| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/10/2016 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7:30 | גיג קטן - Major craft jigpara40g | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 2.700 |
הדו"ח:
מגיע ב-5:20 בבוקר לשובר הגלים בלי ציפיות. בתקופה האחרונה יש יותר יציאות בלי דגים מאשר עם... התכנית הייתה לטרגט ברקודות עד האור, ואז להתחיל לחפש את הפלגיים בטווחים הרחוקים יותר.
באמת כשהגעתי היתה פעילות של הברקודות ליד הרגליים, אבל בלי תקיפות, כנראה שהכמויות של הביזרי ששחה שם הספיקו להם והם העדיפו אותם על פני הפלסטיק היפני...
כשעלה האור עברה להקה של פלמודים קטנים, 2 חברה הרימו חתיכות של קצת פחות מקילו על הדמויים הארוכים שעדיין נשארו מהברקודות, ואז הלהקה המשיכה הלאה... מנסה בשכבות המים השונות, טופווטר קיבל תקיפה של חניתן ללא נעילה (לא אותך אני מחפש, חביבי), והשחפים לא הפסיקו להפריע. קצת עבודה ללא תוצאות עם מינואים, והחלטתי לעבור לג'יג חדש שהגיע אילי לפני כמה ימים בדואר. עובר בין הטכניקות השונות, הקפצות מהירות, איטיות, גלגול עם טוויצ'ים, לא מקבל תגובות. מנסה שלישיות הקפצות עם הפסקה של כמה שניות לצלילה, על הסט הראשון מקבל נגיעה קטנה. מגלגל- הלידר פצוע, מזל שלא ננעל... קושר לידר חדש, בהיסוס עם המחשבה לשים ווייר או לא, בסוף מחליט להעדיף את התנועה הטבעית על פני הביטחון... זורק לרחוק, 60-70 מטר, עם הלידר הטרי, 3 הקפצות- ומנוחה, 3 הקפצות-בום!!! משיכה מהסרטים, האדרנלין טס לשמיים וכל הדייגים עוזבים את מה שהם עושים ועוקבים אחרי מה שקורה... פייט יפה וסבלני, אפשרתי לדג לרוץ על החוט בלי לעצור אותו, מדי פעם הוא עוצר-אני אוסף 30 מטר חוט, הוא מתחיל לרוץ שוב-אני נותן לו ויסות עם היד על השפולה, שוב עצירה ואיסוף ושוב ריצות שלו, עד שהצלחתי להתיש אותו ולקרב אותו לסלעים. הגאנץ' נשלף וננעץ מאחורי סנפיר הצד-והוא שלי...
אין ספק שהיה מאבק מאתגר ומספק, פלמוד של כמעט 3 קילו יודע לתת פייט יפה מאוד...