פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוטים רבותי, חוטים. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוטים רבותי, חוטים. (נקרא 5038 פעמים) |
הדפסה |
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
דיג חוף. מקל רולר וחוט... מה יותר פשוט מזה? בואו נדבר רגע על החוט, שקוף או כחול, אולי ירוק, ואולי בכלל חוט בד (BRAIDED) איזה חוט כדאי לשים על הרולר? חוט דק שיאפשר זריקות רחוקות או אולי חוט עבה כדי שאם ייתפס איזה מפלץ נוכל להוציא אותו בלי בעיה  . דילמה. נטפל קודם בצבע החוט, כי זה קל. חוט בהיר יראה טוב יותר בלילה וכהה ביום. אני אוהב לדוג בלילה ולכן אשתמש פחות בחוטים כהים (ירוק, כחול...) מעבר לכך יש עוד סיבה פרקטית לשימוש בחוטים בצבעים שונים אני משתמש בחוטים בעלי צבעים שונים על הרולרים שלי כך שאם יש פלונטר בין שתי חוטים יהיה לי קל יותר לטפל בקשר ולהבין לאור פנס איזה חוט שיך לאן?. זה לגבי הצבע. לפני שנתקוף את נושא החוט חזיתית, נתחיל מכיוון שונה - בואו נבין את המערכת הזו שמאפשרת הטלות רחוקות והוצאת דגים בבטחה ואמינות. לו יכולנו להטיל עם חוט בעובי שערה..... תאמינו לי שכולנו היינו זורקים ל150 מ' ואף יותר כדבר שבשגרה. אבל זה לא כל כך פשוט,  או שכן. החוט הוא חלק ממערכת שלמה - חוט, מקל, רולר, משקולת וקרסים. החוט שבו תשתמש צריך להתאים לשאר המרכיבים, ואני אסביר על ידי מתן דוגמאות: חוט דק ומשקולת כבדה יאפשרו שימוש ברולר קטן יחסית, אך שילוב כזה הוא מתכון לקריעת החוט בזמן הזריקה אם החוט לא יוכל להתמודד עם משקלה של המשקולת X התאוצה.... מצד שני חוט עבה ומשקולת קטנה יחייבו רולר גדול אבל יזרקו את הפתיון קרוב מאוד. מצד שלישי יש להתייחס לגודל הרולר ולקלאצ' שלו אין טעם לשים חוט 80 ליברה אם הקלאצ' ברולר שלך הוא ברמה של 10 ליברה. אז איך מתאימים? בואו לרגע נתעלם מדיג אינטיאסים שם הציוד קיצוני בסטנדרטים שלו ונתמקד בדגי מטרה במשקל עד 4 ק"ג - גומבר נאה יגיע אולי למשקל זה, אולי טרחון גדול מאוד, אינטיאס בעונה. דג במשקל 4 קילו הוא דג חזק. דג במשקל 4 ק"ג מפעיל כח השווה לכפי 3 ממשקלו, כלומר עקרונית, אנחנו יכולים להתמודד עם דג כזה באמצעות חוט שהטסט שלו הוא 12 ק"ג אם הוא חדש ואינו פגום (שפשופים למשל). חוט 0.35 איכותי יעמוד במשימה בכבוד. חוט 0.40 ממ כבר יקנה לך שקט נפשי. אם תדע להשתמש בתבונה במקל ובגמישות שלו, וכן בקלאצ' של הרולר אז אתה יכול ליהיות שקט ולהוציא דג נאה על החוט הדק. אנחנו רוצים ליהיות מסוגלים להטיל רחוק, להגיע לקו שבירת הגלים ואולי, אם נרצה, מעבר אליו, היכן שהניסיון אומר ששם הדגים. אבל חוט 35 עם משקולת 150 גר' הם מתכון לקריעה בזמן הזריקה, ולכן במקרה כזה אנו מוסיפים לתמונה שוק לידר. שוק לידר הוא חוט מונו גמיש יותר מחוט מונו 'רגיל' שמעבר לגמישות וליכולת ספיגת זעזועים הוא גם עמיד יותר כנגד שפשוף בסלעים. שוק לידר יהיה תמיד עבה יותר מחוט מונו בעל אותו טסט. ויקר יותר פר מטר. השוק לידר יחובר לחוט הראשי בקשר ייעודי - למשל קשר אולברייט. בדרך כלל נשתמש בתלאי לידר באורך מקל וחצי עד פי שתיים מאורך המקל. לדיג פתיונות, לסט שמאפשר גם הטלה של משקולות עד 300 גר' אני משתמש בלידר בעל טסט של 50 ליב' שהעובי שלו - בהתאם לייצרן - ינוע בין 0.60 ל 0.70 מ"מ. זה מאפשר הטלות סופר רחוקות ומיצוי פוטנציאל ההטלה של המקל. אוקיי, לקחנו חוט, שמנו לידר, משקולת וקרס ואנו זורקים. עכשיו יש דג בקצה והוא מושך. מה עושים? נכנסים ראש בראש ומוציאים? דג קטן מגלגלים החוצה בלי יותר מידי חכמות. אבל עם דג גדול יש להתנהג בחכמה ולהשתמש במה שנתן לנו הטבע קרי: מקל ורולר. אין מה להכנס ראש בראש