פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חוות דעת - מתקן להעמסת חוט על רולר |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חוות דעת - מתקן להעמסת חוט על רולר (נקרא 2091 פעמים) |
הדפסה |
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
 |
|
|
בעקבות דיון שהיה ( לא מוצא אותו , מתנצל ) על אופן העמסת חוט בד על רולר , שהתפתח מטבעו לאיך מעמיסים את החוט , החלטתי לרכוש את המוצר הזה שנראה לי נחמד ויעיל, וזאת גם לאחר צפייה בסרטון ביוטיוב גם כן. אז המוצר הגיע כבר לפני חודש , אך ישב במחסן וחיכה לרגע , והרגע הגיע , אז הנה חוות הדעת שלי. 1. המתקן מגיע ארוז בצורה טובה.  2. לטובת החברים צילמתי את הוראות ההרכבה וחלקי המתקן.  3. הרכבת המתקן פשוטה , בדיוק כמו להרכיב חכת זרזור בעלת שני חלקים , לכן חשוב ששני החלקים יהיו מיושרים.  4. כנ"ל גם לגבי התקנת הרולר , מתחבר נקי ויפה.  5. בחלקו העליון של המתקן מחברים את גלגל החוט, הערכה מגיעה גם עם מאריך למקרים בהם הסליל הוא כפול או משולש ( בהתאם לכמות החוט עליו ) , ברשא המתקן יש שני ברגים , אחד שלוחץ על הסליל ליצירת התנגדות , והשני מאפשר לכל הראש להסתובב או להיות מקובע. במקרה הזה העמסתי כ-50 מטר חוט ניילון לפני שאעמיס את חוט הבד.  6. לאחר העמסת חוט הניילון , החלפתי לחט הבד הרצוי לאחר קשירת יוני כפול בין חוט הבד לחוט הניילון.  7. והרבה סיבובי ידית לאחר מכן חוט הבד נמצא במלואו על השפולה. לסיכום:יש לי מתקן אחר להעמסת חוט שנצמד בואקום למשטח, יש כאלו שמשתמשים בילדים או במכשיר חשמלי. עבור הסכום ששילמתי על המתקן הזה , והנוחות שלשבת מול הטלוויזיה ו"לדוג" בנחת , אני חושב שזה משתלם. דבר אחד שמצאתי שהיה לי יותר נוח , זה לתת לראש להסתובב , ככה החוט תמיד היה בתחילת הקשת. שיהיה לנו שבוע טוב זוהר
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2017, 06:08:37 AM על ידי TookTook
|
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
זוהר, המתקן הזה לשימוש שלו נראה נחמד. למילוי מקלות של טרולינג/חי עם 500 מ' חוט ומעלה, צריך כבר מתקן שונה שיכול להכיל גליל רחב של חוט
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
זוהר תודה על השיתוף שתי שאלות 1.כשמעלים חוט על רולר צריך ליצור עומס בזמן הגלגול בכדי שהחוט יעלה מסודר והדוק המתקן הזה יודע ליצר את המתח הרצוי? 2. חוט בד רצוי שיהיה בתוך מים בזמן הגלגול איך ניתן לישם את זה עם המתקן הזה?
|
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
זוהר תודה על השיתוף שתי שאלות 1.כשמעלים חוט על רולר צריך ליצור עומס בזמן הגלגול בכדי שהחוט יעלה מסודר והדוק המתקן הזה יודע ליצר את המתח הרצוי? 2. חוט בד רצוי שיהיה בתוך מים בזמן הגלגול איך ניתן לישם את זה עם המתקן הזה?
1. כן , יש את הבורג שנותן מתח כפי שאמרתי , הוא מהדק את הזרועות על הסליל 2. חוט הבד "נח" לו כמה שעות לפני בתוך אמבטיית מיים , זה אני עושה בכל מקרה, רק לא שמעתי שבזמן שאתה מעלה אותו לשפולה הוא צריך להיות בתוך מים , איך מייצרים לו מתח במצב כזה?
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צור,זהר,
אפשר לקבל הסבר לגבי הצורך להרטיב את החוט לפני העמסה על הרולר? בהגיון שלי, חוט רטוב מתנפח ולכן אם מעמיסים אותו רטוב על השפולה, כאשר הוא מתייבש נוצרים רווחים בין הליפופים והחוט לא מהודק על השפולה. אם משתמשים במגבת/כפפה ליצור לחץ על החוט עצמו, יש הגיון בכך שיהיה רטוב למנוע חיכוך וחום (כמו שאנחנו מרטיבים את הקשר לפני הנעילה), אבל אם משתמשים במתקן, אז אין חיכוך על החוט עצמו.
