| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/1/2017 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 05:40 | דמוי דג בינוני - Tackle house NODE 13FD | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 0.8 |
הדו"ח:
שלום לכולם
את הז'ירז'ור גיליתי מלפני כ-3 חודשים תוך כדי דיג פתיונות במרינה באשדוד. תמיד הכרתי את הסגנון אבל תמיד זה היה נראה לי כמו משהו הזוי שדג יתקוף חתיכת פלסטיק ששוחה במים. עד ליציאה שבה ראיתי דייג מוציא דג של כ-2 קילו ואז נדלק בי החשק ללמוד את הסגנון. כעבור שבוע הלכתי וקניתי לעצמי מקל וכמה דמויים ומאז נדבקתי במחלה.
במשך כחודש הלכתי לדוג כל שישי שבת ללא תוצאות תוך כדי למידה מהתבוננות בדייגים אחרים, עד שנפלתי על ברקודה סקרנית שנתפסה בזריחה על דמוי בינוני של רפאלה. התפיסה הייתה ממש כיפית כי זה דג ראשון בסגנון אבל הרגיש לי שהדג נתפס בפוקס כי לא ציפיתי לו בכלל, היא נתפס מטר ממני ולא נתנה כמעט פייט.
מאז המשכתי ללכת כל סופ"ש למרינה, חוף ט"ו וחברת חשמל אך ללא תוצאות....
בשישי האחרון מתעורר מהשעון מעורר, פותח את החלון ורב עם עצמי אם לצאת או לא כי המזג אוויר על הפנים בלשון המעטה אבל הדודא לנשום קצת אוויר ים מנצחת בסופו של דבר.
מתארגן זריז עולה על סרבל דייג ומעיל גשם ובשעה חמש מתייצב במרינה (דייג בחוף לא בא בחשבון היה ים מטורף)
מגיע למרינה מארגן את הציוד ותוך כדי נהנה מהעוצמה המטורפת של הים (גלים מטורפים). מעשן סיגריה נהנה מהנוף המטורף ומבין שאין סיכוי לזרוק לים הפתוח ומחליט לרדת לתוך המרינה.
בוחר בדמוי NODE בצבע לבן עם גב צהוב ומתחיל לנסות כל מיני צורות עבודה תוך כדי למידה איך הדמוי מתנהג
פתאום אני קולט שמאלית אלי כמה מטרים ממני צמוד לאבנים קפיצה של דגים קטנים שנראת כמו בריחה מטורף
למזלי אני כנראה המטורף היחיד לצאת במזג אוויר כזה וחוץ משני דייגים שרק הגיעו המרינה הייתה ריקה
נותן זריקה שמאלה לאורך הסלעים ומגלגל לאט לאט ללא תוצאה
נותן זריקה נוספת שני גילגולים ובום יש תקיפה

כמה שניות של מלחמה עם חיוך מטורף על הפנים והדג בחוץ
התפיסה הזאת הייתה מאוד מהנה מבחינתי כי זה כבר לא הרגיש פוקס אלא עבודה לפי אינסטינקטים שהביאה תוצאות
אחרי סיגריית ניצחון ממשיך לעבוד עוד קצת ומחליט שמספיק להיום מקפל את הציוד וחוזר הביתה עם חיוך מאוזן לאוזן
תודה רבה לכל התותחים באתר על כל המידע וההסברים שעזרו ועוזרים לי מאוד ללמוד ולהתמקצע