בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  כולנו משגרים מייל ומשפעים לעתיד על רגולציית הדיג בישראל!
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כולנו משגרים מייל ומשפעים לעתיד על רגולציית הדיג בישראל!  (נקרא 5061 פעמים) הדפסה
הנהלת ISF

הנהלת האתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חברים יקרים,
זה הזמן להתגייס לעשיה ולהשפיע - גם על ההווה ובעיקר על העתיד
נכנסים לקישור, משגרים את המייל, משתפים ומגייסים תמיכה, נותר רק עוד יום!
בלחיצה אחת על הקישור https://goo.gl/ayRaF6 ושיגור המייל, דקה אחת שלך ושלו ושלי ושלנו -
ונעביר ביחד מסר ברור ועוצמתי כי מעתה ואילך -
אסדרת הדיג בישראל נעשית בשיתוף עם הדייגים הספורטיביים ולא על הגב של הספורטיביים!

יש בידינו לשפר את ממשק הדיג בישראל ע"י תמיכה בהחלטה הנוכחית פקיד הדיג הראשי:
כן להתרת פעילות הדיג עם מגבלות עומק ואיסור דיג לוקוסים בעונת הרביה -
לא לאיסור דיג גורף. זהו המתווה הנכון כנהוג בכל העולם והבסיס לאסדרה נכונה של הדיג בישראל.
היום זה סירות וקיאקים ומחר זה מז'רז'רים ודייגי סרף בים ובכנרת.. אם נמצב ונסדיר זאת כאן והיום -
נמנע לעתיד איסורים הזויים ושרירותיים על פעילות הדיג הספורטיבי על כל סוגיו!
כל מייל יחזק את המסר שלנו - מעתה ואילך רגולציית הדיג בארץ רק בשיתוף אתנו!

על הפרק: קמפיין המיילים של החלה"ט שמנסים להטעות ולהביא לאיסור גורף על הדיג -
מול המיילים שלנו הספורטיביים וכל מי שמתחבר לפתרון מאוזן ומידתי של הדיג הספורטיבי ובכלל.
לא נאפשר לגופים אינטרסנטים כמו החלהט להכתיב את רגולציית הדיג,
לא ניתן לשיקוליהם הזרים להכתיב על גבנו את אסדרת הדיג בישראל,
אנחנו נהיה אלו שנכתיב ונשפיע! וזה מתחיל במייל הזה...
משגרים מייל ומכתיבים - משגרים ומשפיעים! ואל תשכחו לשתף ולגייס עוד מיילים!
אחרי ששיגרתם תפיצו בקבוצות הווטסאפ, גם מייל  תמיכה של האשה והילדים הבגירים זה תוספת.
כוחנו באחדותנו ובעשייתנו!
כנסו לקישור ושלחו מייל תמיכה עכשיו. נשאר רק יום אחד !!!
 IP: [ מחובר ]
Neriel Z

חבר פורום

מנותק מנותק

שלחתי אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שלחתי אתה בסדר
יישר כוח אתה בסדר
מעדכן גם בשרשור הכללי...
-------------------------------
cargo plan

חבר פורום

מנותק מנותק

היום קיבלתי משרון קישור בווטס אפ וקראתי מייל בפורום  - שלחתי...ואני לא בטוח שעשיתי את המעשה הנכון  

אני לא שייך לסקטור הקיאקים , הסירות  והיאכטות  , אני דייג מהחוף וקיים הבדל תהומי .

לדעתי התרבות והתרחבות של דיג ממונע שכולל אמצעים נוספים ( ובילתי ספורטיביים בעליל ) כגון GPS ופיש

פיינדר , נגישות לבתיי גידול בכל מרחב הים - הם המפגע הכי מסוכן לים בנוסף לדיג המסחרי שנלחם על חייו  .

הייתי רוצה לראות קמפיין חד וברור בנושאים הבאים :

התרת דיג בכנרת והנחלים - איסור לקיחת דגים גורף !

התרת דיג באילת - איסור לקיחת דגים גורף !

דיג בים התיכון ממרחב החוף - הגבלה על לקיחת דגים , גודל וכמות  - דגים טורפים .

פעולה כזאת תשפר לכל הדיעות את מצב הדגה .