כי לדג יש יותר מה להפסיד והוא יעשה כל שביכולתו כדי להשתחרר. אז מה עושים? פותחים קלאצ' ונותנים לדג למשוך ולהתעייף בכך אנו מונעים ממנו לעבור את מגבלות האילסטיות של החוט. ככל שהדג קרוב יותר יש כמובן פחות חוט בחוץ ופחות אילסטיות וכתוצאה, סכנת הקריעה גוברת. לכן כשהדג קרוב פותחים את הקלאצ' עוד קצת, ליתר ביטחון. עד כמה פותחים קלאצ'? זו החלטה אינדיבידואלית אבל הכיוון הוא שבריצות ומשיכות הדג יוכל לקחת חוט במאמץ, ולהתעייף. בואו נשמע את דעתכם. מה אומר הניסיון שלכם? במה אתם משתמשים? מה הטכניקה שלכם? חוטים מתוחים 
|
|
עריכה אחרונה: יולי 13, 2011, 23:01:20 PM על ידי סקווידוויד
|
|
|
|
|
קובי לוי
|
אין כמו בים חבר פורום   
מנותקגיל:
51
אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506
|
|
אתה מזכיר לי נישכחות ימיי דייג החוף שלי תמו אך למיטב זיכרוני הרולר היה 4000 אורך חכה 4.20 מטר חוט ניילון 0.40 בדרך כלל ומישקולת של 80 גרם ריג עם 2 קרסים מס 5 עבד מצויין לקרסים דניסים ומרמירים 
|
-------------------------------
|
|
|
taltalim
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני למשל משתמש בחוט ניילון של אוטוני בעובי 0.50 ובעזרתו אני זורק משקולות של בין 80ג'ר ל190ג'ר מעוגנת. משתדל לא לעשות קשרים על החוט הראשי בשביל קרסים, אלא קושר חוט עבה יותר או שוקלידר בעיקר במישקלים גבוהים של למעלה מ120ג'ר. הרולר כמובן יחסית גדול דיו כדי להכיל לפחות 250מ' חוט.
מוטי
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני למשל משתמש בחוט ניילון של אוטוני בעובי 0.50 ובעזרתו אני זורק משקולות של בין 80ג'ר ל190ג'ר מעוגנת. משתדל לא לעשות קשרים על החוט הראשי בשביל קרסים, אלא קושר חוט עבה יותר או שוקלידר בעיקר במישקלים גבוהים של למעלה מ120ג'ר. הרולר כמובן יחסית גדול דיו כדי להכיל לפחות 250מ' חוט.
מוטי
וברוך השם  עם הזריקות שלך כל דג מגיע עם דרכון קפריסאי....
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ומה דעתכם על השימוש בחוטי בד בזריקות חוף? מקובל מאוד בחו"ל אבל בארץ די נדיר.
|
|
|
|
שלומי
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
27
דייג זה החיים
|
|
נשמע די נחמד,אני אישית מעדיף את זה עם חוט רגיל לא בד..
|
בברכה,שלומי. 
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חוטי בד דקים יותר ומאפשרים זריקות רחוקות יותר דורשים רולר שידע להתמודד עם סידור החוט דורשים זריקה פחות אגרסיבית ויותר טכנית (כדי להמנע מפלונטרים בזריקה) יקרים יותר היתה תקופה שעבדתי אתם בחוף אבל הגמישות של המונו נעימה לי יותר בגלגול
|
|
|
|
taltalim
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לחוט בד יש חיסרון מאוד גדול, והוא סלעים. בעבר ניסיתי חוט בד ל"דיג על חי" וברגע שניתפס דג וירד לגובה הסלעים, נחתך החוט כמו עם סכין. חזרתי למונו בדיג חוף.
מוטי
|
|
|
|
Itamar
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
50
|
|
אני כבר שנים עובד עם חוט בד יש לי איתו רק בעיה אחת, אחרי סערות קשות כשהים מלא באצות קורה לא מעט שאני מוציא מהים פלונטרים בתוך ערמות של אצות. למעט העניין הזה, לחוט בד יש אורך חיים ארוך בהרבה מחוט נילון, החוט יוצא יותר טוב בזריקה ובנוסף מאפשר הורדה משמעותית בקוטר שגם זה תורם למרחק הזריקה. אבל הכי חשוב, כל נגיעה ולו הקטנה ביותר תורגש ותראה בקצה המקל 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לחוט בד יש חיסרון מאוד גדול, והוא סלעים. בעבר ניסיתי חוט בד ל"דיג על חי" וברגע שניתפס דג וירד לגובה הסלעים, נחתך החוט כמו עם סכין. חזרתי למונו בדיג חוף.
