בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דייג מתחיל בדייג חוף בים
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג מתחיל בדייג חוף בים  (נקרא 3835 פעמים) הדפסה
gilad77
חבר פורום

מנותק מנותק

דייג מתחיל בדייג חוף בים
« ב- : ספטמבר 27, 2017, 09:07:39 AM »
שלום לכולם,

לאחר התנסות בדיג בכנרת החלטתי "לעלות שלב" ולהתחיל לדוג דייג חוף בים. זה נראה לי יותר מאתגר וגם יותר קרוב גאוגרפית. בראוו

יש לי 2 חכות:
אימפיריאל 4.2 מטר , משקלי זריקה 80-200, עם רולר אוקומה DRG55 שיכול להכיל 215 מטר חוט בעובי 0.4 כרגע עם חוט 0.3
אימפיריאל 3.6 מטר , משקלי זריקה 100-300, עם רולר DAM שיכול להכיל 220 מטר חוט בעובי 0.5 - כרגע עם חוט 0.3

הכוונה היא לטרגט דגים קטנים / בינוניים - .

אשמח לעצות
-איזה סוג חוט להשתמש? יש לי רק שפולה אחת לכל רולר ואני ממשיך לדוג בכנרת.
-האם חייבים שוק לידר?
-ריג מומלץ או לפחות גודל קרסים
-פתיון מומלץ , מקריאה בפורום ראיתי שגמברי זה הפתיון המתאים. האם כך? האם יש מאמר שמקשר פתיון לדג?

כל טיפ אחר ובעיקר מקום מומלץ לדוג באיזור אשדוד/פלמחים/ראשון.

תודה מראש ושנה טובה לכולם. שנסריח מדגים. האתר מספר 1

אם החסרתי פרט - אשמח להשלים.
עריכה אחרונה: ספטמבר 27, 2017, 09:12:39 AM על ידי gilad77
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

בעניין: דייג מתחיל בדייג חוף בים
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 27, 2017, 10:03:28 AM »
דייג חופי הוא לא התחום שלי
אבל שמח לראות אותך " עולה רמה" כפי שהצגת זאת ובטוח שיהיו תשובות מאלו שאוהבים דייג חופי  גיחוך
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 27, 2017, 11:12:14 AM »
גלעד, תתחיל בקריאת המאמר הזה בפינת המארמים שלנו.

המקל של ה 4.2 אידאלי, אפשר לעבוד עם חוט 0.3 אבל אני הייתי מעדיף 0.35 -0.4  (נילון כמובן).

פתיון טוב זה גמברי, קלמרי, שניצל, סבידה, תולעים וכו'. רצוי תמיד לבוא לפחות עם שני סוגי פתיונות.
בהצלחה

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

gilad77
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 27, 2017, 13:00:46 PM »
תודה שרגא.

קראתי.
האם יש המלצה לחוט 0.4 מניילון (הבנתי שלא דורש שוק לידר).

אין במאמר התייחסות לקרסים או ריגים - או שריג שאני משתמש בכנרת גם יתאים.

כל טיפ יתקבל בשמחה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 28, 2017, 11:41:02 AM »
כבר שנים שאני לא ממש בדיג חופי (חוץ מאינטיאסים  מוצאי לשון)
חוט 0.40 מחברה מוכרת יספיק.
ריג כמו כנרת גם יהיה טוב.  אפשר קרס מעל המשקולת וקרס מתחת או  כל שילוב אחר.
לדגים קטנים קרס קריסטל מס' 6 או דומה.  ניתן לעלות בגודל הקרס בהתאמה.

דייגי החוף, תעזרו קצת קריצה

Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 29, 2017, 13:32:46 PM »
מה שאמרו קודמיי..ועוד קצת לחיים

אני חולהה על דיג חופי!מבחינתי אין כמו דיג חופי,הרוגע,החברותא(ולעיתים אפילו הולך לבד לנקות את הראש..).בהחלט אתה נכנס לאחלהה תחום.

