בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  טיגון דגים - השרשור הגדול של סודות טיגון הדגים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: טיגון דגים - השרשור הגדול של סודות טיגון הדגים  (נקרא 3526 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

חברים,

כל מי מאתנו שאוכל דגים, אכל בבית ואצל חברים וגם טיגן בבית...
לפעמים זה יוצא ככה ככה, לפעמים טעים ולפעמים טעים-מדהים...
אגב, אני אינטרסנט, לעיתים יוצא לי מצוין ולעיתים פחות - בפעם האחרונה לא יצא משהו...

הגיע הזמן שיהיה שרשור אחד גדול עם שיתוף קולקטיבי...
עם טיפים ורעיונות...
עם שאלות ותשובות...
השרשור הגדול של טיגון דגים

בשמן עמוק או מעט שמן? 
שמן קנולה או שמן זית או אחר?
עם קמח וביצה? רק קמח? פירורי לחם? או רק פלפל ומלח?
בסיר או מחבת, איזה סיר ואיזו מחבת? עם או בלי מכסה?
אש גדולה? אש קטנה?
מתי להכניס את הדג לשמן ומתי להוציא?
ושלב ההכנות : לשטוף את הדג לפני טיגונו? לייבש אותו לפני הטיגון?
ובכלל, מה משתנה אם משתנה בהתאם לסוג הדג שמטגנים? וואלה לא יודע

אז כמובן,
אם מי שמבין יכתוב כל מה שהוא יודע - זה לכתוב ספר ואז אין חשק להתחיל...
אז מראש - אין צורך לכתוב הכל בתגובה אחת...
אפשר גם לכתוב נקודתית בעניין מסוים...
וביום אחר בעוד עניין מסוים...
כל אחד לפי המוזה שלו...

זהו.. אז מה שנותר לשמוע חברים...
איך אתם מטגנים את הדגים שתפסתם והחלטתם להכין לארוחה? מתבייש
ומה הטיפים שיש לכם לתת לחבר'ה?  מתבייש



-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

אחלה שרשור רפי ונושא חשוב לדייגים
אני נוהג לטגן את הדגים שהם קרים ויבשים(שם במסננת את
הפילטים או חתיכות או דג קטן שלם)
מכין תערובת:
כוס קמח
1 כף אבקת שום
1כף פפריקה
חצי כף פלפל שחור טחון
ומלח
תובל את החתיכות בביצה טרופה
ואז מצפה בתערובת.
ומיד לשמן שחומם מראש .
בודק את החום אם כף עץ ורואה עם יש
בועות סביב(חשוב שהשמן יהיה חם מאוד.)

תמיד מוציא את אחת החתיכות לבדיקת מוכנות קריצה
יוצא מדהים עם כל דג
ממליץ בחום
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 50

הודעות: 2897

מי שם? ....זוהר

את הדוראדו שתפסתי הכנתי בשתי דרכים , אחת בתנור אז לא אזכיר אותה

במחבת חמה שמים:
חמאה
שמן זית
שום כתוש
ליים ( לימון אם אין ליים )
עשבי תיבול מהגינה ( או יבש אם אין גינה , טימין הולך טוב )

שהכל נמס ומעורבב אני שם פילטים לחצי דקה/דקה מכל צד וזהו
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

אחלה רעיון
אני אוהב אותם בעיקר מטוגנים.
כדי שהטעם יהיה טעים וכדי להפיק את הטעם המקסימאלי מהדגים,
מומלץ לנקות אותם כמה שיותר מהם מהבטן(טעמי לוואי)
ולשמור בקרח בים, הכי אידיאלי זה לא להקפיא ולאכול טרי ישר מהים.
אני שם בקערה שיש לה מכסה(רצוי)
קמח, מלח,  פלפל שחור גרוס, זה הבסיס שאני משתמש בו.
כל אחד יכול להוסיף מה שהוא אוהב .
עשבי תיבול טריים /יבשים, אבקת שום, פפריקה ועוד.
מערבב אותם יחד טוב טוב, את הדגים מנגב טוב טוב מנוזלים, מכניס לקערה סוגר מכסה ומנער טוב טוב
ככה שכל הדגים מצופים בתערובת, מוציא למסננת גסה ומנער טוב מכל העודפים.
ולתוך שמן(קנולה) עמוק אני מעדיף בצ'יפסר על 190 מעלות, עד שהם מזהיבים, (לא לשרוף אותם)
חשוב מאוד שהשמן יהיה חם מאוד, ולא להכניס כמות גדולה כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
אחרת הדגים יישתו את השמן ויצאו מגעילים,וספוגים בשמן.
ככה אני מעדיף לאכול דגים.
בתיאבון
עריכה אחרונה: נובמבר 03, 2016, 12:26:56 PM על ידי dovdov
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בתיאבון
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

