פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דיון טורפים |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיון טורפים (נקרא 5419 פעמים) |
הדפסה |
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפי מה שאפשר לראות בדוחות הדלים שמפורסמים באתר יש יותר דייג בדרום נסה לצאת בדרום ולהיצמד למי מהמקצועניים שנותנים דוחות בהצלחה עוזי
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דיון מעניין שהתפספס לי... ועדיין רלוונטי מאוד לעונה הזו...
|
-------------------------------
|
|
|
|
בקרוב תיכנס עונת הטרחונים באור ראשון במקומות הנכונים והחכות שלך יתכופפו כמו רקדניות בלרינה חכה חכה רצועת קלאמר ואור ראשון ואז תראה מה זה דייג חופי מלבדם הגומברים נכנסים בכמויות בחודשים אפריל מאי ויהיו נוכחים במאסיביות כל הקיץ . אז תתחבר לשייקה ותראה שהים ממש לא מת אלא רק בהתדלדלות מדאיגה שלא מונעת את התפיסות רק ממעיטה אותם ביחס לעבר
מי שיקרא פה כל מילה יבין מה לחפש איפה ומתי 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
בקרוב תיכנס עונת הטרחונים באור ראשון במקומות הנכונים והחכות שלך יתכופפו כמו רקדניות בלרינה חכה חכה רצועת קלאמר ואור ראשון ואז תראה מה זה דייג חופי מלבדם הגומברים נכנסים בכמויות בחודשים אפריל מאי ויהיו נוכחים במאסיביות כל הקיץ . אז תתחבר לשייקה ותראה שהים ממש לא מת אלא רק בהתדלדלות מדאיגה שלא מונעת את התפיסות רק ממעיטה אותם ביחס לעבר
מי שיקרא פה כל מילה יבין מה לחפש איפה ומתי  מאי בהחלט מבסר את תחילת הדייג האמיתי בפיתיונות
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לצערי אין לי מה לתרום לדיון תודה על השאלה המעניינת תודה על התשובות המעניינות והמלמדות
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
העסק מהחוף מת תעבור לג'יג מסירה או קיאק הסיפור שם שונה
העסק מהחוף בוודאות לא מת, אם כבר אפשר להגיד שיש דווקא התאוששות טובה, אולי בעקבות איסור דייג ע"י המכמרתנים באזור הצפון. צריך לצאת ולנסות שיטות ואזורים שונים, יש מקומות שיותר פעילים בחורף ויש כאלו שפחות, כנ"ל לגבי הקיץ. כשאתה מדבר על טורפים יש לציין ספציפית, למשל דווקא מבחינת האינטיאסים בצפון הייתה עונה טובה, לגבי גומברים, אכן נמצאים כל השנה אבל הפעילות היותר גבוהה שלהם היא בקיץ והסתיו, כנ"ל לגבי הטרחונים, וגם כאן תלוי באיזורים, למשל לברקים יש יותר הצלחות בדרום לעומת הצפון בין החודשים פברואר לסוף אפריל, טרחונים גם הייתי מוציא בדרום יותר בתחילת הקיץ, ובצפון יותר לקראת הסתיו. בכל אופן עכשין מתחילה התעוררות בגזרת הגומברים, ממליץ לך לעבור על הדוחות ולאות את השיטות המומלצות, אני מאמין שעם ההתמדה גם תראה תוצאות. לא ציינת מאיזה איזור אתה, במידה ומהצפון, תוכל להצטרף אלי בכיף ליציאות.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מי שיקרא פה כל מילה יבין מה לחפש איפה ומתי  מאי בהחלט מבסר את תחילת הדייג האמיתי בפיתיונות זה אומר יואל, שנראה ממך בקרוב דו"ח יפה עם תפיסות ותמונות דגים? 
|
|
|
|
גיסנו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אשמח להיצטרף אליכם וללמוד
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מי שיקרא פה כל מילה יבין מה לחפש איפה ומתי  מאי בהחלט מבסר את תחילת הדייג האמיתי בפיתיונות זה אומר יואל, שנראה ממך בקרוב דו"ח יפה עם תפיסות ותמונות דגים?  מוסיף שבחלק מהמקומות יהיה אפשר לתפוס את הטרכון גם בערב עד סביב 11 בלילה בכמויות יפות ולאחר מכאן משלוש בבוקר נכון לעכשיו יש גומברים וסימנים למרמירים יפים הטרכונים יגיעו בהמשך כשהמים יתחממו יותר
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
שבוע טוב לכל חברי הפורום! בדר כלל אומרים בחורף שיש דייג הכי טוב בשנה מבחינת הטורפים, כל דייג אומר איןןןןן רק חורף אחי, תפסתי ככה תפסתי פה שם לוקוס מוסר 3 קילו מרמיר קילו עניינים חארטות והרבה דיבורים  אז כבר כמעט 3 חודשים שאני מנסה לדוג טורפים ופשוט אין כל זכר להם, ניסיתי שלל פתיונות, בורי, סבידה וקלמר שהוצאתי טרי טרי, כל מיני דגים שהמוכר בחנות הדייג המליץ לי גם. במשך החודשים האלה קיבלתי רק 2 !!! 2 !!! תקיפות מכיוון הטורפים, איפה לא ניסיתי, חופים עם שלל דייג בדרך כלל מרינות וכו פשוט כלום. מישהו יכול להסביר לי איפה אני טועה מבחינת הטורפים? אני עושה כמעט הכל נכון מבחינה מקצועית לריגים ציוד ופתיונות. אני אשמח שרובכם תיכנסו לדיון הזה ונשלים פערים אחד מהשני ספקות שאלות והסברים. שיהיה דיון מעניין עם ישראל אז מה יש לך לספר לנו היום?  מה דעתך? האם היום אתה כן עושה את הדברים נכון??? ומה אתה יכול להוסיף......ממה שלמדת? 
