בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  הן פה בצפון-אלבקור
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: הן פה בצפון-אלבקור  (נקרא 2740 פעמים) הדפסה
אספנות

חבר פורום

מנותק מנותק

הן פה בצפון-אלבקור
« ב- : יוני 17, 2017, 19:57:17 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
16/6/2017צפון: חוף כרמל- עתלית מים מלוחיםשקט עד גלימעל 50 מטרדיג מסירה - טרולינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
דמוי דג גדול - עלקוטונה אלבקור (טונה לבנה)3 19
דמוי דג גדול - עלקוטונה סקיפ גק 1 5

הדו"ח:
אתמול 17/6 אמרתי לחבר "הן פה" ....ששמו שמור במערכת.....התקשר היום ואמר תודה <a href="https://www.youtube.com/embed/ZJ3X-ItvIyA" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/ZJ3X-ItvIyA</a>

כרגיל השנה כמו כול שנה ,את האלבקור מקבלים בברכה דייגי הדרום, והשנה לא היו הרבה דיווחים....אולי בגלל האיסור דייג...
אני חבר בקבוצת הדייג הדרומי בווצאפ כבר שנתיים. והתחלתי לדוג את הדג הזה לפני כשלוש שנים.
למעשה לפני שנתיים קיבלתי את הנ"צ של הנעילות וידעתי לסמן אותן על המפה-ראיתי את הנדידה שלהן צפונה בקווי העומק לפי הנעילות-זה היה נפלא
השנה הכול נדם.......טפטופי דיווחים ללא בסיס להבנה איכן הדג נימצא....הוא נודד

ב7/6/17 הצלחתי לתאם יציאה עם חבר סירה עם שניי מנועים. הפלגה רחוקה-בטיחות שני מנועים חובה(או כמה סירות חד מנועיות) מיד עולה למפות זרמים ומצא את קווי החיתוך של הזרמים לוקח נקודות ויוצאים לדרך  שלוש בלילה דוהרים על שלושים קשר ,ומגעים לנקודת ההתחלה לגרירה נהנים מזריחה מדהימה  .פורסים את הציוד ,פותחים את האוט-ריגרים ומוצאים חוטים...התחלנו....הים סביבנו רותח...ואין נעילה אין מכה...בום אחד...יציאת חוט....הדג ברח(בבדיקה של הקלאץ' הוא היה סגור מידי.. כנראה ניקרע הדג...

חזרנו מלאים אושר מיציאה מדהימה , ניקוי ראש,מאנשים נפלאים..ומבאסים אפס דגים!!!!

זה לא פשוט וקל לארגן להתעורר.לצאת לתדלק.לסחוב.להכין את הכול לטקס פתיחת השנה לאלבקור ולחזור בלי כלום שעל פני המים רתיחות סביב...(אותו יום היה ירח ויתכן והדג לא היה רעב. אכל כול הלילה)

היציאה אתמול 17/6 למעשה היא רצף בדייג האלבקור. סגנון הדייג הזה הוא בעיקר שיתוף פעולה!!!

הקמתי קבוצה של "אלבקור צפון "שהם בעליי סירות שהיא קבוצה שממש לא מתפקדת כלל ביחס לקבוצה בדרום הארץ

מטבע הדברים התארגנו שלושה סירות חד מנועיות למען הבטיחות (והייתה רביעית שהצטרפה ללא תאום +עוד כלי שייט גדול שאמר לי שהוא יהיה באזור וגם ושיתף פעולה)

למעשה היינו צי של סירות-פריסה על שטח רב בקווי עומק שונים ועדכונים בקשר על נעילות(מסכנים חייל הים...חחח  )

נפגשנו בשעה שלוש בבוקר...אני בקשיי התעוררות...איתמר מזפזפ לי בווצאפ...אני בדרך...את הצוות אני אוסף בחוף התמרים עקב בעיות חנייה ודוחות במרינה....לא רואה על העיניים...

