פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   הצילו ... הזמנתי סכין באייבי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הצילו ... הזמנתי סכין באייבי (נקרא 2845 פעמים) |
הדפסה |
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
שלום לכולם לפני כ 20 יום הזמנתי סכין באייבי מדובר בסכין עבודת יד קטנה מאוד ( פלדת דמשק ) ממש יצירת אומנות רציתי גם לאספנות וגם לזרוק בתיק של הדייג שתמיד יהיה סכין שילמתי בערך 110 שח
היום קיבלתי מכתב מהדואר שהסכין שלי נמצא בתל אביב ואני צריך להגיע לשחרר אותו אמרו לי להגיע עם צילום החשבונית באייבי ( להראות שהוא לא עלה יותר מ70 דולר ולהגיע עם צ'ק שאלתי בשביל מה אמרו לי זה המכס מחליט ... ( אז מישהו יודע אם אני צריך לשלם וכמה?? ) בנוסף אמרו לי שאני אצתרך להצהיר בשביל מה הסכין .. מקצוע מלאכה עסק צורכי בית או מטרה אחרת ואם המטרה לא כשרה אני צפוי למאסר....
בקיצור אני מתכנן להגיע לשם מחר מישהו יכול לתת לי הסבר מה מי ומו אם אני צריך לשלם משהו אם צריך להכין משהו מיוחד תודה רן
|
-------------------------------
|
|
|
|
תביא חשבונית של המוצר. אם אין בעיה "בטחונית", אתה תצא עם המוצר. מארט 
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
תשאר רגוע. הכל בסדר  יש נהלים וזה חלק מהם. תיגש עם החשבונית , תשלם מס ומעמ (20-30 ₪) ותלך הביתה עם הסכין. מותר לך לקנות סכין  זה עוד לא הופך אותך לפעיל דאע"ש  תגיד שזה לצורכי דייג , לבית וזהו.. תהנה ואל תשכח לדווח מה נגמר 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תמונה של הסכין היתה עוזרת... במיוחד לאור מה שאכתוב בהמשך לפי מה שציינת שאמרו לך - חשוב לתת מטרה הגיונית ו"כשרה" לסכין.
תשומת לבך, הדברים לא כל כך פשוטים, החזקת סכין עשויה להחשב לעבירה פלילית. לכן התשובה צריכה להיות מאוד ברורה ולא מגומגמת - לדעתי ישאלו אותך ויחתימו אותך, אז גם כדאי לא רק שתהיה מוכן אלא שתקרא היטב על מה חתמת ותוודא שדבריך נרשמו במדויק. לאור ההיבט הפלילי, יש להם הוראות קפדניות בכל מצב בו ש יבוא של סכין. שימו לב מה נאמר בכמה סעיפים מחוק העונשין -
תחת הכותרת "סחר, ייצור ויבוא סכין" נאמר בסע' 185 לחוק - "הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים."
תחת הכותרת "החזקת אגרופן או סכין שלא כדין" נאמר בסע' 186 לחוק - "המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים."
סעיפים אלו באו לעולם כדי להלחם בתופעה של אנשים שמסתובבים עם סכינים ודוקרים. בקיצור, המבחן הוא "מטרה כשרה"
מציע שתציין ותסביר כי זה לצורך שימוש בדיג (חיתוך הדג היכן שנתפסה קרס לצורך שחרורה ובמיוחד עם בעומק הזימים, חיתוך לצורך שחרור דג מסוכן או ארסי כגון שפמית, אבונפחא, אראס... ולצורך ניקוי דגים בסיום הדיג - בים או בבית... ובכלל לטיפול בציוד דיג - כגון חיתוך קצה חכה כדי להלביש טבעת חדשה או חיתוך מה שמחזיק טבעות של חכת רולר, כל השימושים בדיג ספורטיבי - שימוש למלאכת תחביב הדיג הספורטיבי זו מלאכה וזו מטרה כשרה.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
דבר רגיל, כבר שלוש פעמים עצרו לי סכין במכס. אין שום דבר חריג, הכל טוב. אני קניתי אחת לפילוט דגים וזה מה שהצהרתי והשאר למחנאות. הכל בסדר ואין מה לדאוג. טכנית אתה גם לא צריך ללכת, אתה יכול לשלוח להם את החשבונית וצילום תעודת זהות בפקס. ואת הטופס תמלא ותחתום. זה הכל ואין מה לעשות מזה סיפור.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
