פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   פתיחת עונה |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: פתיחת עונה (נקרא 8102 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
Serg מעריך מאוד את ההצעה על הרחבה בוא נתמקד בעניין המקלות כרגע יש את השני טלקופיות 3מטר 160 גרם זריקה ואת המקל 3.5 ליברה האם אני יכול להשתמש בספומב על אחד המקלות הטלסקופיות ובעזרת 3.5 ליברה לזרוק את הריג עצמו פשוט למקד את הזריקה לפי הטלסקופית
או לחליפין להשתמש באותו מקל של ה3.5 ליברה לפדר עם הספומב ואחרי שני זריקות לחבר ריג ולזרוק לאותו מקום בעזרת הקליפס
ומשהו קטן בקשר לקליפס הרי אני זורק להבין מה המרחק שם את החוט על הקליפס ומגלגל וחוזר על הפעולה וככה מגיע לאותו מרחק כל זריקה? והאם לא יכול לקרות שהמקל או החוט מקבל מכה אם הזריקה היתה יותר חזקה ? מקווה שהשאלות שלי מובנות
כעקרון אתה תמיד תמקד את הזריקה לפי החכה שאיתה אתה זורק הכי קרוב (מזה הייתי מוריד עוד כמה מטרים כדי להיות מדויק, הרי זה גם דיי חשוב לרוב) מקל שיודע להטיל 160 גרם זה מעל ומעבר ממה שצריך לספומב (אפילו גדול דרך אגב) אבל מכיוון שהוא קצר יותר לא תוכל להגיע איתו רחוק מידי. הספומב מטבעו יעוף רחוק יותר מהריג עצמו לכן אתה מוזמן לבצע בדיקות בין המקלות, לסמן בקליפס, לתקוע מקלות באדמה וללפף סביבם את החוט כדי למדוד במדויק את המרחק לפי כמות הליפופים. עבור הנוחות בדרך כלל תוקעים את המקלות באדמה במרחק של חכה אחת אחד מהשני. חשוב לשים לב שהמקלות מאוד מאוד חלקים כדי לא לפגוע בחוט שלך. יש מקלות ייעודיים שנמכרים לטובת הנושא. אחרי שתבחר את חכת הספומב שלך תעבוד כרגיל ותפדר מידי כמה זמן לפי ההרגשה שלך. הכל תלוי בנקודה שבה תדוג, בכמות הדגים באזור. יש מספר מאמרים מדהימים שאיתמר כתב גם בנושא הזה שכדאי לקרוא. וכמובן שאם יש עוד שאלות - תפאדל. השאלה האחרונה הייתה ברורה ובעת עצירת המעוף של המשקולת או מה שלא תלוי בקצה החוט מקבל מכה. החכה גם אבל זה כבר מאוד זניח, היא לא תעוף לך מהיד. באידיאל, רצוי שהמכה בקליפס תהייה ממש רגע לפני הכניסה למים. לפעמים מהסיבה הזו מעדיפים להזיז קצת את החלק בחוט שתפוס על הקליפס כדי שהוא יישחק פחות, מדובר בס"מ בודדים. כמובן שכשאתה מניח את החכה על הזמזם או על הסטנד שלך אתה חייב להוריד את החוט מהקליפס ולשחרר את הקלאצ' כדי שהדגיגון יוכל להוציא חוט בכיף ואתה תהנה מצלילי הקלאצ' שירטיטו לך את העצבים.. ועוד מקומות))  אם אתה מוציא חכה בלי ריצה - תחזיר את החוט לקליפס. אם הייתה אכילה, שינית משהו, גילגלת - תוציא ואז תמדוד שוב עם המקלות - זו שיטה די יעילה.
|
|
|
|
|
|
|
אלו הספומבים של FOX. לחכות שלך אל תיקח את הגדול כרגע.