ביום נתון בכנרת , כל דייג מתחיל יכול לעשות נזק בילתי הפיך לאוכלוסיית העדדים והביניות .

ביומיים באילת , עם דמויים הכנה עצמית , הוצאתי לא מעט לוקוסים ( שוחררו )...תחשבו על הנזק כפול כל

הדייגים שמגיעים לנופש .

כדיי להביא לוקוס  אחד הביתה , דיג מהחוף בים , אני משחרר עשרות מכל הסוגים ...רק כדיי לראות אותם

גדלים ...ונתפסים על גיגים בעומק  וואלה לא יודע

אין לי בעייה אישית בהגבלת כמויות וגודל בכל מקום , אני כן מעוניין לחזור עם דגים הביתה , על פי חוק .
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

נשלח  אתה בסדר

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

היום קיבלתי משרון קישור בווטס אפ וקראתי מייל בפורום  - שלחתי...ואני לא בטוח שעשיתי את המעשה הנכון  

אני לא שייך לסקטור הקיאקים , הסירות  והיאכטות  , אני דייג מהחוף וקיים הבדל תהומי .

לדעתי התרבות והתרחבות של דיג ממונע שכולל אמצעים נוספים ( ובילתי ספורטיביים בעליל ) כגון GPS ופיש

פיינדר , נגישות לבתיי גידול בכל מרחב הים - הם המפגע הכי מסוכן לים בנוסף לדיג המסחרי שנלחם על חייו  .

ביום נתון בכנרת , כל דייג מתחיל יכול לעשות נזק בילתי הפיך לאוכלוסיית העדדים והביניות .

ביומיים באילת , עם דמויים הכנה עצמית , הוצאתי לא מעט לוקוסים ( שוחררו )...תחשבו על הנזק כפול כל

הדייגים שמגיעים לנופש .

כדיי להביא לוקוס  אחד הביתה , דיג מהחוף בים , אני משחרר עשרות מכל הסוגים ...רק כדיי לראות אותם

גדלים ...ונתפסים על גיגים בעומק  וואלה לא יודע

אין לי בעייה אישית בהגבלת כמויות וגודל בכל מקום , אני כן מעוניין לחזור עם דגים הביתה , על פי חוק .

תרבות התפוס ושחרר מתרחבת לאט לאט , אולי לאט מידי , אבל כל התקדמות היא משהו
וכל מה שאתה מתאר לגבי גדלים כבר קיים , הבעייה היא לא ההגדרות בחוק , אלא מי אוכף ו/או יאכוף את החוק?

אם האכיפה הייתה אגרסיבית על כולם , ללא יוצא מן הכלל, את כל הסרטונים מהעולם שאנחנו מעלים  היית יכול לצלם בארץ.
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אייל, אני לא חושב שאיסור לקיחת דגים מהכינרת או מאילת (למרות שאני לא מכיר אישית בכלל את מצב הדגה באילת) הוא נכון. אבל הגבלת הלקיחה היא נכונה בעיני.
לדעתי אי אפשר לבוא לאדם שלוקח 2 או 3 דגים ולהגיד לו שזה לא בסדר כשסירה אחת מתוך עשרות מעלה לה ברשת מספר עשרות אם לא מאות של קילוגרמים של דגים... זה לא דבר מאוזן!!!!
כשגם הסירות יוגבלו ומצב הדגה ישתפר, מאליו מצב התפוס ושחרר ישתפר בעיני הדייגים הספורטיבים מבלי שתצטרך להגיד להם. אם משהו שואל למה?מה? אז התשובה לכך היא פשוטה ומסתכמת במילה אחת: "אתגר"

תחשוב, בכינרת מי שתופס דגיגון קטן, אפילו ילדים (אלא אם כן זו הפעם הראשונה שהם דגים) משחררים את הקטנים מאד, כי הם יודעים שעוד מעט הם יתפסו גדול יותר. אין להם לחץ.
אבל אם הם היו תופסים דג אחד פעם בכמה יציאות אז הם כן היו לוקחים גם את הדגיגון הקטן. כי זה מה שהם הצליחו באתגר שלהם.
זה הכל עניין של אתגר.
מה היה קורה אם היית הולך לים וכמעט כל זריקה היית תופס דג? - ויש לא מעט מקומות כאלו בעולם! אתה היית משחרר המון דגים ומחכה לאתגר של אחד לכמה יציאות שבהם היית תופס דג גדול על פי האתגר שאתה הצבת לעצמך! ובטח שלא היו צריכים להגיד לך לשחרר את הקטנים כי זה היה מבאס אותך לקחת קטנים.

