פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   יגעתי ומצאתי !! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: יגעתי ומצאתי !! (נקרא 3921 פעמים) |
הדפסה |
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 26/8/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גלי | 10 - 20 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 01:00 | - טקסס ריג-תולעים של Marukyu Power Isome Worms | סרגוס (סרגוס משורטט) | 5 | כ קילו להערכתי | | 05:00 | - טקסס ריג-תולעים | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | כ 300 גרם |
הדו"ח:אז כך היה,ב3-4 החודשים האחרונים אני מנסה את כוחי בז'ירז'ור ללא דג אחד במלוחים ,קונה ציוד,שואל,קורא,צופה ועדיין הם אינם באים ,אתמול כמו כמעט בכל ליל שישי יצאתי למים ,שאלתי בפורום אם ניתן לז'רז'ר בלילה ואמרו לי שכן ושניתן לנסות לתפוס קלאמרי בשעות הללו ,כמו חייל טוב ניגשתי לחנות הדיג ,קניתי בובת קלאמרי לפני שתיסגר החנות והמתנתי לחשכה . בדרך כלל אני מנסה להגיע למקום ב 4 בבוקר ולהשאר עד 8 כך להרוויח מעט חשכה ואת הזריחה,אך בער בי החשק לצאת כבר עד שבחצות נשברתי ונסעתי לים !!, החשק תמיד מנצח אותי בקטע הזה.שעה של ניסיון עם בובת הקלאמרי לא הניבה תוצאות ואם להיות כן ,לא באמת ציפיתי שיצא משהו ,4 חודשים של שעות של ניסיונות עם 0 תוצאות קצת הורידו את רף הציפיות שלי,באחת אני מקבל שיחה מהחברה...שנדהמה לשמוע שלא תפסתי דג אחד בכל הפעמים שהעדפתי לצאת לדוג במקום לצאת איתה , היא כהרגלה גרמה לי לחייך וחתמה את השיחה ב"הלוואי ותתפוס דג הפעם " ,אני הצטרפתי לאיחול בלב מלא.משהו בשיחה איתה הפיח בי רוח חיים ,קמתי רענן , החלטתי לנסות משהו חדש,הצטיידתי הפעם לא רק בדמויים כי אם גם בציוד לטקסס ריג,לא האמנתי בו כל כך אבל אני בשלב קצת מפוזר שבו אני מנסה הכללל העיקר להביא את הדג.מכין את הטקסס ריג במיומנות כאילו הכנתי עשרות כבר,עם הזמן למדתי להכין לעצמי ערכת דיג נוחה ובה אני שולט ביד רמה,זה באמת עוזר בתנאי חשיכה,זריקה ראשונה לאחר ניתוק השיחה עם החברה,הריג נמצא כחצי דקה במים,אני מרטיט קלות ממש עם היד ופתאום!!!! תחושה לא מוכרת !!! המקל מתכופף! החוט נמשך כ2 שניות,המום מדי להבין שבאמת אכן זה קורה אפשרתי לדג לברוח !! אני מרים את הריג ומגלה שהתולעת נעלמה כלא הייתה והקרס נפתחה ממש,משהו מכובד לקח לי את התולעת ,המום מזה שהצלחתי להביא נשיכה מדג מייד סגרתי את הקרס והלבשתי תולעת חדשה וזרקתי לאותו מקום,לא עברה דקה ,ידי הרוטטת על המקל חשה משיכה נוספת,עדינה יותר אבל עדיין !,הפעם הייתי מוכן ,שנית מצדה לא תיפול ! הוקסט ,גריפת חוט במשך חצי דקה והנה סרגוס יפיוף גדול מכף היד שלי עולה,אני בהלם !הוצאתי דג ,דג חתיך ! בזמן הזה אני מצטער שלא לקחתי את הטלפון של אחי , המצלמה בשלי לא עובדת  ,משחרר אותו לחופשי משתמש באותה תולעת ..4-5 הטלות לאחר מכן והנה סרגוס נוסף...