שלום לכולם,
אני צריך כמה עצות מהמקצוענים כאן בפורום.
אני התחלתי לדוג בסביבות חודש יולי 2016 באזור המרכז ועד היום - חודש ספטמבר, ניסיתי את כל החופים בתלאביב והרצליה כולל המזח של תל ברוך והמרינה בהרצלה.
אני משתמש לרוב בשרימפס ולאחרונה אני מנסה גם קלאמרי, ניסיתי גם דג חי ודג מת ללא הצלחה.
הוצאתי עד היום רק סרגוסים קטנטנים מהחוף, לוקוס קטן מהמזח בתל ברוך שחזר כמובן למים וכמה טלויזיות מהחוף.
בנוסף לגבי המיקום - בכל המזחים בתלאביב לאחרונה יש שילוט שאסור לעלות עליהם והמציל בבוקר צועק על הדייגים לרדת, ראיתי שבלילה אפשר לעלות אבל זה עדיין מרגיש לא חוקי.
אני לא יודע אם הבעיה כאן היא התקופה או המיקום.
אבל אשמח לקצת הכוונה, יש לי גם מספר שאלות:
1. כאשר ניסיתי לדוג מהמזח של רידינג - כמעט תמיד נתקעים הריגים בסלעים, האם בכלל מומלץ לדוג דייג פיתיונות מהמזח כי יש יותר עומק? או שעדיף מהחוף?
2. האם הריג של משקולת למטה בקצה ו 2 קרסים מעליה מתאים לדייג חופי?
3. איך ניתן לזרוק את הפיתיון מספיק רחוק? לפי דעתי רוב הזריקות שלי מגיעות לאזור של הגלים שנשברים או קצת אחרי, איך ניתן למדוד את מרחק הזריקה?
4. איזה ריג מתאים לדג חי/מת ?
5. האם ניתן לזרוק דג חי למרחק סביר? נראה שבגלל הגודל והמשקל זה מקשה על הזריקה.
6. קשה מאוד לזהות זרם חוזר או בורות, אני בדרךכלל מחפש את האזור שהקצץ של הגל נעלם באופן ו משני הצדדים יש גלים, זו השיטה לזהות את המיקום?
7. האם יש מיקום מומלץ באזור המרכז? האם אסור לדוג מהמזח לאחרונה או שתמיד היה איסור כזה ובלילה יש פחות אכיפה?
תודה! וערב טוב