תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
8/1/2017 | דרום רחב: פלמחים - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:00 | - | מוסר מלכותי (עיט הים) | 1 |
הדו"ח:
אחרי כמעט חודש בלי לראות את הים, בגלל תנאי מזג האוויר ומחויבויות קודמות, מזהה חלון הזדמנויות ליציאה בדרום – המקום היחיד שמזג האוויר בו היה יחסית נוח.
כמה שיחות טלפון וארז וירון מתגייסים למשימה.
מגיעים ב5 בדיוק לחוף, מעמיסים ציוד ויאלה למים עם אור ראשון. חותרים בקצב לנקודה הראשונה אבל בדרך אני מזהה סלע גדול עם פעילות מאסיבית, נראה כמו להקה גדולה של פלמידות.
הרבה מתאימים את הג'יג ואת הצבע למצב הים/מזג האוויר אבל אני בטוח שלא פחות אנשים מתחילים את הדיג עם "ג'יג המזל".
מחבר את ג'יג המזל שלי – מאיה BULLET וורוד כסוף – ומתחיל לעבוד במהירות. מעלה, מוריד, מעלה מוריד... הקפצות מהירות, הקפצות איטיות.. פשוט כלום לא עובד.
אני מתחיל להפנים שחייב לעשות משהו שונה אבל ממשיך לעבוד ופתאום עצירה חזקה! בשבריר שניה הראשון הייתי בטוח שנתפסה פלמידה גדולה אבל מהר מאוד התברר שפשוט נתפסתי בסלע. 20 דקות מנסה לשחרר את הג'יג אבל בסוף החוט נקרע ממש למעלה... בערך 40 מטר חוט הלכו

תוך כדי תנועה לנקודה שהניבה דגים בעבר, מחבר שוק לידר חדש ומחליט לעבוד הפעם עם ג'יג SeaRock לבן עם גב צהוב ושני אסיסטים.
מגיעים לנקודה ומתחיל לעבוד. ניסיון ראשון, אין כלום. ניסיון שני, שום דבר. ניסיון שלישי – ופתאום שריקה עצבנית של הרולר!!!
שני הוק סטים בריאים ומתחיל להעלות את הגברבר מהמצולות שנותן פייט מכובד. תוך כדי המלחמה אני תוהה איזה דג נתפס? בהתחלה נתן פייט חזק של אינטיאס, אחרי כמה דקות נכנע כמו לוקוס, אחר כך נגיחות שמזכירות אבו נפחא

אחרי כמה דקות ארוכות של מלחמה אני מסתכל לעומק ורואה דג כסוף גדול, אבל לא מצליח לזהות בוודאות את הסוג.
איך שהדג מגיע לפני המים כל התמונה מתבהרת – עלה לו מוסר יפיוף – המוסר הראשון שלי. מעלה אותו לקיאק וגם שם הוא עדיין לא מוותר וממשיך להתפתל.

מגיע לחוף, מצטלם עם עיט הים, מקפל את הציוד ונשאר באופוריה – שכנראה לא תעבור עד היציאה הבאה.

תודה לארז וירון שבלעדיהם כל היציאה הייתה יכולה להראות אחרת