כולם במרינה...אני שומע את הים....הוא קצת גבוהה...מתמלא חששות...ביטול..."איתמר הים גבוהה"-הוא ירד

03.30 איתמר זריז וצעיר מגילי משתחרר מהרציף ויוצא לים...חושך ...
סידורים אחרונים ויצאנו....לוקחים קורס לעומק 600 מעל הלונה...לנקודת ההתחלה...
חושך גמור...ים שחור..אין ירח...מנמיך אורות מכשירים למינימום  על מנת לראות יותר טוב
ים חרא גלי..סואל לא מסודר...ורוח....שוב מחשבה. לבטל...איך...איתמר יצא...אני מחויב....
במקום לרוץ בלילה על עשרים קשר....אני שט על עשר...שעה וחצי הפלגה....

איבדתי את איתמר....פאק המכשיר קשר שלו מת....מתקשר...איתמר אני על הקורס תכבה ותדליק את האורות.....יש אני מזהה אותו בחשכה..מתקרב אנחנו על עומק 200...הזריז כבר עם חוטים במים ממש לפני אור ראשון....
ואני והצוות כמובן נכנסים לקורס מקביל לאיתמר מרחק 200-300 מטר נועל הגה אוטומטי....ומוריד חכה ראשונה......משחרר איזה 40 מטר חוט מתארגן להכניס את המקל לסטנד...בום...בזזזזז  החוט יוצא...אומר/צועק לשותף שמשגיח שהסירה שומרת על הקורס..."תוריד מהירות"-----והוא מוריד את הגז...."אין לחץ על הדג"...משתחרר.....
בוקר טוב ישראל......
אור ראשון...
באסה החמצה מיותרת.
מעדכן את איתמר וכולם בקשר ומיד איתמר מספר לי שגם לו הייתה בריחה...
אנחנו  ממשיכים  להוריד את המקלות עם הרגשה של החמצה עם עידוד שיש "נגיסות"...מה שכמעט לא היה ביציאה הקודמת. אני פורס את האוטריגירים שלי כאשר בצדדים רולרים חשמליים עם סקוודים על המים הרחק מאחור

למעשה אנחנו שש מקלות בצדדים חשמליות לסקווידים הרחוקים על המים.במרחקים 90.100 בירכתיים בובות עלקו עד 4 מטר....וממרכז הסירה 40.60 מטר עלקו כפיות גדולות ל 7 מטר

פיזור שאיתו ניתן לעשות סיבובים חדים על להקות דגים....יסופר בהמשך.

נכנס לתדרוך לצוות מחדש....-"אנחנו גוררים על 6.5 קשר....נעילה...יורדים ל4 קשר"-על מנת להקל על  מי שמוציא את הדג עם הרולר....בגרירה הקלאטצ' כמעט משוחרר..ררק אחרי הנעילה לסגור קלאטצ' בעדינות...

בהמשך מקבלים דיווחים מאזורים שונים באזור...הדגים לא על קו עומק אחד!!!.

האלבקור הראשון נתפס על הסקוויד...החוט השתחרר מהקליפס...רק חבל שאין בזזז...רולר חשמלי...יצא שלוש מאות מטר חוט.....הדג על הסירה....לאחר מכן עוד אחד על עלקו  העמוק
גם אנחנו נעלנו כבר שניי אלבקורים...ע"פ הקשר אנחנו ממוקמים טוב בטבלה...גם בסירות האחרות היו נעילות לכולם יש דג...והרבה בריחות!!!אצלנו אין יציאות חוט כלל....מייאש... יש שניי דגים ואנחנו שלושה....הצוות מתכנן את חיתוך וחלוקת הדגים. חלק מהסירות התקפלו....אני ואיתמר עדיין בגזרה....אני הולך לישון...יורד לקבינה...נישכב...בזזזז.....יש דג שלישי...אין מקום בקלקר עם הקרח....כול הסירה דם....כמובן הדגים מנוקזים ומקוררים...מצליח להשכיב את השלישי ראש לזנב מכסה קלקל ושישייה של מים לעזור למכסה שייסגר .זהו התחושה שמיצינו  מחכה   לנו דרך ארוכה חזרה...איתמר...(אנחנו בין זיכרון לחדרה)חוזרים צפונה על הקו עומק בגרירה עד עכו ,,בסדר....................בזזז...עוד נעילה והחוט יוצא...הפעם אחרת.....בפראות....מהאטים את המהירות של הסירה..החוט רץ הצידה...להרים מקלות...כולם.....מיקרה אבוד...החוטים מצטלבים..החוט יוצא....אוספים........ושוב....בלגן....מצליח לחלץ שתיי מקלות ונהיה "ספר צמרת"...חותך חוט אחרי חוט...פלונטר אחרי פלונטר....כול הציוד בסירה...הדג בשלו....אנדרי על ההגה...עובד עם המנוע בזהירות....כחולה...........לא....סקיפג'ק......על הסירה.....זהו זו הייתה שריקת סיום המשחק....מכניסים את הדג לליבוול...קרח...איתמר איתמר סיימנו....הדג ברחבת מנוע הצליח לסובב לי פיטינג של צינור הגה....אני זז....הביתה...איתמר אומר עוד קצת...עצרנו לבקר חברים מול מרידיאן עומק 100 (הבריזו מהמשט מבלי להודיע...)איתמר מתקשר...גם הוא סיים