קצת פרטים:אנחנו נכנסים עכשיו לתקופה מעולהה מבחינת דיג חופי.לך לחופים מעורבים חול וסלע(יש שם סיכוי למצוא הרבה סוגי דגים.פלמחים מומלץ,אני אשקלוני,אתה יכול לתאם איתי וניפגש בכיף לדיג חופי ואשמח לתרום לך מהידע שלי שצברתי לאורך השנים).
חוט 0.40 מחברה טובה כמו שאמר שרגא, בהחלט יספיק לדיג חופי עד גומברים וטרחונים.אתה יכול לשים סוויבל ואתה יכול גם לעשות פשוט קשר לולאה כפולה-העיקר שהחור של המשקולת לא ייכנס בתוך הקשר בעת הטלה חזקה.תלאי מחוט 30-35(בים רגוע-חוט 30 ותלאי מעט ארוך(30 ס"מ) לתת תנועה לפתיון במים,בים סוער-חוט 35 באורך של 10-15 ס"מ..ה35 פחות ייסתלסל בים סוער)
ממליץ לך להוסיף לרשימת פתיונות גם סבידה וקלמרי,עכשיו אני בעונה שאפשר לתפוס אותם ואתה יכול להוציא כמויות יפות שיהיה לך פתיון לכל השנה(אם אתה לא מעוניין,תדבר איתי ואנסה לדאוג לך).אני באופן אישי אוהב את הפתיונות האלו כיוון שאני יכול להוציא אותם עצמאית,לא תלוי בחנות דיג אם יש במלאי או לא(בטח לגבי המחיר שלהם שמאמיר שחקים אחרי שנגמרת העונה..).בנוסף הם עמידים על הקרס,מחזיקים היטב בפני זרמים חזקים ונקורי קטנים(הסבידה יותר חזקה מהקלמרי בבשרה).בנוסף אתה יכול לבחור את גודל הפתיון,מחתיכה קטנטנה לסרגוסים,מרמירים ושאר הדגים הסטנדרטיים,דרך רצועה בריאה לגומבר/טרחון ועד לשלם מת/חי לאינטיאסים.
יש שיטה שלימד אותי דייג מבוגר מאשקלון,שאני עובד איתה קבוע וממליץ עליה בחום לגבי בניית המערך.מאוד פשוטה,חוסכת חיתוך חוט כל פעם שתרצה לנתק את הרולר מהמקל(הרי המשקולת לא עוברת דרך הטבעות...).אשמח לפרט עליה באם תרצה.

שתהיה שבת שלום וצום קל ומועיל לצמים.סליחה ומחיחה באם פגעתי במישהו מכם
kato
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 02, 2017, 14:58:45 PM »
אשמח לשמוע על שיטת הריג שאתה מדבר עליה. תודה
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 02, 2017, 15:58:44 PM »

התקופה היא תקופה של גומברים וטרכונים

תלאי ארוך לקרס מתחת למשקולת לשני הדגים

גומבר יעדיף פילה בורי סרגוס וכדומה , נתפס גם על קלמרי אבל יעדיף בשר דג גודל קרס 4/0 גם 5/0 T אולך טוב

טרכון מאוד אוהב רצועה יפה של קלמרי   עם שני קרסים , גודל קרס 2/0

בהצלחה
gilad77
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 02, 2017, 20:05:37 PM »
תודה לכולם על התגובות.
מפה לשם אני בברצלונה והיום הייתי בביקור קצר בדקטלון ומחר אני מגיע לשם שוב.
ראיתי שיש שם רולרים של שימנו דאווה ושל עוד מותגים שאני לא מכיר.
איזה רולר מומלץ לדייג חוף? האם כל רולר בין 4000 ל 6000 יתאים לחכות שציינתי בפוסט הראשון?
תודה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 03, 2017, 07:23:33 AM »
תודה לכולם על התגובות.
מפה לשם אני בברצלונה והיום הייתי בביקור קצר בדקטלון ומחר אני מגיע לשם שוב.
ראיתי שיש שם רולרים של שימנו דאווה ושל עוד מותגים שאני לא מכיר.
איזה רולר מומלץ לדייג חוף? האם כל רולר בין 4000 ל 6000 יתאים לחכות שציינתי בפוסט הראשון?
תודה
רורל גודל 6000 אמור להספיק בהחלט.  תבדוק קיבולת חוט ושזה רולר שמיועד לפתיונות ולא לג'יג למשל קריצה