|
|
|
|
|
|
קינן
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
42
|
|
זהו נגמר יום עבודה בוא נחזור לשיעור  אוקי אז כיסינו את העניין עם כמה מקלות במידה ויש לי רק את ה3.5 ליברה אני יכול להשתמש איתה לפדר עם הספומב הקטן של FOX זריקה ראשונה קובע את המרחק מעביר בקליפס ממשיך לפדר כמה זריקות 2 3 ואז להחליף את השוק לידר מהגבוה של ה40 ליברה לשוק לידר שאני משתמש לדיג עצמו לשים ריג ולזרוק לאות נקודה בעזרת הקליפס שאותו אני משחרר שהמקל בסטנד מה דעתך יש הגיון בזה Serg
|
|
|
|
|
|
|
אם אתה מעוניין להשתמש במקל אחד בלבד אז יש שכל במה שרשמת - למעט החלפת השוק לידר.. תשאיר את אותו אחד לשני המקרים כי אתה בכלל תתחרפן לעשות כל כך הרבה שינויים (אל תשכח שלא מפדרים פעם אחת וזהו).
אבל אני מציע לך להשתמש בטלסקופיות הנוספות שיש לך. חבל לוותר עליהם. תגדיר לך מקל ספוד יעודי והשניים הנותרים תעמיד אותם על זמזמים.
|
|
|
|
|
|
קינן
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
42
|
|
טוב לחלק הראשון של הסמסטר אני חושב שאני דיי מבין את העניין הרעיון של לעבוד עם המקל אחד של ה3.5 ליברה לפידור וריג נשמע לי קצת יותר פשוט ובר ביצוע ראשוני
מבחינת הספומב עצמו המלצת על הקטן של פוקס הוא רשום כמדיום אני לא חזק בהזמנות מחול יש איזה משהו אחר שאתה ממליץ אולי חברה קצת יותר פשוטה שאני אתקל בחנות באזור עפולה?
|
|
|
|
|
|
|
לא פשוט יותר ודווקא פחות בר ביצוע לפי דעתי, אבל לך על זה)))) אתה תקשור הרבה מאוד קשרים ככה, שים לב שהם חזקים!
הוא באמת נקרא "בינוני". לפוקס בפועל אין מידה קטנה יש להם סך הכל שניים. והתכוונתי לקטן מבין שניהם - ה"בינוני".
לא בקיא באזור עפולה אבל בקריות, רבע שעה ממרכז חיפה יש את החנות של גנאדי שם תוכל למצוא גם את הספומב של פוקס וגם הרגיל.
במידה ותחליט להזמין מהאינטרנט יש את שני האתרים שאיתמר המליץ עליהם בשרשור של ההזמנות מחו"ל. ותמיד יש את איביי. למוצר אחד אין סיבה לא להשתמש בו גם, יכול לצאת זול יותר.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
סיכמת נהדר את החוויות קינן  ראשית, תתחדשו על האוהל והציוד - ללא ספק שימוש ראוי לתווי הקניה לחג.. שנית, באמת זכית, אשתך גם מצטרפת אתך למסעות הדיג וגם מקריינת בסרטון הוידיאו - בפעם הבאה נרצה לשמוע אותה מתארת תפיסת דג במקום תפיסת גשם  ללא ספק דו"ח דיג מאוד מקצועי... בכלל מעניין לשמוע על תפיסת ביניות על בצק, לא שכיח במקומותינו.. בהצלחה ובהנאה ביציאות הבאות 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה על הדוח המפורט תתחדש על האוהל שמח שזכיתם לחופשה מהנה ולא פחות חשוב שגם זכית להוציא קצת דגים בהצלחה בהמשך העונה