מוטי
אתה מבין שבבית כשגוזרים חוט בד צריך מספריים מיוחדים אבל במים, בגלל המתיחה גם סלע כהה יחתוך אותו בקלות. 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני כבר שנים עובד עם חוט בד יש לי איתו רק בעיה אחת, אחרי סערות קשות כשהים מלא באצות קורה לא מעט שאני מוציא מהים פלונטרים בתוך ערמות של אצות. למעט העניין הזה, לחוט בד יש אורך חיים ארוך בהרבה מחוט נילון, החוט יוצא יותר טוב בזריקה ובנוסף מאפשר הורדה משמעותית בקוטר שגם זה תורם למרחק הזריקה. אבל הכי חשוב, כל נגיעה ולו הקטנה ביותר תורגש ותראה בקצה המקל  מסכים לאור התגובה של מוטי, יש להדגיש אולי שהיתרונות באים לידי ביטוי במיוחד בחוף חולי שם אין חשש מסלעים. בכל מקרה נראה לי שבעיה אם קיימת עם סלעים היא רק עם לוקוסים, נכון?
|
|
|
|
Itamar
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
50
|
|
אני כבר שנים עובד עם חוט בד יש לי איתו רק בעיה אחת, אחרי סערות קשות כשהים מלא באצות קורה לא מעט שאני מוציא מהים פלונטרים בתוך ערמות של אצות. למעט העניין הזה, לחוט בד יש אורך חיים ארוך בהרבה מחוט נילון, החוט יוצא יותר טוב בזריקה ובנוסף מאפשר הורדה משמעותית בקוטר שגם זה תורם למרחק הזריקה. אבל הכי חשוב, כל נגיעה ולו הקטנה ביותר תורגש ותראה בקצה המקל  בכל מקרה נראה לי שבעיה אם קיימת עם סלעים היא רק עם לוקוסים, נכון? בדיוק, אני זוכר מקרה אחד בקושי של קריעת חוט בסלעים, אבל ההיגיון אומר שעדיף במקומות סלעיים לעבוד בחוטי מונו.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני כבר שנים עובד עם חוט בד יש לי איתו רק בעיה אחת, אחרי סערות קשות כשהים מלא באצות קורה לא מעט שאני מוציא מהים פלונטרים בתוך ערמות של אצות. למעט העניין הזה, לחוט בד יש אורך חיים ארוך בהרבה מחוט נילון, החוט יוצא יותר טוב בזריקה ובנוסף מאפשר הורדה משמעותית בקוטר שגם זה תורם למרחק הזריקה. אבל הכי חשוב, כל נגיעה ולו הקטנה ביותר תורגש ותראה בקצה המקל  בגלל זה רוב הרולרים מגיעים עם שפולה ספייר בכל מקרה נראה לי שבעיה אם קיימת עם סלעים היא רק עם לוקוסים, נכון? בדיוק, אני זוכר מקרה אחד בקושי של קריעת חוט בסלעים, אבל ההיגיון אומר שעדיף במקומות סלעיים לעבוד בחוטי מונו.
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
דוגל ותומך בחוטי בד גם בדיג חוף ולמה ? קודם כל לא מתקלה במהירות כמו ניילון שנאכל מהמלח של הים אפילו אם נשטוף 10 פעמים ביום את השפולה אחרי כל יציאה . דבר שני הרבה יותר נוח ומהיר בהטלות , מאפשר שימוש בעובי דקה יחסית 35 - 45 ליברות פרמטר המאפשר זריקה רחוקה ושמירה על יציאת חוט אחידה ללא שמיניות כמו שיוצר הניילון . במקרים מסויימים כמו דיג אינטיאסים מהחוף כמו שנשתמש בחוטים עבים 0.45 השווה ל 100 ליברות מינוס פלוס אל תתפסו אותי על הליברה  והכי חשוב בזמן הוצאת בלונים החוט שט על המים מהר יותר עם רוח מזרחית ואין לו משקל כמו לניילון שפשוט מבאס ברמות שיא עד שהוא יוצא . בעונה אני עובד על שתי חכות במקביל ומשחרר שני בלונים במקביל שזה אחלה , מהיר ומאוד נוח . אלו שכתבו שיש בעיה עם בד בגלל הסלעים , אני ממליץ להתחיל לעבוד עם שוק-לידרים ותראו שהמצב משתפר פלאים ולא מאבדים חוטים . קיצר חוטי בד ולא אחרת 
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
למרות ניסיון בדייג קרפיונים על טהרת ה-HAIR RIG וציוד יעודי להטלות רחוקות שזה אומר חכות איכתיות ,רולרים לונג שפול ברמות גבוהות ,חוט ניילון 0.30-0.28 מ"מ עם שוק לידר ,בדייג חופי רגיל אני משתמש לרוב בחוטי ניילון במידה 0.40 מ"מ.
לרוב באיזורים שלנו אין צורך לזרוק רחוק וגם אם רוצים לעבור איזו גיבעה בתוך המים נכנסים קצת למים.
לא מתעסק עם בד כי לפעמים שאנחנו פורסים מקלות בימים של סחף כבד יש פלונטרים ועם חוט בד זה מוציא את החשק מהדייג כולו.....
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2