פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   לידר עבה במקום ווייר |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: לידר עבה במקום ווייר (נקרא 5134 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
בוקר טוב. בשבועות האחרונים כל מי שיוצא לדוג בערך מתעסק בטירגוט פלמידות... וכך גם אני. בשעות די קבועות יש לי פגישה איתן, לפעמים אני מנצח, ולפעמים הן... איבדתי בזמן האחרון 3 ג'יגים יקרים יחסית של מייג'ור קראפט, ועוד כמה אסיסטים שנשארו בים, ומשכתי החוצה 2 פלמודים בתמורה (על המעניין יותר יצא גם דו"ח ביומן הדוחות). במסגרת הניסיונות לצמצום הנזקים, ניסיתי לעבוד עם ווייר פלדה, מיד הפסיקו התקיפות... קניתי כמה ג'יגים זולים, כדי שפחות יכאב בכיס, אבל נוצר אצלי הרושם שגם בעיני הפלמידות הם פחות מעניינים... חשבתי אולי לעלות במידת הלידר, מ-30 ליברה איתו אני עובד כרגע, ל-40, פלורוקרבון כמובן, כדי להקטין את הסיכוי לקריעות. השאלה שלי היא, האם מניסיונכם קודם כל חוט 40 ליברה פלורוקרבון (0.45 אם אני לא טועה) יעמוד יותר טוב בפני השיניים החדות של הפלמודים, עד 5 קילו להערכתי, ובנוסף, האם עובי לידר כזה לא ישפיע על התנהגות הדמויים, כשאני עובד גם עם ג'יגים 30-40 גרם, אבל גם עם טופווטרים ומינואים של 20-30 גרם באותה יציאת דיג... רק לצורך השלמת הפרטים, החוט הראשי אצלי הוא 29 ליברה בד ומשקלי העבודה שלי הם 15-50 גרם
תודה רבה- קובי
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2016, 15:10:27 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אין ספק בעיה בעייתית העלת  איפה החוט נחתך? יש גיגים שהאסיסטים מגיעים עם כבל,אולי יעזור 
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
כבל מוריד תקיפות כנראה הבנת לבד ועוד באילת במים השקופים אז בכלל יש עוד אופציות שהן לא תמיד יעבדו כי לפעמים הדג מנצח ואין מה לעשות אפשר אסיסטים מוויר (נמכרים כאלו בפיש פקטור) ואתה יכול להוסיף להם טיזרים יש כאלו מבד ומתחת וויר עוד אופציה זה גיג ארוך ומשולשת למטה אבל הבעיה היא שתקיפה בראש תשפשף את הלידר ולא הנעילה תבוא בתקיפה מאחורה ולא מהצד לגבי הגיגים ראיתי שאתה משתמש בגיגפארה יש באליאקספרס חיקוי סביבות ה8 ב100 אני חושב עם משולשת ואסיסט לפי שרון דוראדו שוחים בדיוק כמו המקורי
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2016, 13:40:26 PM על ידי רועי כהן
|
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
לצערי אני יכול להגיד לך שלידר 50 ליברה נחתך אצלן כמו חמאה  מכיר חברה שעובדים בג'יג עם לידר של 140 ליברה במקום כבלים
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לצערי אני יכול להגיד לך שלידר 50 ליברה נחתך אצלן כמו חמאה  מכיר חברה שעובדים בג'יג עם לידר של 140 ליברה במקום כבלים תודה שחר. יש לך גם ניסיון עם כמה הלידר העבה יותר משפיע על התנהגות הדמויים?
