| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 22/10/2017 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6 עד 10 | קלמארי - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 4 | |
הדו"ח:
טוב אז מי שעקב אחרי הדוח הקודם שלי
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=30561.msg356075;topicseen#new
יודע שאני אחרי צינטור שלשמחתי ולשמחת משפחתי עבר בשלום וללא ממצאים חריגים מה שהחזיר אותי תוך יומיים לשגרה

מבחינת הרופא יום ראשון אני רשאי לחזור לעבוד אבל אני לא ממהר
מודיע לבוס שאני לוקח עוד יום חופש הרי בשביל גוף בריא צריך גם נפש בריא

ואצלנו הדייגים הים זה התרופה הטובה ביותר

מקבל עדכון שמור , אסף ומתן מזרחי יוצאים גם ביום ראשון לחפש דוראדו ואני מודיע על הצטרפות
שבת בלילה אני מעמיס את הקיאק והציוד והולך לישון 3 בבוקר אני יוצא לדרך וב 4 וחצי נוחת בחוף
מתן שישן עם מור ואסף בחוף נחלץ לעזרתי ובא לעזור לי לפרוק את הקיאק ועל זה מגיעה לו תודה ענקית
מתארגנים על קו המים וקצת לפני אור ראשון נכנסים למים
ים פצצה גל חוף נמוך שנשבר 15 מטר מהחוף
כניסה חלקה של שלושת הקיאקים ואנחנו בדרך לנקודה
האור מתחיל לעלות ועוד רגע מגיעים
אני מוריד את הריג שחמוש בחצאית סיליקון ובהמשך שתי קרסי סירקל שקשורות בדרוג אחת מהשניה ועליהם רצועת קלמארי ברוחב 1 ס''מ ואורך 5 ס''מ
מתחיל לגרור מתן ומור לא רחוקים ממני
אני מתקרב לבויה הראשונה כשקולי דרוך ומוכן בידיעה שאם תהיה תקיפה זה המקום
ואכן צדקתי וממש כשהריג עבר בסמוך לבויה זה קרא
תקיפה מהירה ולאחריה ריצה מהירה וקפיצות אקרובטיות

עבודה מהירה בכדי להעלות את הדג ולהחזיר במהרה את הפתיון למים כי הלהקה ממש מתחת לקיאק
אני קורא למור ומתן ואומר להם לשוט מקביל אלי לנצל את זה שהלהקה בסביבה אבל ללא הצלחה
אני מבצע כמה סיבובים נוספים מסביב לבויה ואחרי פרק זמן קצר תקיפה נוספת ודג נוסף על הקיאק

ואז שקט אני מגהץ שטח גדול ועובר מסביב שלושת הבוית שבסביבה אבל כלום
מתן ומור מתפצלים ממני וכל אחד יוצא לכיוון אחר יש לציין שמתן על הובי אוטבק מור ואסף על איילנד טנדם ועבדכם הנאמן על טרידנו 13 ומשוטים לא מעוניין להתאמץ יותר מידי בכל זאת אני אחרי צינטור
ולכן אני מחליט להישאר עוד קצת באזור הבויות אבל הזמן עובר ואין שיתוף פעולה מצד הירוקים
אז אני מחליט להצטרף למתן שנמצא 500 מ ממני בשלב הזה אני עובר לג'יג אבל גם פה אין תוצאות
ולאחר זמן מה אני מחליט לדגום אזור נוסף עם הריג של הדוראדו אבל גם שם אין הענות מצד הדגים
בשלב הזה אני חוזר לבויות הפעם משחק לי המזל ודוראדו נוסף על הקיאק

אני מתארגן זריז
מתקן כיוון וחוזר על אותו מסלול מה שמסתבר שהיה משלם ועד ירוק אחד על הקיאק

בשלב הזה אני עם 4 ירוקים
ממשיך לגהץ את השטח ולאחר זמן לא רב אני מקבל כמה תקיפות ללא נעילה
אוסף את החוט ורואה שהדוראדו חמד את הקלמארי שכנראה נקרע מהקרס מה שהקל על הדגים לנשנש מבלי להינעל
הזמן עובר ומתן חייב לצאת אני יוצא איתו כי הוא בלי עגלה וצריך להשתמש בשלי
מור ואסף נשארים עוד חצי שעה ויוצאים גם
על החוף אני מתעדכן אצל מתן שבדרך הצליח לגרד דוראדו אחד
מור ואסף לצערי לא זכו בדגים אכילים והוטרדו ע''י אבונפחות
אנחנו מארגנים את הציוד ומעמיסים וכל אחד יוצא לדרכו
לסיכום
עכשיו לאחר 4 שעות של חתירה כמעט רצופה שלפי הערכה גמעתי בה סביב 10 קמ אני יודע שאני בריא
המלצה
לדייג דוראדו קרס סרקל נותנת תוצאות מעולות הדגים ננעלים בצורה מושלמת ולא מצליחים לברוח בגלל המבנה המעוקל פנימה למרות הקפיצות שלהם באוויר השלב בו אדגים מצליחים לפלוט את הקרס

,אתה כנראה בריא באמת אבל חולה ים רציני אם יצאת אחרי צינתור