בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  מבקש קצת הכוונה לדיג נכון
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מבקש קצת הכוונה לדיג נכון  (נקרא 1372 פעמים) הדפסה
guyjetby
מתעניין
*

מנותק מנותק

מבקש קצת הכוונה לדיג נכון
« ב- : ספטמבר 13, 2016, 21:27:39 PM »
שלום לכולם,
אני צריך כמה עצות מהמקצוענים כאן בפורום.
אני התחלתי לדוג בסביבות חודש יולי 2016 באזור המרכז ועד היום - חודש ספטמבר, ניסיתי את כל החופים בתלאביב והרצליה כולל המזח של תל ברוך והמרינה בהרצלה.
אני משתמש לרוב בשרימפס ולאחרונה אני מנסה גם קלאמרי, ניסיתי גם דג חי ודג מת ללא הצלחה.

הוצאתי עד היום רק סרגוסים קטנטנים מהחוף, לוקוס קטן מהמזח בתל ברוך שחזר כמובן למים וכמה טלויזיות מהחוף.

בנוסף לגבי המיקום - בכל המזחים בתלאביב לאחרונה יש שילוט שאסור לעלות עליהם והמציל בבוקר צועק על הדייגים לרדת, ראיתי שבלילה אפשר לעלות אבל זה עדיין מרגיש לא חוקי.
אני לא יודע אם הבעיה כאן היא התקופה או המיקום.

אבל אשמח לקצת הכוונה, יש לי גם מספר שאלות:

1. כאשר ניסיתי לדוג מהמזח של רידינג - כמעט תמיד נתקעים הריגים בסלעים, האם בכלל מומלץ לדוג דייג פיתיונות מהמזח כי יש יותר עומק? או שעדיף מהחוף?
2. האם הריג של משקולת למטה בקצה ו 2 קרסים מעליה מתאים לדייג חופי?
3. איך ניתן לזרוק את הפיתיון מספיק רחוק? לפי דעתי רוב הזריקות שלי מגיעות לאזור של הגלים שנשברים או קצת אחרי, איך ניתן למדוד את מרחק הזריקה?
4. איזה ריג מתאים לדג חי/מת ?
5. האם ניתן לזרוק דג חי למרחק סביר? נראה שבגלל הגודל והמשקל זה מקשה על הזריקה.
6. קשה מאוד לזהות זרם חוזר או בורות, אני בדרךכלל מחפש את האזור שהקצץ של הגל נעלם באופן ו משני הצדדים יש גלים, זו השיטה לזהות את המיקום?
7. האם יש מיקום מומלץ באזור המרכז? האם אסור לדוג מהמזח לאחרונה או שתמיד היה איסור כזה ובלילה יש פחות אכיפה?

תודה! וערב טוב
 IP: [ מחובר ]
אופיר500
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מבקש קצת הכוונה לדיג נכון
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 13, 2016, 23:38:17 PM »
ברוך הבא
1 :אני מעדיף מזח למרות שאת השיא שלי שברתי דווקא בדייג מהחוף,  באיזור ממש לא עמוק.  
בתור אחד שאיבד בהתחלה חנות דייג בסלעים של הרידינג, אם מדובר בהיתקעות בהחזרת החוט אז ככה - לפני המשיכה אתה מרים את החכה ומרגיש שהמשקולת עולה, ורק אז מגלגל במהירות (לא לתת למשקולת לרדת בחזרה לכן ממש מהר.)

2 השאלה באיזה מזח מדובר (יש הבדל למשל בין הילטון לפלמחים) , אבל בגדול כל ריג יתאים. בדרך כלל מחליפים ריגים לפי דג המטרה.

3. אני שיפרתי את הזריקות רק תוך כדי דייג. כמה שתזרוק יותר ככה הזריקה תשתפר.  כמובן בהנחה שאתה משתמש במשקולת מתאימה...  

4. בדרך כלל אם מדובר בדג חי שלם תופרים אותו על ריג עם שני קרסים מתחת למשקולת.   המרחק בין הקרסים תלוי גם בגודל הדג.

5. אם לא זרקת על השותף שלך לדייג זה כבר במרחק סביר. תתפלא לגלות מה יש במרחק של מטרים ספורים מהמזח...
מרחק סביר מבחינתי זה לא לזרוק על הסלעים,  ושוב יש הבדל במרחק הסלעים בהילטון או ברידינג...  בכל מקרה הזריקה כמובן לא תהיה כמו זריקה של חתיכה  קטנה של פתיון.