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
שבוע טוב לכל חברי הפורום! בדר כלל אומרים בחורף שיש דייג הכי טוב בשנה מבחינת הטורפים, כל דייג אומר איןןןןן רק חורף אחי, תפסתי ככה תפסתי פה שם לוקוס מוסר 3 קילו מרמיר קילו עניינים חארטות והרבה דיבורים  אז כבר כמעט 3 חודשים שאני מנסה לדוג טורפים ופשוט אין כל זכר להם, ניסיתי שלל פתיונות, בורי, סבידה וקלמר שהוצאתי טרי טרי, כל מיני דגים שהמוכר בחנות הדייג המליץ לי גם. במשך החודשים האלה קיבלתי רק 2 !!! 2 !!! תקיפות מכיוון הטורפים, איפה לא ניסיתי, חופים עם שלל דייג בדרך כלל מרינות וכו פשוט כלום. מישהו יכול להסביר לי איפה אני טועה מבחינת הטורפים? אני עושה כמעט הכל נכון מבחינה מקצועית לריגים ציוד ופתיונות. אני אשמח שרובכם תיכנסו לדיון הזה ונשלים פערים אחד מהשני ספקות שאלות והסברים. שיהיה דיון מעניין עם ישראל אז מה יש לך לספר לנו היום?  מה דעתך? האם היום אתה כן עושה את הדברים נכון??? ומה אתה יכול להוסיף......ממה שלמדת?  בס"ד אחרי הדוח האחרון, בהחלט נראה שהם למדו כמה וכמה דברים, ושגם המזל האיר להם: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=31995.msg372955;topicseen
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Nisan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קודם כל הדבר החשוב ביותר זה ההתדמה, מיציאה של פעם אחת בשבוע העליתי למינימום פעמיים עד 3 פעמים בשבוע! שאתה יוצא פעם בשבוע אין אינדיקציה לדעתי, קשה ללמוד ולהבין למה ואיך, אז ההתדמה זה חלק גדול מההצלחה! קודם כל זה לחקור על הדג שאתה מעוניין לטרגט, לחקור אני אומר באמת לחקור ימים על גבי ימים, דוחות קודמים של תפיסות, מאמרים בארץ ובחו"ל. לשחזר את כל השנים אחורה ולהיזכר בתנאי הים, הזרימות הרוחות האיזור הפיתיון ואין סוף לזה, תורה שלמה! אני לדוגמא עשיתי לי ביומן בפלאפון תיעוד של כל יציאה ויציאה שיצאתי גם אם לא תפסתי, שעת התפיסה, סוג הפיתיון, זרימה, רוח, גובה הים, מצב הים עובד או לא, ירח, מיקום וכו... דבר חשוב שאני ממליץ לכל דייג לעשות זה אינפורמציה מאוד חשובה. אז במקום חכה אחת במקרה של עצלנות או 2 חכות במקרה הטוב עברתי לכיוון של ה3 או 4 חכות, על להוציא פיתיון טרי לתפירה או לפילה, ריבוי תזוזות בחופים ולא להינעל על אותו מקום שהתיישבנו שהגענו, נדידות וחיפוש מרזבים/בורות קרובים של עומק יחסי עם זרם חוזר טוב. אני אומר את זה בזהירות רבה אבל אגיד לשתף בתפיסות אך ורק אני אדגיש אך ורק דייגים ספורטיביים, או לאנשים שאין אינטרנט ללמוד משם, או לסתם דייג מתחיל שרוצה להביא דג הבית. לעמוד על העיקרון שישחררו דגים מתחת לקילו במקרה של הגומבר, אם אתחיל ואשתף בכל קבוצה אפשרית אנשים יתיחילו להתחרע על הדגים ולא ישחררו קטנים וכו וכו וכוו..... קניית ציוד מתאים, לעבוד עם כמה סוגי ריגים למיניהם, תמיד טוב לראות איזה ריג עובד יותר, כמובן כמובן המשקולת שמשתמשים
|
|
|
|
Nisan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שי סברו........ לא להתעצל ולהחליף קרסים בזמן, לתפור ולהגיש את הפיתיון בצורה של דג/דגיג במצוקה. אז ככה בשנה שעברה הוצאתי כמות יפה של גומברים הדג היחיד שטירגטתי, התמקצעתי ולמדתי המון באמת, המורה של ג'קי האלוף לא החסיר ממני דבר! אז מה אני אגיד, באמת קשה להוציא סוגי דגים "איכותיים" בארץ לעומת חו"ל. שיהיה לנו עונה פוריה מדגים בעזרת ה' וכמובן לשחרר!לשחרר! קטנים תזכרו את זה.
גיסנו אם תרצה ליצטרף ככה לאיזה יציאה 0526933016 תקשר
|
|
עריכה אחרונה: יוני 05, 2018, 17:38:30 PM על ידי Nisan
|
|
|
|
|
Longcast
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
"המורה של ג'קי האלוף לא החסיר ממני דבר!" חחח בטעות קלעת בול תודה לבורא עולם שלמדנו מימנו איך להעריך ולאהוב את הים וכל החי ורק מתוך הערכה לים ואהבה קיבלנו מהבורא תובנות אם זה לשחרר קטנים לאסוף זבל ופסולת אחרי הדייג ואפילו לשחרר אבונפחות כי מי אנחנו שנחליט סתם להרוג חיה שבאשמתנו האיזון העדין של הטבע הופר וברוך ה' על כל קושי התגברנו ועם כבר מורה התלמיד התעלה על המורה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|