בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  סלמון בלימון
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סלמון בלימון  (נקרא 3086 פעמים) הדפסה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

סלמון בלימון
« ב- : יולי 14, 2017, 18:50:14 PM »
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.



-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).



-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #1 ב- : יולי 16, 2017, 13:33:10 PM »
נראה פשוט להכנה - ובו בזמן טעים מוצאי לשון
שווה גם שווה לנסות...

תודה על השיתוף שרגא בירה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #2 ב- : יולי 16, 2017, 13:38:03 PM »
שרגא תודה על המתכון
קל ופשוט להכנה
מאמין שגם טעים
ניסיון מובטח עם הסלמון הבא אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
דייג מתחיל11

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 26

הודעות: 311

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #3 ב- : יולי 16, 2017, 21:07:48 PM »
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.



-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).



-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון

שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #4 ב- : יולי 16, 2017, 21:11:43 PM »
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.



-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).



-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון

שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.
רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי
 IP: [ מחובר ]
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 48

הודעות: 4796

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #5 ב- : יולי 16, 2017, 21:33:58 PM »

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #6 ב- : יולי 16, 2017, 21:37:07 PM »

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא
 IP: [ מחובר ]
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 48

הודעות: 4796

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #7 ב- : יולי 16, 2017, 21:46:07 PM »

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא

בס"ד

ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!!
בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן:
https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333
ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות.
עריכה אחרונה: יולי 16, 2017, 21:47:48 PM על ידי אברהם כהן
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #8 ב- : יולי 16, 2017, 21:58:39 PM »

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא

בס"ד

ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!!
בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן:
https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333
ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות.

זה סלמון מגידול מן הסתם, לא כמו סלמון טבע, אבל בטוח יותר בריא וטעים מהקפואים והמעובדים קריצה
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 2761

0542-143064

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #9 ב- : יולי 16, 2017, 22:24:31 PM »
פשוט יאמי  התפוצצות מה זה משנה קפוא או טרי, למרות שמה שמגיע מחו"ל וכתוב "טרי", אז זה טרי!
תודה על השיתוף  בירה וזה מה שחשוב !

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #10 ב- : יולי 28, 2017, 11:48:42 AM »
ניראה יאמי יאמי צריך ליבדוק הגזעי

תודה רבה
 IP: [ מחובר ]
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 2753

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #11 ב- : יולי 30, 2017, 07:15:26 AM »
 מוצאי לשון כוסית בירה
 IP: [ מחובר ]
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1415

בעניין: סלמון בלימון
« הגיב #12 ב- : יולי 30, 2017, 07:54:56 AM »
המתכון ניראה אחלה - ננסה
בקשר לסלמונים ביבוא
יש לי קצת מידע
כי אני עובד בחברת תעופה שמביאה אותם לארץ
יש לנו פעם בשבוע טיסה ישירה מאוסלו עם 70-80 טון דגים
ועוד 3 פעמים בשבוע אנחנו מבאים סלמונים מקוררים (טריים)
בכמיות גדולות .זמן מכירה מקסימלי 5 ימים נימדד מיום התפיסה.
דג מצונן אסור לסופר או ליבואן להקפיא אותו .
לכן אפשר למצא לעיתים דגים מצוננים במחיר נמוך מהקפואים
כמובן שדג מצונן יהיה טעים יותר מהקפוא.

עוזי
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!