הלכתי ולא היה איש בתור פשוט נכנסתי ישב שם איש נחמד ( שמכיר אותי מעבודתי במקרה ) הסברתי לו למה הסכין אמר לי לכתוב מחנאות+ אספנות כי הסכין היא עבודת יד ( כי דייג נכלל בפנים וגם פעולות נוספות) לא גבו שקל נוסף היו מאוד נחמדים אני חושב שזו החוויה הכי נעימה שקיבלתי במשרד ממשלתי תודה לכל מי שעזר
יום טוב ושבוע נפלא ( בנוסף לאחר היעדרות לא קצרה מהדייג ביום שבת אני חוזר שיהיה בהצלחה )
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
רן היקר גם אני הזמנתי את הסוג סכין הזה מעבודת עד פלדת דמשת וליתר דיוק 2 סכינים אחת הגיעה בלי בעיה והשניה לא הגיע מעולם אף אחד לא דרש ממני כלום אגב המוכר היה מיוון
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
רן אמרתי לך שאין מה לדאוג. בגדול כל הפעמים שהלכתי לא היה שם תור מי יודע מה, ומקסימום חצי שעה והייתי בחוץ. גם כל מי ששמעתי שהלך לשם לא שמעתי שהתעכב שם יותר מדי זמן.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הלכתי ולא היה איש בתור פשוט נכנסתי ישב שם איש נחמד ( שמכיר אותי מעבודתי במקרה ) הסברתי לו למה הסכין אמר לי לכתוב מחנאות+ אספנות כי הסכין היא עבודת יד ( כי דייג נכלל בפנים וגם פעולות נוספות) לא גבו שקל נוסף היו מאוד נחמדים אני חושב שזו החוויה הכי נעימה שקיבלתי במשרד ממשלתי תודה לכל מי שעזר
יום טוב ושבוע נפלא ( בנוסף לאחר היעדרות לא קצרה מהדייג ביום שבת אני חוזר שיהיה בהצלחה )
טוב לשמוע על כזה יחס וכזו גישה במשרד ממשלתי.. פה ושם פוגשים במשרדים האלו אנשים חיוביים שעיניהם למען הציבור, לצערנו זה נדיר כל הנושא הזה, עם התיקונים בחוק העונשין, בא לעולם כדי להלחם בסכינאות שהתפשטה כאן.. יש להניח כי בין היתר ניתנו הוראות למכס במקרים של ייבוא סכין - מחויבים לבדוק ולברר מול המזמין.. מקיימים הליך בדיקה שהם חייבים לקיים, כדי לבטא שזה "למטרה כשרה".. אם נדלקת נורה אדומה - יערבו משטרה, ללא נורה - זה יעבור חלק.. העיקר שעבר חלק ועוד יצאת עם חוויה חיובית... תתחדש רן 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|

|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בסוף היציל אותך הפקיד במכס 
|
|
|
|
|
הפקיד - היה צולע? אם כן, זה מנהל מכס דואר ישראל... מארט 
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
תשאר רגוע. הכל בסדר  יש נהלים וזה חלק מהם. תיגש עם החשבונית , תשלם מס ומעמ (20-30 ₪) ותלך הביתה עם הסכין. מותר לך לקנות סכין  זה עוד לא הופך אותך לפעיל דאע"ש  תגיד שזה לצורכי דייג , לבית וזהו.. תהנה ואל תשכח לדווח מה נגמר  בדיוק מה שחשבתי.. אז טעיתי לגבי ה 20-30 ₪  אז אתה חייב לי אותם
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
את ה30 שקלים השקעתי בסכין ( נתתי אותה למשחיז סכינים שאנחנו עובדים איתו והוא מבטיח להפוך את הסכין למשהו יותר רציני .... לרוב הן מגיעות לא הכי חדות ) יוסי איזה סכינים יפות ( גם שלי מיוון ) הסכינים היפות באמת הן מפקיסטן אבל הם לא שולחים לנו כל פעם שניסיתי קיבלתי החזר כספי והתנצלות שהם לא מוכרים לישראל )
|
|
|
|
|
שמח לשמוע שהכל עבר בשלום תן לנו איזו תמונה של הסכין שנבין על היופי שאתה מדבר עליו 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|