| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 4/10/2017 | דרום רחב: פלמחים - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| דג - חתיכות/פילה - | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | כמעט 5 קילו.. | |
הדו"ח:
שלום חברים!
ערב לפני סוכות,מחליט לצאת עם חברים לדיג חופי.המטרה-גומברים בעיקר.כמובן שלפני היציאה מצטיידים בפק"ל קפה,שתייה וחטיפים להנעים את זמננו
.פה ושם יוצאים דגים יפים,אך זה קורה אצל השכנים..לא אצלינו.אצל מישהו צפונית אלינו יצא אפילו טרכון מכובד של בערך קילו וקצת..בנוסף הוא הוציא גומבר יפה על קרס 4(קרס קטן לפתיונות) וחתיכת קלמרי טרי..מישהו פה כנראה היה רעב
.לעיתים יצאו גיטרנים שכמובן שוחררו בשלום למים,סרטנים כחולים שכמובן הוחזרו מתים למים..יש דגים אך רובם חוזרים נגוסים.מה שאומר שחברינו הגומברים נמצאים בשטח
.החבר שאיתי(לא חבר בפורום ובכלל לא קשור לכל הרשתות החברתיות באשר הן..) החליט ללכת על הגומברים בעזרת הקלמרים שיצאו לאחרונה(מאוד קטנים..).לדעתי,זאת הייתה טעות.במים יש המון סרטנים(נחכה לסערת חורף טובה שקצת תקרר את המים והסרטנים ייסתלקו בע"ה..).בנוסף ישנם המון קטנים,וכל קלמרי שנמצא במים כמה דקות,ככה"נ כבר נהפך לסעודת מלכים עבור אותם הקטנים והסרטנים.
לאחר שראיתי שהיום זה לא היום שלנו מבחינת דגים סטנדרטיים,החלטתי ללכת על הגומבר לאור נוכחותם בקרבתינו.ביקשתי חתיכה מסרגוס הקטן שיצא מהמים כמה דקות קודם לכן,ותפרתי אותו בנעיצה אחת על הקרס..אחרי חידוש פתיון(עוד חתיכת סרגוס..),הבנה שכנראה זה כבר לא ייקרה היום,הנחתי את החכה בסטנד והתרחקתי כ30 מטר הצידה למפגש דייגים
.בחורצ'יק שקיפל בא להגיד להתראות.לחיצות ידיים וכ"ו..כעבור חצי דקה,הוא צועק לי להגיע מהר.אני מתקרב אליו ,עדיין לא קולט שהחכה שלי היא זאת שאצלנו ביד כרגע במאבק עם הדג!!האדנרלין זורם,הוא אומר לי שדפק עליי גומבר גדול ואיך לעזאזל הנחתי חכה ועזבתי?!החכה יכלה בקלות להיות במים במידה והוא לא היה עובר..בהחלט יש השגחה משמיים
.מתחלף איתו במאבק,הדג בהחלט לקח כמה ריצות חוט חמודות.למרות שהייתי איתו די אגרסיבי ולא פתחתי לו כמעט בכלל.החלטתי לפתוח לו רק בשביל קצת להרגיש את המאבק ולהנות ממנו,הרי רק להביא את הדג זה לא העיקר.צריך להנות מהדרך..
לבסוף הוא הגיע,וכשקלטתי את גודלו בהחלט יצאה ממני שאגת שמחה.
הייתה חוויה,דייגים מהחוף באו לראות ולהצטלם איתו והתפעחו מגודלו,סוף סוף גומבר מכובד שאני תפסתי(אחד קטן של כמה מאות גרמים לפני כשנתיים לא נחשב מבחינתי).היו לי עוד כמה יציאות לגומברים,אך לצערי היו עקרות.בקיצור,הראשון המכובד ונקווה שיבואו עוד אחריו

ציוד:
חכת בוסטון אולימפיק בלו 4.20 מטר.
רולר טיקה gt7000.
חוט ניילון 0.45,לולאה כפולה בקצה(תודה לגיאצ'וק..
),אח"כ חוט 70 ניילון שעליו יש את המשקולת,מחבר את הריג ללולאת קצה הכפולה של הראשי.עוד לולאה כפולה מתחת למשקולת,ואליה חיברתי את הלולאה של הכבל פלדה.שיטת גיאצ'וק עם קצת שדרוג..נשמע מסורבל אבל זה מאפשר לי בסוף לנתק את החוט עם המשקולת והכבל בנפרד מהחוט הראשי,ואז אין צורך כל פעם לחתוך את החוט שמתחת למשקולת..התמונות בעזרתו האדיבה של אליהו בנימין,חבר אמיתי שכבר יצא לנו לדוג ביחד בזמן האחרון.תודה חבר!

טפו טפו טפו 
מיד לאחר שגרמת לי לרייר על המסך הקטן עם התמונה בוואצפ, אותה קיבלתי ממך און ליין בעודי מנסה לגמבר בעצמי באשדוד, ביקשתי ממך ברכה שתאציל עלי מעט מהשפע שירד עליך אותו לילה. לא עברו שעתיים והתברכתי גם אני בגומבר חביב- 2 קילו מאתיים, השני לעונה ב"ה