ולגבי מה שאמרת: "אין לי בעייה אישית בהגבלת כמויות וגודל בכל מקום , אני כן מעוניין לחזור עם דגים הביתה , על פי חוק ." זה בדיוק מה שכמעט כל אחד מהדייגים הספורטיבים רוצה.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב  

עריכה אחרונה: מאי 29, 2017, 08:10:13 AM על ידי אברהם כהן
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלחתי מייל וכמובן כל המשפחה החברים
וכל מי שאני מכיר קיבל הודעה דחופה לשלוח מייל.
את המייל והתוכן שלו אני רואה כרע במיעוטו
ושלחתי אותו עם לב כבד.
זה ממש לא הכיוון להבראת הים ושימור הדגה
בעיני דייגי הסירות והקיאקים הספורטיבים שמוכרים דגים
ומוציאים כמויות עצומות הם נזק גדול לים,וזה לא נכון שיצאו
לדוג עכשיו, כמובן גם כל הצי המסחרי  שהנזק שלו בכלל
אדיר.
אני כמובן נגד החלטה גורפת של השבתת הספורטיבים
ולכן חתמתי על העצומה.
אבל למען ההגינות וטובת הים והדגה צריך לעשות הפרדה ברורה
בין דייג ספורטיבי חופי עם מקל
לבין דייג ספורטיבי עם סירה ציוד גי.פי.אס פיש פיינדר שבסופו של
יום מוכר את הדגים ולקח את התחביב כמקצוע.
את פקיד הדייג צריך לפטר,וזה הכיוון שאליו צריך לחתור
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ושלחתי אותו עם לב כבד.
אדיר.
ולכן חתמתי על העצומה.
בס"ד

מסכים עם כל מילה! אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

שלחתי מייל - פעמיים 

כולנו רוצים ים עם דגים והגבלות על כמות , גדול , מין וכו'..

הלוואי והיום הזה יגיע כבר.
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

ושלחתי אותו עם לב כבד.
אדיר.
ולכן חתמתי על העצומה.

מסכים עד לקטע המסומן , כי אי אפשר להכניס את המילה ספורטיבי לשם

ההגדרה לדייג פנאי /ספורטיבי בעולם היא כל דייג שבו השלל אינו למכירה אלא לשימוש עצמי ו/או מחקר.
ברגע שיש מכירה ( לא נכנס אם נכון או לא ) יצאת מההגדרה הזו.

ושוב חוזר , העניין הוא אכיפה , עם אכיפה אגרסיבית על כל סוגי הדיג , על כל שיטות הדייג ובכל מקום שיש בו דגים תראה שינוי , עד אז אלו רק מילים כתובות על נייר
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
יוסי1983
חבר פורום

מנותק מנותק

לדעתי צריך להיות פקחים שיתחילו לתת דוחות גבוהים על משקל של כל דג ודג לפי זני הדגים מה שלא במשקל המותר קסם נכבד ( סתם דוגמא כמו שעושים עם החוחית והצייד הלא חוקי שלהם על כל חוחית 6000 ש"ח זאת דוגמא כן )

הגדלת העיניים ברשתות וחרמה של הרשתות הלא תקינות

הגבלה של חודשי ההשרצה

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

יישר כוח לכל מי ששלח, למרות ההיסוסים וההתלבטויות.
הצלחנו ובגדול.
מעל 1,000 מיילים נשלחו! השפענו, השגנו את המטרה והעברנו את המסר
הודעה מתאימה הועלתה כאן -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=29358.msg341849;boardseen#new

לגבי ההתלבטויות, כפי שהסברתי גם לשרון -
העניין האמיתי ממש איננו שבועיים נוספים של דיג מסירה וקיאק.
העניין הוא שיש רגולטורים (אגף הדיג ורט"ג) שמעניין אותם בראש ובראשונה לא הים והדגים - אלא לעשות עשיה, כך להתרשמותי כמי שכמה שנים מצוי בעניין מלפני ומלפנים. ויש מי שלדעתי ממש ממש לא מתעניין באמת בים ובדגים אלא בעשיית כותרות שנועדו להשיג עוד תרומות שיממנו משכורות ותנאים - החב' להגנת הטבע שלוחצת על הרגולטורים להחיל עוד ועוד איסורי דיג...

