שלום חברים !!
בפעם האחרונה שהייתי הכינרת לפני. שבוע +
ניסיתי מתכון של. קמח. תירס + שיבולת שועל + קילו תערובת קנויה שקניתי בחנות דייג + תירס .
ושהורדנו את הקפיץ עם הבצק למים מהסירה.
אז הבצק פשוט התחיל להתפזר.
יש למישהו המלצה מה להוסיף או לשנות כדי שהבצק יהיה טוב ולא יתפזר במגע עם מים.
תודה.
המרכיב הבעייתי במתכון שלך היא השיבולת שועל.
שבולת שועל (קווקר ודומיו) סופח נוזלים במהירות ובכמויות!
התכונה הזו מונעת ממנו להתחבר לרכיבים נוספים בבצק והוא גורם להתפוררות...
או שתשים פחות על מנת שכול פתית יוכל להיות עטוף בבצק או שתשרה אותו טוב טוב לפני כן (24 שעות)...
אישית אני לא חסיד נלהב של השיבולת שועל למיניה מהסיבות שפירטתי ובמיוחד כי אני מכין בדר"כ את הבצק בערב לפני הדיג ולגלות שהוא פריך ומתפורר למחרת זו באסה, אבל הדגים אוהבים... בעיקר בורים...
אפשרות אחרת היא לעבוד עם סובין שיש לו תכונות דומות אבל הוא קטן יותר, דק יותר ועדין יותר.
לגבי חיזוק ומיצוק הבצק, אחד המרכיבים היעילים ביותר זה פירורי לחם.
קמח תירס (וגם סולת אם לא נותנים לה מספיק זמן לספוח נוזלים) דומה מאד לחול מבחינת האפקט ואני משתמש בו כרכיב שיעזור דווקא למנוע גיבוש הומוגני מדי של הבצק

השילוב שלו עם שיבולת שועל זה מתכון למניעת גיבוש