|
|
|
|
|
אהלן קובי בגלל שאנחנו רק בתחילת העונה וכמות הפלמידות בחוף לא גדולה מאוד,הם לא תמיד יתקפו וויר אבל ככל שנכנס לעונה חודש דצמבר זה תחילת האטרף הם תוקפים כל מה שזז,שהלהקה באיזור הם אוכלים גם עם וויר .. כרגע יש לך 2 אפשרויות שאני מעמיד תמיד בפני עצמי או להסתכן ולעבוד על ״נקי״ כלומר בלי וויר.. וכל המשתמע מזה שזה בלאי של גיגים ובובות  או וויר יפני 49 גידים שמקבל תקיפות חופשי וגם לא מפריע לשחיית הג׳יג. ממליץ מאוד. את האסיסטים אני מכין ממנו וצריך דג באמת גדול כדי שיקרע. לגבי מה ששאלת על לידר ניילון עבה ,בוודאי ישפיע על שחיית הדמוי לרעה שמדובר בגיגים של 20-30 גרם,לכן לא משתמש מהחוף בניילון עבה בזרזור לייט.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
או וויר יפני 49 גידים שמקבל תקיפות חופשי וגם לא מפריע לשחיית הג׳יג. ממליץ מאוד.
בס"ד אפשר המלצה ו/או קישור בבקשה...
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
לא יודע איך מסבירים על וויר שמקבל תקיפות בלי קישור 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
היי שרון. מה שאתה אומר מעניין... איך נקרא הווייר הזה? אני מניח שלאסיסטים הוא פתרון טוב, אבל יש בכל מקרה בהרכבת ווייר בין הלידר לבין הדמוי, כי נקודת החיבור בין הוייר ללידר, בהנחה שמדובר בחיבור ע"י טבעות או בסיכה, היא עדיין נקודת שבירה בקו הישר של החוט בזמן החוט רפוי בהקפצה, מה ששובר את התנועה הטבעית של הג'יג בצלילה... איך אתה פותר את זה? זה וייר שאפשר אולי לקשור אותו בקשרים הקונבנציונאלים?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בתחום הקרפיונים יש חוט שנקרא ledcor fishing line מדובר על מיתר חלול שבתוכו משחל חוט עופרת נראה לי ששווה לנסות לשלוף את חוט העופרת ולהשחיל במקומו קבל פלדה או וואיר אם הפלמידות לא פוחדות לתקוף אסיסט שקשור עם מיטר אין סיבה שיחששו לתקוף את הקבל שמצופה ב ledcor
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ומה לגבי חוטי קוולר לאסיסט, ואולי גם קטע קצר לפני הדמוי? שווה משהו מול החיתוך של הפלמידות? עושה רושם שכחוט הוא גמיש ו"חי" לא פחות מחוטי בד או מונו
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ומה לגבי חוטי קוולר לאסיסט, ואולי גם קטע קצר לפני הדמוי? שווה משהו מול החיתוך של הפלמידות? עושה רושם שכחוט הוא גמיש ו"חי" לא פחות מחוטי בד או מונו
גם את הקוולר הם חותכות המנובלות
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תכין אסיסטים מowner power flex, זה כבל פלדה 7x7 מצופה קווליר. תיקח 90 ליברות. רוב הפלמידות יוצאות ולא חותכות אסיסט כזה. (פרט למפלצת שגילחה לי 2 מהסירה בשישי האחרון  ) תשים חתיכה של שוק לידר/חוט נילון עבה 1.2 מ"מ באורך 20-30 ס"מ ואותה תחבר לשוק לידר הרגילה שלך. את החוט העבה תקשור לטבעת או סוויבל בקצה ואותם לג'יג.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שרגא, הצלחת להפחיד אותי עם האוברקיל... אתה בטוח שזו המלצה לשור-ג'יג? כי נשמע לי הגיוני לעבודה מסירה, אבל גס מדי לעבודה בג'יגים קטנים (40 גרם) מהחוף...
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
שרגא, הצלחת להפחיד אותי עם האוברקיל... אתה בטוח שזו המלצה לשור-ג'יג? כי נשמע לי הגיוני לעבודה מסירה, אבל גס מדי לעבודה בג'יגים קטנים (40 גרם) מהחוף...
גם חבר'ה מהחוץ דגים ככה. תכין ערכה אחת ותבדוק
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|