שיגור המיילים לא נועד להלחם על שבועיים דיג ספורטיבי מסירה וקיאק - אלא להעביר מסר לכל הגורמים "שמשחקים על המגרש" ולהלחם על עתיד הדיג הספורטיבי על כל סגנונותיו ובכל הארץ!

ומדוע כל זה נוגע לכם המז'רז'רים כמו גם דייגי הבוס והסרף והמתוקים?!
כי הרגולטורים פועלים כרגע ומזה שנתיים בשיטת הסלמי, להבדיל אלף אלפי הבדלות - גם בלחמת העולם השניה גרמניה לא פלשה לכל המדינות בו זמנית, התכנית הגדולה כנראה היתה בראש אך התחילה בפולין, ראתה כי טוב המשיכה עם הונגריה, ואז צ'כיה, ועוד מדינה ועוד מדינה, עד שהתעצמו וירו לכל הכיוונים. אנגליה וצרפת ואה"ב שבחרו לעמוד מנגד כי זה לא פגע בהן ישירות - חטפו את גרמניה הרבה יותר עוצמתית וחטפו בגדול..

ומה כאן לענייננו?!
לענייננו - אם לא נעצור אותם עכשיו ויחשבו שאנחנו "הטרף הקל" זה יגיע לכולנו, ילך ויחריף!
*פקיד הדיג עם הקוץ הגדול בישבן שנקרא החלה"ט שדוחפים לאיסורים מירביים, התחיל באיסור על הצוללנים, המשיך לדייגי סירות וקיאקים, בשנה שעברה התבטא לעיתון על כך שהיה צריך לסגור גם את הדיג הספורטיבי החופי...
*לפני שנה פקיד הדיג התחיל לתת באילת קנסות על דיג מסירה וקיאק ללא רשיון - כשביקשו רשיונות הודיע כי אין רשיונות לדיג ספורטיבי באילת, בכך התיימר לסגור שם את דיג הפנאי מסירות וקיאקים.
*רט"ג הטילו לאחרונה איסור גורף ושרירותי על הדיג באכזיב, על הכוונת - פלמחים, בתכנון - 6 שמורות ימיות גדולות מצפון עד דרום עם איסור דיג גורף בחופים ובעומק, מה שממילא יגרור עומס דיג כבד מחוץ לשמורות על כל ההשלכות השליליות שיהיו על הדגה שם ועל הדיג הספורטיבי.

לסיכום המהלך האחרון, הצלחנו ובגדול.
מעל 1,000 מיילים נשלחו! השפענו, השגנו את המטרה הנקודתית והעברנו את המסר הגדול לעתיד.
הודעה מתאימה ומפורטת הועלתה כאן -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=29358.0
וחשוב להכנס ולקרוא מה נכתב שם, יש חידוד של מהות המטרה של המהלך שהובלנו
עריכה אחרונה: יוני 02, 2017, 12:51:41 PM על ידי rafi
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אייל היקר,
ראשית, מעריך ומוקיר את עצם חתימתך חרף ההתלבטויות...
את ההסבר לסיבת הקמפיין נתתי בתגובה הקודמת ובקישור שבסיומה.

יחד עם זאת, חומר למחשבה על כמה מהדברים שכתבת אשר לגביהם דעתי שונה...
ומדבר ממקום של מי שדג הרבה שנים מהחוף וז'רז'ר הרבה מסירה ללא כל מכשור.
תעשה סיעור מוחות עצמי ותחשוב על ההיבטים שאציג, אתייחס אחת לאחת:

