תמירניסן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שבוע טוב מתלבט עם להתקין כנפונים למנוע ( 115 כ"ס) זוג כנפיים שמותקן מעל פרופלור מה אומרים נותן משהו ? תודה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקרון מדברים על כך שהכנפונים תורמים לייצוב המנוע ולחסכון בדלק, כך לפחות לפי הפרסומים של מי שמוכר אותם. חייב להודות כי אין לי מושג אם זה תורם או לא תורם ועד כמה, מנועים זה בוודאי לא הצד החזק שלי. נמתין לחוו"ד נוספות, מסקרן..
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 12, 2017, 23:06:02 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
חוות דעת אישית
כנפונים תורמים לייצוב הסירה הכנפונים הם מעין ספוילרים של רכב עם משחק נכון בטרים אפשר להגיע לפלנינג יותר בקלות ולחסכון בדלק מצד שני בים קשה אפשר להצמיד את החרטום למים ולמנוע קפיצות אם יש לך טרים חשמלי אז זה שווה וכדאי ואם אין לך טרים חשמלי זה מיותר
|
|
|
|
תמירניסן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה יש טרים חשמלי. הגיון כלפי שלי אמר שהכנפון יגרום ליותר דחף אפקטיבי קדימה ופחות דחף כלפי מעלה .(מה שלמעשה יוריד תחרטום) ד"א זה משנה אם אני קונה את הפלסטיק או מייצר מינרוסטה בחתך יותר דק?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
תודה יש טרים חשמלי. הגיון כלפי שלי אמר שהכנפון יגרום ליותר דחף אפקטיבי קדימה ופחות דחף כלפי מעלה .(מה שלמעשה יוריד תחרטום) ד"א זה משנה אם אני קונה את הפלסטיק או מייצר מינרוסטה בחתך יותר דק?
הדחף כלפי מעלה או מטה תלוי בזוית הטרים ובמהירות הסירה לגבי פלסטיק או נירוסטה תוצרת עצמית 
|
|
|
|
Aviel2kk
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
36
|
|
שבוע טוב מתלבט עם להתקין כנפונים למנוע ( 115 כ"ס) זוג כנפיים שמותקן מעל פרופלור מה אומרים נותן משהו ? תודה
יכול להגיד לך, שזה עושה פלאיים... לי מותקן בסירה ואני ממש מבסוט!
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חוות דעת אישית
כנפונים תורמים לייצוב הסירה הכנפונים הם מעין ספוילרים של רכב עם משחק נכון בטרים אפשר להגיע לפלנינג יותר בקלות ולחסכון בדלק מצד שני בים קשה אפשר להצמיד את החרטום למים ולמנוע קפיצות אם יש לך טרים חשמלי אז זה שווה וכדאי ואם אין לך טרים חשמלי זה מיותר
בכל הנוגע למנועים אלון, לחוות דעתך האישית יש משקל של ממש - בזהב  שבוע טוב מתלבט עם להתקין כנפונים למנוע ( 115 כ"ס) זוג כנפיים שמותקן מעל פרופלור מה אומרים נותן משהו ? תודה
יכול להגיד לך, שזה עושה פלאיים... לי מותקן בסירה ואני ממש מבסוט! טוב לשמוע אביאל, אין כמו לשמוע ממי שמדבר מנסיונו... מסקרן לשמוע היכן ואיך זה עושה פלאים... מאיזו בחינה וכו'... 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לי היו בסירה הקודמת. לא יודע להשוות למצב בלי כנפונים. חשוב כמובן שיתאימו למנוע
|
|
|
|
Aviel2kk
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
36
|
|
לי היו בסירה הקודמת. לא יודע להשוות למצב בלי כנפונים. חשוב כמובן שיתאימו למנוע
בטח בגלל זה בודקים לפניי. בנוסף הכנפיים יש לי טרים חשמלי שמכוון.
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הכנפונים בנויים בצורה אוירודינמית, כמו כנף של מטוס, למעלה מעוגלים מעט ולמטה ישרים, זה יוצר כח עילוי למנוע ועוזר להגיע לפלנינג. בניית כנפונים מנירוסטה ספק אם תיצור את אותו העילוי. אם הכנפון לא יהיה אוירודינמי. בנוסף הכנפונים גם מפחיתים את נפילת הסירה כששטים לאט מול גלי רוח קצרים. יחד עם זאת ההיגוי נפגע מעט עקב הכח שצריך להפעיל בגלל התנגדות הכנפון. וגם אם נתפס ניילון הגישה לשחררו קשה יותר. הכנפון אמור לחסוך בדלק, אולם אני לא נוכחתי כי אכן הוא חוסך. בעבר השתמשתי בהם כיום איני משתמש בכנפונים.
|
|
|
|
תמירניסן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שבוע טוב תודה רבה על התגובות המלמדות , בשלב זה נישאר בלי . בהמשך הדרך נרכיב והעדכן על ההשפעה
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כאשר כתבת כנפונים ישר חשבתי על "ההידרופויל" (שני המשולשים שמתחברים למנוע עצמו מעל פתחי היניקה של המים)
כשקראתי בהמשך הבנתי שדיברת על לוחות טרים (trim tabs\smart tabs)
בהקשר של טרים טאבז, ממליץ בהחלט למרות שבארץ שלנו זה לא חלק אינטגרלי ברוב הסירות מפאת חוסר מודעות בעיניי.
חוסך דלק, משפר ביצועים במיוחד בהגעה לפלינינג ומקטין את המכה של החרטום על המים בגלים. אם כבר עדיך חשמלי למרות שמכאני גם טוב וגם משפר
נירוסטה לא נשמע כדאי ולא ממליץ על יצור עצמי בכלל גם לא פלסטיק..זה משהו שחייב להיות עם רמת גימור גבוהה וחבל בשביל כמה מאות שקלים להתעסק עם זה.
אכן עושה דראג גבוה יותר ומוסיף יותר קושי בהיגוי-אם אתה עם הדראולי אז ספק אם תרגיש הבדל.
אגב, אם מתקינים טרים טאבז אז חייבים להוריד כנפונים (הידרופויל) מהמנוע אם ישנם.
בהצלחה
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
תמירניסן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סמאח תודה על התגובה . מבין בדיוק על מה אתה מדבר (לא קיים אצלי) אני דווקא כן התכוונתי לכנפונים מעל היניקת מים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|