gilad77
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 03, 2017, 09:33:36 AM »
תודה. יש דגמים מומלצים?
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 03, 2017, 17:54:48 PM »
תודה. יש דגמים מומלצים?
נחכה למומחי החוף. רולרים לחוף לא רכשתי כבר שנים קריצה

Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 06, 2017, 09:17:31 AM »

כיוון שאני מעוניין להשאיר בסוף הדיג חוט "נקי" ללא משקולת שיוכל לעהור בטבעות המקל-בלי כל פעם לחתוך ולקצר את החוט הראשי שכולם שמים עליו משקולת-אני למדתי שיטה מדייג מבוגר שמאז שלמדתי אותה למעשה אני לא מפסיק להשתמש בה(ואגב..לפני יומיים תפסתי על השיטה גומבר של כמעט 5 קילו וזה עבד מעולה..צפו לדו"ח..)
זה עובד ככה:אני עושה לולאה כפולה בחוט הראשי,שהם בעובי 40 ו45,אלה העוביים שאני עובד איתם ברולרים שלי(מקפל לשניים,ואז לארבע,ואז עושה את הלולאה.נוצרות שתי לולאות גדולות למטה(חשוב לעשות אותן מספיק גדולות שהמשקולת תוכל לעבור בהן!)חותך את השוונצים ווהלולאה הקטנטנה שנוצרת למעלה.)
עושה ריג מחוט 40 באורך של מטר.לולאה כפולה מתחת למשקולת ולולאה בודדת מעל המשקולת.את הלולאה הבודדת אני מכניס בלולאות הכפולות של הראשי,השחלת לולאה בלולאה(עכשיו תראה שהמשקולת עוברת בתוך לולאות הראשי..).מהדק היטב ואז קושר קרסים על החוט שעליו יושבת המשקולת(אפשרי להוסיף גם מעל המשקולת וגם קרס קטן מתחת למשקולת-בלולאה הכפולה שמשמשת כסטופר.
אתה תראה שבסוף הדיג אם תרצה לנתק את הריג עם המשקולת,תוכל לעשות זאת בקלות-פשוט תתיר את החיבור לולאה בלולאה העליון ותעלה את המשקולת מחוץ ללולאה הכפולה בראשי(אם הריג טוב,אני משתמש בו לפעם אחרת.אם החוט פגום עקב שימוש באזור סלעי,שומר את המשקולת ואת הריג זורק לפח.
קצת נשמע מסובך,אבל כשמתרגלים זה קלי קלות ומאוד נוח לשימוש
עריכה אחרונה: אוקטובר 06, 2017, 09:26:10 AM על ידי Fish
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוקטובר 06, 2017, 09:24:45 AM »