דיג ממונע עם ג'יפיאס ופיש-פיינדר איננו שונה משום בחינה מדיג בז'רז'ור או דיג פתיונות מהחוף!
לא רק משום שבכל העולם זה נחשב לדיג ספורטיבי אלא מסיבות הגיוניות:
1. בדיג בלב ים הסירה היא הרגליים שלך - מה שמנייד אותך, המכשור הוא העיניים שלך.
    דייג פתיונות או מז'רז'ר שמבין עניין - לא מטיל פתיון או דמוי "על עיוור".
2. בחוף אתה סורק וסורק בהליכה - במרחבים בלב הים אינך יכול לסרוק בשחיה.
3. כשדגתי בחוף לאורך שנים, הכרתי על סלע בשובר הגלים ובריפים, כפי שאתה מזהה היום,
   ידעתי מה העומק, ידעתי באיזה סלע יש סרגוסים גדולים בודדים והיכן יש הרבה וקטנים,
   ידעתי היכן יש סלעים "קשים" בהם אאבד קרסים, ידעתי מול איזה סלע לזרוק באיזו זוית, ועוד..
   היה בטוח כי זיהוי המיקום והסביבה הטופוגרפית בעין יותר קל מהזיהוי בפישפיינדר
   ואגב, בתחילת דרכי בסירה לא היה מכשור - למדתי לקחת נקודות חוף ולזהות אזורים ומיקומים..
   ותתפלא, בדיג בולוס ביציאות הספורות שלי - לרוב לא פותחים מכשירים, מכירים ויודעים איפה..
   גם עובדים יותר על אזור ובסריקה - ולא על עוגן, כמו שאתה סורק חוף רק שאנחנו "על עיוור"..
4. זיהוי דגים בפישפיינדר?! אלו העיניים מתחת למים  - מה הבעיה ומה ההבדל?
  * עת ז'רז'רתי מסירה לטוניות כפי שאתה מז'רז'ר מהחוף - חיפשתי רתיחות ושחפים שיסמנו מיקום רתיחות,
  לא הזקקתי למכשירים... אך מתחת למים אין רתיחות ואין ראיה, זיהוי אינטיאס במסך= זיהוי רדיפה בחוף
  * כפי שאתה מחפש עם העיניים וכך אני בעבר, כמו תוואי הסלעים בחוף - כך עם הפישפיינדר בקרקעית
  *אי אפשר לראות מהסירה מתחת למים ולכן המכשיר בתור עיניים - הרי לא תז'רז'ר בעיניים קשורות...
5. ג'י.פי.אס?! אתה יכול להגיע בקלות למקום אותו גילית לפני שבוע באיזה חוף -
   מדוע שדייג סירה לא יוכל להגיע?! זה תחליף ליכולת הזכרון והזיהוי כי בלב ים אין סימנים מזהים.
   מדוג שדייג סירה לא יוכל לחזור למיקום בו ראה תוואי קרקעית או תפס דג - כפי שעושה מז'רז'ר?!
6. אגב, הדייגים המקצועיים ידעו לאתר תקלות ולהגיע לנקודות עם סימני חוף ומחברות, ועוד שיטות,
    רק שזה לימוד שמצריך המון זמן לימוד פנוי שאין לנו, אז המכשור רק חסך זמן לימוד ארוך ומייגע
7. "בתי גידול בלב ים"?! במה זה שונה מבתי גידול בחוף הים?!
     ומה ההבדל בין "בתי גידול בכל מרחב הים" לבין "בתי גידול בכל המרחב הימי הסמוך לחוף"?!
8. מבחינת נגישות, סירה של דיג ספורטיבי לא נגישה לאזורי הדיג החופי בגלל אי התאמה,
    ותחשוב על לחץ הדיג בשטח הקטן יחסית של רצועה ברוחב של 0-80 מטר מקו החוף,
    לעומת החיפוש במרחבים עצומים עשרת מונים של 0.5-12 ק"מ מהחוף, אז היכן יותר עמוס?!

לגבי כנרת ונחלים, מדוע איסור גורף?!
מדוע לא המודל שקיים במדינות בהן יש רגולציית דיג מתקדמת?
שם המודל פשוט: אוסרים נטילת דג שבחשש הכחדה, מתירים לקיחה מידתית של דגים לפי עונה/מין/גודל
אני בעד איסור של דג בסכנת התמעטות - אך אם המושט לא בסיכון מדוע לא להתיר כמות מוגבלת?!
אני לא דג במתוקים אך מדוע לא להתיר 10 או 25 מושטים לאדם כפוף לגודל מינימום?!
מדוע שאני אהיה רשאי לקחת סרגוס וטרחון לאכילה - ודייג כנרת יהיה מנוע מהזכות הזו?!

