| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 14/10/2017 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 2 | גיג קטן - דמוי לקלמארי של זאבקו | קלמארי (דיונון) | 5 | 1 קילו |
הדו"ח:
אהלן חברים!
קודם כל המון תודות למארגנים ולקפטן ולדוגית.אשריכם !ממש המון תודות אתם עושים עבודת קודש!
שמחתי שהתחרות נדחיתה ליום עם ים יותר טוב.
גם שמואל(בוס) החליט שהוא מצטרף. אז תודות לרפי שרשם את שמואל בדקה ה99 יש לי פרטנר.
קובעים לצאת עם הרכב שלו... יש לו גגון שלוקח את2 הקיאקים בלי בעיה.
קבענו ל10 בתקווה שנספיק משהו מהכל האש.
יאלה החג יוצא ואני קושר סביקים וריגים.. והילדים של שמואל מחליטים לשגע אותו... עד שהוא מרגיע אותם כבר נהיה מאוחר ובשעה 11בלילה אנחנו יוצאים מחברון הרחוקה לכיוון הצפון....
אני אומר לשמואל שאת העל האש אנחנו כנראה נפספס אז אולי כדאי שאת הקלמארי שתכננו להוציא ערב התחרות נלך להביא מנמל קיסריה כי בריפים של חוף דור יותר קשה.
שעה 1 וחצי מגיעים לנמל קיסריה.. לא עובר 5 דקות ויש קלמארי ראשון. יאלה לך לדלי חמוד.. אולי תביא אינטיאס מחר.
ממשיכים ועוד קלמארי עולה לו...
ואז עוד אחד שדופק לי סילון שחור ומגעיל ישר למרכז הפרצוף

לך אני מאחל.. שיוכלו אותך אבו נפחות בעודך חי!
ואז אני אומר לשמואל שיחליף לבובה ורודה כמו שלי. וגם הוא תופס ! איזה סיפתח לסט אולטרא החדש.קלמארי ראשון שלו בכללי
.כבר נהיה מאוחר.יש 2 לי ו2 לשמואל אבל מה עם עוד איזה 1 לחתוך רצועות? מה לא נביא? יבש...ואני רוצה להתקפל.
מחלף בובה לצבע ירוק. ואחרי 2 זריקות בא אחד ענק. אותו נחתוך והשאר ירדו שלמים. מבסוטים כבר רבע ל4 נוסעי לחוף דור.
מגיעים. מקבלים הכוונה מאבי וישראל. פורקים קיאקים .נרשמים מארגנים ציוד ויאלהכבר קפה של בוקר.
איזה מחזה יפה לראות כל-כך הרבה קיאקים על החוף....מכירים פנים חדשות אנשים התלהבו על הקלמארי שלנו. (לא מוכר לאף אחד ! גם לא בעד שלום עם אירן).
יאלה הזנקה.. גורר יו זורי לטונות ופלמידה וג׳יג האד לדגי קרקעית.
מתעכב קצת מחכה לשמואל מידי פעם
.. ..
מה זה? אין ריפים הכל חול... מתקדם לכיוון ה40. ב38 מתחיל להיות מעניין....מעניין מאוד מלא ריפים ודגים בפיש!!!

"שמואללללל"! תוריד את הקלמארי שלם....!
אני מכין את הריג ואז אני שומע רעש חזק של ספלאש... מסתובב ורואה שמואל התהפך! איזה באסה.
עוזב הכול וחותר לכיוונו אחרי כמה נסיונות לעלות לקיאק הוא מתעשת ועולה.רואה שרוב הציוד על הקיאק כי שופצר. אמרתי לו שיירגע ושיארגן את הציוד. מיד התחלתי בסריקה. מצאתי את 2 בקבוקי המים שלו וחוט ופחית אקסל. חיפשנו את המשקפיים שמש היקרות שאיבד אך ללא הועיל.הוא איבד גם חכת בולוס פשוטה כפרת עוונות. וקופסת ג׳יגים יקרה ורשתהרמה.
אה .... וגם הקלמארי שלו הלכו
.
מסתבר שהוא הסתובב להוציא ריג ובדיוק היה עם הצד לכיוון הסואל. באסה...
בדיוק עברה סירת אנשי צוות מטעם התחרות.שאלתי אותו אם הוא רוצה להמשיך. יש לי ציוד בשבילו.
הוא העדיף שלא כי לא היה לו ציוד.(חבר'ה אני יודע שהיו הרבה קיאקיסט שם, אם מישהו במקרה מצא משהו אשמח שתצרו קשר. ייתכן שהרשת שלו והמשקפיים עוד צפו)
נפרדים לשלום ואני מצטרף לבחור ממונע בשם ניב.
מוריד קלמארי שלם.
מעלה את המדאי ואין קרסים...יימח שמם האבו נפחות האלה.
לאחר15 דקות מעלה את הקלמארי ורואה שנשאר רק קצת . חיתוכים נקיים בצורת v מסבירים לי מה קורה פה...
מעמיק קצת.. מתרחק מניב והחברים ומוריד עוד קלמר..
כבר מאוחר.. בשעה 9 ו50 אני חייב להתחיל לחזור
... מוריד סביקי להביא סנפן (אולי עדיף על קלמארי במצב כזה). פתאום אני שומע את ניב צורח מרחוק... מסתבר שהביא אינטיאס מכובד! חבל שלא נשארתי שםם.
בקיצור מעלה אבו נפחה וסנפן על הסביקי ואין לי שפיץ פלאייר.
מבקש עזרה ומעניק את הסנפן במתנה לחבר שעזר לי לחלץ את האבו נפחה.
כבר מאוחר וצריך לחזור. גורר כל הדרך חזרה ללא הועיל.. זה הייתה חתירה טובה. שעה ברצף עם 2 חכות במים. עד עכשיו כואבלי.
מגיע בדיוק בזמן. סנדויץ׳ ובירה באו במקום. תודה רבה
היה אחלה.נפיק לקחים ונשפצר יותר את הציוד.
סך הכל נהננו מאוד. שמואל אמר שהיה חוויה. ושיקנה בידונים.
שוב תודה ונתראה בים!