אחלה רעיון
אני אוהב אותם בעיקר מטוגנים.
כדי שהטעם יהיה טעים וכדי להפיק את הטעם המקסימאלי מהדגים,
מומלץ לנקות אותם כמה שיותר מהם מהבטן(טעמי לוואי)
ולשמור בקרח בים, הכי אידיאלי זה לא להקפיא ולאכול טרי ישר מהים.
אני שם בקערה שיש לה מכסה(רצוי)
קמח, מלח,  פלפל שחור גרוס, זה הבסיס שאני משתמש בו.
כל אחד יכול להוסיף מה שהוא אוהב .
עשבי תיבול טריים /יבשים, אבקת שום, פפריקה ועוד.
מערבב אותם יחד טוב טוב, את הדגים מנגב טוב טוב מנוזלים, מכניס לקערה סוגר מכסה ומנער טוב טוב
ככה שכל הדגים מצופים בתערובת, מוציא למסננת גסה ומנער טוב מכל העודפים.
ולתוך שמן(קנולה) עמוק אני מעדיף בצ'יפסר על 190 מעלות, עד שהם מזהיבים, (לא לשרוף אותם)
חשוב מאוד שהשמן יהיה חם מאוד, ולא להכניס כמות גדולה כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
אחרת הדגים יישתו את השמן ויצאו מגעילים,וספוגים בשמן.
ככה אני מעדיף לאכול דגים.
בתיאבון


לפי התמונות, נראה מעורר תאבון.. מוצאי לשון

חשוב מאוד שהשמן יהיה חם מאוד, ולא להכניס כמות גדולה כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
אחרת הדגים יישתו את השמן ויצאו מגעילים,וספוגים בשמן.
עכשיו נפל האסימון למה לפעמים יצאו לי ספוגי שמן ולא משהו...
הפצצתי את הסיר בדגים...

איך אתה יודע שאתה ב: 190 מעלות?


-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

לפי הטרמוסטט  קריצה

טיפ קטן שיעזור לקבל דגים קריספים זה להוסיף מעט קורנפלור או סודה לשתייה לתערובת של הקמח והתבלינים 
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5983

גדול
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

מישהו עושה משלוחה של דגים מטוגנים אלי  מתבייש
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

חצי הגרוש שלי לנושא
אחת מהשיטות הנפוצות להכנת דגים היא טיגון אבל לא כל דג מתאים לטיגון
לטיגון דגים עדיף להשתמש בדגים בעלי בשר שמן ולא יבש
לדוגמה
משטים
פורלים
סרגוסים
מרמירים
דניס
והרשימה ארוכה
אחד הכפים באכילת דג מטוגן זה הקריספיות בחוץ והעסיסיות בפנים
בכדי לקבל דג מושלם יש צורך לעשות כמה דברים
1.עדיפות לדגים קטנים עד 300-350 ג'ר
2.דגים גדולים עדיף ורצוי לפלט (דג גדול בטיגון או שלא יהיה עשוי באזור העצמות או שישרף בחוץ ובמקרים מסוימים יהיה מטוגן בחוץ אבל בפנים יעבור תהליך בישול ולא טיגון)
3.את הדגים צריך לשטוף וליבש היטב ולהכניס למקרר עד לטיגון ולהשתמש בהם קרים בזמן הטיגון
4.לפני הטיגון מומלץ להכין כערה עם קמח ותבלינים אישית מעדיף רק מלח
5.דגים בסדר גודל של טלוויזיות אפשר לטגן כמו שהם לדגים גדולים יותר רצוי לבצע חתכים
6.דגים שלמים טיגון בשמן עמוק עדיפות בסיר פילה עדיף מחבת עם שמן בגובה חצי מעובי הפילה
7.את הדגים טובלים בקמח ממש לפני הטיגון ומניחים בשמן הכנה מראש תגרום לקמח להירטב
8.טיגון פילה יתבצע קודם על הצד של העור עם לחץ במרכז הפילה (לעור יש נטייה להתכווץ מה שגורם למרכז הפילה לעלות מעל השמן לחץ במרכז הפילה ימנע מהעניין הזה לקרוא )
9.בדגים שלמים הטיגון יתבצע עד להזהבה משני הצדדים בפילה הטיגון יהיה על צד העור עד להזהבת העור וקבלת שולים לבנים בגובה חצי מעובי הפילה ואז נהפוך להשלמת הטיגון
10.מומלץ שהשמן יהיה חם אך לא חם מאוד עודף חום יגרום לכך שהדגים יהיו מוזהבים ומוכנים בחוץ לפני שפנים הדג יהיה מוכן מבפנים
11.פילה דג ניתן להכין בסגנון שניצל מצופה פרורי לחם רצוי להשתמש בפילה לא עבה מידי או אצבעות פילה הטיגון יתבצע בסיר עם שמן עמוק
12.טיגון בשמן עמוק עדיפות לשמן קנולה פילה ניתן לטגן גם בשמן זית שלתוכו אפשר להוסיף גבעול רוזמרין שיני שום שלמות ופלפל חריף טרי למתן ארומה נוספת לשמן ולדג בזמן הטיגון
בתאבון

עריכה אחרונה: נובמבר 04, 2016, 21:09:13 PM על ידי צור.
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

חצי הגרוש שלי לנושא
אחת מהשיטות הנפוצות להכנת דגים היא טיגון אבל לא כל דג מתאים לטיגון
לטיגון דגים עדיף להשתמש בדגים בעלי בשר שמן ולא יבש
לדוגמה
משטים
פורלים
סרגוסים
מרמירים
דניס
והרשימה ארוכה
אחד הכפים באכילת דג מטוגן זה הקריספיות בחוץ והעסיסיות בפנים
בכדי לקבל דג מושלם יש צורך לעשות כמה דברים
1.עדיפות לדגים קטנים עד 300-350 ג'ר
2.דגים גדולים עדיף ורצוי לפלט (דג גדול בטיגון או שלא יהיה עשוי באזור העצמות או שישרף בחוץ ובמקרים מסוימים יהיה מטוגן בחוץ אבל בפנים יעבור תהליך בישול ולא טיגון)
3.את הדגים צריך לשטוף וליבש היטב ולהכניס למקרר עד לטיגון ולהשתמש בהם קרים בזמן הטיגון
4.לפני הטיגון מומלץ להכין כערה עם קמח ותבלינים אישית מעדיף רק מלח
5.דגים בסדר גודל של טלוויזיות אפשר לטגן כמו שהם לדגים גדולים יותר רצוי לבצע חתכים
6.דגים שלמים טיגון בשמן עמוק עדיפות בסיר פילה עדיף מחבת עם שמן בגובה חצי מעובי הפילה
7.את הדגים טובלים בקמח ממש לפני הטיגון ומניחים בשמן הכנה מראש תגרום לקמח להירטב
8.טיגון פילה יתבצע קודם על הצד של העור עם לחץ במרכז הפילה (לעור יש נטייה להתכווץ מה שגורם למרכז הפילה לעלות מעל השמן לחץ במרכז הפילה ימנע מהעניין הזה לקרוא )
9.בדגים שלמים הטיגון יתבצע עד להזהבה משני הצדדים בפילה הטיגון יהיה על צד העור עד להזהבת העור וקבלת שולים לבנים בגובה חצי מעובי הפילה ואז נהפוך להשלמת הטיגון
10.מומלץ שהשמן יהיה חם אך לא חם מאוד עודף חום יגרום לכך שהדגים יהיו מוזהבים ומוכנים בחוץ לפני שפנים הדג יהיה מוכן מבפנים
11.פילה דג ניתן להכין בסגנון שניצל מצופה פרורי לחם רצוי להשתמש בפילה לא עבה מידי או אצבעות פילה הטיגון יתבצע בסיר עם שמן עמוק
12.טיגון בשמן עמוק עדיפות לשמן קנולה פילה ניתן לטגן גם בשמן זית שלתוכו אפשר להוסיף גבעול רוזמרין שיני שום שלמות ופלפל חריף טרי למתן ארומה נוספת לשמן ולדג בזמן הטיגון
בתאבון



כול הכבוד ותודה רבה לך ולכולם על העיצות הטובות שהישקעתם בשביל לשתף אותנו  אתה בסדר

למדנו מיזה הרבה  הגזעי
 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין:
« הגיב #11 ב- : ינואר 01, 2017, 19:40:41 PM »
מסתבר שיש לנו כאן ,גם תותחי-על בבישול.
תודה לכולם על הטיפים. ניישם בהקדם.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

הגיע זמנו של השרשור הזה לעבור מפורום "על החוף" - למקומו הטבעי בפורום המטבח והמתכונים...
מי שפספס - מוזמן להנות משפע הטיפים והרעיונות, לשאול אם יש שאלות,
וכמובן - גם להוסיף ולשתף מנסיונו...
עריכה אחרונה: ספטמבר 01, 2017, 23:20:58 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

מוקפץ לטובת מי שפספס - וגם כדי לשמוע עוד דעות והמלצות 
מועבר ל"סיבוב" לפורום על החוף ויוחזר בהמשך לפורום המתכונים...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!