היי מיכאל,
אני קניתי בארץ מקל של דאייוה ולאחר כחצי שנה הזמנתי את אותו מקל בדיוק מאתר צרפתי שמצאתי ויצא לי זול יותר, המשלוח היה אמין והכל יצא מצוין. קישור לאתר:
קישור.זה במידה ותבחר להזמין מהאינטרנט.
מציע לך לדבר עם איתמר, החברה של המקלות שלו לוקחים את הדגמים הסטנדרטיים בסיבוב, ומההיכרות שלי עם הבחור הוא שומר על המקלות יותר מכל דבר אחר, כך שתקבל ציוד חדש רק בלי הניילון. ממליץ לחשוב ברצינות על האפשרות, תתעניין בדגם ותבדוק באינטרנט את הנתונים שיתאימו לצרכים שלך.. בסופו של דבר אין תחליף למה שאתה לומד לבד

במידה ואתה מחפש מקלות לזריקה רחוקה אני ממליץ ללכת על דגמים מעט יותר מאלו שעולים 500 שקל.
אני כרגע משתמש בזוג Daiwa - procaster distance, 3.9m 3.5lbs. מקל צרפתי עם נקודה מתוקה בדיוק ב110 גרם וזורק כמו שדוד זרק אבנים על גוליאת, עלה 600 שח בארץ ו400 שח בהזמנה.
אבל:
בכל המקלות בקטגוריה הזו ובמחיר הזה אתה לא תוכל להיות מספיק מדויק, ובמחיר הזה הרגישות של קצה החכה לא טוב מספיק לחוויית הדיג שאתה רוצה להשיג. במקלות עם תג המחיר הנ"ל לא ממדרגים את חוזק החומרים ממנו עשוי המקל לאורכו, ולכן אתה מתפשר בחלק מהנתונים...
סוגייה נוספת, מציע בתור התחלה לוותר על ארבעת המקלות ולרכוש שני מקלות, ואולי עוד אחד לפידור (חשבת על פידור?). ומעט יותר איכותיים וגם תוכל להתנסות בסוג מסויים. אל תשכח שלכל מקל אתה צריך לרכוש הרבה ציוד נוסף שיעלה כסף.
האם התנסית כבר בתחום הדיג הזה או שאתה חדש בתחום?