כיוון שאני מעוניין להשאיר בסוף הדיג חוט "נקי" ללא משקולת שיוכל לעהור בטבעות המקל-בלי כל פעם לחתוך ולקצר את החוט הראשי שכולם שמים עליו משקולת-אני למדתי שיטה מדייג מבוגר שמאז שלמדתי אותה למעשה אני לא מפסיק להשתמש בה(ואגב..לפני יומיים תפסתי על השיטה גומבר של כמעט 5 קילו וזה עבד מעולה..צפו לדו"ח..)
זה עובד ככה:אני עושה לולאה כפולה בחוט הראשי,שהם בעובי 40 ו45,אלה העוביים שאני עובד איתם ברולרים שלי(מקפל לשניים,ואז לארבע,ואז עושה את הלולאה.נוצרות שתי לולאות גדולות למטה(חשוב לעשות אותן מספיק גדולות שהמשקולת תוכל לעבור בהן!)חותך את השוונצים ווהלולאה הקטנטנה שנוצרת למעלה.)
עושה ריג מחוט 40 באורך של מטר.לולאה כפולה מתחת למשקולת ולולאה בודדת מעל המשקולת.את הלולאה הבודדת אני מכניס בלולאות הכפולות של הראשי,השחלת לולאה בלולאה(עכשיו תראה שהמשקולת עוברת בתוך לולאות הראשי..).מהדק היטב ואז קושר קרסים על החוט שעליו יושבת המשקולת(אפשרי להוסיף גם מעל המשקולת וגם קרס קטן מתחת למשקולת-בלולאה הכפולה שמשמשמת כסטופר.
אתה תראה שבסוף הדיג אם תרצה לנתק את הריג עם המשקולת,תוכל לעשות זאת בקלות-פשוט תתיר את החיבור לולאה בלולאה העליון ותעלה את המשקולת מחוץ ללולאה הכפולה בראשי(אם הריג טוב,אני מתמש בו לפעם אחרת.אם החוט פגום עקב שימוש באזור סלעי,שומר את המשקולת ואת הריג זורק לפח.

שכחתי לציין.הסיבה שבקצה החוט של הריג שעליו המשקולת יושבת אני עושה לולאה בודדת,זה בשביל ליצור נקודה מעט חלשה יותר מהראשי.במידה וייתפס בסלע,אני מעדיף שהמערך ייקרע בנקודה החלשה(לולאה בודדת..)לעומת שהראשי ייקרע.תאמין לי,כשיש דגים,גם גדולים,זה מחזיק יופי.זה פשוט הפתרון שיתאים במידה וייתקע בסלע ותצטרך למשוך עד לקריעה.
אחרי שתעבוד בשיטה הזאת,תראה כמה שהחוט הראשי שלך יישמר ולא ייתקצר עקב תקיעות בסלעים/חיתוכי חוט בסוף הדיג
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : אוקטובר 09, 2017, 18:39:25 PM »

עושה ריג מחוט 40 באורך של מטר.לולאה כפולה מתחת למשקולת ולולאה בודדת מעל המשקולת.את הלולאה הבודדת אני מכניס בלולאות הכפולות של הראשי,השחלת לולאה בלולאה(עכשיו תראה שהמשקולת עוברת בתוך לולאות הראשי..).מהדק היטב ואז קושר קרסים על החוט שעליו יושבת המשקולת(אפשרי להוסיף גם מעל המשקולת וגם קרס קטן מתחת למשקולת-בלולאה הכפולה שמשמשמת כסטופר.
אתה תראה שבסוף הדיג אם תרצה לנתק את הריג עם המשקולת,תוכל לעשות זאת בקלות-פשוט תתיר את החיבור לולאה בלולאה העליון ותעלה את המשקולת מחוץ ללולאה הכפולה בראשי(אם הריג טוב,אני מתמש בו לפעם אחרת.אם החוט פגום עקב שימוש באזור סלעי,שומר את המשקולת ואת הריג זורק לפח.

שכחתי לציין.הסיבה שבקצה החוט של הריג שעליו המשקולת יושבת אני עושה לולאה בודדת,זה בשביל ליצור נקודה מעט חלשה יותר מהראשי.במידה וייתפס בסלע,אני מעדיף שהמערך ייקרע בנקודה החלשה(לולאה בודדת..)לעומת שהראשי ייקרע.תאמין לי,כשיש דגים,גם גדולים,זה מחזיק יופי.זה פשוט הפתרון שיתאים במידה וייתקע בסלע ותצטרך למשוך עד לקריעה.
אחרי שתעבוד בשיטה הזאת,תראה כמה שהחוט הראשי שלך יישמר ולא ייתקצר עקב תקיעות בסלעים/חיתוכי חוט בסוף הדיג

יישר כוח אביחי, הסברים מצוינים...

אם עדיין יש שאלות גלעד, תשאל...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for