כנ"ל לגבי אילת, מדוע איסור גורף?!
מדוע לא להתיר שם  נטילת פילאגיים נודדים כגון ברקודות, טוניות, פלמידות?! וגם פרידות..
מדוע שלאילתיים לא תהיה הזכות שיש לנו בים התיכון - לגבי דגים שאינם בחשש התמעטות?!

לגבי הסיפא של דבריך -
"דיג בים התיכון ממרחב החוף - הגבלה על לקיחת דגים , גודל וכמות  - דגים טורפים ."
מסכים בהחלט וציינתי - לקיחה מידתית של דגים לפי עונה/מין/גודל/כמות.
כמובן שזה חייב להגיע כרגולציה כוללת ובכלל זה טיפול בכלל סגנונות הדיג ולמשל מכמורתנים.

לא אם יש מגבלה כמותית על עדדים, לגבי ביניות יש הגיון אקולוגי באיסור נטילה.

הדייגים שמגיעים לנופש .
*לכן ציינתי מה שציינתי - לא לאיסור דיג וכן להגבלות. אם יש באילת בעיית התמעטות של לוקוסים או חשש כזה, אוסרים נטילת לוקוסים או מתירים 1 או 2 בכל יציאה, אך למה לאסור נטילת טונית או פלמידה?

כדיי להביא לוקוס  אחד הביתה , דיג מהחוף בים , אני משחרר עשרות מכל הסוגים ...רק כדיי לראות אותם
גדלים ...ונתפסים על גיגים בעומק  וואלה לא יודע
לדעתי אתה שוגה כאן...
הלוקוסים  שגדלו בחוף לא הולכים לגדול בעומק, התקופה שצללתי היה לי חבר שהוציא בצלילה חופשית צמוד לריפים בעומק 1-5 מטר, לוקוסים של 2-8 ק"ג, ולפי זכרוני מאמון הוציא בזמנו בז'רז'ור (ולא רק הוא) גדלים של 3-6 ק"ג.. בראש הנקרה עד לפני זמן לא רב נתפסו בז'רז'ור לוקוסים של 2-5ק"ג.. לידיעתך, בעומקים של 10-30 וגם 30-90, נתפסים לוקוסים של חצי קילו ופחות.. הם מתרוצצים קטנים וגדולים בכל העומקים... כיום יש פחות באזור החוף בגלל לחץ גדול מצד מז'רז'רים ובעיקר צוללנים - ואזכיר שזה שטח קטן יחסית בשונה מהמרחבים במרחק מהחוף (רצועת 100מ' לעומת רצועת 10ק"מ) ותוריד מרצועת החוף שלנו את השטחים החוליים והסגורים - ותבין מדוע לוקוסים לא מצליחים לגדול סמוך לחוף - וזה לא כי הם שוחים לגדול בעומק כדי להתפס בג'יג, הם פשוט לא מגיעים לעומק - תרתי משמע..

כמוני כמוך, בתנאי שהחוק הגיוני ובא ממקום של מה הדבר הנכון.
מה שבגללו יצאנו לקמפיין הוא המעבר מאיסור על פעילות הדיג - לאיסורים הגיוניים: היתר ניתן במגבלת עומק של מינימום 30 מ' משום הרביה ברדודים + איסור נטילת כל סוגי הדקרים.

התעייפתי חם אז בקטע האחרון עניתי באדום....
הדיון מעניין,
אם נראה לך אייל - אעשה העתק-הדבק לקטע הרלוונטי ונפתח דיון בפורום על החוף...
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אייל היקר,
ראשית, מעריך ומוקיר את עצם חתימתך חרף ההתלבטויות...
את ההסבר לסיבת הקמפיין נתתי בתגובה הקודמת ובקישור שבסיומה.

