| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/12/2017 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 13:30 | פתיון צמחי אחר - | בורי (קיפון גדול-ראש) | 1 | 3.160 |
הדו"ח:
מאז שתפסנו בורי באחת הגיחות לכנרת, ואחרי שקראתי את הדוח של צור עם הבורים שלו, ידעתי שעוד אחזור השנה לנסות לדוג עוד בורים.
אחרי התכתבות בפורום ובוואטצאפ, וקבלת עצות והמלצות מצור, קבענו (גיסי ואני) לצאת ברביעי ליום בכנרת.
8:11 – צור שולח הודעה ראשונה. התמקם ויש לו את כל החוף....
10:49 – "תכף נגמר היום"..... ואנחנו כבר ליד אשדות יעקב.
11:15 – אחרי נסיעה מתישה (אין כמו פקקים בבקעה) הגענו לחוף.

"אני אלבש סרבל וחולצה של הפורום" כתב לי צור. זיהינו אותו מיד.

התמקמנו מצפון אליו ופתחנו 5 חכות (סה"כ 7 חכות).
אין דגים. רוח מזרחית מטורפת מעיפה חול ואת כל הציוד שלא מאובטח. נכנסים 20 מטר למים וזורקים כמה שאפשר. לידנו הוציאו שפמנון ענק. וזהו.
זורקים, אוכלים ומקשקשים על דייג ונושאים אחרים
. צור בסבלנות ראויה לציון מסביר ונותן טיפים על הכל, גם על דברים שלא קשורים לדיג. למשל על העגלה שהוא אילתר לילה לפני, שנראית הרבה יותר טובה מהארגז שלנו. באופן כללי מדובר ב"משפצר על"
– חכות, סטנדים וכו.ממשיכים לחכות לאכילות. אחרי כמה זריקות ראיתי שהפיתיון שלנו אלסטי מידי sml102;ומתאים לעונה שיש עדדים. מחליפים לפיתיון שצור הביא.
13:00 – החכה של צור מתכופפת חזק. צור מתחיל להילחם במפלצת. מושך אותה וצועק לי לרוץ להביא את הרשת. אני "מדלג" ונכנס עם הרשת למים ומנסה בפעם הראשונה להרים ככה דג. מזהים שזה בורי ענק.

רודף אחריו ולאט לאט מקרב אותו לחוף, עד שמצליח לתפוס אותו.
איזה אושר והתלהבות. מצלמים בוק לצור ולדג. נראה לי שהתלהבנו יותר מצור. זה הדג הכי גדול שראינו בכנרת.
נשארנו עוד כמה שעות. עוד הצלחת לעבוד קצת תוך כדי.
אצלי היו שתי אכילות יפות אבל הצליחו לברוח. אולי הקפיץ היה קטן מידי או שצור סגר לי את הכניסה של הדגים מדרום....

אבי (גיסי) תפס משקפת ואת הקפיץ שהוא איבד בבוקר.
בסביבות 17:00 צור מתקפל וב 17:30 גם אנחנו. קשה לדוג בחורף בלי סרבל.
תודה לצור על יום דיג מצוין, על הסבלנות, הטיפים והחברה הטובה.
אני יודע מי הולך לאכול חריימה בשבת.

), תודה לשניכם על השיתוף!

אהבתי