| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 26/11/2017 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | 40 - 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 1130 | גיג בינוני - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 1 קג |
| 13 | גיג בינוני - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 6 קג |
| 13 | דג חי - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 17 קג וצפונה |
| 1100 | גיג בינוני - 1 | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1 קג |
הדו"ח:
דוח מלפני 3 שבועות
ים עם מזרחיות גורם לביטול יציאה לעומק הפרוע לחפש דגי עומק!
התכנון ג'יג+חי ברדוד...
יציאה שלושה אנשים: אני, סאמח איוב ובפעם הראשונה בא איתנו ליציאתו הבתולית לג'יג-סמיח..תשתדלו לא לבלבל בשמות

מתחילים בסריקות אבל הים לא מאפשר עבודה בבוקר מאוחר עד שנרגעים הרוחות יחסית והחיפושים והדילוגים מסלע לסלע נמשכים בלי סימני חיים גם על הג'יג וגם אצל חברנו לורנס הגלאי!!! היה מאכזב שנקדות שהניבו דגים יפים בעבר הראו פנים קודרות וחוסר היענות מצד הדגים!
באחד הדריפטים סמיח הבחור החדש בג'יג מקבל מכה והופה יש לו פלמוד על החכה שמהר מאוד עולה לסיפון.
המשך היום עם סאמח איוב שפלמוד חומד לו את הג'יג ומשאיר אותו עם רפיון בחוט ועצבים...
עוד בהמשך נעילה אצלי בסלו והנה לו אנטיאס של קילו שהגיע במקום שלא ציפינו לו!
ממשיכים בעבודה ופתאום לא מבין אם הג'יג הסתובב על עצמו ומושך את הג'יג עד למעלה כדי לגלות שיש שם סנפן על הג'יג בגודל שלו

לא חושב פעמים ומכניס את הסנפן לתא הלייבוול ובעצם חונך את הלייבוול בפעם הראשונה בסירה

מדלגים ומדלגים בין הסלעים עד שמגיע לאחת הנקדות והסימנים גורמים לי להבין שיש לנו התקבצות יפה ומרשימה של ללא ספק אנטיאסים (תראו בסרטון)..
דריפט ראשון או שני ומי ננעל?! הבחור החדש בג'יג סמיח..יש לו פלמוד ברזומי על ג'יג והנה ננעל על דג יפיוף ויוצא לו אנטיאס של 6 קילו ובכך הבחור כבר מורעל על ג'יג מסירה (סמיח הוא שלנו מהפורום והוא מג'רג'ר מהחוף עם קבלות יפות אבל הגיע זמן לגנוב אותו לעולם הסירות
)לא חושב עמים ובמקביל לסט שמג'גג בו מוציא סט על חי על החשמלית וריג ישן עם שתי קרסים שאחת כבר השתחררה במקום בגלל רפיון בקשר. התלאי היה 0.7 ניילון. קרס שנשארה ננעצת בדג ויורד למטה..הסט על החי בסטנד ואני והחברים ממשיכים במלאכת הג'ג
הופה..הנה ניקורים..כיפוף ויציאת חוט למרות הקלץ'
מעביר סט הג'יג לסאמח איוב ורץ למקל החי ולאט לאט מרים את החוט לוודא שהדג נעול.
כבר ברגעים הראשונים היה לי ברור שאני הולך לשבור שיא פה-שיא של אנטיאסים..כתבתי לא מזמן על זה שלמרות שנים בג'יג אנטיאסים (פחות בשלוש שנים אחרונות) השיא עומד על 13 קג כאשר בריחות של גדולים יותר היו לי פעם או פעמים.. הפעם היה ברור שמדובר על חתיכה של 17+להערכתי ואני עוד צנוע..
הדג לא מקבל הרבה צ'אנס לנשום ובכל זאת דג בהמה שלוקח חוט ומקופף את המקל בצורה אופיינית למגרש הגדולים ואני מתחיל לפנטז על שבירת השיא ובכלל על אנטיאס שמזמן לא חיפשתי ומזמן לא תפסתי (לפחות הדו ספרתיים)..
הדג ממשיך לתת פייט לאורך כל הדרך בלי לקבל הנחות (ואולי זאת היתה הטעות בדיעבד) עד שלהערכתי ב10 מטר אחרונים מרגיש פחות פייט אבל מוזר שהדג מתרחק ממני במקום להישאר מתחת לסירה בערך ולא נשאר 4-5 מטר עד שיצא אל פני המים מרגיש שני ניעורים ופלאקקקק..המקל מתישר והדג בורח
את העצבים שחטפתי רואים היטב בסרטון השני! החוט חוזר קרוע באזור הקרס..לא יודע מה הסיבה אבל עם כל הכבוד לא מורידים חי (להבדיל מג'יג) עם חוט 0.7 ניילון כי בחי החוט כל הזמן יכול להשתפשף עם הלסת של האנטיאס וזה כל הזמן חיכוך! שלא לדבר על ריג ישן שהיה אמור להגיע לפח ולא לשימוש..אבל זה חכמת הדיעבד ולא תמיד מתעשתים וחושבים כמה שניות ומשקיעים עוד 10 דקות להכין ריג כמו שצריך..אז אם מטעויות של אחרים לא לומדים למדתי הפעם על בשרי..והשיא ששבר אותו לפני ששברתי אותו יחכה לי לפעמים הבאות.
תודה כמובן לצוות סאמח איוב וסמיח על העזרה ועל היום המהנה בזכותם.
מוזמנים להירשם לערוץ ביוטיוב למי שמעוניין.
בנושא אחר-פינת המכשור הימי אני מתחיל להעלות סרטוני הסבר על גלאי הדגים\תווין המפות של לורנס בפורום דיג מסירה..אבל מצרף את הסרטון הראשון בסדרה גם פה כדי שיגיע ליותר אנשים. הדיון וההרחבה בפורום הדיג מסירה בכל אופן..
לבינתים ביי עד הדוח הבא