יחד עם זאת, חומר למחשבה על כמה מהדברים שכתבת אשר לגביהם דעתי שונה...
ומדבר ממקום של מי שדג הרבה שנים מהחוף וז'רז'ר הרבה מסירה ללא כל מכשור.
תעשה סיעור מוחות עצמי ותחשוב על ההיבטים שאציג, אתייחס אחת לאחת:

דיג ממונע עם ג'יפיאס ופיש-פיינדר איננו שונה משום בחינה מדיג בז'רז'ור או דיג פתיונות מהחוף!
לא רק משום שבכל העולם זה נחשב לדיג ספורטיבי אלא מסיבות הגיוניות:
1. בדיג בלב ים הסירה היא הרגליים שלך - מה שמנייד אותך, המכשור הוא העיניים שלך.
    דייג פתיונות או מז'רז'ר שמבין עניין - לא מטיל פתיון או דמוי "על עיוור".
2. בחוף אתה סורק וסורק בהליכה - במרחבים בלב הים אינך יכול לסרוק בשחיה.
3. כשדגתי בחוף לאורך שנים, הכרתי על סלע בשובר הגלים ובריפים, כפי שאתה מזהה היום,
   ידעתי מה העומק, ידעתי באיזה סלע יש סרגוסים גדולים בודדים והיכן יש הרבה וקטנים,
   ידעתי היכן יש סלעים "קשים" בהם אאבד קרסים, ידעתי מול איזה סלע לזרוק באיזו זוית, ועוד..
   היה בטוח כי זיהוי המיקום והסביבה הטופוגרפית בעין יותר קל מהזיהוי בפישפיינדר
   ואגב, בתחילת דרכי בסירה לא היה מכשור - למדתי לקחת נקודות חוף ולזהות אזורים ומיקומים..
   ותתפלא, בדיג בולוס ביציאות הספורות שלי - לרוב לא פותחים מכשירים, מכירים ויודעים איפה..
   גם עובדים יותר על אזור ובסריקה - ולא על עוגן, כמו שאתה סורק חוף רק שאנחנו "על עיוור"..
4. זיהוי דגים בפישפיינדר?! אלו העיניים מתחת למים  - מה הבעיה ומה ההבדל?
  * עת ז'רז'רתי מסירה לטוניות כפי שאתה מז'רז'ר מהחוף - חיפשתי רתיחות ושחפים שיסמנו מיקום רתיחות,
  לא הזקקתי למכשירים... אך מתחת למים אין רתיחות ואין ראיה, זיהוי אינטיאס במסך= זיהוי רדיפה בחוף
  * כפי שאתה מחפש עם העיניים וכך אני בעבר, כמו תוואי הסלעים בחוף - כך עם הפישפיינדר בקרקעית
  *אי אפשר לראות מהסירה מתחת למים ולכן המכשיר בתור עיניים - הרי לא תז'רז'ר בעיניים קשורות...
5. ג'י.פי.אס?! אתה יכול להגיע בקלות למקום אותו גילית לפני שבוע באיזה חוף -
   מדוע שדייג סירה לא יוכל להגיע?! זה תחליף ליכולת הזכרון והזיהוי כי בלב ים אין סימנים מזהים.
   מדוג שדייג סירה לא יוכל לחזור למיקום בו ראה תוואי קרקעית או תפס דג - כפי שעושה מז'רז'ר?!
6. אגב, הדייגים המקצועיים ידעו לאתר תקלות ולהגיע לנקודות עם סימני חוף ומחברות, ועוד שיטות,
    רק שזה לימוד שמצריך המון זמן לימוד פנוי שאין לנו, אז המכשור רק חסך זמן לימוד ארוך ומייגע
7. "בתי גידול בלב ים"?! במה זה שונה מבתי גידול בחוף הים?!
     ומה ההבדל בין "בתי גידול בכל מרחב הים" לבין "בתי גידול בכל המרחב הימי הסמוך לחוף"?!
8. מבחינת נגישות, סירה של דיג ספורטיבי לא נגישה לאזורי הדיג החופי בגלל אי התאמה,
    ותחשוב על לחץ הדיג בשטח הקטן יחסית של רצועה ברוחב של 0-80 מטר מקו החוף,
    לעומת החיפוש במרחבים עצומים עשרת מונים של 0.5-12 ק"מ מהחוף, אז היכן יותר עמוס?!

