פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מישהו מכיר את הרולר הזה של שימאנו ? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מישהו מכיר את הרולר הזה של שימאנו ? (נקרא 3228 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
שלום חברים, אני מעוניין להתאים רולר במידת 3000 למקל שלי , טווח זריקה 7-21,אורך 2.4,הכיוון שלי הוא סטלה 3000 של שימאנו,ניסיתי לבדוק באתר של שימנו קצת על הרולר ויש כמה אופציות,מה גם שחיפוש מהיר באי ביי העלה דגמים שלא ראיתי באתר של שימאנו על כן אני פונה אליכם ,האם מישהו מכיר את ה stella AR 3000? התרשמות ראשונית אומרת שהוא מתאים גם למי מלח וגם למתוקים,לא הייתי רוצה רולר שהוא רק סביר במלוחים ובמתוקים,הייתי מעדיף מקצוען במלוחים,האם מישהו יודע לעמוד על ההבדלים בין ה STELLA AR 3000 לבין STELLA SW 3000 ? ואם יש לכם המלצה אחרת מגובה בניסיון וידע ,אשמח לשמוע אותה לפני הרכישה,מוכן להוציא 2000-3000 על הרולר ואם יש משהו מטורף בקצת יותר..אני שלם עם זה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 02, 2017, 23:03:55 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
|
האי אר זהו הדגם הישן של הסטלה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז ממה שאני יודע אתה חדש בתחום אם עדיין לא הבנת תחום זה דורש המון סבלנות תרגול והתמקצעות בנוסף לתקציב לא קטן והתחדשות בדמויים וציוד נוסף נתקלתי בלא מעט חברים שרצו והשקיעו אלפי שקלים שירדו לטמיון לאחר שנשברו מחוסר ההצלחה או חוסר סבלנות אישית מציע לך לא להשתולל ולהתחיל עם ציוד במחיר שפוי במידה ותתחבר לעניין ותראה שאתה מעניין להתקדם תשקיע בציוד יקר ואת הציוד הישן תשמור כציוד גיבוי אז לפני שאתה רץ להוציא אלפי שקלים על סטלה בדוק את האופציה להתחדש ברולר מהסדרות הבינוניות של שימאנו או דאיווה כמו shimano nexave או shimano NASCI או דאיווה רברוס או דאיווה לגליס
|
|
|
|
|
אגב שמתי לב ששאלת בקוטרת עם מישהו מכיר את הדגם הזה של שימאנו (סטלה)שימאנו סטלה נחשבת בעיני רבים כרולר הטובה ביותר שקיימת (ובצדק!)רולר מאוד מוכרת ונמכרת ברחבי העולם
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2017, 00:20:24 AM על ידי falko782
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ארז, מה שצור כתב 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כמו שאמרו, מיותר. שים 400-500 שקל על רולר, משם תתקדם
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
מקבל את דעת המנוסים ממני אך מה לגבי לקנות רולר שנחשב מעט יותר טוב אך משומש ? האם זו אופציה עדיפה ? יותר זול מחדש ויותר איכותי מאלה שהייתי משיג במחיר הזה כחדשים
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2017, 22:40:31 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
מקבל את דעת המנוסים ממני אך מה לגבי לקנות רולר שנחשב מעט יותר טוב אך משומש ? האם זו אופציה עדיפה ? יותר זול מחדש ויותר איכותי מאלה שהייתי משיג במחיר הזה כחדשים
בס"ד יש לך את ה- Shimano Twin Power בסביבות 500 ש"ח משומש. כתוב עליו שהוא במצב מצויין. יכול לומר שמה שאומרים על ה- Twin Power זה שהוא לא יורד ברמה מהשימנו סטלה שרצית. אבל חשוב לזכור שלי אישית אין ניסיון עם שני הרולרים הללו. וכמו שאר החברים הקודמים אני חושב שבאמת מיותר בשלב התחלתי לקנות רולר ב- 3000 ש"ח.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ארז, אני ממליץ שלא תתפזר... הכוונה שלנו בהמלצה היתה לא רק לחסוך לך כסף, אלא פשוט- אתה לא באמת צריך את זה. יותר מזה, רוב מי שמחזיק בסטלה או סלטיגה לא באמת צריך אותן. אז אלה שכבר יש להם את כל הציוד פיקס, ערימות של דמויים מהטופ, ועוד כסף ספייר שרוצים להתפנק- סבבה (יש גם שרואים בזה סמל סטטוס). הרולרים מהטווחים של 500-600 שקלים, בטח כשמדברים על ז'ירז'ור מדיום ולא עבודה עם דמויים וג'יגים כבדים או דגים דו סיפרתיים, יתנו לך את כל מה שתצטרך ++, ויחזיקו לפחות שנתיים שלוש בלי שום בעיה. אם תרצה להשתדרג, אפשר להוציא את אותו סכום על קנייה ברשת במקום מחנות ואז לקבל דרגה אחת מעל. במידה ותרצה להתייעץ על דגמים, התאמה וכו'- כמובן שאתה מוזמן. לגבי קניית רולר משומש, בין אם מחבר או מח'ול, זה תמיד יהיה חתול בשק, ובטח במקרה של קונה חסר ניסיון. אין לך שום דרך לדעת מה מצבו האמיתי של הרולר, ואתה עלול למצוא את עצמך אחרי זמן קצר עם רולר מקולקל או שבור, ובלי אף אחד שעומד מאחוריו. לכן אם כבר רולר משומש, אז רק ממישהו שאתה סומך עליו ב-100%, או מחנות שתיתן עליו אחריות, אבל אז גם המחיר לא תמיד יהיה מציאה...