כך במשך כשעה אני זורק ומוציא כל כמה דקות סרגוסים יפים ממש,גדולים ,אם הייתי אוכל דגים הייתי שמח לארוחה כזו..מדהים כמה אנרגיה תפיסת דג מכניסה בך..כל העייפות נשכחת כלא הייתה. לאחר מכן נחתי מעט וחייכתי לעצמי ,אור ראשון הגיח ותולעת חדשה על הריג,אני משליך כמה הטלות ובשלישית -רביעית שוב אותה נשיכה חזקה כמו הראשונה, הפעם אני מוכן לה ,הוקסט ומתחיל קרב קצר אבל כיפי ממש,מעט מאוד חוט יוצא ואני מגלגל , לפרקים נדמה שהדג בא אלי כי החוט מגיע בקלות ולפרקים ממש עיקש,אחרי דקה של גילגול שלפתי לוקוסון קטן מהמים , הרגשתי מלך העולם !! לוקוס זה דג עם יוקרה,הצלחתי להביא לוקוס !! באותו רגע שחררתי אותו,קיפלתי מהר את הציוד כי אמרתי שמכאן זה לא יכול להשתפר,נסעתי/ריחפתי כל הדרך הבייתה ושקעתי במיטה לישון . אני יודע שטקסס ריג זה אולי לא הז'ירז'ור במיטבו,אבל זו הייתה חוויה מעצימה,נתנה לי כל כך הרבה רוח !! תודה לכולם שעזרו ושמרו על הגחלת שלי דולקת ,לא פחות בזכותם אני כאן 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 26, 2017, 14:01:21 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז מברוק על התפיסות נהנתי מהדוח מההתרגשות והריגוש הצלחת להעביר לי את החוויה שעברת שני דברים יש לי להגיד לך 1.דבר עם החברה כל פעם שאתה בים כנראה שזה נותן לך מזל 2.פעם הבאה שנפתחת לך קרס תחליף אותה ואל תסגור או שהקרס חלשה או פגומה חבל לעבד דגים בגלל כזה דבר בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 איזה כיף לראות דוח תפיסות דווקא ממך.... ארז ואני מתכתבים כבר די הרבה זמן דרך מערכת ההודעות הפרטיות. אני תמיד משתדל לייעץ איפה שאפשר, לחזק איפה שצריך, וכל הדרך, כשאני מסתכל מהצד, ראיתי איך הבחור נבנה... לאט לאט, נכנס לראש, ז'ירז'ור זה לא זרוק וקח דגים... לומד לעבוד מתואם, מסנכרן, לומד לחשוב כמו הדג, וככה הוא בסוף גרם לדג לתקוף.... ארז, אני כל כך שמח לראות דוח ממך. שמח לפרגן לך על התפיסות, שמח לפרגן פי 4 על השחרורים, לדעתי אתה בדרך הנכונה!! עלה והצלח! אחלה של דוח, תודה על השיתוף!
|
|
|
|
|
|
|
אחלה דוח ארז! ממש נהניתי לקרוא  כמו שכתב צור, העברת מצוין את החוויה בכתיבה מקורית ומשעשעת. דחילכ, תהיה קצת יותר נדיב עם מקש ה ENTER בשביל שורה חדשה  גם אצלי, כשהזמנים קשים (וכמו שכתבת בז'רז'ור בים הם בד"כ קשים), אין כמו תולעי סיליקון בשביל להרגיש רטט בקצה המקל. אם תנסה בשעות היום עכשיו בקיץ עם התולעים האלה בבורות לאורך החוף גם בד"כ תזכה להרבה התעניינות מצד הדגים.
|
|
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #4 ב- : אוגוסט 26, 2017, 15:10:22 PM » |
|
ארז תקשיב, קראתי את הדוח ופשוט נשאבתי לתוכו והזדהיתי עם כל שורה ושורה. ז'רז'ור יכול לפעמים תחום מייאש, אבל אצלך הבערה לדיג לא כבתה. למדת והתמדת ובסוף הגיעה התוצאה המיוחלת. שאפו ענק!
אני בטוח שכולם ישמחו אם תעלה תמונה של הריג / תפרט איזה סוג תולעים / קרסים השתמשת.
בהצלחה בהמשך!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : אוגוסט 26, 2017, 15:23:47 PM » |
|
ארז תקשיב, קראתי את הדוח ופשוט נשאבתי לתוכו והזדהיתי עם כל שורה ושורה. ז'רז'ור יכול לפעמים תחום מייאש, אבל אצלך הבערה לדיג לא כבתה. למדת והתמדת ובסוף הגיעה התוצאה המיוחלת. שאפו ענק!
אני בטוח שכולם ישמחו אם תעלה תמונה של הריג / תפרט איזה סוג תולעים / קרסים השתמשת.
בהצלחה בהמשך!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מצטרף להמלצה של ישראל תמונה של הריג והתולעים בנוסף להסברים יוסיפו המון
|
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
רק נחישות והתמדה ארז , הוכחת ששניהם יביאו תוצאות כל הכבוד ושרק יהיה יותר טוב מעכשיו
|
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
|
ארז מברוק ענקי על תפיסות ראשונות בזרזור חשוב מאוד לבטחון ומפה והלאה הכל יפתח הדוח לתפארת דייגי ישראל,נהניתי מכל מילה ולא רציתי שיגמר אז קראתי שוב  אני רואה שיש לך מורה מעולה ,זכית  בנוסף העקשנות וההתמדה שלך,וביננו האהבה הבילתי תלוייה שלך בים,ההתבודדות,סיעור המוחין והאתגר לא מאפשרות אחרת  עלה והצלח 
|
|
|
|
|
|
|
שא ברכה והצלחה - תודה על השיתוף  מארט 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ארז ארז... חייב להודות שאני שמח עבורך... כל כך נכנסת לקטע של הדיג בז'רז'ור, שאלת וחקרת, קנית והצטיידת... היה מורגש שאתה כל כך מחכה ליום הזה של התפיסות הראשונות.. אם יש מגיע - אז לך מגיע! ממילא, בדו"ח הדיג שהעלית כל כך מוחשי האושר שלך - שלא קשה להתחבר לאושרך.. מרוב שמחה אפילו הגעת מהיד הרוטטת ועד למצדה  אגב - אהבתי את הרטט ואת מצדה... ז'רז'ור או "חצי ז'רז'ור" - העיקר דגים שננעלו ועלו על סט ז'רז'ור.. מה שבטוח, בפעם הברה שני דברים - 1. טלפון עם מצלמה - רוצים סלפי שלך עם דג  2. לא לשכוח לקבל ברכת הדרך מהחברה המפרגנת 
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ארז, מברוק על התפיסה הראשונה ביציאה שהמוצלחת  טוב לשבור את המנחוס  לגבי הקלמרי, כרגע אלו רק הניצנים, תחכה עוד 3 שבועות בערך שיהיו יותר ואז גם תוכל לתפוס בקלות . כמו שצור רשם, קרס שנפתח בקלות כזו, צריך להחליף.
|
|
|
|
|
|
|
ארז כל הכבוד לא רק על הדגים אלא בעיקר על העקשנות והנחישות ,  הדרך שעשית בלימוד של הזירזור וכמובן על התוצאות היפות שהגיעו הדוח לכשלעצמו כתוב - תענוג , נהנתי מהחוויה והאושר שלך שמורגש בכל מילה  הרבה הצלחה בהמשך הדרך אני בטוח שעוד נקרא דוחות רבים 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
ארז ריגשת עם הדוח מה אגיד לך פעלת נכון יה תותח כל הכבוד ועם עוד סמינר כמו שקובי עושה התפיות ודאיות כל הכבודדד 
|
|
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
*ס
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
כל הכבוד דוח מצויין ומהנה שמח שהגעת לתוצאה הזאת המשחקים האלו מלמדים הכי טוב תמשיך להנות ולכתוב דוחות יפים 
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|