| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/12/2016 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 1300 | דמוי דג בינוני - זהב כלשהו בסלו | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 2- |
הדו"ח:
חשבתי שהוא צוחק כששאל אותי (הכוונה לסאמח השני-סאמח איוב) אם מתכון לצאת בשבת..אני בכלל חשבתי שעם כל הגשם וטהרוחות מימים לפני יקח לו יותר זמן להירגע..סאמח איוב אמר יש ים טוב כבר יומיים!!!ושמחר היםעובד בסביבות 70-80 ס"מ ורוח חלשה כל היום..לא כך היה בפועל כל היום אבל החלטנו ויצאנו!
יציאה באיחור והגעה לים בשעה 10. סה"כ היה לנו 3 שעות של דיג! אפילו פחות..זה כל מה שקיבלנו באותו ים עד שהרוחות טלטלו אותנו, ושיגעו אותנו עם הספירלה בכיוון שבאו ממנו כל פעם! והרים את הים עם גלים קצרצרים ולא מסודרים בכלל (בניגוד לסווילים היפים בבוקר)עד כדי כך שנהיה מסוכן לכלי קטן-מסוכן אם יתעצם עוד קצת ויהיה בעייתי לחזור!
אה, לא הזכרתי את מבול הגשם שהיווה את הקש שנחת על גב הגמל ושגירש אותנו החוצה
אבל, מה שקיבלנו ביום הקצר הזה, שגם נכנסנו באיחור וגם יצאנו מוקדם מאוד, הספיק לנו...
סריקת נקדות חדשות בבוקר כשהים עוד רגוע שרפה לנו לא מעט זמן יקר (חלק מהעניין, גם בינינו-לא ציפינו לים שאמור לעלות ולהשתגע עם רוחות גלים וגשם וחשבנו שנשארים בכיף עד הלילה
) טוב, אחרי זמן אומרים מספיק סריקות יאללה לדיג: מגיעים לגזרה אחרת ומתחילים סלו ג'יג שנינו (סאמח איוב בנוסף עם סט מדאי במקביל)...אין סימנים בגלאי אני אומר..סאמח מעודד אותי "לא חייב סימנים" והוא אגב מזכיר בנסיעה בבוקר -
"יש לי תחושה טובה היום, כשאני אופטימי באים דגים
, ...עדין לא יצא לי אדום על ג'יג"קצת עבודה והופפה! אצלי מכה רצינית ומשיכות למטה קרוב לקרקעית שלא משאירה ספק שזה לא אבו נפחה אלא כנראה לבן לא פרייר..אכן אחרי פייט מדהים עם הסט העדין שרכשתי לאחרונה יוצא לו לבן של קצת פחות משני קילו!
אמצע צהרים אבל ים מעונן עם ריח של דגיםלא הספקנו לצלםן וידאו היות והמצלמה בתיק!
ממשיכים לעבוד, לא עוברת רבע שעה וסאמח איוב אומר הופה יש מכה, ואז אומר השתחרר!!! "תמשיך לעבוד" אני אומר לו..
גלגול וחצי ואז הוא מרגיש את החוט נמתח וקצה המקל מקבל קשת יפה! מתחיל להביא את הדג ואני שואל אותו: "לבן?"
הוא מגמגם שאינו בטוח כי זה לא הפייט של לבן..
תוך כדי אני שולף מצלמה כי באמת חבל לא לתעד את הרגעים היפים האלו..ועם היד השניה עם הרשת ומתחיל להסריט (הסרטון לפניכם-ערוך חלקית כי התוכנת עריכה בבית תקועה..אלתרתי משהו
)הדג נוגח פעמים באמצע וסאמח כבר בכיוון שזה לא לבן אלא לוקוס מהיותר פסיביים

אבל כשהתגלה האדום השמנמן של ה4.5 קילו-נשארתי עם פה פעור כי ממש לא לסוג הזה ציפיתי והאמת גם לא לגודל הזה (לא חשבתי שזה כל כך סלעי בשבילו פה!)
עולה האדום ועוד עם דבק על הגב שנופל בתוך הרשת (שימו לב טוב בסרטון)
ואם לא די בכך קטעים מוזרים אז תראו בסוף הסרטון שהדג עולה עם שני קרסים בלבד (כאשר מדובר על 4 בסלו בד"כ וזה מה שסאמח שם!!) ואם לא די בכך אז הדג עלה גם בלי ג'יג!!!!!
סיפור דומה למה שהיה לי עם הפלמוד מהדוח מלפני תקופה..כנראה שהג'יג לא הושחל טוב והחליק מהספליט עם הלחץ! מזל שהדג היה תפוס גם בקרסים העליונות שהיו עצמאיות על הספליט-אחרת, אם הדג היה תפוס על הקרסים התחתונות בלבד היה הולך הג'יג עם הדג!!!השמחה לדגים האיכותיים ושכל אחד מה"סאמחים" טעם מנת אדרנלין וסיפוק מהדג שתפס לא הספיקה לדעוך עד שמהר מאוד הרוח התחילה את הטלטלה שסיפרתי קודם עליה, גלים קצרים ולא מובנים, גשם שהתחיל טפטוף בדרומית ואז כשהתחלפה לצפונית והתחזקה גם הוא התחזק..והתקפלנו עם ידיעה שאם לא היה מתחרבש הים יכולנו אולי לקבל עוד דגים אבל האמת שחזרנו מאושרים, בלי לרוקן את כל האנרגיות שלנו על יום ארוך וחזרנו הביתה מוקדם לחיק המשפחות עם שלל נחמד ואנרגיות לנקיון סירה, מנוע ציוד ואל תשאלו מה עוד...!
תודה לבורא עולם!

חבלז