תודה לצוות תודה על השיתוף פעולה בין הסירות תודה לך נפטון

מוקדש לחברי רפי שמבריז לי ומבריז לי ולא בא לים בירה בירה בירה בירה בירה בירה <a href="https://www.youtube.com/embed/16LHcrJ2mG4" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/16LHcrJ2mG4</a>

עריכה אחרונה: יוני 18, 2017, 09:13:16 AM על ידי אספנות
 IP: [ מחובר ]
אספנות

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: הן פה בצפון-אלבקור
« הגיב #1 ב- : יוני 17, 2017, 19:59:21 PM »
 yahoo
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יוני 17, 2017, 21:29:49 PM »
דוח מפורט ומלמד
תודה על השיתוף
שבהמשך תוסיף להצליח
ואנחנו נזכה ללמוד ממך 
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #3 ב- : יוני 17, 2017, 21:32:46 PM »
לרגע חשבתי שאני קורא את "הזקן והים" של המינגויי. בראוו

תודה על הדו"ח המפורט  בירה

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: יוני 17, 2017, 21:33:23 PM על ידי Marat Matzkin
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יוני 17, 2017, 21:55:35 PM »
איזה דו"ח! קיבלנו סיפור שלם, מעביר את החוויה המלאה בלי קיצורי דרך ובלי להשמיט דבר! מאוד נהנתי לקרוא את הדו"ח, בטח כשהוא גם מכיל בתוכו כאלה תוצאות.... תודה על השיתוף
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יוני 17, 2017, 22:08:03 PM »
דוח מפורט וממצה
בדרום היו תפיסות אבל לא היו דיווחים(כנראה פחדו מאיסור הדייג)
בכל מקרה טוב לשמוע שהם היגיעו גם לצפון אתה בסדר
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #6 ב- : יוני 17, 2017, 23:40:52 PM »
תודה על דוח מפורת ומהנה
בהצלחה בהמשך המרדף
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יוני 18, 2017, 05:07:15 AM »
איזה דוח איזה דגים  בירה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יוני 18, 2017, 07:21:33 AM »
אילן, דוח תענוג  ללקק את האצבעות בראוו
תאור ההכנות, החוויה וכל יציאת הדיג 

נשמח תמיד לקבל ממך כאלו דוחות מפורטים גם בלי שרפי  paddle

אשמח לשמוע עוד על סידור החכות והדמויים כפי ציינת 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

« הגיב #9 ב- : יוני 18, 2017, 07:30:57 AM »
איזו חוויה העברתי לנו כאן
כל הכבוד על התפיסות

שאלה - מה המרחק מהחוף ? נראה לך שעם קיאק נצליח אי פעם לגרד אותן ?
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

« הגיב #10 ב- : יוני 18, 2017, 07:49:47 AM »
כל הכבוד תודה על השיתוף הגזעי
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
אספנות

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יוני 18, 2017, 09:07:44 AM »
איזו חוויה העברתי לנו כאן
כל הכבוד על התפיסות

שאלה - מה המרחק מהחוף ? נראה לך שעם קיאק נצליח אי פעם לגרד אותן ?

ממש לא!!!לא הייתי יוצא לשם עם קיאק...זה רחוק מאוד מקו החוף בים הפתוח...זה אומר שינויי חריג במזג האוויר/סתם מצוקה....הזמן תגובה ארוך מידיי....אלה עם כן יש לך חבר עם מסוק גיבוי מהחוף....אולי תעמיסו כמה קיאקים על ספינת אם (כ4500 שקל ליממה סירה מדהימה..וילה ויש מקום להרבה..סלון מקלחות חדרים ואוכל עם בירות...יום כייף אז תתחלקו בעלות)הוא ייקח אותכם לשם וילווה אותכם ויחזיר אותכם תהנו משניי עולמות גם מהסירה ובטח גם מהקיאק.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יוני 18, 2017, 09:58:25 AM »
אין מילים אילן 
אם דו"ח בהקדשה - אז כזה דו"ח דיג......  בירה
שופרא דשופרא....
שפע חוויות עם הגשה איכותית וקלילה שסוחפת את הקורא לטיול על הסירה...
לטיול מרתק עם הנעילות.. עם איתמר.. התספורות.. הדגים.. הגלים.. וכל היתר..
לא רק חוויתי אלא גם מאוד מקצועי ומכל הבחינות -
מכללי הזהירות ועקרון עבודת הצוות.. המשך בפריסה ובמרחקים.. ועד לדמויים המנצחים..
שאפו על דו"ח דיג מנצח - חציו דו"ח חוויתי וחציו מאמר מקצועי...

חן חן על ההקדשה...
לא מבריז לך יקירי - בקושי רואה ים בגלל אפס זמן... בחפץ לב אצטרף..

ואגב, לא הבנת עדיין מדוע היציאה הזו היתה מוצלחת?! זה בגלל חולצת המזל קריצה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יוני 18, 2017, 15:28:37 PM »
שמח בשבילך אילן
גם בגלל הדגים אבל יותר בגלל כל הפרוייקט החלוצי של גישוש, יצירת קבוצה שיתופית וחיפוש לפי מפות זרמים..
תפרת יצירת אומנות פה.

האם בסירה שלכם יש הגה אוטומטי?
לגבי הקשר וחיל הים-לא עדיף מראש לסגור בין החברים על תדר שונה כדי לא להפריע או נניח לבקש מכולם לעבור לתדר שונה מ16 או הבנתי שיש מכשירים שיכולים לקלוט שני תדרים בו זמנית כך ש16 יישאר בקליטה

אחלה פרוייקט..אני איכנס לזה אם לא אספיק השנה אז שנה הבאה!

בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
אספנות

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : יוני 18, 2017, 17:02:56 PM »
שמח בשבילך אילן
גם בגלל הדגים אבל יותר בגלל כל הפרוייקט החלוצי של גישוש, יצירת קבוצה שיתופית וחיפוש לפי מפות זרמים..
תפרת יצירת אומנות פה.

האם בסירה שלכם יש הגה אוטומטי?
לגבי הקשר וחיל הים-לא עדיף מראש לסגור בין החברים על תדר שונה כדי לא להפריע או נניח לבקש מכולם לעבור לתדר שונה מ16 או הבנתי שיש מכשירים שיכולים לקלוט שני תדרים בו זמנית כך ש16 יישאר בקליטה

אחלה פרוייקט..אני איכנס לזה אם לא אספיק השנה אז שנה הבאה!

כן יש אוטופיילוט...אי אפשר לשבת שעות להחזיק את ההגה במיוחד בנעילה...."אסור לשנות את הקורס" גם בהורדת בובות !!!כן סיכמנו ערץ ערוץ 69....רק היו יותר סירות בשטח והיה קשה לתקשר...כולם על 16...לא תקין בכלל!!!בקיצור מוציא הודעה קצרה...עברו ל 69.....המכשיר שלי דו ערוצי...אני לא חושב שהיום מיצרים משהו אחר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!