תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/1/2012 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
0645 | גיג בינוני - דמוי קלמארי | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 9 |
06:30 | - | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | כ1.5 |
0830 | - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | כ2 |
הדו"ח:
נימר (הדייגים מרמלה) שואל: קיבלת את הדמוי ששלחתי לך עם מאמון
אני משיב, לא, אני אביא את זה ממאמון, תודה רבה.
נימר אומר, תשמע, זה דמוי חברת (שכחתי את שמה) והוא קטלני.
אני מגיע למאמון, מגלה דמוי מחברה שאני לא מכיר אבל זה אותו סגנון שהולך לי איתו מצוין הרי הוא צורת הקלמאי מצד אחד ודג בצד שני (כמו חברת מאיא שהיו לי את רוב התפיסות איתם)
תקופה ארוכה שלא הוצאתי דג. אחרי תקופה ארוכה של היעדרות מדיג בגלל לימודים מתפנה לשתי יציאות שלא הניבו דגים אצלי. אנטיאס אחרון היה בעומק בקיץ...כרגע בחורף צריך לחפש אותם ברדוד...
יציאה מאזור נחשולים יום שבת לא מסתדרת ובסופו של דבר יוצאים עם הסקיפר ג'וני בחסכה של אשרף ארבעה חברה:
עודד (אנרגייזר)
יניב
בצלאל, איש עם ותק בצלילה ובולוס ופעם ראשונה בג'יגינג!!!
ואני...
מזג אויר קררררררררר, אחד הלילות הכי קרירות...
החברה עם מעילים חמים נגד גשם, אני עם כופייה אבל בלי מעיל גשם. קצת גשם על הבוקר אבל לא משהו רציני.
ג'וני, איש עם ג'י פי אס Built in בראש, מגיע לנקדות בדיוק של מטרים בלי ג'י פי אס.
סלעים ראשונים, באזור 20 פאדום, ובאור ראשון, מתחילים לג'גג, אבל רוח דרומית חזקה כצפוי מהתחזית שהתחלפה לדרום מזרחית חזקה במשך היום.. זה היה חלון יחידי לתקופה זו אבל התנאים לא אידאליים!
אני מתחיל עם הציוד הכבד שלי, מרכיב לראשונה את הדמוי שקיבלתי מנימר כי אני מת על הסגנון הזה של דמויים וקיבלתי את הדמוי בצורה טהורה ומכל הלב שידעתי שזה דמוי עם ברכה

נעילה אצל בצלאל אבל משהו שמפעיל מתח בלי תנועות, ועולה לו לוקוס חפאש חביב-דג ראשון לבצלאל...מברוק גדול ושמחה גדולה מהחברה והבן אדם חוטף את הוירוס כבר...מפה אין חזרה

עוד מספר זריקות ותיקון אחד או שניים, והמכה המיוחלת שמזמן לא קיבלתי כמוה, מגיעה. הוק סט מהלב.. וכמובן את המילה המפורסמת שלי (הייאאאאאהאא) מסגירה שהדג כבר נעול...
פה חשוב לזכור, שאני עומד קרוב לחרטום, בלי חגורה עליי, שלושה שבועות שלא הייתי בים, הגוף לא בכושר מירבי והשניות הראשונות יגלו לי איזה גודל דג יש לי... דבר שהערכתי במידת דיוק רבה בפעמים קודמים.
הדג מתחיל לנגוח ולקחת חוט בצורה יפה...מיד הבנתי שאין לי עסק עם זרזיר...אלא משהו גדול יחסית...
מבקש שירכיבו לי את החגורה כי אינני רגיל להביא את הדג כאשר המקל מתחת לבית השחי-השרירים שם פשוט לא רגילים לזה. יניב מנסה לשים לי חגורה אבל החגורה קצרה בגלל שלבשתי אותה בקיץ עם רבע כמות הבגדים שיש עליי עכשיו.. אני מוותר ושם את המקל על הבטן למרות הכאב הכרוכ בזה שדומה לנעיצת סכינים בבטן בגלל המקל...
בשלב הזה בצלאל מתחיל לצלם...
החברה רואים שיש דג לא קטן ומיד מתחילים לקפל ציוד שלהם מהמים