תודה מראש. גיל
|
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני משתמש במתקן הזה, מבחינת התוצאה הסופית נראה לי שאין הבדל. היתרון הוא שאפשר להתקין בו גם גליל רחב של חוטים. החיסרון הוא שכדי לגלול את החוט על הרולר, צריך להתקין את הרולר על חכה ולהעביר את החוט דרך טבעת אחת לפחות (אפשר להסתפק בחצי חכה). בצורה הזו, כדי לשמור את המתח על החוט, צריך להפעיל כח על החכה כל זמן הגלגול, אחרת נוצר רפיון בחוט. זה קצת מעייף אחרי כמה מאות גלגולים. אשמח אם תשתף בסיעור המוחות... גיל
|
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אני משתמש במתקן הזה, מבחינת התוצאה הסופית נראה לי שאין הבדל. היתרון הוא שאפשר להתקין בו גם גליל רחב של חוטים. החיסרון הוא שכדי לגלול את החוט על הרולר, צריך להתקין את הרולר על חכה ולהעביר את החוט דרך טבעת אחת לפחות (אפשר להסתפק בחצי חכה). בצורה הזו, כדי לשמור את המתח על החוט, צריך להפעיל כח על החכה כל זמן הגלגול, אחרת נוצר רפיון בחוט. זה קצת מעייף אחרי כמה מאות גלגולים. אשמח אם תשתף בסיעור המוחות... גיל כפי שאמרתי גיל , במתקן עליו חוויתי את דעתי יש אפשרות להתקין גליל גדול. המתקן מגיע עם שני מחברים שאותם ניתן להשחיל בתוך שלושה גלילים דקים ( לדוגמה ) שהחוט הוא רציף ביניהם את המתקן שאבי צירף יש לי, השתמשתי בו והוא עושה את העבודה בסך הכל , כל עוד הואקום לא מתנתק. ויש את העניין בצורך בחכה
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
גיל האמת שאני לא יודע מה הסיבה אני פשוט נצמד להמלצות של בעלי ניסיון וסרטונים שראיתי ברשת אם אני מנסה לחשוב על הגיון כל שהוא אז כמו שציינת חוט בד מתנפח במים במידה ונמלא את השפולה עד הסוף בחוט יבש יצא מצב בו כאשר החוט ירטב הוא יתנפח ואז נקבל עודף חוט שיצור קשרים בזמן הזריקה
|
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
גיל האמת שאני לא יודע מה הסיבה אני פשוט נצמד להמלצות של בעלי ניסיון וסרטונים שראיתי ברשת אם אני מנסה לחשוב על הגיון כל שהוא אז כמו שציינת חוט בד מתנפח במים במידה ונמלא את השפולה עד הסוף בחוט יבש יצא מצב בו כאשר החוט ירטב הוא יתנפח ואז נקבל עודף חוט שיצור קשרים בזמן הזריקה
 שכנעת אותי 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ראשית זוהר, יישר כוח על השיתוף המפורט  שאלה ראשונה - מה היתרון שיש למתקן הזה ודומיו, אם בכלל, ביחס לגלגול ידני, מלבד החסכון במאמץ הפיזי?! שאלה שניה - כתבת זוהר שיש לך את המתקן עליו המליץ אבי ובכל זאת רכשת את הנוכחי.. זה משום הקטע שלנו של "עוד צעצוע דיג" - או משום שמצאת בחדש יתרונות ביחס לקודם?
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אפשר לקבל הסבר לגבי הצורך להרטיב את החוט לפני העמסה על הרולר? בהגיון שלי, חוט רטוב מתנפח ולכן אם מעמיסים אותו רטוב על השפולה, כאשר הוא מתייבש נוצרים רווחים בין הליפופים והחוט לא מהודק על השפולה. אם משתמשים במגבת/כפפה ליצור לחץ על החוט עצמו, יש הגיון בכך שיהיה רטוב למנוע חיכוך וחום (כמו שאנחנו מרטיבים את הקשר לפני הנעילה), אבל אם משתמשים במתקן, אז אין חיכוך על החוט עצמו.
הסבר טכני אין לי... הסבר "מהשטח" יש לי... עובדתית, מעת לעת נוצרים בחוט חדש "פלונטרים", לא תמיד אך מידי פעם... לא התברכתי בחוש טכני, אך אולי בגלל ליפוף מהודק/רופף מידי החוט נוטה והסתלסל (חוט נילון), אולי גם הליפוף הידני "על יבש" לא תמיד מהודק כראוי ולכן הסלסולים והפלונטרים... בזמנו, ביציאות עם הסירה, למניעת פלונטרים היינו משחררים את החוט לים בזמן ההפלגה ואז אוספים אותו - עבד ותמו הפלונטרים. כשהתחלתי עם הרטבת החוט - העלאתו על הרולר כשהחוט בדלי מים, גם עבד וללא פלונטרים.
|
|
|
|
|
|
|
בהחלט נראה מתקן נחמד ולפי דבריך גם עושה עבודה טובה אז........תודה על ההמלצה 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
ראשית זוהר, יישר כוח על השיתוף המפורט  שאלה ראשונה - מה היתרון שיש למתקן הזה ודומיו, אם בכלל, ביחס לגלגול ידני, מלבד החסכון במאמץ הפיזי?! שאלה שניה - כתבת זוהר שיש לך את המתקן עליו המליץ אבי ובכל זאת רכשת את הנוכחי.. זה משום הקטע שלנו של "עוד צעצוע דיג" - או משום שמצאת בחדש יתרונות ביחס לקודם? גלגול ידני מצריך עוד זוג ידיים שיפעילו מתח על הסליל, לא? והחלטתי לנסות את המתקן הזה משלוש סיבות: 1. ראיתי סרטון המלצה עליו וחשבתי שהתפעול יהיה יותר קל 2. המחיר הוא לא בשמיים ( דמוי טוב אחד ) 3. המתקן הקיים, כפי שכתבתי, נוטה להתנתק לי , מה שמצריך למצוא ילד פנוי שיחזיק.
|
|
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל: