פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   איך לנהוג בדג שנתפס וממה להזהר ? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: איך לנהוג בדג שנתפס וממה להזהר ? (נקרא 2212 פעמים) |
הדפסה |
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
שלום חברים,ראיתי כל מני סוגי אחיזות ( עם מעין פלאייר, יד בתוך הזימים וכו') בדגים שהוצאו מהמים,האם יש דרך מקובלת להמנע מפגיעה בדג ? והאם יש דגים ארסיים/בעלי שיניים באזורנו שכדאי שאהיה מודע להם ,אכיר אותם ואדע גם באיזו דרך לנקוט בשחרורם ?אני בטוח שזה עניין של ניסיון אבל זה דבר שהייתי רוצה לדעת ולהיות מוכן אליו בעת צורך,תודה 
|
|
|
|
|
|
|
בהכלט יש דגים שמסוכנים לנו [כמו מר גומבר או ברקודה] ולכן עדיף להיזהר ולהיצטייד בגריפר [הפלייר המיוחד שאיתו מחזירים את הדג]
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד יש גם אראס שצריך לדעת איך לתפוס אותו. אישית לא תפסתי אבל מהתגובות של החברים כאן, העקיצה ממנו ממש לא נעימה. כמובן לא לשכוח שיש אבו נאפחה שנתפסים בז'ירז'ור גם כן.  בדג הזה פשוט לא נוגעים וגם לא מקרבים שום אצבע אליו. ביס מכזה דג זה כבר ממש לא בדיחה. ובשל הסכנה מהדג הזה, כמעט כולם פשוט הורגים אותו ולא לוקחים איתו סיכון.
|
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גומבר ופלמידה מסוכנים מבחינת השיניים. גם כשהדג מת, מגע מקרי בשיניים יכול לגרום לחתכים. לארסים יש קוץ בגב עם רעל. יכול לגרום לכאבים ולנפיחות ביד אבונפחה...לא לגעת ולא להתקרב לפה. יש סרטון שרץ ברשת שמראה איך הוא חותך פחית עם השיניים. לנתק את הקרס עם פלייר. יש שמשאירים אותו על החוף שימות, אבל אני חושש מכאלו שלא מבינים ויגעו בו. שפמית ארסית. לא שמעתי על מקרה שנתפסה בזרזור, אבל בהחלט נמצאת בריפים עמוקים, אז לפקוח עיניים (ורצוי נעל סגורה). יש גם דרקון שדי שמסתובב. נדיר שנתפס בזרזור אבל נמצא במים. בקצור, אם הדג לא מוכר, עדיף להחזיר למים ולהגיד שלום יפה.
אני משתמש בכפפות עבודה, כאלו שהן חצי בד וחצי גומי. עולות 10 שקל בטמבוריות. גם עוזרות לתפוס את הדג וגם שומרות על היד. אופציה נוספת היא מגבת קטנה. למתקדמים יש את הגריפרים למינהם (הפלייר שהזכרת). רק צריך לזכור להחזיק אותו בהמשך לגוף הדג ולא בתשעים מעלות, אם לא רוצים לפגוע לו בפה.
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 15, 2017, 13:46:43 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
גומבר ופלמידה מסוכנים מבחינת השיניים. גם כשהדג מת, מגע מקרי בשיניים יכול לגרום לחתכים. לארסים יש קוץ בגב עם רעל. יכול לגרום לכאבים ולנפיחות ביד אבונפחה...לא לגעת ולא להתקרב לפה. יש סרטון שרץ ברשת שמראה איך הוא חותך פחית עם השיניים. לנתק את הקרס עם פלייר. יש שמשאירים אותו על החוף שימות, אבל אני חושש מכאלו שלא מבינים ויגעו בו. שפמית ארסית. לא שמעתי על מקרה שנתפסה בזרזור, אבל בהחלט נמצאת בריפים עמוקים, אז לפקוח עיניים (ורצוי נעל סגורה). יש גם דרקון שדי שמסתובב. נדיר שנתפס בזרזור אבל נמצא במים. בקצור, אם הדג לא מוכר, עדיף להחזיר למים ולהגיד שלום יפה.
אני משתמש בכפפות עבודה, כאלו שהן חצי בד וחצי גומי. עולות 10 שקל בטמבוריות. גם עוזרות לתפוס את הדג וגם שומרות על היד. אופציה נוספת היא מגבת קטנה. למתקדמים יש את הגריפרים למינהם (הפלייר שהזכרת). רק צריך לזכור להחזיק אותו בהמשך לגוף הדג ולא בתשעים מעלות, אם לא רוצים לפגוע לו בפה.
בס"ד סיכום יפה קצר ולעניין  בגדול בקיץ האחרון הצטרף לחופים אורח חדש הרי הוא הזהרון, שגם הוא מאד מסוכן - דקירה מהקוצים שלו פוגעת במערכת העצבים. רק שהוא נמצא בעומק ועדיין לא התקרב לחופים בכדי שייתפס בז'ירז'ור.
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יופי של שאלה ולדעתי קיבלת עליה גם יופי של תשובות
|
|
|
|
|
|
|
אוסיף עוד משהו שלא נגעו בו הדבר הכי מסוכן בדג שתפסנו זה שהוא עדיין מחובר לקרסים ויכול להיתחבר אלינו גם אז לנהוג בו בזהירות אבל בנחישות ,כמו שרשמו לך שימוש בגריפר ופלייר ולאחוז בו טוב ולא לשכוח לשחרר מתח מהחוט ברגע שהדג בידיים כי זה מה שבדרך כלל יטיס את הקרס או הדמוי מהדג לאויר או עלינו שהקרס תתנתק מהדג . וגם עם חבר שדג איתנו עוזר להביא את הדג מקו המים להשתדל לחשוב עליו גם ולנסות כמה שפחות למתוח את הקרס/ דמוי לכיוון שלו
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אוסיף עוד משהו שלא נגעו בו הדבר הכי מסוכן בדג שתפסנו זה שהוא עדיין מחובר לקרסים ויכול להיתחבר אלינו גם אז לנהוג בו בזהירות אבל בנחישות ,כמו שרשמו לך שימוש בגריפר ופלייר ולאחוז בו טוב ולא לשכוח לשחרר מתח מהחוט ברגע שהדג בידיים כי זה מה שבדרך כלל יטיס את הקרס או הדמוי מהדג לאויר או עלינו שהקרס תתנתק מהדג . וגם עם חבר שדג איתנו עוזר להביא את הדג מקו המים להשתדל לחשוב עליו גם ולנסות כמה שפחות למתוח את הקרס/ דמוי לכיוון שלו
תוספת חשובה ונכונה לדיון 
|
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כל מילה בסלע. לדעתי יש יותר פגיעות בסיטואציה הזו מקרסים מאשר פציעות מהדג עצמו.
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נושא חשוב העלו פה בעניין הקרסים. באמת כדאי להיזהר.
אז בהמשך למה שכתבו, אם זה דג שאתה מתכוון לשמור, דקירה של סכין בין העיניים תגאל אותו מהר מיסוריו, תקל על שחרור הקרסים ותשמור על הבשר שלו (היה שרשור בעניין הזה לפני זמן מה).
|
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
המון תודה חברים 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 15, 2017, 21:02:12 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
|
|
עידכון קצר שלי מהיום : סרגוס גדול שצילמתי נתן את קפיצת חייו ונדבק לי לאצבע עם דמוי , משולשת חדה וקטלנית . זה נגמר בברזיליי ( פעם שלישית שלי  ) , לא היה קל הפעם ... בהזדמנות אצרף תמונות לפניי ואחריי .
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
עידכון קצר שלי מהיום : סרגוס גדול שצילמתי נתן את קפיצת חייו ונדבק לי לאצבע עם דמוי , משולשת חדה וקטלנית . זה נגמר בברזיליי ( פעם שלישית שלי  ) , לא היה קל הפעם ... בהזדמנות אצרף תמונות לפניי ואחריי . החלמה מהירה
|
|
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
החלמה מהירה ,בינינו הייתי מתחלף איתך  ,תן לי רק לחוש את ה"פיצוץ" במקל 
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
החלמה מהירה ,בינינו הייתי מתחלף איתך  ,תן לי רק לחוש את ה"פיצוץ" במקל  בס"ד אייל, קודם כל החלמה מהירה בע"ה. ארז, חס ושלום. ישנן פציעות מקרסים שהם ממש גרועות ונראות מזוויע (כולל קרס שננעצה בעין של אדם - ואני מתכוון לקרנית העין). בע"ה שתזכה להרגיש את הפייט של החיים שלך עם הדג מבלי שום פציעה, דקירה או שריטה  בא לא נאבד את הפרופורציה שבתחביב הזה.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|