הדבר שעשו החברה מהר מאוד התגלה כנכון ואפילו חיוני, הדג לא התנהג בצורה של אנטיאס שאני רגיל אליו מהמעמקים...הוא לא משך בדיוק למטה אלא התחיל להשתולל, נכנס לכמה רגעים מתחת לסירה ועודד התחיל להכין את הסקיפר לפעול בהתאם ולזוז אם הדג יישאר מתחת לסירה כדי שהחוט לא ישתפשף וייקרע, אבל הדג שובר לירכתיים של הסירה (רואים בבירור בסרטון את הזוויות שהדג עשה במהלך כל הדיג).
הבמה פתוחה מולי לרוץ אחרי הדג לקצה השני של הסירה, דילוג קטן על הציוד שישב לידי בעזרתו של עודד והגעה לקצה השני עם מתח שמור...
החברה כל זמן תמכו והתלהבו לא פחות...
הדג מראה פה מלחמה שבאמת עייפה אותי כהוגן, היד כאבה (תראו בסרטון איך מידי פעם כאשר הדג לקח חוט יד שמאל אחזה גם היא במקל בשביל לעזור ליד ימין שהתעייפה), החברה אמרו שיש פה עסק עם דג גדול, אני הימרתי על דג של מעל 10 קילו אבל בלי התחייבות מעבר לזה, לפי המלחמה שהוא נתן שנמשכה עד הרגע האחרון של לקיחת הרבה חוט עד הרגע האחרון זה בהחלט העלה את הציפיות לדג גדול.
בסופו של דבר, הדג מגיע אל פני המים, משיכת המקל אליי קירבה את הדג ובנעיצה מקצועית עם הגנץ' עודד מוציא את הדג, ברכות של הצוות, התנשמות שלי וטיפול בשרירים שנתפסו אבל עם חיוך רחבבב (חבל שהכופייה הירדנית מסתירה את כל הפנים

הדג שקל 9 קילו. לא קטן אבל עד עכשיו לא האמנתי אני והחברה איך דג של 9 קילו מושך בכזאת עוצמה שאפילו דג של 13 קילו לא משך ככה! בטוח זה בגלל שהעומק רדוד והדג לא מתפוצץ באמצע דרך, ואולי גם בגלל שזה בחורף ולא בקיץ כאשר הדגים יותר חזקים? או שזה פרט חזק במיוחד? פייט שהסתכם ב 4 דקות מרגע הצילום ועוד כדקה שלא צולמה בהחלט הם הישג מרשים לדג במשקל כזה.
במהלך הוצאת הדג חיזקתי את הקלאץ אפילו פעמיים, בשביל לעייף את הממזר הזה...
ממשיכים לעוד נקדות שיורדות בעומק ושם נתפס עוד פלמידה שחורה אצל בצלאל שנותנת נגיחות יפות מאוד...כרגע הוא חטף וירוס משולב ועמיד שאי אפשר להתגבר עליו! והיה לו מזל כפול של מתחילים...אבל עבודה בצורה מקצועית שהוא הפגין...
עוד איזה שני אבו נפחות עולים אצל החברה...ולקראת 1130 מתקפלים בגלל סידורים אצל הסקיפר......
כרגע, אחרי שהסרטון מוכן, אני מעלה את הדוח ואת הסרטון...לא שומעים אותי שם בגלל הרוח החזקה המורגשת בסרט אבל עדיין את האווירה החמה מרגישים טוב טוב...
כמובן, תודה רבה שוב לנימר שמקדיש לו את הדוח הזה (שאם תשמעו טוב גם נותן לו תודות בסוף העלאת הדג)
ותודה לחבורה המקסימה והתומכת שהיתה איתי-פשוט לא דבר מובן מאליו......ולבצלאל על המאמצים להעלות את הסרטון
תיהנו מהסרטון ואינשאללה כל יציאותנו יהיו כאלו...
בברכה
סאמח