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)... גיאצ'וק, שימוש במקל פידר, גם אם הוא extra heavy, עם spomb, יגרום לפיצוץ המקל, יותר נכון לשבירת החלק העליון של מקל הפידר, ה- tip. מבנה מקל שונה לגמרי!!! יש spomb rods, ייעודיים ! מארט 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2017, 09:57:29 AM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)... גיאצ'וק, שימוש במקל פידר, גם אם הוא extra heavy, עם spomb, יגרום לפיצוץ המקל, יותר נכון לשבירת החלק העליון של מקל הפידר, ה- tip. מבנה מקל שונה לגמרי!!! יש spomb rods, ייעודיים ! מארט  מארט, ההבדל ברור ומוכר לי... הכוונה הייתה ל-SPOMB ולא לפידר רוד שמחליפים לו קצוות...  השימוש במונח "פידור" תמיד מבלבל אותי... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)... גיאצ'וק, שימוש במקל פידר, גם אם הוא extra heavy, עם spomb, יגרום לפיצוץ המקל, יותר נכון לשבירת החלק העליון של מקל הפידר, ה- tip. מבנה מקל שונה לגמרי!!! יש spomb rods, ייעודיים ! מארט  מארט, ההבדל ברור ומוכר לי... הכוונה הייתה ל-SPOMB ולא לפידר רוד שמחליפים לו קצוות...  השימוש במונח "פידור" תמיד מבלבל אותי...   קינן, http://www.carpology.net/articles/reviews/spod-and-spomb-rods-under-150כמובן שיש דגמים הרבה יותר יקרים, אבל אחד מאלה, בהחלט יעשה את העבודה! מארט 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2017, 11:53:58 AM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
|
קינן
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
42
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)... גיא ההמלצה היתה על הדגם הקטן של fox שמשקלו מלא באזור ה120 גרם אני אנסה עם המקל של ה160 גרם במידה וירגיש לי קצת עדין נעבור למקל 3.5 ליברה לפי הביקורות באינטרנט מעדיפים את הדגם הקטן על הגדול כי יותר קל להשתלט עליו בזריקה נכון יותר זריקות אבל כנראה יותר נוחות ופתיחת עונה הכוונה לעונת הטיולים שלנו 
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
לא בטוח אם זו פתיחת עונה או סגירת עונה  טירגוט קרפיונים בקיץ זה לא פשוט ... סרג'יו, מקל של 160 גרם ממש לא נשמע לי כמו מתאים לספומב ובטח שלא "יותר מדי"... צריל להבדיל בין היכולת להטיל 160 גרם לבין הטלת ספומב של 150 גרם עם התכולה שלו. מספיק לבחון את ההבדל בין הטלת משקולת והייר ריג לבין הטלת קפיץ או פידר באותו המשקל על אותה החכה בכדי להבין שזה לא אותו הדבר... במשך שנים החזקתי מחכת הבלאק ווידו האלמותית של דיווה כאחת החכות החזקות אבל אחרי סשן של פידור עם בגלשקה, גם היא נכנעה והתפוצצה בסופו של דבר... לא סתם יש חכות ייעודיות לפידור (FEEDER ROD)... גיא ההמלצה היתה על הדגם הקטן של fox שמשקלו מלא באזור ה120 גרם אני אנסה עם המקל של ה160 גרם במידה וירגיש לי קצת עדין נעבור למקל 3.5 ליברה לפי הביקורות באינטרנט מעדיפים את הדגם הקטן על הגדול כי יותר קל להשתלט עליו בזריקה נכון יותר זריקות אבל כנראה יותר נוחות ופתיחת עונה הכוונה לעונת הטיולים שלנו  קינן, תנסה להשיג spomb rod. הוא לא פחות חשוב מ- carp rod. תקבל תוצאות הרבה יותר טובות בסגנון הדייג שלך. זה חלק מהציוד. תסתכל שוב פעם בקישור שצירפתי לפני כן: http://www.carpology.net/articles/reviews/spod-and-spomb-rods-under-150אחד המקלות שמופיעים בקישור יעשו את העבודה. יש מקלות הרבה יותר יקרים. הכל עניין של תקציב. מארט 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|