אתה בהחלת יכול להישתמש במרמיר וגם בסרגוס כפיתיון ועם הוא טרי זה הכי טוב
לגבי לחתוך לקוביות ולהלביש על קרס קטנה זה הפשרי , אבל עדיף כבר לעבוד עם תולעים
במצב הזה
אתה אמור בזריקה לעבור את הגלים לכיוון העומק , בגדול לא צריך להיות בעיה של עומק ממזח
כל דג הפיתיון וגודל הקרס שלו
יש שירשור גדול על הגומברים נעוץ מעל השירשור שלך כדאי לך לעבור עליו
לגבי זירזור לא אוכל לעזור אני דג פרופר פיתיונות , ובחורף מקסימום מזרזר קלמארי
אוקיי אבל אני מדמיין את זה זה ניראה לי קצת מפגר לשים דג על קרס אחת... איפה אני תוקע את הקרס? ואם אני רוצה עוד קרס? זה אומר עוד דג? ולמה שהוא ייתן ביס דווקא איפה שהקרס?
אני יודע שזה מלא שאלות חופרות אבל אני חושב שקראתי את המדריכים ולא הבנתי מהם כל כך...
לגבי הקטע ה"מפגר"...
למעט גומבר, פלמוד וברקודה שנושכים את הדג ועשויים לחתוך ממנו חתיכה בביס מבלי לבלוע אותו, כול שאר הדגים בולעים את הדג שלם.
במקרה כזה, קרס אחד יספיק ברוב המקרים ואין צורך בקרס נוסף.
במקרה של גומבר (ואני מתמקד בגומבר כי ברקודה ופלמוד לא ממש נתפסים בפיתיונות מהחוף, אלא לעתים רחוקות מאד) , הוא לרוב ייתן ביס מקדים ואז ייבלע את החתיכה או את הדג הנשוך.
יש מקרים שהם נוגסים בדג ומורידים ביס וזהו אבל זה בדר"כ קורה בדגי פיתיון שהם גדולים מדי לבליעה.
היה לי מקרה שגומבר של 2 קילו נגס בסרגוס של 10 ס"מ מספר פעמים ברצף מהזנב לכיוון הראש מבלי לחתוך את הדג ולבסוף נתפס בקרס.
הסרגוס נראה כמו זנב של עפיפון...
אין צורך בדג נוסף אם אתה מוסיף קרס וכמובן שניתן להוסיף קרס לאותו הריג ולנעוץ בקצה השני של הפיתיון...
בשירשור עם הקישורים בסופו יש תמונות לריג עם קרס בודד, עם שני קרסים ועוד
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=22412.0