תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/8/2017 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גבה גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:15 | גיג קטן - כחול 30ג | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | טעימה |
08:20 | גיג קטן - כחול 30ג | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 2 | מנה משפחתית |
הדו"ח:
אז שוב מגיע סופ"ש עם תחזית לא מפרגנת במיוחד , אבל מזהים חלון לים התיכון וכמובן מנצלים.
התכנון הוא יואב,תומר, שמעון ואני ליציאה מהשובר של פוצקר כי התחזים אומרת ים גבה גלי , אך סוולים ארוכים.
יואב בשישי בערב אומר שבבוקר לא יהיו כמעט גלים ( והוא צדק )
אולם שישי בערב שמעון מתקשר ואומר שהוא תקוע ללא רכב, הוא יעשה מאמץ אך לצערנו זה לא יצא

בכל אופן , נפגשים מוקדם בבוקר , מתארגנים ויוצאים, המטרה ? אין מטרה , רק ישר שלושה קילומטר מערבה לראות מה יש.
במהלך הדרך תומר מביע חשש מגובה הגלים והיציבות במים , למרות שלי היה נראה שהוא מסתדר כמו אלוף , לא לוקחים סיכון עם חשש של חבר.
יואב כמו מר עולם שהוא אומר לתומר לעלות על הקיאק שלו ( איילנד ) ולפדל חזרה בזמן שהוא יחתור.
אני נבחרתי להישאר ולהאכיל את האבו נפחות , ובאמת רגע לפני שהם מתחילים לחזור אני מעלה אבו פלצת , למרות שאני נהנה להוציא אותם , אני

אז ככה עובר לו הזמן , אני מטייל להנאתי ומחכה ליואב , לאחר זמן שהרגיש כשעה ( כי מי מסתכל על השעון ) מתקשר ליואב לראות מה קורה , הוא מדווח שהוא כבר בחזרה ועוצר מידי פעם לדגום את הקרקעית.
תוך כדי שיחה אני מזהה רתיחה ענקית לידי....סתתתתתם...

רואה דג אחד מדלג , מיד לוקח את חכת ה- 10-40 עם גיג 30ג כחול שאני תמיד לוקח ( מאז שרפי הרביץ בי תורה) וזורק לכיוון ההתקדמות של הדג, ואפילו מאחוריו.
כמה גלגולים מהירים וברקסססססססס.....משאית בצד שני ?

כי החכה מכופפת אבל מה שבצד השני פשוט נעצר . לאחר כמה שניות כאלו רפיון........לאאאאאאא

אבל מיד ממשיך לגלגל ובווום , הטונית שכנראה דילגה לה חמדה את הגיג ותוך דקותיים היא ברשת.
בזמן שאני מוציא אותה מהרשת ,ולאחר ניתוק הגיג , אני מניח את החכה על הברכיים כאשר הגיג נמצא אולי שלושים ס"מ בתוך המים .
אני בא להחזיר את הרשת לסטנד , והופ עקב החכה עולה למעל והקצה פוגש את המים , מיד תופס אותה והופה...
ירקרק חמוד חמד לצון ואפילו את הגיג.
מלחמה מהנה איתו, ורואה בדרך את החברים שלו , מעלה אותו לרשת ונלחם להוציא את הקרס , לצערי הוא לא שרד.
מיד שהצלחתי לשחרר זורק שוב ובוווום...עוד ירקרק עולה.
בסך הכל זה מה שיצא , שיואב הגיע המשכנו לסרוק אך כמו שהגיעו ככה נעלמו.
מגיע הבייתה , שוטפים הקיאקים , נמנום קל וכאשר מתעורר הדגים קופצים לתנור לארוחה משפחתית.
עד הפעם הבאה