| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 11/10/2016 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 07:30 | קלמארי - רצועות | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 8 | |
הדו"ח:
אז...רגע לפני סליחות ודף חדש וצום ( למי שצם ) מתארגנת קבוצה
כוכב הקבוצה הוא צור בשארי שלנו שזוהי יציאה ראשונה שלו שתוכלו לקרוא עליה בדו"ח שלו.
הייתה אפילו הופעת אורח של מתן , מוסר בים סוער , מזרחי

יואב השכן מגיע באיחור אופנתי כרגיל
כאשר רובנו כבר מוכנים ומחכים לאור הראשון על קו החוף.אני מסכים עם שחר שכדאי שהם יצאו כי צור הרי חותר ואנחנו נשיג אותם.
עד שיואב מוכן ליציאה שמים לב שיש קיאק צהוב אחד שנשאר מטרים מהחוף.
מתקרב ורואה את אסולין מתעסק עם הקיאק , בבדיקה מתברר שהפדלים לא ננעלים , ניסיתי לעזור אך ללא הצלחה .
אבל אמרתי כבר שיואב השכן היה באזור ? מתברר שבזמן שיוסי ואני נכנענו ויוסי החליט שהוא יחתור , יואב אמר לו רגע !! , ויוסי חזר לכח הרגל הגל , אז שוב , כל הכבוד ליואב השכן

בכל אופן , הגעה לקראת שבע וחצי למיקום , בוווום....ובזזזזזז ראשון על החכה עם הבובה הנגררת ויוצא לו הגוראדו הראשון , בזמן שאני מתעסק איתו אני זורק את החכה השנייה עם הריג שהכנתי בבית , ועד שאני מניח את הדג בתא האחסון הקדמי יש עוד בזזזזז....מהחכה השנייה..
מניח את הראשונה בצד ( אפילו לא זרקתי ) כאשר הבובה על קו המים ומתחיל לעבוד על הדג השני.
מי שתופס דוראדו יודע שהם מלווים אחד את השני , אז כאשר קירבתי את הדג ראיתי שניים במים והייתי בטוח שיש אחד מלווה ....אבל לא!! ....אני מביא את רשת ההרמה ועלוים לי שניים לרשת ...היייתי המום .
בזמן שאני מנסה להרגיע את הצמד כדי שאוכל להכניס אותם לתא החברים צועקים לי שדופקים על החכה השנייה..אבל לא נתפס , מחליף גם לחכה השנייה את הריג במהירות , זורק למים ומתפנה לשחרר את הצמד מהרשת..
אבל ...בזזזזזזזזזז....... ואני מוצא את עצמי עובד על עוד חכה ....מגלגל ...מקרב ....ועוד זוג על אותו ריג ...החבר'ס השתגעו ?
או שהם כל כך רעבים היום .מוצא את עצמי בבעייה , רוצה להמשיך לדוג ואני עם ארבעה דגים ....אז פשוט מניח ( כן בטח...כאילו הייתי כזה עדין.) אותם על רצפת הקיאק וזורק שוב את אחת החכות .
ושוב....לא מספיק לנשום ובזזזזזזזזזזזזזזז.....ומה אתם חושבים שהיה ? ....שוב צמד חמד על אותו הריג ...הפעם אחד ברח שהוא היה כבר בתוך רשת ההרמה.
בשלב זה אמרתי לעצמי
. זמן להתארגנות ... מעמיד רגע את החכות ...ומתפנה להכניס את הדגים לתא הקדמי.שוב שולח את החכות , תופס עוד אחד לפני שיואב משכנע אותי לעלות איתו קצת לעומק....שחוץ מאבו נפחות לא היו לי דגים אחרים.
לקראת אחת עשרה מחליט לחזור לסיבוב נוסף על הדוראדו , מחמש חכה אחת עם ראש קלאמרי שלם כדי שיהיה קצת רעש ושיהיה לחבר'ס מה לראות. מגיע לאזור ומתחילות דפיקות על הדלת ...טוק טוק .....טוק טוק.....
אני מחזיק את החכה ביד ועל כל דפיקה נותן משיכה קלה ...לראות מי מאיתנו יתעצבן קודם וייתן את המשיכה היותר חזקה ...וזה לא הייתי אני כי היה בזזזזזזזזזזזזז.....
בפעם הזו יצא אחד נאה ביותר כאשר במים אני רואה אחד לא פחות יפה ,אבל למרות שזרקתי את החכה השנייה וחיכיתי עם ההוצאה הוא לא שיתף פעולה.
בזמן שאני עושה סיבוב אני רואה את צור מגיע מהעומק , אומר לא שנפס אחד הרגע ויש עוד אחד לפחות שמסתובב, ואכן לא עוברות שתי דקות וצור נעול . אני מנסה להגיע בזמן אליו כי הוא מדווח שהלהקה תחתיו אך כנראה הם עזבו מהר.
אז כרגיל, חברים טובים באמצע הים , שבירת שיא של כמות בשבילי.
בדרך הבייתה מוריד שני דגים אצל אח שלי צח , מוריד עוד שניים אצל פרקש השכן , שניים מצאו את הדרך לתנור ושניים עוד מחכים.
שתהיה שנה נהדרת לכולם
זוהר

בראבו