| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 13/10/2017 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| כל היום | קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 3 | 3.5 |
הדו"ח:
מבנה : מדף סלע בכניסה למים אחרי זה רק חול עם עומק אחרי שבירת חוף
מצב ים : גלי חוף בלבד מים צלולים סחף עדין רוח מערבית עדינה ודייג משיא השפל לשיא הגאות
2חכות במים אחת עם בורי שלם בגודל 10ס"מ(לא קיבלה תקיפה) חכה שניה ראש קטן של בורי וחתיכת קלאמרי בריאה
שעות דייג 11:30 עד 17:00
בגלל שיצאתי באמצע היום והים היה צלול הוצאתי את הפתיון בעזרת גלשן למרחק של 150 מטר מוערך.
אחרי שעה ומשהו(בחכה עם הקלאמרי) סביב 13:00מכה בחכה ואז שקט מושך חוט עוד מכה מתחיל לגלגל ויש נגיחות מושך עוד דקה ויוצא טרכון ראשון ליום במשקל מוערך של 1.3 קילו.
הדג בלע את הקרס עד הסוף נוקה ונקלח לבית עם האשה.
עד השעה 15:30 כל מני אדמניסטרציה של ריגים וקרסים.
בסוף מסדר ריג קצר יותר וחוטים של הקרסים קצרים יותר מוציא את הפתיון עם הגלשן חוזר לחוף מגלגל חוט עודף ובשניה שאני מניח את החכה בסטנד החוט מקבל בטן במהירות(סימן לטרכון שבלע ומטייל עם הקרס).
מגלגל חוט לוודא שאני לא הוזה מהשמש ושוב החוט עם בטן בשניה, מגלגל נותן הוק ומתחיל להביא לחוף ויוצא טרכון של 800 גרם שגם בלע את הקרס עד לבטן.
מסדר קרסים מחדש הפעם סירקל גדולה עם חתיכה יפה של קלאמרי יוצא עם הגלשן לעומק חוזר ואחרי 20 דקות משיכת חוט שלא מפסיקה של טרכון גדול.
2 דקות והוא בחוף טרכון של 1.3 או יותר . אין תמונה אני לא יוצא לדוג עם טלפון ואישתי כבר חזרה .
הדג שוחרר תודות לשרגא שהמליץ להשתמש בסירקל, הקרס נתפסה יפה בפה/שפה של הדג בלי פצעים מיותרים.
מעכשיו רק סירקל אלא אם האישה מבקשת דג כמו שהיה בתחילת היום.
כמובן בזמן הדייג מנקה מסביבי ...
היום גם יצאתי לאותו מקום אותן שעות אותו סגנון דיג וקרסים והייתה רק בריחה אחת .
דבר ששמתי לבד חתיכות הקלאמרי שהיו עם העור של הקלמארי ולא קולפו לפני ולא הושארו לבנות קיבלו יותר תקיפות.
עוד מישהו נתקל או שם לב לדבר הזה? לדעתי שווה מעקב.
שבוע טוב.