|
|
עריכה אחרונה: יולי 04, 2017, 05:48:40 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז, אני ממליץ שלא תתפזר... הכוונה שלנו בהמלצה היתה לא רק לחסוך לך כסף, אלא פשוט- אתה לא באמת צריך את זה. יותר מזה, רוב מי שמחזיק בסטלה או סלטיגה לא באמת צריך אותן. אז אלה שכבר יש להם את כל הציוד פיקס, ערימות של דמויים מהטופ, ועוד כסף ספייר שרוצים להתפנק- סבבה (יש גם שרואים בזה סמל סטטוס). הרולרים מהטווחים של 500-600 שקלים, בטח כשמדברים על ז'ירז'ור מדיום ולא עבודה עם דמויים וג'יגים כבדים או דגים דו סיפרתיים, יתנו לך את כל מה שתצטרך ++, ויחזיקו לפחות שנתיים שלוש בלי שום בעיה. אם תרצה להשתדרג, אפשר להוציא את אותו סכום על קנייה ברשת במקום מחנות ואז לקבל דרגה אחת מעל. במידה ותרצה להתייעץ על דגמים, התאמה וכו'- כמובן שאתה מוזמן. לגבי קניית רולר משומש, בין אם מחבר או מח'ול, זה תמיד יהיה חתול בשק, ובטח במקרה של קונה חסר ניסיון. אין לך שום דרך לדעת מה מצבו האמיתי של הרולר, ואתה עלול למצוא את עצמך אחרי זמן קצר עם רולר מקולקל או שבור, ובלי אף אחד שעומד מאחוריו. לכן אם כבר רולר משומש, אז רק ממישהו שאתה סומך עליו ב-100%, או מחנות שתיתן עליו אחריות, אבל אז גם המחיר לא תמיד יהיה מציאה...

|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
תודה רבה  סידרתם לי את הראש
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
אחרי עצותיכם ניגשתי לאוקטופוס ( חשוב לפרגן למי שמפרגן לנו) , רועי נתן לי לחוש על מקל 2 רולרים שלדעתו יתאימו לצרכים שלי בינהם בחרתי את ה RARENIUM C14+ C3000 של שימאנו,ברשת מצאתי רק מודל ישן שלו,לא בדיוק כמו שלי(רציתי להדביק לינק ),תודה לכולם על העיצות במיוחד לקובי שהסביר לי על המדדים השונים,כעת אני תוהה אם לגלגל לבד את החוט על פי סרטוני הדרכה או לחכות לפגש בכנרת ולהעזר במישהו מכם שכן אני צריך להלביש 2 חוטים שונים על השפולה (חוט הבד שלי באורך 150 מטר ,לא מספיק למלא את השפולה ),אם יש עיצות לגבי זה..אשמח לשמוע
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אחרי עצותיכם ניגשתי לאוקטופוס ( חשוב לפרגן למי שמפרגן לנו) , רועי נתן לי לחוש על מקל 2 רולרים שלדעתו יתאימו לצרכים שלי בינהם בחרתי את ה RARENIUM C14+ C3000 של שימאנו,ברשת מצאתי רק מודל ישן שלו,לא בדיוק כמו שלי(רציתי להדביק לינק ),תודה לכולם על העיצות במיוחד לקובי שהסביר לי על המדדים השונים,כעת אני תוהה אם לגלגל לבד את החוט על פי סרטוני הדרכה או לחכות לפגש בכנרת ולהעזר במישהו מכם שכן אני צריך להלביש 2 חוטים שונים על השפולה (חוט הבד שלי באורך 150 מטר ,לא מספיק למלא את השפולה ),אם יש עיצות לגבי זה..אשמח לשמוע
ראשית תתחדש עכשיו לעניין השאלות 1. אם יש לך ספק וחוסר ניסיון תביא את הציוד איתך ותקבל עזרה והדרכה 1 על 1 2.כמה שפולות יש לרולר עם יש 2 תביא את שתיהם +חוט נילון בטסט של החוט בד ונלמד אותך איך מכניסים 150 מ חוט בד שימלא את השפולה כמו שצריך
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
תודה צור  ,לרולר שפולה אחת,לי לעומת זאת יש 2 גלילים של אותו חוט-15 ליברות,150 מטר כל גליל,אני תוהה אם עדיף למלא את אותו חוט על הרולר או שזה מעין ביזבוז של חוט בד...אולי עדיף להשתמש בחוט הראשון בניילון ואז בבד..קניתי גם חוט לידר היום צור אז אגיע ללמוד המון קשרים חדשים חשובים 
|
|
|
|
|
לקחת את אחד הרולרים הטובים (טובים מדי) שיש - תתחדש ותהנה  מארט 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |