכה, אחרי שהצטיידתי בגמברי קריסטל קפוא באדיבות טיב טעם (לא הייתה לי הזדמנות בזמן האחרון להגיע לשוק ולקנות טרי), הים קצת גבוה יותר ממה שחשבתי ועם תחילה של סחף לכיוון דרום ,פותח 2 מקלות שוב עם משקולות סחף, עד לשקיעה אין נגיעה, איך שהחלה החשיכה התחילו האכילות, ברובם יצאו סרגוסים ומרמירים כף יד מינוס ולכן שוחררו למעט אחד שבלע עמוק מידי, מנסה מספר פיתיונות, גמברי קפוא, שניצל מומלח וקלמארי (שהופשר בפעם החימישית), על כולם יש תוצאות אבל קטנות.
20:30, מחמש אחת החכות בקריסטל ושולח לדרכה, לא מספיק לנוח הרבה על הכיסא ומיד רואה כיפופים עצבניים חוזרים ונשנים, קפיצה קלה , הוק-סט ומתחיל לאסוף חוט, מרגיש שיש משהו די כבד בקצה (בלב מתפלל לאיזה לברק בהפתעה), הדג קצת נלחם ובסוף מגיע ליעד, סוף כל סוף אחד החמורים שחיכיתי להם, סרגוספלצת כמעט באורך נעל מידה 44.
ממשיך כך עד 21:30 לערך, מחליט שמספיק כי לילה שלם לא אוכל לעשות ויש עוד נסיעה של שעה חזרה וניקוי הדגים, אוסף את החכה הארונה ויצאה לה שפמית ארסית מגודלת של 20 ס"מ בערך, לא האמנתי שגם בים כזה הם מטיילות.
אז המקום בהרצה ולפחות כרגע אני מבסוט מהתוצאה וחושב שיש פוטנציאל לחורף טוב נוסף.