6.

7. לא קאיתי אפעם אכיפה של דייג במזחים בתל אביב,  לא יום ולא לילה. אני הייתי ממליץ על המזח של שרתון,  הילטון מציצים,  יש שם לפעמים דברים יפים והאיזור יותר נוח גם מבחינת סלעים

בהצלחה ותהנה!!

guyjetby
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 14, 2016, 11:03:04 AM »
היי אופיר,
תודה רבה על ההתייחסות.

לגבי המזח של הילטון/ מציצים, איפה אתה מחנה את הרכב? בחניון למעלה של אחוזת החוף? או שייש מקום יותר נוח?
אגב, לגבי החניון הזה - בשעה 6:00 הם מחייבים על יום נוסף - יצא לי שבאתי מ 5:30 עד 09:00 וחויבתי על יומיים...
צריך לשים לב לזה.

גיא
אופיר500
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 14, 2016, 21:13:39 PM »
אני בא בלילה ובחמש כבר מתקפל ככה שיוצא לי זול מאוד. גם ממול יש חניון, אבל לא יודע עד איזה שעה הוא מחייב...
בכל מקרה אל תקח סיכון ותרד עם הרכב, הפקחים מפתיעים.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 19, 2016, 19:50:54 PM »
שלום לכולם,
אני צריך כמה עצות מהמקצוענים כאן בפורום.
אני התחלתי לדוג בסביבות חודש יולי 2016 באזור המרכז ועד היום - חודש ספטמבר, ניסיתי את כל החופים בתלאביב והרצליה כולל המזח של תל ברוך והמרינה בהרצלה.
אני משתמש לרוב בשרימפס ולאחרונה אני מנסה גם קלאמרי, ניסיתי גם דג חי ודג מת ללא הצלחה.

הוצאתי עד היום רק סרגוסים קטנטנים מהחוף, לוקוס קטן מהמזח בתל ברוך שחזר כמובן למים וכמה טלויזיות מהחוף.

בנוסף לגבי המיקום - בכל המזחים בתלאביב לאחרונה יש שילוט שאסור לעלות עליהם והמציל בבוקר צועק על הדייגים לרדת, ראיתי שבלילה אפשר לעלות אבל זה עדיין מרגיש לא חוקי.
אני לא יודע אם הבעיה כאן היא התקופה או המיקום.

אבל אשמח לקצת הכוונה, יש לי גם מספר שאלות:

1. כאשר ניסיתי לדוג מהמזח של רידינג - כמעט תמיד נתקעים הריגים בסלעים, האם בכלל מומלץ לדוג דייג פיתיונות מהמזח כי יש יותר עומק? או שעדיף מהחוף?
2. האם הריג של משקולת למטה בקצה ו 2 קרסים מעליה מתאים לדייג חופי?
3. איך ניתן לזרוק את הפיתיון מספיק רחוק? לפי דעתי רוב הזריקות שלי מגיעות לאזור של הגלים שנשברים או קצת אחרי, איך ניתן למדוד את מרחק הזריקה?
4. איזה ריג מתאים לדג חי/מת ?
5. האם ניתן לזרוק דג חי למרחק סביר? נראה שבגלל הגודל והמשקל זה מקשה על הזריקה.
6. קשה מאוד לזהות זרם חוזר או בורות, אני בדרךכלל מחפש את האזור שהקצץ של הגל נעלם באופן ו משני הצדדים יש גלים, זו השיטה לזהות את המיקום?
7. האם יש מיקום מומלץ באזור המרכז? האם אסור לדוג מהמזח לאחרונה או שתמיד היה איסור כזה ובלילה יש פחות אכיפה?

תודה! וערב טוב

מבטיח לך תשובה מפורטת השבוע...
אם בינתיים תהיינה עוד תגובות - מה טוב...

-------------------------------
shay 38

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 20, 2016, 14:42:57 PM »
גיא היי.....או .......היי גיא.....

אני היום הולך לשקיעה באשדוד אם אתה רוצה להיצטרף אתה מוזמן....

זה הנייד שלי .....0504212657 שי תרגיש חופשי להיתקשר קריצה

-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!