בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  חוטים רבותי, חוטים.
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חוטים רבותי, חוטים.  (נקרא 5028 פעמים) הדפסה
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: חוטים רבותי, חוטים.
« הגיב #15 ב- : יולי 25, 2011, 20:12:40 PM »
למרות ניסיון בדייג קרפיונים על טהרת ה-HAIR RIG וציוד יעודי להטלות רחוקות שזה אומר חכות איכתיות ,רולרים לונג שפול ברמות גבוהות ,חוט ניילון 0.30-0.28 מ"מ עם שוק לידר ,בדייג חופי רגיל אני משתמש לרוב בחוטי ניילון במידה 0.40 מ"מ.

לרוב באיזורים שלנו אין צורך לזרוק רחוק וגם אם רוצים לעבור איזו  גיבעה בתוך המים נכנסים קצת למים.

לא מתעסק עם בד כי לפעמים שאנחנו פורסים מקלות בימים של סחף כבד יש פלונטרים ועם חוט בד זה מוציא את החשק מהדייג כולו.....

לי גם נוח ונעים יותר לגלגל חוט מונו מאשר בד. הגלגול של המונו אחיד וחלק יותר בגלל ההמתחות שלו ובלימת הזעזועים בזמן הגלגול מהגלים וכו' עם חוט בד אני מוצא עצמי עובד יותר עם המקל.
 IP: [ מחובר ]
טרולוס

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : יולי 25, 2011, 20:21:11 PM »
למרות ניסיון בדייג קרפיונים על טהרת ה-HAIR RIG וציוד יעודי להטלות רחוקות שזה אומר חכות איכתיות ,רולרים לונג שפול ברמות גבוהות ,חוט ניילון 0.30-0.28 מ"מ עם שוק לידר ,בדייג חופי רגיל אני משתמש לרוב בחוטי ניילון במידה 0.40 מ"מ.

לרוב באיזורים שלנו אין צורך לזרוק רחוק וגם אם רוצים לעבור איזו  גיבעה בתוך המים נכנסים קצת למים.

לא מתעסק עם בד כי לפעמים שאנחנו פורסים מקלות בימים של סחף כבד יש פלונטרים ועם חוט בד זה מוציא את החשק מהדייג כולו.....

לי גם נוח ונעים יותר לגלגל חוט מונו מאשר בד. הגלגול של המונו אחיד וחלק יותר בגלל ההמתחות שלו ובלימת הזעזועים בזמן הגלגול מהגלים וכו' עם חוט בד אני מוצא עצמי עובד יותר עם המקל.

שלא תבין אותי לא נכון עדיין הרגש של חוט הבד זה יתרון רציני ביותר !!

ההרגשה הזאת שאתה מתאר בהחזרה נובעת מזה שהוא לא אלסטי כמו ניילון אבל היתרון שלו בהרגשת האכילות בהוק סט ובעוד דברים יכול לחפות על החסרונות שציינתי.

-------------------------------
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : יולי 25, 2011, 20:41:56 PM »

ההרגשה הזאת שאתה מתאר בהחזרה נובעת מזה שהוא לא אלסטי כמו ניילון אבל היתרון שלו בהרגשת האכילות בהוק סט ובעוד דברים יכול לחפות על החסרונות שציינתי.

מסכים, אבל בים עובד חוסר האלסטיות של החוט גורמת להגררות המשקולת על הקרקעית ורפיון תדיר.
בפלונטרים זה זוועה
בפלונטר בזמן הזריקה זה אסון. גם ברולר איכותי שיודע לסדר חוט יפה יש מידי פעם פלונטר בזמן הזריקה.
בזרזור יש יתרון אדיר בגלל משקל הדמויים והאפשרות לזרוק רחוק יותר
בדיג קלמרי זה מתכון להצלחה כי מרגישים כל לקלוק שנותן הקלמרי לדמוי וכל שפשוף בקרקעית או בסלע
טרולוס

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : יולי 25, 2011, 20:45:40 PM »

מסכים, אבל בים עובד חוסר האלסטיות של החוט גורמת להגררות המשקולת על הקרקעית ורפיון תדיר.
בפלונטרים זה זוועה
בפלונטר בזמן הזריקה זה אסון. גם ברולר איכותי שיודע לסדר חוט יפה יש מידי פעם פלונטר בזמן הזריקה.
בזרזור יש יתרון אדיר בגלל משקל הדמויים והאפשרות לזרוק רחוק יותר
בדיג קלמרי זה מתכון להצלחה כי מרגישים כל לקלוק שנותן הקלמרי לדמוי וכל שפשוף בקרקעית או בסלע

מסכים איתך לחלוטין בחלק הראשון וגם על הפלונטרים אבל עם רולר טוב וגם בעזרת הרטבה של החוט מידי פעם פלונטר בזריקה אמור להיות נדיר בצורה חריגה!!!
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #19 ב- : יולי 25, 2011, 20:55:32 PM »
בדיג חופים רק מונו בשבילי.
לחוט יש סיבולת גדולה יותר לטעויות. אם זה שחרור מאוחר של האצבע בזמן ההטלה,אם זו נפילה באזור סלעי,אם זה פלונטרים או לכלוך במים,אם זה הקלאץ ' שלא כוון כמו שצריך או החליט להיתקע ברגע הלא נכון...
אין ספק שלחוטי בד יש את היתרונות שצויינו לעיל כמו קוטר קטן יותר באותו הטסט,זרימה רציפה בזמן שחרור החוט מהרולר,הרגשת כול נגיעה,ציפה בזמן הוצאת חוטים (עד שמגיעה סירה... paddle) וכו'...
אבל הטוטאל,אצלי לפחות,מושך לכיוון המונו...

אני עובד עם חכות קצת כבדות לדיג חופים (בלאק ווידוו 3.5 מטר) עם משקלי הטלה של 100-300 גרם שצריך משקולות של 100-120 גרם לפחות בכדי להוציא חוט בצורה אופטימלית. גם עם חוט 0.40 ...
חכה נוספת של 50-150 גרם (מיטצ'ל אפצ'י 4.20 מטר) שאני נהנה להטיס איתה למרחק וחכה אחרונה של 80-150 גרם (דיווה לוצ'יאו 4.20 מטר שזורקת גם 200 גרם בכיף).
החוט שיש ברוב הרולרים שלי זה המוסטד סולט-ווטר 0.40 שהכרתי בשנה האחרונה שזה חוט חזק מאד עם זכרון ממוצע-מינוס,ספולות ספייר עם חוטי 0.50 ו-0.60 של סופיקס לרולרים השוטפים ושני רולרים כבדים (פן 950 ו-9500) עם חוט 0.60  .
בתקופת הקיץ עובד בעיקר עם החוט הדק ובחורף עובר לספולות ספייר והחוטים העבים יותר...
אני מניח שאם היה לי את האפשרות לסט או שניים של דיג פיתיונות נטו (חכות 4.5 מטר עם רולר 6000-7000 ) הייתי מכניס חוט מונו 0.30 איכותי ומתחיל לעבוד עם שוק לידר אבל מאחר ורוב הדיג שלי אם לא כולו סובב סביב דיג על חי או פיתיונות גדולים (או קפיצים/פידרים בכנרת),אין ממש טעם בלהחזיק ספולות עם חוטים דקים למקרים של פה ושם ...
הרי תמיד ניתן להשתמש בריגים קלים על חוט 0.40...

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!