לגבי כנרת ונחלים, מדוע איסור גורף?!
מדוע לא המודל שקיים במדינות בהן יש רגולציית דיג מתקדמת?
שם המודל פשוט: אוסרים נטילת דג שבחשש הכחדה, מתירים לקיחה מידתית של דגים לפי עונה/מין/גודל
אני בעד איסור של דג בסכנת התמעטות - אך אם המושט לא בסיכון מדוע לא להתיר כמות מוגבלת?!
אני לא דג במתוקים אך מדוע לא להתיר 10 או 25 מושטים לאדם כפוף לגודל מינימום?!
מדוע שאני אהיה רשאי לקחת סרגוס וטרחון לאכילה - ודייג כנרת יהיה מנוע מהזכות הזו?!

כנ"ל לגבי אילת, מדוע איסור גורף?!
מדוע לא להתיר שם  נטילת פילאגיים נודדים כגון ברקודות, טוניות, פלמידות?! וגם פרידות..
מדוע שלאילתיים לא תהיה הזכות שיש לנו בים התיכון - לגבי דגים שאינם בחשש התמעטות?!

לגבי הסיפא של דבריך -
"דיג בים התיכון ממרחב החוף - הגבלה על לקיחת דגים , גודל וכמות  - דגים טורפים ."
מסכים בהחלט וציינתי - לקיחה מידתית של דגים לפי עונה/מין/גודל/כמות.
כמובן שזה חייב להגיע כרגולציה כוללת ובכלל זה טיפול בכלל סגנונות הדיג ולמשל מכמורתנים.

לא אם יש מגבלה כמותית על עדדים, לגבי ביניות יש הגיון אקולוגי באיסור נטילה.

הדייגים שמגיעים לנופש .
*לכן ציינתי מה שציינתי - לא לאיסור דיג וכן להגבלות. אם יש באילת בעיית התמעטות של לוקוסים או חשש כזה, אוסרים נטילת לוקוסים או מתירים 1 או 2 בכל יציאה, אך למה לאסור נטילת טונית או פלמידה?

כדיי להביא לוקוס  אחד הביתה , דיג מהחוף בים , אני משחרר עשרות מכל הסוגים ...רק כדיי לראות אותם
גדלים ...ונתפסים על גיגים בעומק  וואלה לא יודע
לדעתי אתה שוגה כאן...
הלוקוסים  שגדלו בחוף לא הולכים לגדול בעומק, התקופה שצללתי היה לי חבר שהוציא בצלילה חופשית צמוד לריפים בעומק 1-5 מטר, לוקוסים של 2-8 ק"ג, ולפי זכרוני מאמון הוציא בזמנו בז'רז'ור (ולא רק הוא) גדלים של 3-6 ק"ג.. בראש הנקרה עד לפני זמן לא רב נתפסו בז'רז'ור לוקוסים של 2-5ק"ג.. לידיעתך, בעומקים של 10-30 וגם 30-90, נתפסים לוקוסים של חצי קילו ופחות.. הם מתרוצצים קטנים וגדולים בכל העומקים... כיום יש פחות באזור החוף בגלל לחץ גדול מצד מז'רז'רים ובעיקר צוללנים - ואזכיר שזה שטח קטן יחסית בשונה מהמרחבים במרחק מהחוף (רצועת 100מ' לעומת רצועת 10ק"מ) ותוריד מרצועת החוף שלנו את השטחים החוליים והסגורים - ותבין מדוע לוקוסים לא מצליחים לגדול סמוך לחוף - וזה לא כי הם שוחים לגדול בעומק כדי להתפס בג'יג, הם פשוט לא מגיעים לעומק - תרתי משמע..

כמוני כמוך, בתנאי שהחוק הגיוני ובא ממקום של מה הדבר הנכון.
מה שבגללו יצאנו לקמפיין הוא המעבר מאיסור על פעילות הדיג - לאיסורים הגיוניים: היתר ניתן במגבלת עומק של מינימום 30 מ' משום הרביה ברדודים + איסור נטילת כל סוגי הדקרים.

התעייפתי חם אז בקטע האחרון עניתי באדום....
הדיון מעניין,
אם נראה לך אייל - אעשה העתק-הדבק לקטע הרלוונטי ונפתח דיון בפורום על החוף...

בס"ד

רפי, שאפו על תשובה מושקעת וסובלנית 
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC